Hotnews.ro - economie - feed-uri RSS - eclub.ro
 Pagina principală
 Imobiliare  | Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Coduri poştale  | Repertoar  | Culinare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 
Hotnews.ro - economie

DOCUMENT Firme germane și romnești: Salariile sunt mici n Romnia, ceea ce atrage investiții
Thu, 20 Sep 2018 16:49:21 GMT
Lucrătorii din România au în general salarii mici, ceea ce atrage investițiile în țară, consideră o serie de investitori germani și români reuniți în Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK), care au răspuns la chestionarul de conjunctură al AHK pe anul 2018, privind mediul de afaceri din România.

Şeful unei mari companii de strategii pentru branduri: Romnia este cunoscută ca o ţară de outsourcing. Cum puteţi schimba asta
Thu, 20 Sep 2018 16:07:13 GMT
Ralph Simon, CEO al Mobilium Global Group, recunoscut ca unul dintre fondatorii industriei moderne de divertisment și conţinut mobile, spune că România trebuie să depăşească odată stadiul de "ţară de outsourcing". Startup-urile pot veni cu soluţia.

CE: Platforma online Airbnb s-a angajat să adauge informații la anunțurile de nchirieri de locuințe
Thu, 20 Sep 2018 15:14:00 GMT
Platforma americană Airbnb a promis Uniunii Europene că va modifica, până la finalul anului 2018, prezentarea tarifelor din anunțurile online de închriere a locuințelor și va publica noi informații pe site, după ce Comisia Europeană i-a atras atenția că trebuie să respecte normele UE privind protecția consumatorilor, a informat, joi, CE, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

Doar 1% din proiectele majore din Romnia obțin finanțare, pentru că băncile nu le pot analiza (expert)
Thu, 20 Sep 2018 14:07:00 GMT
Doar 1% din proiectele cu garanții majore din România obțin finanțarea necesară, deoarece băncile nu au expertiza necesară pentru a le analiza, a declarat, joi, Șerban Țigănaș, expert energie și partener la firma de consultanță Cromwell Evan Global, potrivit Mediafax. "În România, din păcate, foarte puține proiecte, 1%, din cele care vin pentru Project Finance se finanțează. De ce? Pentru că băncile - și este normal să fie așa - nu au expertiza necesară pentru a analiza un proiect, iar departamentele de risc nu au capacitatea să evalueze riscul real al unui proiect", a spus Șerban Țigănaș, în cadrul unei conferințe de presă.

Familiile care adoptă copii vor primi indemnizații de la stat / Procedura de identificare a rudelor de pnă la gradul al IV-lea, eliminată
Thu, 20 Sep 2018 13:24:00 GMT
Guvernul a adoptat legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 273/2004 privind procedura adopției, cu scopul de a soluționa unele probleme apărute în implementare, de a reanaliza unele principii ce stau la baza adopţiei, dar și pentru a adapta legislaţia la realităţile actuale, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Muncii.

Ministerul Muncii: Toate persoanele cu grad de handicap grav sau accentuat vor beneficia de un spor 15% la salariul de bază
Thu, 20 Sep 2018 13:17:00 GMT
Persoanele încadrate cu handicap grav sau accentuat, indiferent de tipul acestuia, vor beneficia de un spor de 15% din salariul de bază pentru activitatea desfășurată în cadrul programului normal de lucru, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Kim Jong-un și Moon Jae-in au călătorit n locul de naștere al poporului. Ce au discutat cei doi lideri
Thu, 20 Sep 2018 13:07:00 GMT
Președintele Moon Jae-in și și liderul nord-coreean Kim Jong-un și-au ridicat mâinile împreunate pe vârful muntelui Paekdu, cel mai înalt vârf din peninsula coreeană, considerat locul de naștere al poporului coreean, într-un gest simbolic care subliniază angajamentul reconcilierii și eventuala unificare, scrie The Korea Times, citând agenția Yonhap.

​LISTA 13 startupuri, antreprenori și investitori din Romnia, premiați la CESA Awards 2018. De la blockchain la machine learning
Thu, 20 Sep 2018 12:17:00 GMT
Un număr de 13 startupuri, antreprenori și investitori au fost premiați la Central European Start-up Awards (CESA) România, într-o ceremonie care a avut loc, miercuri seara, la Impact Hub Bucharest.

VIDEO Amazon vrea să deschidă 3.000 de magazine complet automatizate unde nu trebuie să te oprești la casa de marcat
Thu, 20 Sep 2018 11:27:00 GMT
Amazon a deschis în Seattle la început de 2018 un supermarket în care intri, îți alegi ce produse dorești, iar la ieșire nu te oprești la casă pentru a plăti, ci costul îți este automat extras din contul de Amazon. Acum sunt trei magazine, dar surse citate de Bloomberg spun că planurile sunt de amploare, fiindcă vor exista 3.000 de magazine până în 2021.

Dragoș Anastasiu: Economia nu poate să tureze dacă nu are n spate resurse umane. Multe proiecte ale companiilor străine rămn pe hrtie
Thu, 20 Sep 2018 11:12:00 GMT
La un moment dat nu vor mai fi bani suficienți ca să se plătească cheltuielile fixe care deja s-au mărit, dacă nu va rula economia, susține Dragoș Anastasiu, președinte al Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane (AHK România).

Australienii de la Qantas vor să cumpere avioane capabile să zboare direct 20 de ore ntre Londra și Sydney
Thu, 20 Sep 2018 11:04:00 GMT
Compania australiană Qantas este în discuții cu Airbus și Boeing și urmează să aleagă de la cine va cumpăra avioane capabile să efectueze zboruri non-stop de 20 de ore. În prezent, cel mai lung zbor direct este din Doha la Auckland, de 17 ore și jumătate, iar în octombrie acesta va fi detronat de un zbor de 19 ore, între Singapore și Newark, scrie BBC.

Exit din firma romnească Retargeting.biz unul dintre fondatori caută alte startup-uri de investit
Thu, 20 Sep 2018 10:32:00 GMT
Unul dintre fondatorii Retargeting.Biz, startup românesc ce vine cu soft dedicat magazinelor online, prin care acestea să interacţioneze mai uşor cu clienţii, îşi vinde participaţia în firmă şi anunţă ca este în căutare de noi startup-uri în care să investească.

Strategia energetică a fost pusă n dezbatere publică/ Ministrul energiei: Unul dintre obiectele strategice mari se referă la pregătirea profesională, că altfel ne trezim cu centrale noi, dar fără oameni calificați care să lucreze
Thu, 20 Sep 2018 09:58:00 GMT
Ministerul Energiei a publicat, în vederea dezbaterii publice, proiectul mult așteptat al strategiei energetice. "Am promis că elaborăm strategia energetică și acum o supunem dezbaterii publice", a declarat ministrul energiei Anton Anton pentru HotNews.ro. Potrivit acestuia, printre marile obiective ale strategiei se află creșterea calității pregătirii profesionale și formarea continuă a resursei umane. "Trebuie să începem cu atragerea resursei umane. Altfel, ne trezim cu centrale mari noi, dar fără a avea resursa umană calificată. Vrem să facem reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă și avem nevoie de resursă umană. Vrem să hidrocentrala cu acumulare prin pompaj de la Tarnița-Lăpuștești, care este un sistem complicat și la care avem nevoie de oameni calificați", a precizat ministrul.

Reguli noi de anul viitor pentru personalul bugetar aflate n delegație sau n detașare
Thu, 20 Sep 2018 09:26:00 GMT
În Monitorul Oficial de miercuri, 19 septembrie 2018, a fost publicata HG nr. 714/2018 privind drepturile şi obligaţiile personalului autorităţilor şi instituţiilor publice pe  perioada delegării şi detaşării în altă localitate, precum şi în cazul deplasării în interesul serviciului. Începând cu data de 01 ianuarie 2019 pentru personalul din instituțiile publice ce se află în delegație sau în detașare se vor aplica noi reguli.

Pe ce au cheltuit romnii primii bani economisiți
Thu, 20 Sep 2018 08:52:00 GMT
Potrivit unui studiu al BCR, copiii de azi încep să economisească mai devreme, începând chiar de la 4 ani, pe când părinții și bunicii făceau acest lucru după 18 ani. Cei mai mulți copii strâng în medie între 350 și 800 de lei pe an, cu care își cumpără biciclete, aparate foto sau jocuri TV, iar cei care investesc cei mai mult în educație sunt adolescenții cu vârste între 16 și 20 de ani.

DOCUMENT UPDATE Aprecieri negative ale companiilor germane din Romnia cu privire la predictibilitate, administrație publică, disponibilitatea forței de muncă, piața muncii, infrastructură, lupta mpotriva corupției și licitațiile publice
Thu, 20 Sep 2018 08:21:00 GMT
Una din două companii cu capital german din România nu este mulțumit[ de formarea profesională și învățământul superior din România, iar în centrul și vestul țării companiilor le este greu să găsească personal corespunzător, se arată în Raportul de Conjunctură realizat de Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România).

Exclusiv Companii energetice cu probleme: Energia produsă de CE Oltenia ar putea fi subvenționată de stat/ Alt ajutor de stat este negociat cu oficialii europeni pentru CE Hunedoara
Thu, 20 Sep 2018 07:55:00 GMT
Ministerul Energiei a inițiat demersuri pentru începerea consultărilor cu Comisia Europeană în vederea identificării unor mecanisme financiare de tip “contract de diferență" pentru energia produsa de Complexul Energetic Oltenia, necesare acoperirii costurilor de certificate de gaze ale societății, se arată într-un răspuns al Ministerului transmis la solicitarea HotNews.ro. Altfel spus, Complexul Energetic Oltenia ar putea primi un ajutor de stat, dacă va fi de acord și Comisia Europeană, prin intermediul unui mecanism numit care să acopere costurile cu achiziția certificatelor de gaze cu efect de seră. CE Oltenia se află într-o situație dificilă din cauza creșterii de peste trei ori ale prețurilor la certificate. Alte două companii cu probleme sunt Complexul Energetic Hunedoara și Compania Națională a Uraniului. Vezi în text cum vrea statul să țină în viață niște companii aflate în colaps.

​VIDEO Departamentul Antreprenori Ratați de la UiPath, firma IT romnească de 3 miliarde de dolari
Thu, 20 Sep 2018 05:17:00 GMT
Firma românească de IT UiPath, evaluată la 3 miliarde de dolari, are un "departamnet de antreprenori ratați", a spus, miercuri, unul dintre managerii "unicornului" care a primit investiții de peste 400 de milioane de dolari în total. Alexandru Statie, Technical Pre-sales Global Lead al UiPath, a explicat astfel ce fel de angajați caută startupul de automatizări software și cât de greu îi este uneori să găsească oamenii potriviți, deși acum are bani să-i plătească. Dar cât de românesc este, de fapt, "unicornul" românesc?

Financial review. Prima pagină a presei străine. Theresa May ripostează la criticile lui Barnier. Mai puţini rezidenţi străini n Irlanda. Bulgaria se va opune unor eventuale sancţiuni mpotriva Ungariei. China impozitează 60 de mld dolari de importuri americane
Thu, 20 Sep 2018 03:11:00 GMT
Financial Times: Salzburg waltz. May se pregătește să tragă ponoasele la cina liderilor europeni ● The Guardian: Theresa May ripostează la criticile lui Barnier pe tema propunerilor din planul Chequers ● The Times: Mai puţini rezidenţi străini decât în 2011 în Republica Irlanda ● La Libre Belgique: Bulgaria se va opune unor eventuale sancţiuni împotriva Ungariei considerate o "încălcare a suveranităţii ţării" ● Le Point: China ripostează și impozitează 60 de miliarde de dolari de importuri americane. Lectură plăcută!

DIGI introduce noi servicii pentru cei peste 1,1 milioane de abonați din Spania: Internet fix și telefonie fixă prin rețeaua Telefonica
Wed, 19 Sep 2018 18:57:00 GMT
Grupul Digi Communications, controlat de miliardarul orădean Zoltan Teszari, a anunțat astăzi lansarea serviciilor de internet fix și telefonie fixă în Spania. Noile servicii vor fi disponibile într-o primă fază clienților din provincia Madrid, urmând să fie introduse și în alte provincii spaniole. Serviciile sunt furnizate de Digi Spain, filială a grupului Digi, în baza unui acord de acces la infrastructura operatorului Telefonica. În Spania, țară unde este o importantă comunitate de români, Digi furniza până acum doar comunicații mobile, având peste 1,1 milioane de abonați la sfârșitul lunii iunie din acest an.

VIDEO Clujul dă lecții Bucureștiului: Tramvaie moderne, autobuze electrice, biciclete. Pe banii Uniunii Europene
Wed, 19 Sep 2018 15:14:00 GMT
În ultimii ani, autoritățile din Cluj-Napoca au făcut investiții majore din fonduri europene în tot ceea ce înseamnă transport public. Modernizarea liniilor de tramvai care străbat orașul din inima Transilvaniei era necesară nu doar din motive de eficiență a traficului, ci și din cauza poluării sonore intense și a deteriorării străzilor din jur. Dar proiectele cu bani europeni nu s-au oprit aici: autoritățile au atras investiții importante pentru achiziția de tramvaie, autobuze electrice și automate de bilete, reabilitarea străzilor care tranzitau liniile de tramvai modernizate, construcția de piste și stații de închiriat biciclete.

Primul SUV Ferrari se va numi Purosangue și va fi lansat n 2022
Wed, 19 Sep 2018 14:13:00 GMT
Ferrari va lansa 15 modele noi până în 2022, multe dintre ele hibride, iar în acel an va fi lansat și primul SUV al mărcii, ce va purta numele Purosangue. Mulți ani cei de la Ferrari au negat că va exista vreodată un SUV, dar piața s-a schimbat mult și mărci precum Rolls Royce și Bentley au prezentat SUV-uri ultra-scumpe.

​VIDEO Patron de cafenele, despre angajații romni: Pleacă și pentru un procent de 10% - 15%. Dacă ar discuta cu angajatorul.... Atenție la persoana virusată / 5 to Go vnează greșelile concurenților de la Coffee to Go
Wed, 19 Sep 2018 13:54:00 GMT
Antreprenorul Radu Savopol, care deține franciza popularului lanț de cafenele 5 to Go, se plânge că adesea angajații români pleacă din firme pentru a obține doar mici creșteri salariale în altă parte, pe fondul lipsei de comunicare cu patronii. O altă problemă pe care a constata-o la angajații români este că poți nimeri "o persoană virusată", care strică toată echipa prin comportamentul ei. Savopol a vorbit și despre concurenții de la Coffee to Go, despre care spune că au făcut o greșeală de business în duelul cafenelelor. Încă 7 lecții mai pot "fura" micii antreprenori români de la Radu Savopol.

Nici copilăria nu mai e ce-a fost. Cum și petrec timpul liber copiii din generația de azi față de cei de ieri. Sau cum a schimbat economia parentingul
Wed, 19 Sep 2018 14:13:00 GMT
Când eram copil,  vacanțele mi le petreceam în satul acela din Maramureș, unde trăiau părinții mamei. Bunicul avea cai, iar una din grijile noastre (eram împreună cu alți 4 verișori) era să scoatem caii la păscut. Evident că nu aveai șei, ne suiam direct pe spinarea animalului cu un căpăstru improvizat și alergam în galop până la locul în care îi priponeam. Fără cască de protecție, genunchiere sau alte asemenea...Seara încingeam un fotbal sau o partidă de oină, de ajungeam acasă transpirați, cu vânătăi pe picioare sau cu julituri. Astăzi, copilăria arată altfel, potrivit unei cercetări sociologice recent publicate.

​VIDEO Tim Cook apără cele mai scumpe iPhone-uri de pnă acum: Oamenii vor cel mai inovativ produs din piață, dar fabricarea este costisitoare
Wed, 19 Sep 2018 12:52:00 GMT
Apple a prezentat recent trei noi modele de iPhone, inclusiv cel mai scump de până acum, care în SUA pornește de la 1.100 de dolari, iar în Europa este și cu 30% mai scump. Tim Cook, șeful companiei, a spus într-un interviu la ABC News că oamenii vor cele mai inovative produse din piață, dar aceste produse pot fi fabricate doar cu costuri mari. În plus, el a spus că mulți își iau iPhone prin pachetele de la operatorii mobili și îi costă practic un dolar pe zi.

Competiţie cu premii n valoare totală de 1 milion dolari pentru antreprenori şi startup-uri din tehnologie
Wed, 19 Sep 2018 12:48:00 GMT
S-a dat startul înscrierilor la competiţia Startup Spotlight pentru antreprenori şi startup-uri IT, organizată în cadrul Conferinței How to Web. Premiile constau în expunere internațională și peste 1 milion de dolari în diverse beneficii. Cine se poate înscrie.

UPLR: Noul proiect care vizează modificarea legii insolvenței conține norme care vor duce la blocarea unor proceduri de insolvență
Wed, 19 Sep 2018 12:21:00 GMT
Uniunea Profesiilor Liberale din România (UPLR) a identificat un punct care introduce un alineat nou, care, dacă va fi aprobat în această formă, va determina ca administratorii judiciari să fie puși în imposibilitatea de a desemna persoane de specialitate, ceea ce va conduce la blocarea procedurii.

Rocadă la CEC Bank: Mihaela Popa devine CEO, iar Radu Ghețea trece pe funcția de președintele C.A.
Wed, 19 Sep 2018 11:20:00 GMT
Finanțele au decis modificarea statutului Băncii în sensul adoptării sistemului splitat de conducere (separarea funcției de Președinte al Consiliului de Administrație de cea de Director General – Președinte al Comitetului de Direcție). Astfel, Adunarea Generală a Acționarilor CEC BANK S.A. a stabilit numirea doamnei Mihaela Popa în funcția de Director general – Președinte al Comitetului de Direcție, interimar și numirea domnului Radu Gratian Ghețea în funcția de Președinte al Consiliului de Administrație al Băncii.

Andrei Dumitrescu (Consiliul Fiscal): Inechitățile din sistemul de pensii sunt date de formula de calcul
Wed, 19 Sep 2018 10:59:00 GMT

Un angajat care ar cotiza exclusiv la Pilonul II de pensii, având în salariu mediu brut, ar obține o pensie de 627 lei pe lună, timp de 18 ani. Dacă ar cotiza doar la Pilonul I ar avea 361 de lei/lună dar până la deces, conform unei prezentări a șefului Secretariatului tehnic la Consiliul Fiscal, Bogdan Andrei Dumitrescu. Beneficiile sunt cu circa 41% mai mari, la Pilonul II, dacă nu trăiești mai mult de 18 ani după pensionare.

Sorin Grindeanu, despre aplicarea regulamentului UE 'roam like at home': Am primit 300 de reclamații, am aplicat amenzi de 180.000 lei, dar operatorii au și drepturi, nu doar obligații
Wed, 19 Sep 2018 10:51:00 GMT
Românii au făcut 300 de reclamații către arbitrul telecom (ANCOM) privind aplicarea Regulamentului UE 'roam like at home', de la intrarea acestuia în vigoare în 15 iunie 2017 și până în prezent, a anunțat miercuri autoritatea. Sorin Grindeanu, președintele autorității, amintește că Orange și Vodafone au fost amendate cu 180.000 de lei pentru nereguli, dar subliniază că operatorii au și drepturi, nu doar obligații. "Unul dintre aceste drepturi este acela că operatorii pot comercializa oferte fără roaming, adresate utilizatorilor care nu călătoresc în afara țării sau care au alte opțiuni pentru situațiile în care nu se află în țară. Desigur, condiția este ca operatorii să informeze corect și complet utilizatorii cu privire la conținutul ofertelor".

Inteligența artificială ar putea duce la creșterea PIB-ului global cu 14% pnă n 2030, arată un studiu PwC
Wed, 19 Sep 2018 10:10:00 GMT
Un raport al PwC arată că PIB-ul global ar putea crește cu până la 14% până în 2030, drept rezultat al implementării inteligenței artificiale (IA). Procentul este echivalent cu un plus de 15,7 mii de miliarde de dolari – făcând din IA cea mai mare oportunitate comercială din economia actuală aflată în continuă schimbare. Estimarea a fost prezentată în raportul PwC Sizing the prize. Foarte probabil, sectoarele bazate intensiv pe capital, precum producția sau transportul, vor înregistra cele mai mari câștiguri datorate IA, având în vedere că multe dintre procesele lor operaționale sunt predispuse automatizării.

Lazea: Cursul nu va mai putea fi multă vreme devalorizat competitiv. Cnd trecem la euro nu va mai funcționa competitivitatea prin devalorizări, ci doar prin calitate
Wed, 19 Sep 2018 09:44:00 GMT
Dacă vrem un stat cu fiscalitate minimală, atunci statul nu va face nimic în ceea ce privește infrastructura sau reformele, susține Valentin Lazea, economist șef al Băncii Naționale a României (BNR), precizînd că vorbește în nume personal.

Istudor, ASE: Nu aş finanţa nicio temă de doctorat dacă ea nu reprezintă o comandă socială din partea unor organizaţii economice
Wed, 19 Sep 2018 08:56:00 GMT
 Academia de Studii Economice aşteaptă de la organizaţiile economice şi instituţiile publice propuneri de teme de cercetare, atât pentru cadrele didactice, cât şi pentru tezele de doctorat, a declarat, miercuri, rectorul ASE, Nicolae Istudor, ptrivit Agerpres. "Am spus-o şi o mai spun de fiecare dată la Consiliul Naţional al Rectorilor: eu nu aş finanţa, dacă aş fi ministrul Educaţiei, dar nu sunt şi nu este nicio problemă, nu aş finanţa nicio temă de doctorat dacă ea nu reprezintă o comandă socială din partea unor organizaţii economice. Altfel, nu-şi găseşte rolul", a spus Nicolae Istudor, la o conferinţă pe tema competitivităţii economiei.

O nouă modalitate de promovare pentru firmele romneşti: Turul Virtual Google 360 Inside View, prin care clienţii pot vizita virtual sediul unei companii
Wed, 19 Sep 2018 08:45:00 GMT
Turul Virtual Google 360 Inside View este un instrument prin care vrea să ajute clienţii să aibă un acces tot timpul la sediul unei companii, fie cabinet medical, spațiu de cazare, salon de beauty sau spațiu rezidențial şi totodata să ajute aceste firme să se promoveze în mediul online. Iată cum funcţionează.

Patru greșeli pe care le fac băncile n procesul de digitalizare și patru recomandări pentru evitarea acestora
Wed, 19 Sep 2018 08:38:00 GMT
"O bancă a decis să realizeze o segmentare a clienților și o analiză a valorii pentru a identifica clienții cei mai profitabili și să îi vizeze prin campanii de vânzare încrucișată și de vânzare a unor produse suplimentare. Deși ideea era inovatoare, procesul de achiziție a urmat calea tradițională, întârziind aplicarea lui și dând timp competitorilor să vină cu soluții similare", spune Cristian Cârstoiu, partener în cadrul Departamentului de Asistență în Afaceri al EY România. Pe piața românească proiectele ambițioase de transformare sunt puține, iar valoarea realizată este sub cea promisă, deoarece inițiativele digitale nu sunt coordonate, mai spune specialistul EY.

Numărul noilor versiuni de malware pentru diverse gadget-uri care se pot conecta la internet a crescut de trei ori n prima jumătate a anului - studiu
Wed, 19 Sep 2018 08:31:00 GMT
Potrivit raportului Kaspersky Lab IoT, în prima jumătate a anului 2018, dispozitivele IoT au fost atacate cu peste 120.000 de versiuni de malware – mai mult decât triplu față de tot anul 2017. Compania avertizează că această creștere a familiilor de malware pentru dispozitive inteligente continuă o tendință periculoasă: și în 2017 a crescut numărul de versiuni de malware pentru dispozitive inteligente, de 10 ori, comparativ cu 2016.

Distribuitorii de energie: Decizia ANRE de a reduce rata reglementată a rentabilității va descuraja investițiile n modernizarea rețelelor electrice
Wed, 19 Sep 2018 08:30:00 GMT
Decizia Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) de a reduce rata reglementată a rentabilității pentru distribuitorii de energie electrică la 5,66% începând cu 1 ianuarie 2019, de la 7,7% cât este acum, va descuraja investițiile în modernizarea rețelelor și va afecta calitatea serviciului, se arată într-un comunicat al Federației Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE). Potrivit acesteia, reducerea investițiilor va produce efecte negative și în economie, cu o pierdere estimată a unei contribuții la PIB de 13,7 miliarde de lei și reducerea cu 1,2 miliarde lei a contribuțiilor fiscale plătite anual la bugetul de stat.

Daraban: Vrem să știm ct din import reprezintă Samsung. Este secret de stat. Dacă vedem 2-3 miliarde euro, ne facem bagajul, mergem la Seul și i ntrebăm ce vor de la viața noastră ca să producă aici
Wed, 19 Sep 2018 08:04:00 GMT
Brandul românesc nu există, cu tot respectul pentru gemul de Topoloveni, dar nu putem să stăm și să mergem la infinit cu el, a declarat Mihai Daraban, președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României.

Asociația Pro Infrastructura: Anual rețeaua feroviară primește doar ntre 5% și 10% din necesarul de bani pentru mentenanță. n acest ritm pnă n 2030 - 2040 nu vom mai avea cale ferată
Wed, 19 Sep 2018 07:39:00 GMT
Toată infrastructura feroviară românească este aproape de colaps. 75% din șine, 65% din poduri, 50% din terasamente și 90% din catenare au durata de viață expirată, avertizează Asociația Pro Infrastructura. Accidentele feroviare sunt tot mai dese și peste 1.000 de km sunt sub restricții de viteză, trenurile rulând uneori și cu 5 km/h pentru siguranță, mai spun cei de la API.

Andreea Paul: Romnia are cea mai accentuată viteză de deteriorare a performanțelor inovatoare din UE n ultimii 5 ani.
Wed, 19 Sep 2018 07:33:00 GMT
În pofida creșterii economice constante în România din 2011 încoace, nu reușim să ne îmbunătățim semnificativ competitivitatea economică și socială, din contră, regresele competitivității României în ultimul an s-au accentuat, a declarat Andreea Paul, președinte al INACO, într-o conferință organizată la Academia de Studii economice.

Tesla Motors, n vizorul justiției americane din cauza mesajului postat de Elon Musk pe Twitter despre retragerea de pe Bursă a companiei
Wed, 19 Sep 2018 06:52:00 GMT
Tesla Motors a spus marți că este vizată de o anchetă a U.S. Justice Department, după ce la început de august Elon Musk scria într-un tweet controversat că vrea să scoată compania de pe bursă. Spre final de august Musk a revenit, dar răul fusese deja făcut: investitorii s-au înfuriat, iar cotația acțiunilor a scăzut de atunci cu 30%. Tesla este și în vizorul SEC, arbitrul pieței financiare. Compania poate fi sancționată dur pentru acest episod care a semănat confuzie în rândul investitorilor. Acțiunile Tesla au scăzut cu 3%.

​Capcanele din economie. n ce domenii se plătesc cel mai greu facturile
Wed, 19 Sep 2018 06:18:04 GMT
Economia românească și-a temperat avansul în acest an, spre 4% din PIB, iar primele efecte încep să se resimtă în mediul de business. Numărul companiilor dizolvate a crescut cu 35% în primele șapte luni, iar cel al firmelor noi a scăzut cu 13%, semn că apetitul pentru afaceri este în scădere. Potrivit unei analize KeysFin, blocajul financiar, instabilitatea politică și accesul tot mai scump la finanțare sunt principalele argumente care fac ca economia românească să funcționeze precum o mașină cu frâna de mână trasă.

Analiză: Greierele și Furnica, faza pe instituții. Cnd greierele intră n criză, Furnica ii spune: Joacă astăzi dacă poţi!
Wed, 19 Sep 2018 04:13:00 GMT
Sunt mai multe versiuni ale fabulei Greierele și Furnica. Toate au un lucru în comun: mesajul. Pe scurt, Furnica lucrează toată vara și pune deoparte resurse pentru iarnă. În același timp, Greierele cântă și se bucură de sezon. Iarna vine "nota de plată": Greierele are nevoie de mâncare și nu are, iar Furnica stă liniștită și refuză să-l împrumute. Să presupunem că statul este Greierele, iar Furnica instituțiile internaționale. Ce avem astăzi? Creștere economică record, cheltuielile statului sunt cu mult peste acest nivel, deci este vară, iar Greierele cântă liniștit, la un volum ridicat. Crizele sunt ciclice, iar mărturie este istoria.

Financial review. Prima pagină a presei străine: Șeful spionilor germani a fost demis. Industria auto germană, anchetată de UE. Politicienii obişnuiesc să mintă n legătură cu Brexitul. BCE ar fi trebuit să-i asculte mai mult pe europenii din sud
Wed, 19 Sep 2018 02:31:00 GMT
Financial Times: Șeful spionilor germani a fost demis. Industria aviatică, în pragul unei noi revoluții ● The Guardian: Producătorii germani de automobile se confruntă cu o anchetă UE antitrust din cauza emisiilor ● The Times: Politicienii obişnuiesc să mintă în legătură cu Brexitul. ● Kathimerini: BCE ar fi trebuit să-i asculte mai mult pe europenii din sud ● Le Soir: Theresa May avertizează că ori va fi planul ei, ori nu va fi nimic ● Le Figaro: Argentina: Cristina Kirchner - inculpată în scandalul "Caietele corupţiei" ● The Wall Street Journal: Imperialismul va fi periculos pentru China ● El Mundo: Luigi di Maio: "Nu vom  rupe cu UE şi nici nu vom distruge finanțele publice". Lectură plăcută!

Fonduri europene 2018: Aproape 90 milioane Euro pentru organizații de patroni, să facă traininguri cu angajații. Perioada de nscrieri și ghidul
Tue, 18 Sep 2018 15:55:44 GMT
Organizațiile de patroni, firmele reunite în asociații și camerele de comerț vor putea accesa fonduri europene în valoare totală de aproape 90 de milioane de euro, pentru a organiza cursuri profesionale pentru angajați, printr-un nou apel de proiecte pentru care statul a anunțat marți perioada de înscrieri.

Apple a plătit n totalitate Irlandei 14,3 miliarde de euro, n urma deciziei CE care spunea că gigantul american a primit avantaje fiscale nejustificate
Tue, 18 Sep 2018 14:54:00 GMT
Apple a plătit Irlandei 14,3 miliarde euro, din care 1,2 miliarde euro dobânzi. Respectând decizia CE din 2016 care spune că este ilegal ca statele UE să ofere avantaje fiscale anumitor companii, Apple a virat banii într-un fond escrow creat de statul irlandez, scrie The Irish Times.

O firmă din Bucureşti rămne fără marfa adusă din China, posibil contrafăcută. Valoarea originalelor peste 200.000 euro
Tue, 18 Sep 2018 14:38:00 GMT
Ghete cu sigla unui brand foarte faimos, ce ar putea valora în total 208.000 de euro, au fost confiscate de inspectorii vamali, în Constanţa. Marfa din China, ce se bănuieşte că ar fi contrafăcută, trebuia să ajungă la o firmă din Bucureşti.

Comisia Europeană a deschis o anchetă contra BMW, Daimler și Volkswagen pe tema tehnologiilor de reducere a emisiilor poluante
Tue, 18 Sep 2018 14:33:00 GMT
Comisia Europeană a deschis o anchetă contra BMW, Daimler și Volkswagen care s-ar fi înțeles între ele pentru a evita să concureze în domeniul tehnologiilor care reduc emisiile poluante. La trei ani după uriașul scandal Dieselgate, care a inclus 11 milioane de mașini, industria germană trebuie să răspundă unor noi acuzații ce ar putea fi costisitoare și ar putea-o costa mult și la capitolul imagine.

Renault - Nissan va pune sistemul Android pe mașinile sale, mișcarea urmnd să influnțeze puternic industria
Tue, 18 Sep 2018 13:38:00 GMT
Alianța Renault - Nissan-Mitsubishi, care vinde anual 10,6 milioane de mașini și vrea să ajungă la 14 milioane, a anunțat că va pune pe mașinile sale sistemul de operare Android, astfel că utilizatorii vor putea folosi Google Maps sau asistentul vocal Google, toate urmând a fi integrate în sistemul multimedia al vehiculului. Anunțul este important fiindcă este vorba de grupul auto care vinde cele mai multe mașini și un precedent s-a stabilit.

Florin Talpeș, Bitdefender: n ultimii cinci ani a crescut considerabil numărul de state ofensive la capitolul securitate informatică. Nu poți opri atacuri complexe doar apărndu-te n ograda ta
Tue, 18 Sep 2018 12:49:00 GMT
A crescut puternic numărul de state care sunt ofensive la capitolul atacuri informatice și, de la aproximativ zece țări acum cinci ani, s-a ajuns la mult mai multe acum, a spus Florin Talpeș, CEO al Bitdefender, prezent la Summit-ul Inițiativei celor Trei Mări. "Frontiera nu este clară între apărare și atac", spune Talpeș, referindu-se la contextul în care crește gradul de automatizare, de digitalizare și spionajul economic la nivel de stat se dezvoltă enorm.

VIDEO/FOTOGALERIE ​BMW Vision iNEXT, direcția pentru viitor a tuturor mărcilor BMW Group
Tue, 18 Sep 2018 12:48:00 GMT
"BMW Vision iNEXT reprezintă o nouă eră a plăcerii de a conduce. (…) Proiectul iNEXT va oferi baza pentru viitor, de pe urma căreia întreaga companie şi toate mărcile sale vor beneficia", a spus Harald Krüger, preşedintele Consiliului de Administraţie al BMW Group. iNEXT construieşte mai departe pe ideea care a luat formă în 2007 cu "project i" şi a evoluat spre lansarea modelului BMW i3 în 2013. În spatele numelui de proiect iNEXT stă o mașină de serie care va fi lansată în serie în 2021, dar conceptul BMW Vision iNEXT transcende automobilul de serie și se referă la un spectru mai larg de așteptări legate de automobilele BMW Group.

Tinerii patroni din București și Cluj se pot nscrie online la noi cursuri de antreprenoriat și pot ajunge la Madrid
Tue, 18 Sep 2018 12:08:00 GMT
Tinerii patroni din București și Cluj-Napoca, cu afaceri creative, au șansa să ajungă la un bootcamp de marketing în Spania, printr-un nou program de mentorat și training, la care au început înscrierile on-line, au anunțat marți organizatorii, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

​Drepturile de autor sunt luate din nou n calcul la determinarea indemnizaței pentru creșterea copilului
Tue, 18 Sep 2018 11:45:00 GMT
În Monitorul oficial de luni 17 septembrie 2018, a fost publicată OUG nr. 81/2018, ce corectează modul de calcul al indemnizației pentru creșterea copilului pentru părinții ce au realizat venituri din drepturi de autor. Vestea bună e că drepturile de autor sunt luate din nou în calcul la determinarea indemnizației.

Topul beneficiilor la angajare: Ce vor angajaţii romni de la un loc de muncă
Tue, 18 Sep 2018 11:33:00 GMT
Masa de prânz a devenit esențială în opinia tot mai multor angajați, iar calitatea acesteia a ajuns un criteriu semnificativ la angajare, arată a treia ediție a Barometrului pieței forței de muncă, realizat de o compania de consultanță. Ce alte lucruri îi mai motivează pe români la angajare.

RBL: Rectificarea bugetară mpinge Romnia și mai adnc n fundătura subdezvoltării
Tue, 18 Sep 2018 11:25:00 GMT
Antreprenorii și managerii din Romanian Business Leaders (RBL) cer Guvernului să prioritizeze de urgență investițiile în infrastructura de transport, educație, sănătate și digitalizarea
administrației publice, să elimine pensiile speciale, să crească vârsta de pensionare pentru meseriile ocupaționale și să întărească sistemul de pensii contributive (pilon II și III),
complementar sistemului public și să ia măsuri urgente de stopare a emigrației, se arată într-un comunicat de presă al organizației.

UPDATE Procesul dintre fosta șefă NN Pensii și ASFs-ar putea tranșa pe 2 octombrie: Avocata ASF a plecat n concediu n Thassos / Avocata ASF: Voi sesiza organele competente ale Baroului cu privire prezentarea n fața instanței a unor informații personale de pe Facebook
Tue, 18 Sep 2018 10:21:00 GMT
Curtea de Apel București a admis astăzi cererea de amânare a cauzei depuse la dosar de avocata ASF pe motiv că se află "într-o perioadă de refacere a capacității de muncă". Avocatul fostei șefe NN Pensii a cerut respingerea cererii pe motiv că avocata ASF se află la mare în Thassos, potrivit postărilor acesteia de pe Facebook, deși știa de două luni de acest termen de judecată. Instanța a admis însă cererea avocatei ASF, pe motiv că aceasta are dreptul de a-și lua concediu și a notificat anterior Baroul. În același timp, Curtea a decis astăzi să mai dea un singur termen de judecată pentru acest dosar, respectiv 2 octombrie 2018, dată la care dosarul ar trebui să fie tranșat definitiv la această instanță.

  • UPDATE Avocata ASF, Raluca Niculescu, pentru HotNews.ro: "Cererea de amânare a cauzei a fost legal formulată și dovedită (..)". Nu este vorba de o tergiversare a acestui caz. Consider că deontologia profesională a fost încălcată grav de către apărătorii doamnei Raluca Țintoiu prin prezentarea în fața instanței a unor informații personale despre subsemnata, respectiv fotografii luate de pe contul personal de Facebook. Urmează să sesisez organele competente ale Baroului cu privire la acest aspect".

DOCUMENT UPDATE Ministerul Finanțelor a publicat proiectul OUG de modificare a legii insolvenței. Au fost introduse prevederi referitoare la sectorul asigurărilor
Tue, 18 Sep 2018 09:49:00 GMT

Proiectul de Ordonanță de Urgență pentru modificarea Legii insolvenței, obținut și publicat de HotNews.ro săptămâna trecută a fost pus oficial în dezbatere publică de Ministerul Finanțelor Publice (MFP) la rubrica Transparență decizională, dar cu anumite modificări.

Teodorovici crede că băncile au prioritate față de stat la masa credală. Legea l contrazice
Tue, 18 Sep 2018 08:28:00 GMT
Proiectul de modificare a legii insolvenței va permite firmelor cu datorii la buget să scape de acestea prin intrarea statului, pe o poziție minoritară, în acționariatul acestora. Practic, statul nu va mai putea să recupereze nimic. Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, spune că oricum nu ar fi recuperat nimic pentru că se află pe locul cinci la masa credală dar, din punct de vedere al sumelor, spun specialiștii, se află pe locul al doilea, după angajați. El crede că înaintea statului intră împrumuturile băncilor față de firme, dar legea îl contrazice.

UPDATE Unicornul romnesc UiPath a ajuns la o valoare de 3 miliarde de dolari, după o nouă rundă de investiții primite
Tue, 18 Sep 2018 06:01:00 GMT
"Unicornul" IT românesc UiPath ar fi crescut de la o valoare estimată de 1 miliard de dolari la 3 miliarde de dolari, după ce luni a obținut o nouă rundă de investiții, în străinătate, au declarat surse apropiate tranzacției, citate de publicația americană de business The Wall Street Journal.

​VIDEO/FOTOGALERIE Audi e-tron quattro, SUV electric, dezvăluit oficial. Urmează alte trei modele pnă n 2020
Tue, 18 Sep 2018 05:04:39 GMT
Audi a dezvăluit oficial, în San Francisco, SUA, primul său automobil electric, SUV-ul Audi e-tron quattro. Prețurile pentru piața germană încep de la 79.800 Euro cu tot cu TVA (19%), iar livrările vor fi onorate începând cu al doilea trimestru din 2019. Acesta este primul automobil dintr-o serie de mașini electrice Audi. Următorul model va fi Audi e-tron Sportback, în 2019, apoi un model ceva mai mare, în 2020, tot compact (probabil de dimensiunile unui A4, clasă C-D), iar apoi (tot în 2020) va fi lansat modelul Audi e-tron GT – un fel de mini Porsche Panamera electric, sub marca Audi.

Radu Ghetea, CEC Bank: Criza a confirmat că decizia de a transforma banca de economii ntr-o bancă comercială universală a fost corectă şi necesară. Un dialog despre criză, panici, lăcomia bancherilor și bănci
Tue, 18 Sep 2018 04:44:00 GMT
Criza l-a prins tocmai în America pe Radu Ghețea, unul dintre cei mai titrați bancheri români. La cei 69 de ani, Ghețea spune, într-o discuție cu reporterul HotNews.ro, că în fiecare zi învață câte o lecție și că n-a avut momente de panică în timpul crizei. Întrebat direct dacă au fost bancherii lacomi înainte de izbucnirea crizei, Ghețea răspunde franc: "Un bancher, pentru a fi lacom, trebuie însă să aibă şi aprobarea acţionarilor. Au existat acţionari lacomi? Pot să vă spun că da. Au fost şi unii bancheri de la noi care au intrat în acest joc, la fel cum au fost alţii care au stricat jocul" . Citiți mai jos o discuție cu Radu Ghețea, președintele CEC Bank și președinte onorific al Asociației Române a Băncilor.

Financial review. Prima pagină a presei străine: Trump oferă sprijinul SUA pentru o conferință est-europeană. Cum au preluat băncile americane supremația lumii financiare. Ungaria, mai aproape de Kremlin dect de Bruxelles
Tue, 18 Sep 2018 03:08:00 GMT
The Washington Post: Trump oferă sprijinul SUA pentru o conferință est-europeană ● Les Echos: Macron fixează liniile principale ale Bugetului ● Financial Times: Cum au preluat băncile americane supremația lumii financiare ● Handelsblatt: Străinii alimentează boom-ul pieței muncii din Germania ● The Guardian: FMI o sprijină pe Theresa May în privinţa avertismentelor sale vizând lipsa unui acord Brexit ● El Periodico: Ungaria, mai aproape de Kremlin decât de Bruxelles. Lectură plăcută!

GRAFICE Cum trăiesc patronii n Romnia: Destui se plng că nu-și pot asigura hrana și plata ntreținerii
Mon, 17 Sep 2018 17:55:00 GMT
Patroni români și liber-profesioniști se plâng că nu-şi permit acoperirea cheltuielilor curente, că sunt retanţieri la întreţinerea locuinței şi chiar că nu-şi pot asigura o masă consistentă, arată un studiu publicat recent de Institutul Naţional de Statistică (INS), consultat de Mediafax.

VIDEO Cum au rezolvat timişorenii o intersecţie supraaglomerată: un pod şi un pasaj subteran, cu peste 10 milioane euro din bani europeni
Mon, 17 Sep 2018 17:15:00 GMT
Construcţia pasajului subteran Michelangelo, aflat într-una dintrele cele mai aglomerate zone din Timişoara, a durat aproape doi ani şi s-a făcut cu peste 10 milioane de euro din bani europeni. Cum arată pasajul azi, la câţiva ani de la inaugurare, şi cum arată cifrele de trafic.

Se fac nscrieri n București: Program de mentorat cu antreprenori cunoscuți, susținut de unicornul romnesc UiPath
Mon, 17 Sep 2018 16:11:58 GMT
Tinerii antreprenori sau aspiranții la business se pot înscrie într-un program de mentorat organizat la București, prin care au acces la mentori și traineri români cu experiență în afaceri, susținut de firma românească IT UiPath, unul dintre puținii "unicorni" din Europa, fiind evaluată recent la peste 1 miliard de dolari.

CE: Firmele mici și mijlocii din Romnia vor avea fonduri UE printr-o axă specială n POR
Mon, 17 Sep 2018 15:18:00 GMT
Firmele mici și mijlocii din România vor beneficia de fonduri europene printr-o nouă axă dedicată lor, care se va crea în cadrul Programului Operațional Regionale (POR) 2014-2020, a declarat, luni, comisarul european pentru Politică regională, Corina Crețu.

Compania ce editează GSP și Libertatea renunță la contractul de 2 milioane de euro pentru editarea revistei Primăriei Sector 1: E mai important să păstrăm ncrederea publicului
Mon, 17 Sep 2018 14:11:00 GMT
Compania de presă Ringier România, ce editează, între altele, ziarele Libertatea și Gazeta Sporturilor, a anunțat luni că renunță la un contract de 2 milioane de euro pentru editarea revistei Primăriei Sectorului 1, câștigat cu mari greutăți. Motivul invocat: "principiul fundamental de a nu pune sub niciun fel sub semnul întrebării reputația de nonpartizanat" a publicațiilor din portofoliu.

​VIDEO-interviu. Comisarul UE Corina Crețu: Mereu am susținut dreptul romnilor de a protesta. Partidele trebuie să țină cont de vocea oamenilor, fie că se exprimă la vot, fie că se exprimă prin participare civică
Mon, 17 Sep 2018 12:43:00 GMT
Comisarul European pentru Politică Regională, Corina Crețu (PSD / S&D), și-a exprimat luni, într-un interviu video acordat HotNews.ro, susținerea pentru dreptul românilor de a protesta, dar și pentru protejarea instituțiilor statului.

CERT-RO avertizează asupra vishing-ului, o tentativă de păcălire a utilizatorilor cu ajutorul apelurilor telefonice
Mon, 17 Sep 2018 11:52:00 GMT
CERT-RO avertizează utilizatorii cu privire la apelurile primite pe telefon, de la numere de telefon din exteriorul României, fiindcă acestea pot fi tentative de vishing. Vishing-ul este o metodă de phishing prin intermediul apelurilor telefonice (voice + phishing = vishing), iar tehnicile utilizate sunt inspirate din tehnici de inginerie socială.

ANRE a aprobat reducerea ratei reglementate a rentabilității pentru distribuitorii de energie electrică
Mon, 17 Sep 2018 11:41:23 GMT
Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a aprobat luni un ordin prin care rata reglementată a rentabilității pentru distribuitorii de energie electrică va fi redusă la 5,66% începând cu 1 ianuarie 2019, de la 7,7% cât este acum. "Valoarea RRR aprobată care urmează a fi aplicată începând  cu data de 1 ianuarie 2019 este de 5,66%, exprimată în termeni reali, înainte de impozitare", se arată într-un comunicat al ANRE.

Siegfried Mureșan, despre afirmația lui Teodorovici privind președinția UE: Este o declarație gravă. Guvernul Dăncilă este complet n ceață
Mon, 17 Sep 2018 11:35:00 GMT
Declarația de luni a ministrului Teodorovici care spune că România nu trebuie să promoveze obiective proprii în timpul Președinției române a Consiliului Uniunii Europene de anul viitor, ci are doar un rol de mediator este foarte gravă, a declarat europarlamentarul Siegfried Mureșan, într-o postare pe Facebook.

Teodorovici, despre proiectul insolvenței: Va duce la curățirea mediului economic
Mon, 17 Sep 2018 11:18:00 GMT
Noul proiect de modificare a legii insolvenței va duce la "curățirea mediului economic" și se va intra mai greu în procedură, susține Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice.

Cum a modificat Ministerul Comunicațiilor strategia de tranziție la radioul digital astfel nct să evite alocarea ilegală a unei licențe către Societatea Națională de Radiocomunicații
Mon, 17 Sep 2018 11:06:00 GMT
Ministerul Comunicațiilor a modificat proiectul de strategie privind trecerea la radioul digital, după ce HotNews.ro a semnalat, săptămâna trecută, că documentul anterior prevedea alocarea în mod ilegal a unei licențe naționale către Societatea Națională de Radiocomunicații (SNR) și că documentele postate pe site-ul ministerului erau create chiar de angajați din SNR. În noul proiect, nu se mai spune că o licență va fi alocată SNR, dar s-a introdus o obligație greu de implementat de altcineva: deținătorul licenței pentru difuzarea posturilor publice de radio trebuie să ofere "30% acoperire în populație până la data de 01.12.2018 (Centenarul Marii Uniri)".

Atac de tip phishing pe pagini de Facebook ale unor afaceri romnești
Mon, 17 Sep 2018 10:59:44 GMT
Modul în care atacatorii încearcă să obțină date confidențiale de la oameni, precum numere de carduri sau parole de e-mail, s-a diversificat de-a lungul timpului. Un cont malițios a trimis în ultimele zile notificări mai multor pagini românești de pe Facebook, în legătură cu posibilitatea de a fi blocate, pentru a strânge date.

Teodorovici, despre pachetele medicale extinse: Nimeni nu va avea mai puțin dect are astăzi
Mon, 17 Sep 2018 10:28:00 GMT
Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a spus că va avea o discuție cu ministrul Sănătății, Sorina Pintea, cu privire la pachetele de servicii medicale extinse.


Cţi romni vnd pe eBay şi care sunt cele mai vndute produse
Mon, 17 Sep 2018 10:05:08 GMT
Peste 5.000 de comercianţi din România au vândut în primele șapte luni din acest an aproape 192.000 de produse prin platforma de comerţ online eBay. Iată care sunt cele mai vândute produse.

Teodorovici l acuză pe Toader că-i ntrzie proiectele privind insolvența și Fondul Suveran: Este o lipsă de dorință de asumare. Vrei o semnătură și dispare semnatarul
Mon, 17 Sep 2018 09:27:00 GMT
Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, se plânge că Ministerul Justiției îi pune bețe în roate în cazul Fondului Suveran de Investiții și al proiectului privind insolvența. "Încep să cred că este o încercare de fugă de asumare a unor decizii", a spus Teodorovici. El a precizat că încearcă de câteva zile să ia un aviz pe proiectul privind insolvența, dar dispare semnatarul.

Cu ct sunt mai scumpe noile iPhone-uri n Europa, față de SUA
Mon, 17 Sep 2018 08:28:25 GMT
​Apple a lansat săptămâna trecută trei noi iPhone-uri, inclusiv cel mai scump model de până acum, iar în Europa prețurile sunt mult mai mari decât în SUA, uneori chiar și cu peste 30%. De exemplu, în Marea Britanie cel mai scump XS Max costă 1.449 dolari, iar în Ungaria, echivalentul în forinți a peste 2.000 de dolari. Despre prețurile din România puteți citi aici.

UPDATE Teodorovici: Rolul Romniei pe timpul președinției UE va fi de mediator, nu de a promova proiecte
Mon, 17 Sep 2018 08:21:00 GMT

​​Rolul nostru pe timpul președinției este acela de mediator, în a promova și a susține interesele europene pe timpul președinției, a declarat ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, într-o conferință de presă.

REVIEW HTC Desire 12+ - Cum e să folosești pe termen lung un telefon sub 900 de lei
Mon, 17 Sep 2018 05:26:00 GMT
De obicei telefoanele vârf de gamă, cele mai scumpe, de la producători precum Samsung, LG, Huawei sau HTC ajung să fie testate și analizate în detaliu, fie în presa generalistă sau fie chiar și în cea de nișă, în ciuda faptului că majoritatea telefoanelor ce ajung să fie cumpărate de utilizatori sunt mai degrabă cele mai ieftine sau din zona medie a pieței. În ultimii ani din ce în ce mai multe telefoane ieftine au apărut pe piață, multe cu specificații bune pe hârtie și cu promisiunea de "premium" la un preț mic, dar rămâne mereu întrebarea cum se comportă ele de fapt în viața de zi cu zi și cât de grațios "îmbătrânesc" de fapt. HotNews.ro a testat timp de aproape de trei luni modelul Desire 12+ de la HTC, un telefon ce acum se vinde la noi la mai puțin de 200 de euro și detaliază într-un review plusurile și minusurile unui astfel de dispozitiv.

Sergiu Oprescu, ARB: Trebuie să evităm să construim un spațiu al așteptărilor iraționale care se poate transforma foarte ușor ntr-un cerc vicios al populismului. O discuție despre criza trecută, lecțiile ei, relația clienților cu băncile și alți demoni
Mon, 17 Sep 2018 04:35:00 GMT
Sergiu Oprescu este de meserie inginer de aeronave, promoția 1987. A lucrat în aviaţia utilitară, iar din 1993 s-a angajat ca analist în cadrul Băncii Române de Comerţ Exterior. De acolo a început cariera lui de bancher. De la BRCE a plecat un an mai târziu împreună cu câțiva colegi pentru a pune bazele Băncii Bucureşti, primul proiect de bancă străină care se înfiinţa atunci, ca subsidiară a grupului elen Alpha. Banca București a devenit apoi Alpha Bank.

Financial review. Prima pagină a presei străine: Internauții reacționează după lecția dată de Macron unui șomer. Moscovici despre populism: Pentru prima dată, mi e teamă. Germania nu are nevoie de gazul lui Trump. Weber provoacă liderii europeni pe tema drepturilor ungare
Mon, 17 Sep 2018 03:14:00 GMT
LE SOIR: Venezuela: Internauții reacționează după lecția lui Macron dată unui tânăr șomer ● THE TELEGRAPH: Downing Street indică europarlamentarilor conservatori să se delimiteze de liderul ungar de extremă-dreaptă. ● LE FIGARO: Moscovici despre acensiunea populismului în Europa: "Pentru prima dată, îmi este teamă" ● LE MONDE:  În Spania va avea loc exhumarea lui Franco ● HANDELSBLATT: Germania nu are nevoie de gazul lui Trump ● LES ECHOS: Un nou șef pentru a salva Air France-KLM ● FINANCIAL TIMES: Weber îi provoacă pe liderii europeni pe tema drepturilor ungare ● THE GUARDIAN: "Micii Mussolini": şeful UE supără Italia prin comentariile sale pe tema ascensiunii extremei drepte. Lectură plăcută!

ncotro ne ndreptăm? Toate cifrele indică o stingere lentă a luminii. Iar dacă vrem să mai facem ceva, acum ar fi momentul...
Sat, 15 Sep 2018 16:08:00 GMT
Prima oară când m-a bătut gândul emigrării a fost prin 1991. Prin intermediul comunității Taize făceam primul meu revelion în afara țării, mai exact în Viena. Eram cazați într-o suburbie, Modling, și citind presa locală am văzut anunțuri privind angajările. Eram cu un grup de prieteni și am stat o noapte discutând dacă să rămânem acolo sau să ne întoarcem. Găsiserăm locuri de muncă (prost plătite pentru început, dar toți visam să mutăm munții din loc), nu asta era problema noastră. România era atunci pe val, având un capital de simpatie internațională pe care nu știu dacă o să-l mai aibă vreodată. Cert e că am decis să ne întoarcem în țară. Ce constat, după 27 cei de ani scurși?

Teodorovici face un pas napoi n scandalul pachetelor de servicii de sănătate: Afirmația mea a avut n vedere pachetele medicale extinse. Astfel, putem asigura o mai bună finanțare a sistemului
Sat, 15 Sep 2018 15:27:00 GMT
"Consider că toți românii, indiferent de veniturile realizate, trebuie să beneficieze de pachetul minim de servicii medicale. Afirmația mea a avut în vedere pachetele medicale extinse, respectiv posibilitatea ca fiecare asigurat să își poate adăuga servicii medicale suplimentare cum ar fi cele dentare, acoperirea cheltuielilor cu contribuția la medicamente, îngrijirea la bătrânețe sau în caz de invaliditate temporară sau permanentă, recuperare medicală etc. Astfel, putem asigura o mai bună finanțare a sistemului și crește eficiența sa" a ținut să precizeze sâmbătă Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, într-un mesaj transmis HotNews.ro

​VIDEO/FOTOGALERIE Ford Focus 2018. Nouă generație, spirit diversificat
Sat, 15 Sep 2018 10:22:42 GMT
Ford Focus a ajuns la a patra generație în 2018 și are versiuni mai diverse ca niciodată. Pe lângă liniile de echipare cunoscute (Trend, Titanium, ST Line), modelul compact american a primit și o versiune Vignale (cu aspirații premium) și una Active (cu veleități de crossover). Vor urma în anii următori variantele de înaltă performanță ST și RS, dar până atunci iată un un review cu un clasic 1.5 TDCi cu… atenție!… transmisie automată cu 8 trepte.. Detalii în clipul de mai jos.

PIB-ul, găleata de apa și datoria publică: Datoria publică aproape s-a dublat, n ultimii opt ani și jumătate, n termeni nominali
Sat, 15 Sep 2018 05:23:00 GMT
Am mers des "la țară" pentru a sta cu bunicii, iar acolo, de câteva ori pe zi, "băteam drumul" până la fântână pentru a umple o găleată de apă. Uneori, din grabă, scoteam găleata fântânii mai repede și pierdeam apa până când apucam să o deșert în cea pe care urma să o dau în curte la animale. La început am avut o găleată de 5 litri și o umpleam dintr-o răsturnare, iar apoi, odată cu vârsta, am trecut la 10 litri, exact cât capacitatea găleții fântânii. Din cauza faptului că mă grăbeam, eram nevoit să repet procesul de scoatere, folosind manivela, de două ori. La fiecare umplere scoteam cam 6-7 litri. Dacă înainte umpleam lejer găleata de 5 litri și restul aruncam, pe urmă, la 10 litri, cu aceeași cantitate umpleam cam două treimi.

​Gndirea asiatică n practică. VIDEO Transformers pe străzile din Beijing, India intră n era economiei roz, traducere problematică trimisă de coreeni la ONU privind războiul
Sat, 15 Sep 2018 04:41:51 GMT
​Asia are multe concepte și idei care nu ne sunt familiare. Multe dintre acestea se pot găsi în știrile presei de pe continent. Vă prezentăm mai jos cinci subiecte, unele poate ciudate, care ne-au atras atenția în această săptămână.

​Financial review. Subiectele principalelor săptămnale: Uraganul Florence-primele victime. De ce propria echipă a lui Trump vrea să-l domolească. Franois Hollande și Julie Gayet - un cuplu fericit. Cheile pieței imobiliare
Sat, 15 Sep 2018 03:41:00 GMT
DER SPIEGEL: Cel periculos. Cum vede Horst Seehofer rezolvarea crizei guvernamentale ● Uraganul Florence face primele victime ● THE WEEK: Rezistența. De ce propria echipă a lui Trump conspiră pentru a-i stăvili impulsurile? ● PARIS MATCH: Michel Drucker și micile lui secrete care-l mențin tânăr Alegeri în Brazilia ●  "Trump"-ul tropicelor, înjunghiat în direct ●     François Hollande și Julie Gayet - un cuplu fericit ● LE MONDE (ediția săptămânală): Christophe Castaner- jokerul lui Jupiter ● LE NOUVEL OBSERVATEUR: Cheile pieței imobiliare. Lectură plăcută!

Premiul cel mare, o bursă de școlarizare de 50.000 de dolari - Se fac nscrieri la conscursul Google Science Fair
Fri, 14 Sep 2018 17:03:48 GMT
Tinerii din România cu vârste între 16 și 18 ani se pot înscrie on-line la Google Science Fair 2018, o competiție internațională de științe, tehnologie și matematică, dotată cu 179 de recompense, dintre care premiul cel mare va fi o bursă de 50.000 de dolari oferită de compania americană, pentru finanțara școlarizării câștigătorului în continuarea studiilor sale.

Consiliul Concurenței extinde la nivel național aplicația online de monitorizare a prețurilor produselor alimentare și ale carburanților auto: S-ar putea compara un milion de produse din 10.000 de magazine și stații din țară
Fri, 14 Sep 2018 13:13:00 GMT
Consiliul Concurenței a demarat licitația pentru extinderea la nivel național a platformei online 'Monitorul prețurilor', în care consumatorii pot compara în prezent doar 3.000 de produse alimentare din magazinele a șapte mari retaileri, din București și Ilfov. Noul sistem, în care și-au manifestat interesul să intre și Profi, Cora și Auchan, va monitoriza prețurile produselor alimentare (mai puțin băuturile alcoolice spirtoase) și ale carburanților auto. Se estimează că vor putea fi comparate un milion de produse din 10.000 de magazine/stații de la un număr de 20 de operatori economici.

Uber investeşte 150 milioane dolari ntr-un hub pentru ingineri şi n inteligenţa artificială
Fri, 14 Sep 2018 12:42:39 GMT
Uber a anunţat o investiţie de 150 de milioane de dolari într-un hub pentru ingineri, în proiecte de inteligenţă artificială şi în dezvoltarea maşinilor fără şofer, un semn clar că, în ciuda tragicului accident în care a fost implicată o maşină Uber fără şofer, ce a avut loc recent, în Statele Unite, compania continuă să mizeze pe acest domeniu.

Proprietarul OLX și eMag premiază un tnăr antreprenor
Fri, 14 Sep 2018 12:27:40 GMT
Fondul de investiții sud-african Naspers, care deține în România platformele de comerț online OLX, eMag și Autovit.ro, a desemnat vineri câștigătorul premiului Fondatorul Anului 2018 - The Naspers Founder Award 2018, pe care îl acordă unui fondator de startup din portofoliul său.

Uniunea Practicienilor n Insolvență: Proiectul OUG de modificare a legii insolvenței este neconstituțional. Vezi toate problemele identificate
Fri, 14 Sep 2018 11:15:00 GMT
Proiectul OUG de modificare a legii insolvenței face imposibilă verificarea unui posibil conflict de interese, creează posibilitatea unei stări de insolvență continuă cu acumulare constantă de datorii și omite să menționeze de unde ar fi remunerat evaluatorul la care ar putea apela organul fiscal, susține Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență din România (UNPIR), structura care la nivel național reprezintă și reglementează profesia de practician în insolvență.

Un romn a reușit să simplifice modul n care funcționează tehnologia din spatele bitcoin
Fri, 14 Sep 2018 11:09:59 GMT
Un român care cercetează tehnologia blockchain susține că a reușit să simplifice modul de funcționare a acestui tip de bază de date. Vlad Zamfir a creat un concept (proof-of-concept) bazat ideea de fragmentare a blocurilor formate din date.

​ANALIZĂ Viața de ministru n Romnia durează puțin peste un an, n medie. Finanțele și Internele sunt cele mai vizate. Ne-am uitat la frecvența cu care sunt remaniați șefii de cabinete ale celor mai importante portofolii guvernamentale
Fri, 14 Sep 2018 11:03:00 GMT
Am luat toți miniștrii care s-au perindat la conducerea principalelor ministere din Guvern, din 1990 până în prezent. Pe cei în funcție i-am exclus, pentru acuratețea datelor. Am luat în calcul Internele, Externele, Munca, Educația, Finanțele și Sănătatea. Am eliminat interimarii care stăteau sub 14 zile în funcție, am calculat și am tras câteva concluzii. Sunt simple și ne arată câtă coerență livrăm în afară, sau mai degrabă câtă lipsă de.....

140 de milioane de dolari, investiți ntr-un site din SUA
Fri, 14 Sep 2018 10:44:54 GMT
Un site american de vânzare-cumpărare a mașinilor second hand a obținut o finanțare de peste 140 milioane de dolari din partea unor investititori, informează vineri TechCrunch.

BCR oprește de vineri noapte, ora 23.00, pnă smbătă, ora 17.00 sistemul informatic pentru optimizarea performanțelor
Fri, 14 Sep 2018 09:49:00 GMT
Banca Comercială Română (BCR) oprește sistemul informatic, începând de vineri ora 23:00, până sâmbătă ora 17:00, pentru a efectua operațiuni de optimizare a performanțelor. Vor fi afectate parțial o parte dintre echipamentele BCR. Detalii, în text.

VIDEO Robotul zburător inspirat de musca de oțet
Fri, 14 Sep 2018 09:44:54 GMT
Agilitatea insectelor zburătoare este superioară oricărui robot creat de om, dar dispozitivele pe care le inspiră încep să prindă viață. Un nou robot cu patru aripi nu numai că imită cu succes metoda de zbor a musculiței de oțet, dar poate călători până la un kilometru înainte să i se termine bateria.

Volumul n scădere al construcțiilor ar putea avea impact negativ n creșterea reală a economiei pentru trimestrul III
Fri, 14 Sep 2018 08:02:33 GMT

​​Activitatea din construcții a coborât abrupt în iulie, cu peste 16%, dacă facem comparația cu aceeași lună a anului precedent. Acest lucru se va vedea în creșterea economică pentru cel de-al treilea trimestru din acest an, chiar dacă ponderea la formarea PIB este de puțin peste 3%. În primul semestru, contribuția construcțiilor la creșterea reală a PIB a fost zero. Pe total an 2017, aceasta a fost tot zero, dar în condițiile unei scăderi pronunțate, dacă se continuă pe acest trend, este foarte posibil ca procentul să fie negativ, cu impact în creșterea economică reală. Analiștii economici și instituțiile internaționale estimează o creștere economică în jurul a 4%, pentru acest an, deși autoritățile se așteaptă la 5,5%, cifră pe care au construit bugetul.

Piraeus Bank Romnia va deveni First Bank
Fri, 14 Sep 2018 07:03:29 GMT
Piraeus Bank devine First Bank, ca urmare a unei decizii a Consiliului de Administrație. Procesul de rebranding va începe la sfârșitul anului 2018 și va continua în lunile care vor urma. Trecerea la noul brand va fi vizibilă gradual pe parcursul întregului proces. Activitatea băncii se va desfășura normal și toate angajamentele contractuale încheiate între bancă și clienții săi rămân active și nu vor fi afectate de adoptarea noii identități de brand, spun reprezentanții băncii.

Financial review. Prima pagină a presei străine. Banca Angliei crede că Brexitul ar putea duce la scăderea cu o treime a prețurilor la case. Lecțiile crizei secolului. Francezii și schimbă obiceiurile de consum Cele 7 semnale de alarmă ale pieței financiare
Fri, 14 Sep 2018 03:53:00 GMT
FINANCIAL TIMES: Guvernatorul Băncii Agliei avertizează asupra prăbușirii imobiliarelor în cazul unui Brexit dezordonat THE GUARDIAN: Suspecţii implicaţi în atentatul cu noviciok din Salisbury afirmă că doar vizitau o catedrală ●  LES ECHOS: Lehman- lecțiile crizei secolului ● Francezii își schimbă obiceiurile de consum ●HANDELSBLATT: Următoarea criză. Cele 7 semnale de alarmă ale pieței financiare ● GAZETA.RU: Vladimir Putin, în timpul manevrelor militare Vostok-2018: "Rusia este o ţară iubitoare de pace" ● RZECZPOSPOLITA: Polonia și Ungaria puse împreună la stâlpul infamiei. Lectură plăcută"

Credite bancare de 150 milioane Euro, disponibile pentru fermieri romni și antreprenori rurali, cu ajutorul UE
Thu, 13 Sep 2018 17:05:25 GMT
Peste 1.300 de fermieri români și antreprenori de la sate vor avea la dispoziție credite bancare de 150 milioane de euro, din care 87 milioane de euro de la bugetul Uniunii Europene, prin 4 bănci din țară, selectate de  Fondul European de Investiții (FEI) primul acord de finanțare în domeniul agricol din România.

Guvernul a aprobat nota de fundamentare privind necesitatea modernizarii sistemului 112, proiect estimat la 221,7 milioane de lei
Thu, 13 Sep 2018 16:02:00 GMT
Guvernul Dăncilă a aprobat astăzi nota de fundamentare privind necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente modernizării infrastructurii hardware și software a Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112. Valoarea totală estimată a proiectului ce va fi derulat timp de trei ani este de 221,7 milioane lei (47,6 milioane euro), finanțarea venind din fonduri UE nerambursabile și de la bugetul de stat. Infrastructura IT ce asigură funcţionarea 112 are o vechime de peste 14 ani, funcţionarea neîntreruptă din această perioadă ducând la o uzură excesivă a infrastructurii IT, se arată în nota de fundamentare.

Vasile Godncă-Herlea, președintele UNPIR Cluj: Prevederile din OUG privind insolvența contravin discuțiilor la nivel european prin care creanța bugetară nu ar trebui să aibă un tratament preferențial
Thu, 13 Sep 2018 16:01:00 GMT
Proiectul de Ordonanță de Urgență care ar urma să modifice Legea insolvenței conține prevederi care ar contravine discuțiilor la nivel european prin care creanța bugetară nu ar trebui să aibă un tratament preferențial față de creditorii negarantați, a declarat Vasile Godîncă-Herlea, Președinte UNPIR Cluj și CEO CITR, potrivit unui comunicat de presă. Vasile Godîncă-Herlea mai consideră că în urma aplicării acestei ordonanțe, ar putea fi afectate semnificativ șansele de redresare ale companiilor aflate în dificultate, fără să se facă diferențierea între fraudă și bună-credință. Herlea mai acuză și lipsa temeiurilor pentru emiterea unui act normativ cu caracter de urgență, ridicând problema constituționalității.

​Document exclusiv: Ne pasc amenzi mari și Guvernul Romniei se mai roagă de CE pentru o păsuire la legea pentru combaterea spălării banilor, pentru care țara a fost dată n judecată de CE
Thu, 13 Sep 2018 15:46:00 GMT
La o lună după ce Comisia Europeană a dat în judecată România într-o procedură de infringement, Guvernul Dăncilă se ruga de CE pentru o păsuire până în octombrie 2018 a adoptării Legii pentru prevenirea spălării banilor. Agentul Guvernului român în justiția europeană, Radu Canțăr, adus recent la Ministerul de Externe în echipa ministrului delegat Victor Negrescu, a transmis unor înalți oficiali ai Comisiei Europene o scrisoare în care le cerea un răgaz, pentru adoptarea legii privind combaterea spălării banilor, România fiind amenințată cu amenzi uriașe, din banii contribuabililor. Numai că noua practică a Comisiei Europene este să nu-și retragă acțiunile deja depuse în instanța UE , pentru niște politicieni incompetenți sau răuvoitori, iar sancțiunile ne pândesc după colț.

Nimeni nu vrea să lucreze pentru startup-ul tău? Iată ce a făcut Reddit
Thu, 13 Sep 2018 15:43:55 GMT
Reddit, startup american ce deţine o platformă de divertisment şi socializare, a trecut de-a lungul timpului prin nenumărate controverse şi revolte ale utilizatorilor, ceea ce a dus la un moment dat la o criză de personal. Nimeni nu mai voia să se angajeze acolo. Cum a rezolvat problema şi ce pot învăţa alte startup-uri dintr-o astfel de situaţie.

Abia au apărut noile iPhone-uri XS și XR și deja se vnd accesorii pentru ele. Cum ncepi o afacere cu huse de telefon
Thu, 13 Sep 2018 14:43:21 GMT
Apple a prezentat noile modele de smartphone-uri — iPhone XS, XR și XS Max — telefonul cel mai mare și mai scump lansat vreodată de compania din Cupertino. La mai puțin de 24 de ore de la lansare, magazinele online din toată lumea, inclusiv România, deja vând accesorii pentru noile telefoane: de la huse, folii de protecție și încărcătoare wireless și până la ecrane de schimb.

Ilan Laufer, de la Start-Up Nation la Smart Start: Credite totale de 500 milioane dolari de la 3 bănci, pentru firme romnești care se extind n SUA
Thu, 13 Sep 2018 13:06:32 GMT
Smart Start USA, program lansat de fostul ministru pentru afaceri, Ilan Laufer, prin care se doreşte finanțarea și facilitarea accesului a cel puţin 10.000 de IMM-uri și antreprenori din România, anual, pe piața Statelor Unite ale Americii, va avea un buget total de 500 milioane dolari, prin credite de la trei bănci partenere.

Schimbare surpriză la conducerea Erste Group. Pleacă Treichl, vine Spalt
Thu, 13 Sep 2018 13:00:00 GMT
Bernhard Spalt în prezent șeful riscului în cadrul Erste Bank, va prelua conducerea executivă a Erste Group Bank AG din ianuarie 2020, au anunțat joi oficialii Erste, grup bancar care operează în România prin intermediul BCR. Actualul CEO, Andreas Treichl va demisiona, în ianuarie, deși mandatul lui urma să expire în iunie 2020. Andreas Treichl a fost CEO al Erste Group Bank AG din iulie 1997 și membru al Consiliului de administrație din octombrie 1994.

Veniturile din drepturi de proprietate intelectuală, incluse n categoria celor care se iau n considerare la stabilirea indemnizației pentru creșterea copiilor
Thu, 13 Sep 2018 12:39:00 GMT
Veniturile din drepturi de proprietate intelectuală au fost incluse de Guvern în categoria sumelor care se iau în considerare la stabilirea indemnizației pentru creșterea copiilor (ICC), se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Muncii, după ce, săptămâna trecută, au apărut informații potrivit cărora acestea erau excluse, lucru confirmat chiar de instituție.

OUG privind insolvența, o formă mascată de amnistie fiscală? Companii precum Tel Drum și Interagro ar putea scăpa de datoriile la stat, n schimbul cedării unor acțiuni
Thu, 13 Sep 2018 12:21:00 GMT

Noul proiect de modificare a legii insolvenței ar putea ajuta o serie de oameni de afaceri să scape de datoriile la stat ale companiilor pe care le controlează, prin intrarea statului în acționariat, pe o poziție minoritară. Astfel, statul, care este acum pe poziția a doua la masa credală în recuperarea datoriilor, după angajați, ar putea să nu mai recupereze nimic. Pe lângă faptul că se ajunge în situația unor minusuri la bugetul de stat, există și posibilitatea de a încuraja astfel de comportamente, potrivit specialiștilor consultați de HotNews.ro.

Vulnerabilitate: Mii de magazine online folosesc scriptul care a permis atacul informatic de la British Airways
Thu, 13 Sep 2018 11:38:48 GMT
Săptămâna aceasta, British Airways a anunțat că hackerii au reușit să spargă site-ul și aplicația companiei, extrăgând date de la mii de clienți. Numele, adresele de e-mail și detaliile cărții de credit, inclusiv numerele de carduri, datele de expirare și codurile CVV au fost furate de către hackeri. Se pare că biblioteca Javascript ce a permis furtul de date este folosită de mii de magazine online la nivel global.

Apple iPhone XR costă de la 4.000 de lei, iar XS Max ajunge la 7.800 lei
Thu, 13 Sep 2018 10:36:53 GMT
Apple iPhone XR costă de la 4.000 de lei, XS costă de la 5.400 lei, iar SX Max, de la 5.900 lei, cea mai scumpă versiune a acestui model ajungând la 7.800 lei. Prețurile sunt de pe Quickmobile, magazin care în general anunță prețurile la liber la foarte puțin timp de lansarea unor telefoane noi. Apple a prezentat miercuri seara trei noi modele de iPhone, cel mai scumpă costând 1.099 de dolari în SUA, un nou record pentru prețul de pornire al unui iPhone.

UPDATE Nențelegeri ntre autorități privind tranziția la radioul digital: Ministerul Comunicațiilor vrea să atribuie direct către SNR o licență națională, n contradicție cu procedura demarată deja de ANCOM
Thu, 13 Sep 2018 10:27:00 GMT
Ministerul Comunicațiilor, condus de PSD-istul Petru Cojocaru, propune alocarea, potrivit legii, a unei licențe naționale de radio digital către Societatea Națională de Radiocomunicații (SNR) până la sfârșitul acestui an, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern scos în consultare publică de minister. Problema este că legea nu permite acordarea directă a unei astfel de licențe, ci numai prin procedură de selecție organizată de arbitrul telecom (ANCOM). Sorin Grindeanu, a demarat deja procedura de licitație pentru acordarea licențelor pentru frecvențele de radio digital, procedură care se bate acum cap în cap cu strategia Ministerului.

  • UPDATE1 Documentul de proiect de HG a fost creat, în data de 18 august 2017, de Alin Terchilă, cel care deține funcția de director executiv tehnic în cadrul SNR.
  • UPDATE2 Reacția Ministerului Comunicațiilor: "Documentele sunt supuse consultării publice, iar urmare a acestui proces pot suferi modificări...."

Persoanele care și-au pierdut locurile de muncă din cauza pestei porcine vor primi o compensație de 500 de lei, timp de șase luni, n plus față de indemnizația de șomaj
Thu, 13 Sep 2018 10:16:03 GMT
Guvernul discută joi o ordonanţă de urgenţă privind acordarea unei compensații financiare lunare de 500 de lei, timp de jumătate de an, persoanelor care și-au pierdut locurile de muncă din cauza pestei porcine. Compensația financiară va fi acordată în plus față de ajutorul de șomaj.

Deficitul balanței bunurilor s-a adncit cu 1 miliard de euro n primele 7 luni
Thu, 13 Sep 2018 10:05:21 GMT
​În primele 7 luni din acest an, contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de 4,811 miliarde euro, comparativ cu 4,162 miliarde euro din perioada similară a anului trecut. Diferența dintre importurile și exporturile de bunuri din primele 7 luni au fost mai mari cu circa 1 miliard de euro față de deficitul pe balanța bunurilor din anul trecut . De asemenea, excedentul balanței serviciilor s-a redus cu  255 milioane euro.

VIDEO Criza pestei porcine. Daea, despre porcii crescuți n gospodării: Nu interzicem, dar trebuie să se facă n condiții sanitare de biosecuritate
Thu, 13 Sep 2018 09:09:00 GMT
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, joi, că Guvernul nu va interzice creșterea porcilor în gospodăriile particulare, din cauza pestei porcine, însă trebuie să se facă în condiții sanitare, de biosecuritate. 75% din porcii crescuți în gospodării în UE sunt în România, a spus la rândul său comisarul european pentru agricultură Phil Hogan.

Tradeville: Unele produse Apple ar putea fi afectate n cazul impunerii taxelor anuntate de Trump
Thu, 13 Sep 2018 08:59:48 GMT
Apple ar putea fi afectată în cazul impunerii unor noi taxe vamale anunțate de Trump, având în vedere că o parte semnificativă din veniturile sale, cât și componentele produselor sale provin din China, se arată într-o analiză realizată de Tradeville.

Gabriel Biriș, despre proiectul de modificare a Legii insolvenței: Fiscul va nenoroci companii romnești, chiar dacă nu are dreptate
Thu, 13 Sep 2018 08:38:00 GMT
Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) emite, de obicei, decizii de impunere pe sume "astronomice", pe care contribuabilii le contestă, iar în urma noilor modificări Fiscul va bloca conturile, va executa silit firmele, iar dacă în instanță câștigă contribuabilul, este prea târziu, reiese din declarațiile lui Gabriel Biriș, partener Biriș-Goran.

​Antifrauda: Prețul mic al unei mașini la mna a doua poate ascunde mai mult dect probleme tehnice
Thu, 13 Sep 2018 08:18:37 GMT
Direcția Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) din cadrul ANAF atrage atenția asupra ofertelor de vânzare a autovehiculelor de ocazie neînmatriculate, care provin din alte state ale Uniunii Europene. Astfel, pentru a nu fi implicat într-o înșelăciune se recomandă evitarea plății în numerar, arată un comunicat transmis joi de Antifraudă.

Financial review. Prima pagină a presei străine: Lumea se ndreaptă somnambulic către o nouă criză. Putin oferă pace Japoniei. 950 de euro- un bilet la un spectacol cu Al Pacino. Ungaria caută o modalitate de a ataca decizia PE
Thu, 13 Sep 2018 02:50:00 GMT
LES ECHOS: Putin oferă pace Japoniei ● 950 de euro- un bilet la un spectacol cu Al Pacino ● FINANCIAL TIMES: Florence duce petrolul la maximul ultimilor 4 ani ● THE GUARDIAN: Lumea se îndreaptă somnambulic către o nouă criză financiară, spune fostul premier Brown ●  HANDELSBLATT: Parlamentul UE votează reforma drepturilor de autor ● GIORNALE DI SICILIA: Un nou naufragiu în largul Libiei: Peste 100 de morţi, printre care 10 copii ● RZECZPOSPOLITA: Ungaria caută o modalitate de a ataca decizia PE. Lectură plăcută!

​VIDEO Apple a prezentat cel mai mare iPhone de pnă acum, XS Max cu ecran de 6,5 inci. Prețurile pornesc de la 1.099 dolari
Wed, 12 Sep 2018 18:04:00 GMT

​Apple a prezentat iPhone XS, o versiune mai puternică a vârfului de gamă, dar și XS Max, telefonul cel mai mare și mai scump lansat vreodată de compania din Cupertino. Prețurile pornesc de la 999 dolari pentru XS și de la 1.099 dolari pentru XS Max. Apple a prezentat și cea de-a patra generație a ceasului Watch care acum are un ecran cu 32% mai mare și poate fi folosit și pentru electrocardiograme. Apple a prezentat și iPhone XR, cu ecran de 6,1 inci LCD, cu carcasă din sticlă și aluminiu și prețuri de la 749 dolari.

Propunere de lege: Scutire de impozit pe salarii pentru cei mai tineri lucrători
Wed, 12 Sep 2018 17:09:12 GMT
O reducere și chiar scutirea de impozit pe salarii se propun pentru cei mai tineri lucrători din România, printr-o inițiativă legislativă de modificare a Codului fiscal, depusă recent la Parlament.

Patron romn: Ne aducem angajați de afară. Oamenii din Asia sunt născuţi ca să servească, la romni a servi nseamnă ce, eu sunt slugă?!
Wed, 12 Sep 2018 15:28:02 GMT
Antreprenorul Dragoș Anastasiu, care are afaceri de peste 100 de milioane de euro pe an în turism și transport în principal, spune că pe termen scurt oamenii de afaceri români, mai ales în domeniul HORECA, își rezolvă problema lipsei de forță de muncă din țară aducând lucrători din afara Uniunii Europene, în condițiile în care oamenii din Asia, de exemplu, "sunt născuţi ca să servească" și vin și cu un import de cultură în acest sens.

Antreprenor IT: 2019 va fi un an al premierelor. Aproape 150 milioane de euro pentru investiţii de tip venture capital n startup-urile romneşti
Wed, 12 Sep 2018 15:03:14 GMT
Anul 2019 va fi unul al premierelor dacă ne uitam la banii care sunt în piaţă, în special pentru inovare. Va fi probabil pentru prima dată când vor fi disponibili intre 120 şi 150 de milioane de euro în fonduri de investiţii de tip venture capital, ceea ce are un impact major asupra ecosistemului antreprenoral şi de startup-uri din IT din România - susţine Teodor Blidăruş, fondatorul firmei româneşti de tehnologie Softelligence şi preşedintele Asociaţiei de Software.

HĂRȚI: Pegas ajută Primăria București să facă mai multe piste de biciclete
Wed, 12 Sep 2018 14:50:00 GMT
La începutul anului, Pegas a lansat în capitală aplicația Aperider, prin care poți închiria biciclete din apropierea ta. Acest serviciu a permis brandului din perioada comunistă să adune date despre cele mai folosite rute și locații în care este nevoie urgentă de piste și parcări pentru biciclete. Aceste date vor ajunge la Primăria Capitalei, cu care a încheiat un protocol de colaborare, astfel încât să îi ajute în procesul de planificare a infrastructurii pentru biciclete.

Legea care sperie internetul va ierta startup-urile: Reforma drepturilor de autor
Wed, 12 Sep 2018 12:40:00 GMT
Parlamentul European a aprobat reforma drepturilor de autor. Regulamentul este o actualizare a unei directive din 2001 privind copyright-ul și vizează modernizarea acestor reguli pentru epoca digitală. În acest fel, UE dorește să oblige platformele precum Google sau Facebook să plătească pentru secvențele de conținut pe care le preiau de la furnizorii media (așa-numita taxă pe link) și platformele de distribuție (Youtube, Facebook) să scaneze conținutul încărcat de utilizatori pentru a se asigura că sunt respectate drepturile de autor. Totuși, de această dată, textul regulamentului exclude platformele online mici și micro, pentru a susține startup-urile.

DOCUMENT Arieratele firmelor nsumau 98,2 miliarde lei, la finalul lunii iulie. 85% nu se pot recupera
Wed, 12 Sep 2018 11:56:00 GMT
Plățile restante acumulate în timp, ale persoanelor juridice, ca urmare a neachitării obligațiilor față de furnizori, bănci, bugete însumau 98,2 miliarde lei, la finalul luni iulie 2018, fiind cu 10% mai mari decât în 2015, reiese nota de fundamentare a proiectului de Ordonanță de Urgență referitoare la modificarea Legii insolvenței.

Unicorn cu origini romnești - extindere n SUA, pe soluții de marketing
Wed, 12 Sep 2018 10:43:00 GMT
Platforma Branch, cofondată de Mădălina Seghete, care a intrat recent în clubul startup-urilor evaluate la peste 1 miliard de dolari, a anunțat achiziția echipei de analiză a startup-ului TUNE, care se concentrează pe optimizarea și atribuirea corectă a cheltuielilor publicitare.

Fonduri pentru firme 2018: Se fac nscrieri online pentru premiile de max. 50.000 Euro, de la Startarium
Wed, 12 Sep 2018 10:41:35 GMT
Antreprenorii români cu startupuri se pot înscrie online la competiția Startarium PitchDay 2018, pentru a putea câștiga premii de până la 50.000 de euro fiecare, în urma unui proces de selecție, au anunțat miercuri organizatorii, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

Start-Up Nation 2018: Se anunță modificarea programului de ajutoare nerambursabile de cte 200.000 lei pentru firme
Wed, 12 Sep 2018 09:48:09 GMT
Guvernul va da o nouă ordonanță de urgență pentru ediția 2018 a programului Start-Up nation, prin care firmele noi vor putea obține ajutoare nerambursabile de maximum 200.000 de lei fiecare de la stat, a anunțat ministrul pentru Mediul de Afaceri, Radu Oprea, citat de Mediafax.

​VIDEO/UPDATE Furnizorii de internet acuză că dispar tot mai multe rețele de cartier n București din cauza tarifelor abuzive de acces la rețeua Netcity și a lipsei de intervenție a ANCOM
Wed, 12 Sep 2018 09:33:00 GMT
30-40% din cheltuiala furnizorilor mici și mijlocii de internet este cu tarifele abuzive de acces în rețeaua subterană de fibră optică Netcity, acesta fiind și principalul motiv pentru care foarte mulți operatori au dispărut din piață, au precizat miercuri oficialii a două asociații de furnizori de internet, respectiv ANISP și Interlan. Aceștia reclamă faptul că de aproape 2 ani de zile, arbitrul telecom putea da o decizie care să impună reglementarea tarifelor de acces la Netcity și nu a făcut-o. "ANCOM a început să reglementeze tarifele de acces la rețeaua subterană a RCS&RDS din Oradea, în condițiile în care Netcity a fost primul proiect de rețea subterană din țară, un etalon, iar operatorii de internet din București suferă pierderi.', spune Cătălin Cuturela, președinte ANISP.

  • Vezi în articol ce costuri și nemulțumiri au față de rețeaua Netcity directorii a două rețele de cartier din București
  • UPDATE (joi, 13 septembrie) Operatorul rețelei subterane de fibră optică Netcity: Sperăm că orice decizie a arbitrului telecom se va baza pe o viziune echilibrată

Vnzările firmelor de software şi servicii IT din Romnia, sub aşteptări, anul trecut
Wed, 12 Sep 2018 09:23:00 GMT
Piața internă de software și servicii IT în 2017 a crescut cu doar 2,1% față de anul trecut, ajungând la 975 milioane de euro, arată Asociaţia patronilor din software. Cifra de afaceri totală a sectorului IT a crescut cu 11 procente în 2017, comparativ cu 2016, atingând pragul de 4 miliarde de euro, în condițiile în care, în ediția precedentă a studiul ANIS, analiștii au estimat că va depăși această valoare în 2017. Pentru 2018, este preconizat ca veniturile totale generate de industria de software și servicii IT să jungă la 4,5 miliarde de euro.

Noi norme și amenzi mari propuse n UE pentru site-uri
Wed, 12 Sep 2018 09:14:00 GMT
Afacerile pe internet în Uniunea Eurpeană ar urma să fie amenințate cu amenzi mari, prin noi reglementări privind site-urile, pe care Comisia Europeană le-a propus pentru eliminarea conținutului cu caracter terorist de pe web.

Juncker propune ca marile platforme online să fie amendate dacă nu elimină conținutul extremist n cel mult o oră din momentul postării
Wed, 12 Sep 2018 08:47:53 GMT
Jean-Claude Juncker a propus ca Google, Facebook, Twitter și alte platforme online să fie amendate dacă nu înlătură într-o oră din momentul postării conținutul extremist, scrie Reuters. În martie Bruxelles-ul le dădea companiilor tehnologice trei luni pentru a dovedi că acționează pentru a înlătura tot mai rapid postările radicale, dar autoritățile UE par să fi ajuns la concluzia că progresele sunt prea lente fără legislație punitivă.

​DOCUMENT UPDATE Guvernul ar putea adopta un proiect de modificare a legii insolvenței, n perioada următoare. Vezi principalele modificări
Wed, 12 Sep 2018 08:25:00 GMT
​Guvernul ar putea adopta, în perioada următoare, prin Ordonanță de Urgență, un proiect de modificare a legii insolvenței, conform unor informații din piață. Cel care a anunțat inițial ordonanța privind insolvența a fost Darius Vâlcov, considerat strategul economic al PSD. La sfârșitul lunii iulie, el a spus că toți "escrocii vor dispărea", în urma modificări legii insolvenței atacând în acest context și postul de televiziune Realitatea TVA. Potrivit documentului obținut de HotNews.ro, una dintre cele mai importante prevederi se referă la transformarea creanțelor în acțiuni, dacă societatea își va putea continua activitatea. Conversia se face integral și se efectuează la valoarea creanței fiscale deținute, ea neputând fi cumulată cu măsura reducerii creanței fiscale.

Polonia: De ce este contestat cel mai mare proiect de infrastructură din istoria modernă a țării
Wed, 12 Sep 2018 08:09:07 GMT
​Polonia vrea să construiască la 45 km de Varșovia un aeroport uriaș și un nod feroviar care să devină o "poartă către Asia", dar proiectul de 9 miliarde dolari are contestatari atât în țară, cât și afară. Vocile sceptice spun că aeroportul are șanse mici să fie profitabil, este departe de oraș și ar putea afecta aeroporturi mai mici pe care operează cu succes linii aeriene low-cost.

Lucian Croitoru, BNR: Băncile romnești nu și-au schimbat modelul de business n ultimii 10 ani/ BNR a făcut ceea ce a fost necesar și posibil n același timp
Wed, 12 Sep 2018 06:03:00 GMT
"O​rice bancher central ar trebui să știe principiile conservatorismului. Unul dintre aceste principii este prudența. Așa cum știm încă de la Platon, pentru un om de stat prudența este virtutea cea mai importantă dintre virtuți. Se aplică și bancherilor centrali. Crizele doar readuc în memorie acest principiu", spune Lucian Croitoru, consilierul Guvernatorului BNR, într-o discuție despre cei 10 ani de la criza financiară. În opinia sa, în țările dezvoltate, modelul "originate and distribute" este în continuare forma prin care se maximizează eficiența. Noi nu suntem încă atât de sofisticați, ceea ce ne-a prins bine la recesiunea din 2009-2010, dar pe termen lung vom ajunge și noi la modelul celor dezvoltați, dacă vrem să mărim eficiența

​VIDEO Cele două mari eșecuri ale antreprenorului n serie Radu Georgescu. Eșecul e minunat, din succes nu nveți nimic. Provoc comunitatea blockchain să-mi răspundă la o ntrebare
Wed, 12 Sep 2018 04:43:05 GMT
Cu cei aproape 30 de ani de afaceri în tehnologie în spate, zeci de firme și zeci de milioane de dolari avere, antreprenorul în serie Radu Georgescu a povestit, zilele trecute, despre două mari eșecuri ale sale și i-a îndemnat pe tinerii patroni să-și primească nereușitele ca pe o șansă minunată de a învăța.

Financial review. Prima pagină a presei străine. Roubini: Se apropie următoarea criză ? Șeful Jaguar o avertizează pe May. Banca Franței, ngrijorată de boom-ul creditelor imobiliare
Wed, 12 Sep 2018 03:10:00 GMT
FINANCIAL TIMES. Nouriel Roubini: Se apropie următoarea criză financiară?● THE GUARDIAN Șeful Jaguar o avertizează pe May asupra locurilor de muncă care se vor pierde, urmare a Brexit. "Nicio fabrică auto din Marea Britanie nu va mai putea funcționa" ● LES ECHOS: Banca Națională este îngrijorată de boom-ul creditelor imobiliare ● HANDELSBLATT: Germania avansează mult mai încet în digitalizarea administrației. Experții trag alarma ● LE FIGARO: Washingtonul ameninţă Damascul cu represalii în caz de folosire a unor arme chimice la Idlib ● RZECZPOSPOLITA: Orban ține în șah creștinii din Uniune ● LE VIF: Salvini: Italia nu acceptă "lecțiile nimănui" despre migranți ● GAZETA WYBORCZA: Președintele Poloniei trimite alți șapte judecători ai Curții Supreme în pensie forțată. Lectură plăcută!

Apple ar putea lansa miercuri cel mai scump iPhone, cu un preț de pornire de 1.199 dolari
Tue, 11 Sep 2018 16:19:17 GMT
​Apple va avea miercuri un eveniment de presă la care vor fi lansate câteva noi iPhone-uri, un nou Apple Watch și noi versiuni ale căștilor AirPods. Sunt zvonuri și despre noi tablete iPad, însă șansele sunt mai scăzute. Produsul vedetă va fi, se pare, iPhone-ul cu cel mai mare ecran de până acum, dar și cu cel mai mare preț, estimările indicând că ar putea fi cu 20% mai scump decât iPhoneX.

Indicele principal al BVB a fost pe plus, n timp ce piețele emergente și de frontieră au nregistrat scăderi, la opt luni
Tue, 11 Sep 2018 16:00:31 GMT
I​ndicii MSCI pentru pietele internationale afișează scăderi mari, de -8% pentru pietele emergente și -15% pentru cele de frontieră, la finalul primelor opt luni din acest an, în timp ce indicele principal al Bursei de Valori București (BVB) a avut un plus de 4,4%, reiese dintr-un comunicat de presă al operatorului pieței de capital românești.

Cum a apărut piața produselor pentru tratamentul anxietății și stresului: Fidget spinner, pături grele, nisip kinetic
Tue, 11 Sep 2018 15:32:34 GMT
O campanie de crowdfunding din toamna anului 2016 și una din primăvara lui 2017 și-au stabilit obiective modeste: fiecare intenționa să obțină în jur de 20.000 de dolari pentru a crea produse care pretind că vor ajuta oamenii în situații de stres. În schimb, ambele au făcut milioane de dolari și au ajuns să contribuie la crearea unei întregi economii pentru tratamentul anxietății cu elemente simple.

Arbitrul telecom obligă RCSRDS să reducă tarifele de acces la infrastructura subterană de fibră optică dezvoltată n Oradea / O decizie similară se pregătește și n cazul rețelei Netcity din București
Tue, 11 Sep 2018 15:31:00 GMT
RCS&RDS, operator de comunicații controlat de miliardarul orădean Zoltan Teszari, va trebui să-și reducă tarifele, pe care le percepe în prezent în Oradea, pentru a permite altor operatori accesul la infrastructura subterană de fibră optică dezvoltată în acest municipiu, potrivit unei decizii adoptate marți de arbitrul telecom (ANCOM). Autoritatea pregătește o decizie similară și în cazul rețelei subterane de fibră optică Netcity din București, după cum au declarat, în luna iulie din acest an, pentru HotNews.ro, oficialii arbitrului telecom.

​DOCUMENT S-a publicat metodologia prin care beneficiarii de fonduri UE POCU pierd bani, dacă ratează țintele de program
Tue, 11 Sep 2018 15:00:00 GMT
Organizațiile non-guvernamentale, instituțiile publice, companiile sau alți beneficiari care derulează proiecte europene în Programul Operațional Capital Uman (POCU), pierd fonduri alocate dacă ratează anumite ținte ale indicatorlor din program, potrivit Metodologiei pentru reglementarea modului de diminuare a finanțării nerambursabile în cazul neîndeplinirii țintelor indicatorilor de program în cadrul proiectelor finanțate prin POCU, document publicat marți de Ministerul Fondurilor Europene.

Finanţări pentru IMM-urile romnești din sectorul energetic și al tehnologiilor curate
Tue, 11 Sep 2018 14:35:15 GMT
IMM-urile româneşti din zona tehnologiilor “curate" (clean tech) şi energiei sustenabile se pot înscrie până pe 4 octombrie programul EIT InnoEnergy - “Runda de investiţii" 2018. Ce trebuie să ştie aplicanţii.

Se dau 10 familii de romni. Trei se plng de spaţiu insuficient, alte trei au problema urgentă a zugrăvitului, iar alte două și-ar dori nlocuirea gresiei și faianței (sondaj IRSOP)
Tue, 11 Sep 2018 13:58:00 GMT
Vara asta voiam să zugrăvesc apartamentul. Sunt câțiva ani buni de la ultima zugrăveală, iar situația o cere. Pentru cele două camere, un zugrav mi-a cerut 2000 de lei doar manopera. Cu mențiunea că mă mai costă materialele și cele 4-5 zile de deranj în casă. Plus curățenia de după. "Plus consumul", a adăugat el, făcând gestul imaginar al sticlei duse la gură. O firmă care s-a angajat să îmi zugrăvească apartamentul în 24 de ore, a estimat inițial costul total la 3.000 de lei, după care a urcat a doua zi la 4.000 de lei pentru cele două camere. Fac parte din cele 72% dintre familiile care au cel puțin o urgență locativă, după cum arată un sondaj IRSOP publicat marți.

Piața de media și divertisment ar putea genera venituri totale de 3,7 mld dolari n 2022, n Romnia (raport PwC)
Tue, 11 Sep 2018 13:20:58 GMT
Piața de media și divertisment din România ar putea înregistra un ritm mediu anual de creștere de 7,4%, ajungând la venituri totale de 3,7 miliarde de dolari în 2022, arată raportul PwC Global Entertainment & Media Outlook 2018-2022 (GEMO).

10 startup-uri europene care au ajuns la statutul de unicorn, n acest an. Romnia, pentru prima oară n acest clasament
Tue, 11 Sep 2018 13:07:00 GMT
Să ajungi la o evaluare de 1 miliarde de euro, adică la statutul de "unicorn", este pentru mai toate startup-urile cel mai important vis. Iar pentru unele rămâne doar un vis. Iată firmele europene care au reuşit să ajungă la acel punct, în 2018, potrivit eu-startups.com.

Din Tanzania la Roman, cu o afacere pentru cei care caută colegi de apartament
Tue, 11 Sep 2018 11:59:56 GMT
După 10 ani de muncă și călătorii prin lume, o româncă și un norvegian au decis să se stabilească în Romania, la Roman și să înceapă o afacere "în domeniul economiei de acces", cum o descriu tinerii antreprenori. În această vară, au lansat o platformă web prin care, deocamdată, tinerii își pot găsi colegi de apartament. 

Iată care e filosofia afacerii, viziunea antreprenorilor și cum își propun ei să facă bani din afacere.

Extindere n ritm fără precedent a rețelei subterane de fibră optică Netcity din București, n ciuda acuzațiilor cabliștilor privind tarifele discriminatorii: Peste 50 de kilometri noi de rețea pe lună
Tue, 11 Sep 2018 11:26:11 GMT
Lucrările de construcție a rețelei metropolitane de fibră optică Netcity se desfășoară într-un ritm fără precedent, ajungând la peste 50 de kilometri de infrastructură subterană pe lună, după ce Primăria București a aprobat indicatorii pentru a doua etapă a acestui proiect, a anunțat marți Netcity Telecom, operatorul acestei rețele. În prezent se lucrează în cartierele Tei – Colentina, Berceni – Apărătorii Patriei, Titan-Industriilor, fiind planificate noi lucrări în cartierul Cotroceni. Extinderea rețelei a fost mult întârziată după ce arbitrul telecom (ANCOM) a emis un aviz în care a cerut eliminarea tarifelor discriminatorii de acces la rețea, iar Consiliul Concurenței a deschis o investigație privind un posibil abuz de poziție dominantă împotriva Netcity Telecom.

Tensiunea de pe piața forței de muncă va crește n ultimul trimestru. Care sunt sectoarele cu cele mai mari cereri de personal
Tue, 11 Sep 2018 10:41:02 GMT
Persoanele în căutarea unui loc de muncă ar putea avea o putere mai mare de negociere, în ultimul trimestru din acest an, având în vedere tensiunea din piața muncii și intențiile companiilor de a crește numărul de personal. În aceste condiții, cei care vor să angajeze vor trebui, în mare măsură, să apeleze la persoanele care lucrează în alte companii, dar cu oferte superioare. Un raport realizat de ManpowerGroup arată că previziunea netă de angajare din ultima parte a acestui an este de +19%, cea mai puternică raportată în România de la finalul anului 2008. 24% din cei 627 de angajatori români chestionați pentru ediția din trimetrul IV/2018 a studiului raportează că au în vedere creșteri de personal, în timp ce 9% intenționează scăderea numărului total de angajați.

Popovici (OTP AM): Randamentul obținut din nchirierea unei locuințe este de 4-4,5% pe an. Cnd ți e mai bine, ți pleacă chiriașul că se mărită
Tue, 11 Sep 2018 10:09:00 GMT
Prețul caselor este, în medie, la minus 40% față de maxime, în condițiile în care în ultimul an a crescut cu 10%, iar în ultimii 5 ani cu mai mult de 20%, a declarat Dan Popovici, director general al OTP Asset Management, într-o conferință de presă.

Fonduri nerambursabile 2018: Pnă la 25.000 de lei pentru firme private care vor să se promoveze n străinătate. Cnd se fac nscrierile online n programul Internaționalizare
Tue, 11 Sep 2018 10:09:02 GMT
Statul a anunțat oficial când începe sesiunea de înscriere a firmelor private mici și mijlocii din România în programul Internaționalizare 2018, prin care acestea pot obține ajutoare  nerambursabile de până la 25.000 de lei fiecare, pentru merge în străinătate, la târguri și expoziții sau pentru alte forme de promovare pe piețele externe.

Finanțarea afacerilor cu criptomonede: 46% dintre ICO-uri nu au strns niciun ban, 40% au obținut peste 1 milion de dolari
Tue, 11 Sep 2018 09:38:02 GMT
Un nou studiu sugerează că finanțarea afacerilor cu ajutorul criptomonedelor este adesea un drum cu două sensuri. Aproape jumătate din toate ofertele inițiale de monede (ICO) din 2017 și 2018 nu au reușit să strângă nici un leu, în timp ce alte 40% au ridicat mai mult de 1 milion de dolari fiecare.

Consultant: Ce trebuie să faci n cazul unei inspecții fiscale. Cum poţi evita conflictul cu ANAF
Tue, 11 Sep 2018 09:35:25 GMT
Inspecția fiscală este definită în Codul de procedură fiscală, iar această definiție este preluată și de ghidul online pus la dispoziție pe site-ul ANAF ca fiind o activitate care implică, printre altele, verificarea legalității și conformității declarațiilor fiscale, a corectitudinii și exactității îndeplinirii obligațiilor fiscale ale contribuabilului/plătitorului, precum și respectarea prevederilor fiscale cât și contabile. Din punct de vedere practic, inspecția fiscală se finalizează, de cele mai multe ori, cu stabilirea de diferențe de obligații fiscale principale - arată o analiză EY România.

Samsung deschide la New York un centru de cercetare pentru inteligența artificială
Tue, 11 Sep 2018 08:52:44 GMT
Samsung a anunțat că va deschide un nou centru de cercetare în domeniul inteligenței artificiale (AI – artificial intelligence) în New York City, SUA, pentru a-și consolida capabilitățile în acest domeniu. Compania mare are centre de AI în Coreea de Sud, Canada, Rusia și SUA.

Bitdefender achiziționează compania australiană SMS eTech și deschide birouri proprii la Melbourne
Tue, 11 Sep 2018 08:21:23 GMT
Bitdefender anunță preluarea partenerului de pe piața australiană, compania SMS eTech, ca parte a strategiei de expansiune globală a business-ului. Achiziția derulată de Bitdefender întărește poziția companiei în regiunea Asia-Pacific și la nivel global, prin crearea subsidiarei proprii Bitdefender Australia.

​DOSAR Parlamentul European votează miercuri legea care va rescrie relațiile dintre giganții Internetului, utilizatori și presă/artiști
Tue, 11 Sep 2018 07:37:10 GMT
Va disparea "Internetul liber", așa cum îl știm? Sau va fi salvată în sfârșit creativitatea "înnăbușită" financiar, până acum, de giganții Google și Facebook? Parlamentul European este așteptat să voteze, săptămâna aceasta, asupra unui proiect de directivă europeană privind drepturile de autor, iar rezultatul, dacă ne luăm după susținătorii fiecărei tabere în dezbaterea aprinsă de pe marginea acestui subiect, ar trebui să zdruncine din temelii ordinea actuală a Internetului în general, iar în special pe cea a presei și a culturii în epoca digitală.

  • Vezi care sunt mizele proiectului de directivă și ce spun românii care s-au implicat în discuții

VIDEO Viața incredibilă a lui Jack Ma - De la un tnăr sărac ce nu a fost acceptat nici să lucreze la KFC, pnă la creatorul imperiului Alibaba, evaluat la 400 miliarde dolari
Tue, 11 Sep 2018 07:36:00 GMT
Jack Ma, un fost profesor de engleză care a fost respins de nenumărate ori de universități și de companii, a creat un imperiu de 400 de miliarde dolari care a schimbat online-ul chinez. A fost numit în multe feluri, de la "noul împărat al Chinei", până la "misionar al Chinei moderne", dar a fost și criticat pentru relațiile apropiate cu partidul comunist chinez. A crescut într-o familie săracă, nu a ajuns la vreo universitate de prestigiu, iar ideea de a construi Alibaba a pornit și de la faptul că atunci când a căutat prima oară pe internet, acum 23 de ani, în SUA, nu a găsit mai nimic despre berile din China.

Inflația a urcat la 5.1%, alimentată de scumpirea gazelor, serviciilor poștale și transportului aerian
Tue, 11 Sep 2018 06:24:00 GMT
Preţurile de consum din luna august 2018 comparativ cu luna august 2017 au crescut cu 5,1%, au anunțat marți reprezentanții Institutului Național de Statistică. Rata anuală calculată pe baza indicelui armonizat al preţurilor de consum (IAPC) este 4,7%. Gazele, serviciile poștale și transportul aerian sunt cele  au ținut sus indicele prețurilor de consum, în timp ce ouășe, zahărul și fructele proaspete sunt singurele produse care s-au ieftinit în august. Reamintim că în iulie, prețurile își reduseseră avansul la 4,56% după ce în iunie urcaseră cu o dinamică de 5,41%.

​VIDEO-reportaj. Și-a făcut fabrică de jucării din lemn, pe YouTube, cu 135.000 Euro, fonduri europene
Tue, 11 Sep 2018 05:34:00 GMT

Un bucurestean avea o firma de marketing digital si software cand s-a apucat sa fabrice jucarii  din lemn. A obtinut 135.000 de euro, fonduri europene, iar acum mica sa fabrica de jucarii din apropierea Capitalei scoate venituri de 60.000 de euro pe an, inclusiv din saptamana Scoala altfel.

Steven van Groningen: Cred că avem o problemă cu ncrederea la nivel național. Cultivăm lipsa de ncredere n persoane, n informații (fake news)/ Cnd a căzut Lehman Brothers nu realizam ce urma să vină
Tue, 11 Sep 2018 04:35:00 GMT
Este unul dintre puținii bancheri pe care criza din 2008-2010  nu i-a dat deoparte. Sunt bănci care au schimbat 5-6 garnituri de președinți executivi- nu și Raiffeisen Bank, pe care Steven van Groningen o conduce din 2002. Recunoaște, într-o discuție cu reporterul HotNews.ro, că atunci când a auzit de prăbușirea Lehman Brothers, n-a avut nici cea mai mică idee despre ce va urma. "Cădea o bancă de investiții din SUA, adică ceva total opus de ceea ce e o bancă comercială în Europa. Nu am realizat atunci ce înseamnă asta pentru sistemul bancar european", spune van Groningen. Un interviu despre cei 10 ani de la criza bancară, despre clienți și bănci, nemulțumiri, decizii fericite sau nefericite, cu executivii băncilor care au prins criza și au acceptat să povestească despre asta.

VIDEO Ambasadorul SUA: Am ncurajat Guvernul Romniei să facă eforturi pentru a ajuta micile afaceri și startupurile, uneori cu succes, deseori fără
Mon, 10 Sep 2018 16:01:00 GMT
Ambasadorul american în România, Hans Klemm, a mărturistit, luni, că uneori a avut , dar de multe ori nu a avut succes în a încuraja Guvernul României să facă reforme și eforturi de a ajuta micile afaceri și startupurile din țară.

Vnzările en-gros cresc n online. Cele mai căutate produse
Mon, 10 Sep 2018 15:39:00 GMT
Comerțul en-gros se mută în online -  susţine un jucător român de pe piaţa parcurilor comerciale, după ce în această vară a înregistrat creşteri semificativee ale vânzărilor en-gros, în online. De unde au venit cei mai mulţi cumpărători şi ce produse caută.

VIDEO Utilaje industriale operate cu un controller de Xbox
Mon, 10 Sep 2018 15:24:00 GMT
Una dintre companiile lui Elon Musk, The Boring Company, a prezentat o nouă metodă de operare a unuia dintre utilajele sale industriale masive: un controller de Xbox. Compania a publicat un scurt videoclip pe Twitter, prezentând un angajat care operează o secțiune a utilajului cu un controller de jocuri video.

Proiect Freedom House - Ce se ntmplă cu banii europeni ajunși n Romnia?
Mon, 10 Sep 2018 14:28:51 GMT
Freedom House România a lansat un proiect editorial ce are drept scop să verifice cum sunt cheltuiți banii europeni ajunși în țară. Proiectul PressHub.ro/BaniEuropeni este susținut de ziariști din presa locală și centrală și de 24 de publicații românești, potrivit unui anunț al organizației.

Astra TransCarpatic a făcut ntre Arad și Baia Mare cursa inaugurală cu automotoarele diesel aduse din Danemarca
Mon, 10 Sep 2018 13:50:00 GMT
Astra TransCarpatic a realizat sâmbăta trecută cursa inaugurală de prezentare pe relația Arad- Baia Mare - Arad cu automotoarele aduse din Danemarca și fabricate de Ansaldo Breda între anii 2005-2013, scrie Jurnal Feroviar. Automotoarele au fost în centrul unei controverse despre care puteți citi în articol. Între Arad și Baia Mare sunt 314 km, în prezent există un singur tren pe zi, al CFR, care face 5 ore și jumătate.

Se deschid ajutoarele de stat pentru investiții private cu impact major: Primul antreprenor romn care și-a anunțat nscrierea
Mon, 10 Sep 2018 13:32:00 GMT
Producătorul de materiale de construcții TeraPlast, fondat de antreprenorul Dorel Goia, solicită ajutoare de stat prin schema modificată recent de Guvern, pentru a face 3 investiții în valoare totală de aproape 15 milioane de euro, a anunțat, luni, grupul bistrițean, la deschiderea pentru anul 2018 a schemei de ajutoare de stat pentru investiții cu impact major în economie, pe HG 807/2014.

Forța de muncă fantomă: Un romn din cinci, apt de muncă, nu a muncit niciodată
Mon, 10 Sep 2018 13:28:00 GMT
Tensiunea de pe piața muncii se acutizează pe fondul scăderii populației apte de muncă, lucru recunoscut recent chiar de Banca Națională a României (BNR). În aceste condiții, o persoană din cinci nu a muncit nici măcar o dată, deși are vârsta necesară, potrivit unei anchete a Institutului Național de Statistică (INS). Din datele oficiale reiese că în cazul femeilor, de exemplu, una din patru a preferat să stea acasă, lucru care defavorizează economia, punând presiune pe piața muncii și pe buget, dacă luăm în considerare ajutoarele sociale. Mare parte dintre persoanele care nu au muncit, nici nu își caută un job, astfel că nu se află în rapoartele oficiale privind șomajul și trăiesc cu ajutoare sociale.

Cum transformă Google, Amazon, Apple și Microsoft domeniul sănătății și cum arată viitorul industriei
Mon, 10 Sep 2018 13:07:04 GMT
Marile companii de tehnologie și-au îndreaptat atenția din ce în ce mai mult spre domeniul sănătății. Noile tehnologii, inclusiv telehealth, dispozitivele inteligente, aplicațiile mobile și inteligența artificială au transformat de-a lungul ultimilor ani modul în care industria sănătății funcționează.

Un site de recrutare pentru IT primeşte o finanţare de 100.000 euro de la fondul Gap Minder
Mon, 10 Sep 2018 11:50:28 GMT
TalentBrowse, o platformă care ajută angajatorii europeni să recruteze specialiști IT pe diferite tehnologii, a obținut o investiție de peste 100.000 de euro de la fondul de investiţii Gap Minder

Primul unicorn romnesc, UiPath, cu robotul la deschiderea anului școlar: Vrem să facem automatizarea accesibilă oricui
Mon, 10 Sep 2018 11:50:24 GMT
UiPath, primul startup românesc evaluat la 1 miliard de dolari, vrea să ajute copiii români să cunoască automatizarea și alte tehnologii ale viitorului, a spus, luni, fondatorul "unicornului", Daniel Dines, care a fost, împreună cu un roboțel educativ, la deschiderea anului școlar, la o școală din cartierul bucureștean Titan.

Lipsa posibilităților materiale ale părinților? Creșe și grădinițe prea puține? Cert e că doar unul din trei copii romni sub 4 ani este nscris n unitățile preșcolare
Mon, 10 Sep 2018 11:34:00 GMT
Datele sunt de la Statistică, dintr-o lucrare făcută cu fonduri europene. Un audit urban făcut la nivelul întregii UE (la care a participat și România), în scopul evaluării calităţii vieţii în oraşele europene, într-o primă etapă fiind colectate circa 500 de variabile din 21 de domenii, printre care și zona Educației. Documentul, consultat în aceste zile de HotNews.ro, arată o realitate îngrijorătoare: din cei peste un milion de copii români cu vârsta de 0-4 ani, doar 344.000 sunt înscriși în creșe și grădinițe. Mult sub nivelul mediu european. Una dintre explicații poate consta în posibilitățile reduse ale familiilor din România de a face față cheltuielilor. Un alt argument ar putea ține de distanțele mari dintre domiciliul copiilor și locul în care se află creșa sau grădinița. Din păcate, cercetarea INS nu oferă foarte multe detalii. Tu de ce nu ți-ai înscrie copilul la o grădiniță sau la o creșă, de pildă?

​FOTOGALERIE Cum a fost la marșul mașinilor eco și cine sunt oamenii și companiile care vor să-și pună amprenta pe viitorul mobilității
Mon, 10 Sep 2018 11:20:17 GMT
Marșul mașinilor eco a avut loc în București, Sâmbătă, 8 Septembrie, cu 23 de autovehicule participante – nu doar electrice, ci și hibride sau pe gaz natural comprimat (CNG). Practic întreg spectrul de utilizatori și companii au venit la marș, de la clienți persoane fizice, antreprenori mici și mari, companii care vor să transmită un semnal. Iată ce tehnologii se remarcă și care sunt avantajele și dezavantajele fiecăreia.

UPDATE Consiliul Concurenței: Hidroelectrica este investigată pentru abuz de poziție dominantă
Mon, 10 Sep 2018 10:25:00 GMT
Consiliul Concurenţei a declanșat o investigație privind un posibil abuz de poziţie dominantă al companiei Hidroelectrica SA pe piața producerii şi comercializării de energie electrică din România, se arată într-un comunicat al autorității de concurență. Consiliul Concurenţei are suspiciunea că Hidroelectrica SA, prin comportamentul său de ofertare, a limitat cantitatea de energie comercializată pe unele segmente de piaţă (în principal pe Piaţa pentru Ziua Următoare), în scopul realizării unor oferte cu prețuri mai ridicate pe Piaţa de Echilibrare (PE). UPDATE În replică, Hidroelectrica arată printr-un comunicat de presă că privește cu îngrijorare faptul că, la nivel declarativ, concluziile unei investigații în derulare, aflată în stadiu incipient, au fost ante-pronunțate.

UPDATE Andreea Paul: Evaluarea copiilor trebuie făcută ca n jocul Angry Birds
Mon, 10 Sep 2018 09:42:00 GMT
Educația românească are cinci probleme, precum evaluarea demotivantă, un singur profesor la clasă, lecții nerelevante, imaginație nestimulată și plictiseală, reiese din declarația președintelui INACO, Andreea Paul.

VIDEO Un start-up lansat de o romncă n Statele Unite ajunge unicorn
Mon, 10 Sep 2018 09:09:14 GMT
Startup-ul Branch, care ajută brandurile să creeze legături între site-uri web și aplicații mobile, cofondat de Mădălina Seghete, va intra în clubul unicornilor. Branch a autorizat vânzarea unor acțiuni în valoare de 129 de milioane de dolari, ceea ce va ajuta startup-ul să ajungă la o evaluare de 1 miliard de dolari.

Vestea bună e că a nceput școala. Vestea proastă e că avem tot mai puțini școlari​
Mon, 10 Sep 2018 07:49:00 GMT
Teodora C. a fost învățătoare într-o școală din Vaslui. În 2017, în județ s-au născut cu aproape 30% mai puțini copii decât se nășteau acum 10 ani, astfel că o parte din școli s-au închis. Teodora a reușit să să își găsească de lucru undeva în zona Clujului, dar ea e unul din cazurile de învățători care au avut noroc. Statistica a publicat în chiar prima zi de școală a elevilor datele privind natalitatea pe primele 7 luni din acest an. Avem cu circa 10.000 de viitori elevi față de primele 7 luni din anul trecut. Iar față de numărul copiilor care se nășteau acum 10 ani, situația arată rău. Foarte rău chiar.

Deficitul balanței comerciale a crescut cu 11%, la peste 7,5 miliarde euro, la șapte luni
Mon, 10 Sep 2018 07:08:00 GMT
Deficitul balanţei comerciale a crescut cu 11,2% (766,5 milioane euro), în primele șapte luni ale acestui an față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la 7,577 miliarde de euro, potrivit Institutului Național de Statistică (INS), potrivit Mediafax. În aceeași perioadă, exporturile FOB (preţul la frontiera ţării exportatoare)  au însumat 39,878 miliarde de euro, o creștere de 10,4%, iar importurile CIF (preţul la frontiera ţării importatoare, CIF - Cost, Insurance, Freight/Cost, Asigurare, Navlu) au însumat 47,455 miliarde de euro, o creștere de 10,5%, se detaliază într-un comunicat de presă al INS.

Iancu Guda: Nimic nu s-a schimbat n ultimul deceniu. Cei mici plătesc taxe mai mari raportat la dimensiunea cifrei de afaceri
Mon, 10 Sep 2018 06:31:11 GMT
Impozitarea aplicată cifrei de afaceri pentru companiile cu venituri sub un milion de euro și profitului brut pentru companiile cu venituri peste un milion de euro dezavantajează microîntreprinderile, deoarece acestea plătesc impozite mai marii, spune Iancu Guda, președintele Asociației Analiștilor Financiar-Bancari din România (AAFBR), într-un articol publicat pe blogul său.

Cele mai mari bănci din Romnia spun că se confruntă cu 6 riscuri ridicate. La rndul lor, bancherii din strada Doamnei se uită cu ngrijorare spre ROBOR și spre gradul de ndatorare
Mon, 10 Sep 2018 06:05:27 GMT
Cele mai mari bănci din România au identificat șase riscuri ridicate și trei moderate cu care se confruntă în activitatea lor, potrivit unui raport publicat de Banca Centrală.  Riscul de scumpire a finanțării (ca urmare a majorării ratei dobânzii şi/sau a deprecierii leului) devine primul risc sistemic, fiind urmat de riscul privind cadrul legislativ incert şi impredictibil în domeniul financiar-bancar. Bancherii mai spun că le va fi relativ dificil să gestioneze posibilele efecte negative care decurg din aceste riscuri. Bancherii din strada Doamnei sunt și ei îngrijorați că o creștere a dobânzii ROBOR poate genera presiuni asupra capacității clienților vulnerabili de a-și achita ratele. Nu ar fi deloc exclus să asistăm în prioada următoare la măsuri privind limitarea gradului de îndatorare, despre care oficiali din BNR au tot vorbit în ultima perioadă.

Financial review. Prima pagină a presei internaționale de luni: Alegerile din Suedia. Noua strategie spațială a Franței. Stiglitz: Nu sunt foarte ncrezător n capacitatea europenilor de a face față unei noi crize
Mon, 10 Sep 2018 02:28:00 GMT
FINANCIAL TIMES: Alegerile parlamentare din Suedia par să confirme la guvernare blocul de centru-stânga ● LES ECHOS: Franța își va anunța noua strategie spațială ● 10 ani de la căderea Lehman. Ce s-a schimbat de atunci? ● HANDELSBLATT: Apel de urgență al administratorului sistemului feroviar ● LE MONDE: Noul imperiu naval al Chinei ● Stiglitz: Trump este președintele celor superbogați. Nu sunt foarte încrezător în capacitatea europenilor de a face față unei noi crize. Lectură plăcută.

BCR revizuiește estimările de creștere a economiei n acest an. Noile calcule indică un avans al PIB de 3.8%
Sun, 09 Sep 2018 15:22:00 GMT
"Ne-am revizuit prognoza de creștere economică pentru 2018 la 3,8% ( de la 4,1%), după publicarea datelor privind evoluția  PIB în trimestrul II 2018", arată un raport al BCR, publicat în aceste zile. Documentul analizează structura creșterii economice, pe care o consideră slabă, cu o contribuție neobișnuit de ridicată a stocurilor (de 3 puncte procentuale la rata de creștere de 4,1%) și o scădere a investițiilor, contribuția acestora scăzând cu 0,7 puncte procentuale în PIB-ul total din trimestrul al doilea. "Datele privind investițiile au fost dezamăgitoare, dele confirmând o încetare a unei reveniri lente care părea să demareze în primul trimestru. Nu mai vorbim despre necesitatea stringentă a economiei românești de a înregistra noi investiții", mai arată Raportul.

Lucian Croitoru: Occidentul- de la morala competitivității la morala cheltuielilor sociale
Sun, 09 Sep 2018 14:59:00 GMT
Țările occidentale au ajuns ca în mai puțin de un secol să crească cheltuielile sociale de la virtual zero (Lindert, 2004) până la aproape 10-20 la sută din PIB, cu multe țări democratice având valori mai apropiate de 20 la sută din PIB decât de 10 la sută din PIB. Aceasta arată cât din banii contribuabililor, în echivalent PIB, sunt cheltuiți pentru asistență socială, dar, mult mai important, arată că s-a produs o schimbare majoră în modul de administrare a economiei.
În ce a constat această schimbare și cât este de benefică pentru creșterea bunăstării?

​REVIEW Samsung Galaxy Note 9 - Scump, dar foarte bun
Sun, 09 Sep 2018 07:18:24 GMT
Samsung Galaxy Note 9 a fost lansat de curând pe piață cu un preț de pornire de aproape 1.000 de euro, printre cele mai scumpe telefoane convenționale de pe piață la acest moment. Note 9 e modelul hard-core de la Samsung, cu specificații de top și plin de funcții, cu un stylus ce anul acesta poate fi folosit de la distanță pe post de telecomandă pentru a efectua diverse acțiuni. Poate totuși convinge Note 9 că-și merită prețul? E o variantă de luat în seamă de utilizatorii dispuși să plătească atât în dauna iPhone X, a viitoarelor modele Apple sau a altor telefoane Android din zona de vârf a pieței? HotNews.ro a testat timp de aproape două săptămâni noul Samsung Note 9 și vine acum cu un review în detaliu.

​Gndirea asiatică n practică. Băncile sud-coreene vor recruta cu ajutorul inteligenței artificiale, indienii construiesc statui de un miliard de dolari, iar poliția japoneză va folosi AI n investigații
Sat, 08 Sep 2018 06:58:06 GMT
​Asia are multe concepte și idei care nu ne sunt familiare. Multe dintre acestea se pot găsi în știrile presei de pe continent. Vă prezentăm mai jos cinci subiecte, unele poate ciudate, care ne-au atras atenția în această săptămână.

​Financial review. Subiectele principalelor săptămnale din SUA și Europa
Sat, 08 Sep 2018 02:34:00 GMT
The WEEK (SUA): Cresc amenințările la adresa președinției lui Trump ● FRANKFURTER ALLGEMENINE WOCHE (Germania): Noua Germanie? ● TENDINȚE (Belgia): Executivii vin la masă ● BILAN (Elveția): Cum să faci bani dintr-un restaurant ● LE FIGARO MAGAZINE (Franța): Eric Zemmour- Destin francez. Lectură plăcută!

Patronii romni s-au nghesuit la ajutoarele de la stat de aproape 54.000 Euro fiecare
Fri, 07 Sep 2018 17:32:00 GMT
Circa 1.000 de solicitanți s-au înscris în programul Comerț și Servicii 2018, prin care statul urmează să ofere firmelor mici și mijlocii ajutoare nerambursabile de maximum 250.000 de lei fiecare (aproape 54.000 euro), sesiunea de înscriere fiind închisă vineri la ora 20.00.

Cum a devenit Suedia capitala europeană a vnzărilor de startup-uri
Fri, 07 Sep 2018 13:55:43 GMT
Exiturile de la începutul acestui an a două dintre cele mai mari startup-uri suedeze ar fi suficiente pentru a crește mândria oricărui ecosistem antreprenorial regional. Spotify a obținut 27 miliarde dolari prin listarea pe bursa din New York, iar iZettle a fost cumpărat de PayPal pentru 2,2 miliarde de dolari. Acestea au fost tranzacții importante indiferent de locul în care se aflau afacerile.

Startupuri IT și programatori se vor duela n idei, la București. nscrieri online
Fri, 07 Sep 2018 13:49:03 GMT
Startupurile românești de tehnologie și programatorii se pot înscrie online la o sesiune de prezentare de idei de afaceri în fața unor inovatori, respectiv la un hackathon care vor avea loc la București, în această lună, au informat, vineri, organizatorii, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

Google lansează un motor de căutare pentru baze de date
Fri, 07 Sep 2018 13:16:14 GMT
Google lansează o platfrormă unde cei interesaţi pot căuta printre milioanele de baze de date din dinverse domenii – ştiinţă, economie, tehnologie etc, fie că acestea au fost publicate în librării online sau pe diverse site-uri sau instituţii, cum ar fi NASA. Noul motor de căutare este disponibil în diferite limbi. Iată cum funcţionează.

Un director al Renault compară Dacia cu mărci precum Lidl, HM și Ryanair. Mașinile devin tot mai grele, mai puternice și mai scumpe, Dacia se opune acestor tendințe
Fri, 07 Sep 2018 12:02:00 GMT
Automobile Dacia poate fi comparată cu brand-uri precum Lidl, H&M și Ryanair, spune Sylvain Coursimault, șef de vânzări și marketing pentru gama Global Acces la Renault, citat de Automotive News. El spune că 55% dintre cei care și-au luat o Dacie rămân clienți ai mărcii și la a doua achiziție, 10% dintre clienți vin de la Renault și o parte importantă sunt oameni care au avut mașini second-hand. Surse din piață spun că peste câțiva ani ar putea fi lansate mașini hibride Dacia. Marc Suss, șeful gamei Global Access spune că Dacia este un brand cu clienți foarte pragmatici și va lansa mașini electrice doar dacă bateriile se vor ieftini suficient de mult.

Nivel de trai n creștere, spuneți? Să ne uităm la cifre. O explicație cu familia Ionescu și INS
Fri, 07 Sep 2018 11:45:00 GMT

Domnul Ionescu s-a mai liniștit. Citise despre creșterea economică uriașă din 2017- aproape 7%, și nu înțelegea de ce atunci când venea ziua plății ratelor a credit, gâfâia tot mai tare. A văzut la televizor guvernanți pe care lumea nu putea să-i mai încapă, vorba Poetului, cum explicau că multinaționale, că bănci, că însuși Soros...Cert e Cineva îi fura din portofel creșterea LUI economică. Iar dl. Ionescu nu putea face mare lucru. Apoi, dl. Ionescu a dat peste cercetarea publicată vineri de Institutul Național de Statistică despre nivelul de trai din România și s-a lămurit. Ce Soros, ce multinaționale...voi mai credeți în spiriduși?

Burse pentru pregătirea viitorilor IT-işti: Cte 5.000 euro pentru ca tinerii profesori să modernizeze curricula
Fri, 07 Sep 2018 10:49:08 GMT
Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii a lansat un program de burse, prin care oferă câte câte 5.000 de euro cadrelor didactice tinere din mediul universitar pentru a incuraja actualizare și modernizare a temelor cuprinse în curricula de specialitate, "în vederea acoperiri decalajului dintre progresul tehnologic și conținutul curent al programei universitare și pentru a crește interesul studenților".

O nouă idee de afacere a antreprenorului n serie Elon Musk: Avionul electric care decolează vertical
Fri, 07 Sep 2018 10:19:00 GMT
Inginerul, inventatorul, antreprenorul, investitorul și programatorul Elon Musk a prezentat într-un interviu amănunțit o nouă idee de afacere pe care o are în plan. Invitat la podcastul lui Joe Rogan, difuzat în direct pe YouTube, Musk a vorbit despre un avion electric, capabil să decoleze și să aterizeze vertical (VTOL).

Sezonul estival a crescut numărul persoanelor cu restanțe la plata creditelor
Fri, 07 Sep 2018 10:13:32 GMT
Dumitru muncește mult și așteaptă cu nerăbdare vara, perioada sa preferată. În fiecare an își ia soția și copiii, cele două fetițe, acum în vârstă de 8 și 9 ani, pe câteva dintre insulele grecești. Pe lângă această vacanță de circa o săptămână, mai cheltuiește banii economisiți în timpul anului pe weekend-uri prelungite pe litoralul românesc și la munte, pentru că fetele îi cer să urce "la cotă". Rata apartamentului de trei camere o amână vara. Chiar a cerut băncii, anul trecut, să îi facă un plan diferit de plată a ratelor. "Le-am zis să plătesc în plus în celelalte luni, dar să nu mai am rate în lunile de vară. Știți ce mi-au zis? Că nu permite sistemul. Avem IT-ști buni în țară. Chiar nu este în stare banca să-și upgradeze sistemul?". În situația de amânare a plății ratelor în sezonul estival se află multe alte persoane, conform datelor oficiale.

Ministerul Muncii recunoaște că mamele care au avut venituri din drepturi de autor riscau să nu primească indemnizația de creștere a copilului. Situația va fi remediată
Fri, 07 Sep 2018 09:48:00 GMT
Ministerul Muncii va remedia situația prin care mamele care au avut venituri din drepturi din autor riscau să nu primească indemnizația de creștere a copilului, reiese dintr-o informare a instituției.

VIDEO Startup-urile din industria modei: Haine dotate cu inteligență artificială și mușchi robotici
Fri, 07 Sep 2018 09:08:47 GMT
Seismic, un start-up care creează haine dotate cu tehnologie și inteligență artificială, a prezentat colecția pentru primăvara anului 2019 pe scena de la conferința de startup-uri TechCrunch Disrupt. Îmbrăcămintea produsă de Seismic îmbină robotica cu textilele pentru a crea produse care arată și se simt ca hainele normale, dar funcționează mai mult ca o extensie a corpului uman — un set suplimentar de mușchi.

Consumul este n scădere, dar are pondere mai mare n PIB n urma reducerii investițiilor, n primele sase luni
Fri, 07 Sep 2018 06:38:00 GMT
Prima variantă provizorie a produsului intern brut pentru primul semestru din acest an, după datele semnal publicate de Institutul Național de Statistică în 14 august, arată o temperare a consumului pe total economie. Făcând o comparație cu cea de-a doua variantă provizorie a anului 2017, observăm că există o scădere a contribuției consumului la creșterea PIB, de la 5,2% în primul semestru al anului trecut, la 3,1% în aceeași perioadă din acest an. Cu alte cuvinte, creșterea PIB de 4% din primul semestru din acest an a fost alimentată de consum. Ca să ne facem o idee mai amplă a ceea ce înseamnă această creștere, contribuția consumului la formarea PIB a reprezentat 80,6%, în prima jumătate din acest an. Anul trecut era mai mică, de 79,8%. Consum final individual efectiv al gospodăriilor populaţiei reprezintă 71,6%.

​VIDEO De ce chinezii construiesc mii de kilometri de cale ferată n Africa și de ce tot mai mulți sunt ngrijorați de influența extrem de mare a țării conduse de președintele Xi
Fri, 07 Sep 2018 06:18:00 GMT
În ultimii zece ani au fost construiți peste 5.000 de km de cale ferată în Africa datorită fondurilor furnizate de chinezi și există în continuare planuri ambițioase de extindere. Chinezii spun că revoluționează transportul în Africa și că ajută necondiționat statele, în timp ce "tabăra" opusă spune că suntem în fața unui nou colonialism și că țările africane rămân "datoare vândute", iar China se va putea implica în politica lor. Cât de multe căi ferate au fost construite în Africa și de ce cresc vocile critice la adresa acestor investiții puteți citi în articol.

​Salariul mediu net din luna iulie a fost de 2708 lei, n scădere faţă de iunie cu 13 lei
Fri, 07 Sep 2018 06:09:08 GMT
Salariul mediu net din luna iulie a fost de 2708 lei, în scădere faţă de iunie 2018 cu 13 lei, arată datele publicate vineri de Institutul Național de Statistică. Cele mai mari salarii nete au fost în iulie cele din IT&C (6566 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (1575 lei). În sectorul bugetar s-au înregistrat uşoare scăderi ale salariilor nete faţă de luna precedentă în învăţământ (-3,7%, ca urmare a reducerii sumelor reprezentând plata cu ora a cadrelor didactice pe perioada vacanţei şcolare), respectiv sănătate şi asistenţă socială (-0,1%). Câştigul salarial mediu net a crescut uşor în administraţie publică (+0,5%) comparativ cu luna precedentă.

Financial review. Prima pagină a presei de vineri: India dezincriminează homosexualitatea. Pe frontul războiului uitat. Vnătoare de vrăjitoare la Casa Albă. Furtul de date a 380.000 de clienți British Airway
Fri, 07 Sep 2018 03:18:00 GMT
FINANCIAL TIMES: India dezincriminează homosexualitatea● Magistrații italieni investighează  20 de persoane în cazul podului prăbușit la Genova ● Pe frontul războiului uitat ● LES ECHOS: Datoria Franței se apropie de 100% din PIB ● Vânătoare de vrăjitoare la Casa Albă ● DAILY MAIL: Ar putea Novichok arunca lumea într-un nou conflict? Furtul de date a 380.000 de clienți ai British Airways ● RZECZPOSPOLITA: Polonia-Germania: Reparațiile de război  nu mai sunt un tabu. Lectură plăcută!

Grațiela Gavrilescu: O nouă taxă auto va intra n vigoare ntre 1 ianuarie 2019 și 31 martie 2019
Thu, 06 Sep 2018 19:47:00 GMT
Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a declarat, joi, că o nouă taxă auto va intra în vigoare de la 1 ianuarie-31 martie 2019, urmând să fie nu doar o taxă pe norma de poluare, ci se vor lua în calcul și capacitatea cilindrică, dar și alte componente a mașinilor, potrivit Mediafax.

Plafonul pentru Rabla a fost majorat cu ncă 200 milioane de lei
Thu, 06 Sep 2018 18:41:00 GMT
Programul Rabla a fost suplimentat cu 200 de milioane de lei, a anunțat, joi seara, ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, relatează Mediafax.

Startup romnesc acceptat ntr-un acelerator de afaceri suedez cu premii de peste 300.000 de dolari
Thu, 06 Sep 2018 17:29:33 GMT
Startupul românesc Competitors App a fost acceptat în acceleratorul de afaceri suedez ThinkAccelerate, a anunțat, joi, Răzvan Gîrmacea, cofondator și CEO al firmei.

680 de tineri fermieri se bat pentru fondurile europene de maximum 50.000 Euro fiecare
Thu, 06 Sep 2018 15:36:12 GMT
Românii au depus 680 de cereri pentru a primi fonduri europene de până la 50.000 de euro fiecare, din linia de finanțare destinată tinerilor fermieri, în sesiunea din anul 2018, a anunțat, joi, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

Un startup primeşte o investiţie de 40 milioane dolari pentru a ajuta magazinele online mici să concureze cu giganţi precum Amazon
Thu, 06 Sep 2018 15:19:51 GMT
ShipBob, o platformă de e-fulfillment a primit o investiţie de 40 milioane de dolari pentru a ajuta micile afaceri online să poată rezista într-o piaţa dominata de giganţi precum Amazon. Ce face această platformă.

Șeful Twitter spune că algoritmii nu au fost ntotdeauna imparțiali și că domeniul este unul n care cercetările sunt ncă la nceput
Thu, 06 Sep 2018 14:08:01 GMT
​Jack Dorsey, șeful Twitter, a spus în audierile din Cogres că algoritmii Twitter nu au fost întotdeauna imparțiali și că platforma a redus în mod nedrept vizibilitatea a 600.000 de conturi, inclusiv a unor membrii ai Congresului. El a negat însă că algoritmii au fost concepuți încât să favorizeze anumite grupuri politice.

Apple primeşte undă verde de la Comisia Europeană pentru preluarea Shazam
Thu, 06 Sep 2018 13:32:00 GMT
Comisia Europeană a aprobat preluarea de către Apple a aplicaţiei Shazam, după o îndelungată investigaţie, concluzionând că această tranzacţie nu va afecta cocurenţa din piaţă.

​VIDEO Se reia finanțarea pentru măsura 2.2. Ce fonduri UE mai pot obține afacerile, n următorii 2 ani.
Thu, 06 Sep 2018 12:27:00 GMT
Măsura 2.2 (linia de finanțare pentru IMM - 2018) va fi relansată în această lună, sunt posibile reluări ale finanțărilor Start Up Nation și Diaspora Start Up, la începutul anului următor, iar Ministerul Fondurilor Europene analizează și alte oportunități pentru finanțări în agricultură sau tehnologia informației, spune secretarul de stat Mihaela Toader într-un interviu StartupCafe.ro despre perspectivele din 2019, pentru antreprenorii ce doresc să atragă fonduri europene.

Fonduri europene: Descarcă Manualul beneficiarului POCU 2014-2020, noua ediție
Thu, 06 Sep 2018 12:26:31 GMT
Organizațiile non-guvernamentale și alți potențiali beneficiari de fonduri europene pot afla informații despre realizarea și depunerea unui proiect european în Programul Operașional Capital Uman (POCU) 2014-2020, dintr-o nouă ediție a Manualului beneficiarului POCU.

Romnia ocupă a patra poziție. Polonia găzduiește cei mai mulți giganți din Top 500. Coface a prezentat studiul anual cu cele mai mari 500 de companii din Europa Centrală și de Est
Thu, 06 Sep 2018 12:11:43 GMT
Compania de asigurări de credite Coface a prezentat joi cel de-al zecelea studiu anual cu date despre cele mai mari 500 de companii din Europa Centrală și de Est - Top 500 ECE. Acesta clasifică companiile după cifra de afaceri și analizează în plus mai multe date, cum ar fi numărul de angajați, cadrul general al companiilor, sectoarele și piețele, precum și noile evaluări Coface. Top 500 ECE reflectă dezvoltarea în regiune. Iată principalele concluzii.

Consultant: Ce efecte vor avea pentru firme modificările regulilor de TVA la cupoanele valorice
Thu, 06 Sep 2018 12:07:00 GMT
Autoritățile române doresc să aducă modificări regulilor de TVA pentru cupoanele valorice (vouchere) începând cu 1 ianuarie 2019. Toate companiile care utilizează cupoane valorice vor fi afectate, cu precădere lanțurile de magazine, producătorii, prestatorii de servicii precum și firmele care emit sau intermediază cumpărarea sau vânzarea acestora, arată un consultant EY România.

Ce ne merge prost atunci cnd ne merge bine? Asta facem cnd avem creștere: ne cumpărăm bijuterii, ne distrăm, facem achiziții imobiliare, ne punem dinți și ne internăm bătrnii la azil (expert)
Thu, 06 Sep 2018 11:53:00 GMT
"Din păcate, în România, atunci când lucrurile o duc bine și avem creștere economică, acest lucru se vede în achiziția de bijuterii, în activitățile recreative și în dezvoltarea imobiliară. De asemenea, crește asistența stomatologică și asistență medicală în căminele de bătrâni. Cam asta facem când avem creștere: ne cumpărăm bijuterii, ne distrăm, facem achiziții imobiliare, ne punem dinții și ne internăm bătrânii la azil. Aici se duce creșterea economică", a explicat joi Ianu Guda, Head of Services: Business Information & Debt Collection.

Google mplinește 20 de ani: Cum a modelat o companie internetul așa cum l știm astăzi
Thu, 06 Sep 2018 10:57:41 GMT
Google, una dintre companiile responsabile pentru modelarea internetului așa cum îl știm astăzi, a împlinit 20 de ani. Compania, care a început ca un motor de căutare, gestionează acum opt produse cu mai mult de 1 miliard de utilizatori fiecare. Mulți dintre aceștia folosesc software-uri deținute de Google pentru a căuta servicii, informații sau produse, pentru a comunica și naviga, pentru a face schimb de fișiere sau pentru a consuma mass-media.

Un sfert dintre directorii din companii spun ca sunt interesaţi de tehnologia blockchain - studiu
Thu, 06 Sep 2018 10:54:51 GMT
Un sfert dintre executivii intervievați in cadrul unui studiu PwC declară că au început să implementeze tehnologia blockchain. 10% au spus că au proiecte dezvoltate în fază pilot în timp ce 15% au proiecte deja operaționale. Încrederea și incertitudinea privind reglementarea sunt cele mai mari obstacole identificate în adoptarea tehnologiei blockchain de către companii.

Bogdan Badea (Hidroelectrica): Listarea companiei ar putea avea loc n toamna anului viitor. Au fost multe listări de dragul listării
Thu, 06 Sep 2018 10:42:00 GMT
Listarea Hidroelectrica ar putea avea loc, într-o variantă accelerată, în toamna anului viitor, dar depinde ce vor spune consultanții, a declarat Bogdan Badea, președinele directoratului companiei.

Trotinete electrice, nchiriate pe mobil, printr-un nou serviciu Taxify, la Paris
Thu, 06 Sep 2018 09:57:40 GMT
Aplicația Taxify, prezentă și în București și Cluj cu serviciul său de transport cu mașina personală, în regim de  ridesharing, lansează la Paris un sistem de transport alternativ, prin care populația închiriază trotinete electrice cu telefonul mobil.

Ionuț Dumitru: La 5,5% creştere economică proiectată de către Guvern aş ataşa o probabilitate aproape de 0
Thu, 06 Sep 2018 09:49:56 GMT
Estimarea privind încasarea din TVA este excesiv de optimistă în a doua iteraţie a rectificării bugetare şi presupune ca în patru-cinci luni care au mai rămas până la finalul anului să avem o creştere de peste 20% a încasărilor din TVA, a declarat joi preşedintele Consiliului Fiscal, Ionuţ Dumitru, potrivit Agerpres.

Fraudă cu articole pentru copii, deconspirată de inspectorii Antifraudă
Thu, 06 Sep 2018 09:10:58 GMT
Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF au identificat o firmă cu sediul în sectorul 3 din București, specializată în comercializarea de cărucioare, mobilier și diverse accesorii pentru copii, care a cauzat bugetului de stat un prejudiciu total de 952.703 lei, din care 410.846 lei impozit pe profit și 541.856 lei taxă pe valoarea adăugată, arată un comunicat al inspectorilor Antifraudă.

Voinea (BNR): Deficitul forței de muncă va rămne pnă se va reduce diferența de salarii dintre Romnia și UE
Thu, 06 Sep 2018 09:03:00 GMT
Piața muncii din România este încordată, există un deficit al forței de muncă care va rămâne până diferența de salarii comparativ cu UE se va reduce, susține Liviu Voinea, viceguvernator al Băncii Naționale a României (BNR)​.

Clever Taxi a făcut plngere la Comisia Europeană cu privire la regulamentul PMB prin care ar putea fi interzis accesul liber la aplicațiile de tip agregator
Thu, 06 Sep 2018 08:27:39 GMT
Compania Clever Taxi a anunţat că a inițiat o plângere formală la Comisia Europeană cu privire la inițiativa Primăriei Bucureşti de a interzice accesul liber la aplicațiile de tip agregator. “Decizia PMB de a supune la vot regulamentul cadru de organizare și executare a activității de taxi în Municipiul București expune România unui risc major de a intra în procedura de infringement", spun oficialii companiei.

Unde se vnd cele mai multe mașini electrice și cum stă Romnia n comparație cu alte țări europene
Thu, 06 Sep 2018 07:36:37 GMT
În România s-au înmatriculat aproape 300 de mașini 100% electrice în prima parte a anului, de zece ori mai multe decât în prima parte din 2017, în timp ce în Bulgaria au fost 64, iar în Ungaria, peste 600, arată datele ACEA. În Europa s-au înmatriculat peste 88.000 de mașini electrice, dintre care aproape un sfert au ajuns în Norvegia.

Hajdenberg (FMI): Romnia, mai puțin pregătită n cazul unui șoc negativ. Creșterea ecomică va fi revizuită n jos la 4-4,5%/ Despre FSDI: Diavolul stă n detalii
Thu, 06 Sep 2018 07:33:00 GMT
România va fi mai puțin pregătită dacă economia va fi lovită de un șoc negativ, deficitul structural fiind deteriorat, susține Alejandro Hajdenberg, reprezentantul FMI pentru România și Bulgaria.

Viorel Ștefan, către investitori: Există perspectiva de creștere a datoriei publice, dar e moderată. ngrijorările exprimate public sunt subiective.
Thu, 06 Sep 2018 07:08:00 GMT
România este subapreciată și subevaluată de către piețele financiare, în condițiile unui necesar semnificativ de investiții în infrastructură, le-a spus vicepremierul Viorel Ștefan investitorilor străini prezenți la un eveniment organizat de Fondul Proprietatea.

Antoine Doucerain se retrage din funcția de șef al Dacia, la patru luni după ce a fost numit. n locul lui revine cel care a condus compania ntre 2010 și 2013
Thu, 06 Sep 2018 07:02:00 GMT
Începând din luna septembrie, Jérome Olive va asigura funcția de director general al Automobile Dacia şi director general al Groupe Renault România, înlocuindu-l pe Antoine Doucerain. Responsabilităţile şi atribuţiile lui Jérome Olive vor fi exercitate pe perioadă de interimat până la o nouă nominalizare a Groupe Renault. Olive a mai condus Dacia între 2010 și 2013.

​Financial review. Prima pagină a presei străine: Trump şi Putin vorbesc limbi diferite. Firmele germane se pregătesc pentru un Brexit dur. Popularitatea lui Macron, la cel mai scăzut nivel de după alegerea sa
Thu, 06 Sep 2018 02:33:00 GMT
THE GUARDIAN: Cei doi suspecți veniți pentru a-i ucide pe Serghei și Yulia Skripal erau ofițeri GRU ● LES ECHOS: Taxarea giganților Internetului- de ce s-a blocat Europa ● HÜRRIYET: La Idlib, aveţi în vedere experiența Turciei! Trump şi Putin vorbesc altă limbă ● HANDELSBLATT: Economia pregătește planuri de urgență în cazul unui Brexit dur ● THE FINANCIAL TIMES: Șefi ai Facebook și Twitter față în față cu senatorii ● TASS: Informaţiile anunţate de Londra în legătură cu incidentul din Salisbury sunt neclare. Numele persoanelor suspecte nu spun nimic ● LE SOIR: Popularitatea lui Macron scade cu 10 puncte, ajungând la cel mai scăzut nivel de după alegerea sa  ● THE WALL STREET JOURNAL:Compania Theranos va fi lichidată. Lectură plăcută!

Noile case de marcat: Firmele contraveniente vor fi iertate de amendă la prima abatere
Wed, 05 Sep 2018 17:08:17 GMT
Firmele care vor fi găsite în neregulă referitor la casele de marcat cu jurnal electronic vor fi iertate de amendă, la prima abatere, conform unei hotărâri adoptate, miercuri, de Guvern, prin care aceste contravenții sunt incluse în sfera de aplicare a Legii prevenirii, informează Mediafax.

De joi se depun proiectele big data și open data de aproape 24 milioane Euro
Wed, 05 Sep 2018 16:09:02 GMT
Autoritățile publice vor putea depune  începând de joi proiecte de big data și open data, pentru fonduri nerambursabile în valoare totală de aproape 24 de milioane de euro prin Poliica de coeziune a UE. Finanțarea reprezintă o oportunitate pentru firmele private de IT și comunicații, care pot obține contracte de achiziții publice în aceste proiecte.

Povestea unui eşec: Theranos startup care voia sa revoluţioneze analizele de sange se inchide
Wed, 05 Sep 2018 14:59:09 GMT
O firmă de testare a sângelui, ce anunţa o tehnologie revoluţionară şi care ajunsese să valoreze peste 9 miliarde de dolari în apogeul ei, lansată în urmă cu 15 ani de o tânără antreprenoare comparată la momentul respectiv cu Steve Jobs, se închide, potrivit The Wall Street Journal. Ce a dus-o în faliment.

Eugen Teodorovici și Tudorel Toader vor merge joi la Palatul Cotroceni / Teodorovici: Un aviz este obligatoriu de solicitat, dar nu trebuie să aștepți
Wed, 05 Sep 2018 13:25:00 GMT

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, susține, în continuare, că nu era nevoie de așteptarea unui aviz din partea Cosiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) pentru adoptarea rectificării bugetare de către Guvern, invocând trei decizii ale Curții Constituționale.

Toyota recheamă un milion de mașini hibride, din cauza riscului de incendiu
Wed, 05 Sep 2018 12:14:42 GMT
​Constructorul nipon Toyota va rechema un milion de mașini hibride, majoritatea Prius, din cauză că există riscul producerii unor incendii în urma unor probleme cu cablurile. Peste jumătate sunt în Japonia și 219.000, în Europa, scrie AFP. Sunt afectate modele Prius și C-HR produse între 2016 și 2018.

Avertisment Start-Up Nation: Firmele, obligate să respecte termenul pentru cheltuieli
Wed, 05 Sep 2018 11:46:00 GMT
Firmele beneficiare a programului Start-Up Nation 2017 sunt obligate să depună documentația de decont pentru cheltuielile efectiate în proiecte până la termenul stabilit, fără posibilitate de prelungire, avertizează miercuri Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat , într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

Ct va cheltui statul romn pentru organizarea Președinției Consiliului UE n primele 6 luni din 2019
Wed, 05 Sep 2018 10:54:00 GMT
Un oficial din Ministerul Afacerilor Externe a avansat un buget orientativ al cheltuielilor pe care le va suporta statul român cu Președinția Consiliului Uniunii Eurpene, pe care România o va asigura în primele 6 luni ale anului 2019.

Grupul de firme condus de Gruia Stoica anunță că a finalizat lucrările pentru eliberarea căii ferate n zona viaductului de la Crcea. Costurile au fost de un milion de euro
Wed, 05 Sep 2018 10:33:00 GMT
Grupul Grampet, condus de omul de afaceri Gruia Stoica, anunță finalizarea lucrărilor de ridicare a materialului rulant deraiat în incidentul produs în august, în Dolj. Bugetul alocat pentru închirierea echipamentelor necesare și intervenția la fața locului a ajuns la aproximativ un milion de euro, spune Grampet, într-un comunciat de presă. Pe 12 august. lângă Craiova, a deraiat un tren de marfă al operatorului privat GFR, după ce mecanicul de locomotivă a depășit semnalul de circulație aflat pe culoarea roșie şi a intrat pe firul închis pentru lucrări.

Profil de antreprenor: Cine este Jeff Bezos (Amazon), şeful unei companii de 1.000 de miliarde dolari
Wed, 05 Sep 2018 09:40:32 GMT
Cel mai bogat om din lume, Jeff Bezos, devine şi mai bogat după ce Amazon, compania fondată de el a ajuns la o valoare de 1.000 de miliarde de dolari. Iată cele mai interesante lucruri despre viata si pasiunile antreprenorului.

Instagram ar putea lansa o aplicație separată pentru online shopping - presă
Wed, 05 Sep 2018 08:51:19 GMT
Instagram lucrează la o aplicație dedicată pentru online shopping care ar putea fi numită IG Shopping, spun surse citate de The Verge. Utilizatorii ar putea cumpăra direct din aplicație de pe paginile companiilor pe care le urmăresc, mai ales că aproximativ 25 de milioane de firme au cont pe Instagram. Sursele spun că lansarea nu este sigură și că Facebook, compania care deține Instagram, ar putea decide că nu este cazul unei astfel de extinderi.

Tradeville: ​Tesla are o datorie de 11,6 miliarde dolari, iar unele mprumuturi vor ajunge la maturitate n următoarele trimestre
Wed, 05 Sep 2018 08:13:02 GMT
​Rezultatele Tesla continuă să ridice întrebări cu privire la sustenabilitatea companiei, iar în următoarele trimestre unele împrumuturi vor ajunge la maturitate, conform unei analize realizată de Tradeville.

​VIDEO Cum arată EQC, primul SUV electric al Mercedes. Are o autonomie de 400 km și este concurent pentru Tesla Model X și Jaguar I-Pace
Wed, 05 Sep 2018 08:12:00 GMT
Mercedes a prezentat primul său SUV 100% electric, modelul numit EQC care face parte dintr-o nouă gama electrică pentru care germanii vor investi 10 miliarde euro. Mașina are o autonomie de 400 km și atinge 100 km/h în 5,1 secunde de la plecarea de pe loc. Viteza maximă a fost limitată la 180 km/h.

AHK Romnia: Ne arătăm speranța că aceste derapaje nu reprezintă poziția oficială a Guvernului romn
Wed, 05 Sep 2018 03:56:26 GMT
Camera de Comerț Româno-Germană (AHK România) va lua poziție față de derapajele unora dintre oficialități, din ultimele săptămâni, în ceea ce privește abordarea față de comunitatea germană, a anunțat Dragoș Anastasiu, președintele AHK România, marți seara, citat fiind de Mediafax. "Nu vom refuza niciodată dialogul cu Guvernul României, cu toate că vrem să credem că lucrurile care s-au întâmplat alaltăieri, de exemplu, în ceea ce privește mesajele unui consilier de stat nu reprezintă poziția oficială a Guvernului României în legătură cu Forumul German", a spus Anastasiu, în cadrul întâlnirii lunare a membrilor Camerei de Comerț Româno-Germane (AHK România).

Financial review. Prima pagină a presei străine: Guvernatorul Băncii Angliei ar putea să-și prelungească mandatul. Trump conduce la Casa Albă un adevărat Crazytown. Roxana Mărăcineanu a devenit ministrul Sportului n Franța
Wed, 05 Sep 2018 02:58:00 GMT

THE FINANCIAL TIMES: Guvernatorul Băncii Angliei ar putea să-și prelungească mandatul până în 2020 ● LES ECHOS: O fostă înnotătoare va pregăti Jocurile Olimpice. Românca Roxana Mărăcineanu a devenit ministrul Sportului în Franța ● THE GUARDIAN- Noua carte a lui Bob Woodward: Trump conduce la Casa Albă un adevărat "Crazytown"  ●  HANDELSBLATT: Giganții tech sub presiune. Ministrul afacerilor economice Altmaier dorește să înăsprească legea concurenței.
Lectură plăcută!

CFR a redeschis circulaţia pe viaductul Crcea de lngă Craiova care n august s-a prăbușit sub un tren de marfă
Tue, 04 Sep 2018 19:55:00 GMT
CFR Infrastructură a anunțat că marți seara s-a reluat circulația pe firul II al viaductului de la Cârcea unde pe 12 august a deraiat un tren de marfă al operatorului privat GFR după ce mecanicul de locomotivă a depășit semnalul de circulație aflat pe culoarea roșie şi a intrat pe firul închis pentru lucrări. De la momentul accidentului. trenurile București - Craiova ocolesc pe la Piatra Olt sau pasagerii sunt transportați cu autocarul din comuna Leu, la Craiova, drumul lungindu-se chiar și cu două ore.

Google Chrome a făcut 10 ani. Ce update face
Tue, 04 Sep 2018 18:55:13 GMT
Google își sărbătorește azi browserul Chrome, care a împlinit 10 ani, și anunță un update mai mare decât de obicei și un set de "experimente" pentru creșterea vitezei.

Facebook avertizează: Paginile care distribuie reclame mascate și postări exagerate, pe bani, vor avea de suferit
Tue, 04 Sep 2018 16:51:53 GMT
Facebook avertizează că ia măsuri împotriva paginilor și a profilurilor care distribuie, pe bani, în mod repetat și sistematic, reclame mascate sau de clickbait.

Rezultate Microindustrializare 2018: Slabe șanse fără 100 de puncte la ajutoarele de cte 100.000 euro pentru patroni
Tue, 04 Sep 2018 14:32:00 GMT
Un număr de 282 de firme mici și mijlocii private care au aplicat la programul Microindustrializare 2018 au calculate automat câte 100 de puncte pe planurile de afaceri, ceea ce face ca restul de 323 de făbricuțe cu punctaje mai mici să aibă șanse slabe, chiar zero la ajutoarele nerabursabile de la stat de maximum 450.000 de lei (aproape 100.000 de euro) fiecare.

UPDATE Guvernul cere desecretizarea stenogramei ședinței CSAT n care s-a discutat rectificarea bugetară / Teodorovici: Opinia celor prezenți diferă față de opinia pe care președintele a exprimat-o public
Tue, 04 Sep 2018 12:21:00 GMT
Suspendarea ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) nu are temei legal, a declarat ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, care a cerut desecretizarea stenogramei ședinței în care s-a discutat despre rectificarea bugetară. "Suspendarea nu are temei legal. Opinia celor prezenți diferă față de opinia pe care președintele a exprimat-o public. E obligatoriu și de bun simț să cerem desecretizarea stenogramei CSAT", a spus el.

Renault nu va mai vinde Logan și Sandero n Rusia, presată și de progresele mărcii Lada
Tue, 04 Sep 2018 11:54:23 GMT
​În cel mult câțiva ani Renault va renunța să mai vândă în Rusia și Brazilia modelele Logan și Sandero care sunt practic Dacii care primesc în acele țări sigla constructorului francez, a spus șeful de design Laurens van den Acer, citat de Automotive News. El a spus că decizia a fost luată și fiindcă Lada devine o marcă tot mai bună cu un design reușit, iar Renault este nevoită să urce. Lada este parte a Renault care deține și pachetul majoritat de acțiuni.

Johan ​Meyer, despre majorarea de capital a Poștei: Ar nsemna să aruncăm banii pe fereastră. Discuțiile de vnzare a participației la Hidroelectrica continuă
Tue, 04 Sep 2018 11:47:00 GMT
Aeroportul Henri Coandă va avea nevoie de extindere, având în vedere creșterea traficului de pasageri, iar Guvernul trebuie să acceseze piețele de capital pentru asta, este de părere Johan Meyer, CEO Franklin Templeton Investments şi Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea. El a vorbit, într-o conferință de presă, despre stadiul discuțiilor privind vânzarea participației Fondului la Hidroelectrica, despre contestarea majorării capitalului social al Poștei Române și dividendele trimestriale.

Nuclearelectrica: Unitatea 2 de la Cernavodă va fi oprită controlat
Tue, 04 Sep 2018 11:09:00 GMT
SN Nuclearelectrica SA anunță că Unitatea 2 a CNE Cernavodă va fi oprită controlat în data de 5 septembrie 2018, ora 15:00, în vederea efectuării unor lucrări de reparație la podul Mașinii de Încărcat/Descarcat combustibil.

Video-tutorial: Cum ți depui oferta dacă vrei să livrezi bunuri și servicii n proiectele europene ale privaților de la sate
Tue, 04 Sep 2018 11:01:31 GMT
Antreprenorii care vor să livreze bunuri și servicii sau să presteze diverse lucrări în proiectele europene desfășurate de beneficiari privași la sate au la dispoziție un tutorial video realizat, luni de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), pentru încărcarea on-line a ofertelor.

Autoritățile spun că platforma Ghiseul.ro va fi interconectată cu cele de internet banking ale băncilor. Deocamdată, Piraeus Bank este cea care a dezvoltat proiectul pilot
Tue, 04 Sep 2018 10:45:00 GMT
Agenţia de Plăti Electronice va încheia parteneriate cu toate băncile din România, astfel încât toţi cei patru milioane de utilizatori de internet banking din ţară să poată plăti taxe şi impozite locale online, prin intermediul platformei ghişeul.ro, a declarat, marţi, George Anghel, director executiv Asociaţia de Plăţi Electronice din România, în cadrul unei conferinţe de presă, citat de Agerpres.  "Ghişeul.ro are în prezent circa 350.000 de utilizatori activi. În egală măsură, avem în România 12 platforme de internet banking, al căror număr de utilizatori este semnificativ mai mare. Astfel, avem în România cetăţeni cu apetit către zona digitală, către zona de online", a spus Anghel.

Romnii de la oraș şi mpart cheltuielile de toamnă ntre murături, gemuri şi haine de iarnă/ La țară, un sfert dintre romni și-ar renova măcar o cameră (sondaj)
Tue, 04 Sep 2018 10:31:00 GMT
Chestionați pe ce cheltuiesc banii toamna, românii din mediul urban au răspuns, în proporție de 65%, că pe primul loc pe lista de cumpărături sunt murăturile, arată un sondaj făcut de Provident în lunile iunie și iulie 2018, pe un eșantion reprezentativ urban, cu respondenți cu vîrsta mai mare de 18 ani. În topul cheltuielilor de toamnă apar, pe locul doi, hainele şi pantofii pentru iarnă, pentru 63% din respondenți.

Leul, cel mai bun nivel n fața euro de la finele lunii iulie. Față de dolarul american, leul revine la peste 4 lei/usd
Tue, 04 Sep 2018 10:22:48 GMT
Cotația medie a leului, pe care BNR o calculează în fiecare zi la pranz, a fost marți de 4.6321 lei pentru un euro, cea mai apreciată din 27 iulie încoace.  ​E drept că în fața dolarului, leul s-a depreciat ușor, revenind deasupra pragului de 4 lei pentru un dolar SUA. Moneda europeană se replia marți ușor în fața celei americane, pe o piață prudentă, atentă la posibilele anunțuri ale lui Trump cu privire la următoarele mișcări în războiul comercial cu China.

Mărcile germane au luat-o pe căi diferite pentru a aduce ct mai multe mașini electrice pe piață
Tue, 04 Sep 2018 07:54:34 GMT
​Cele mai mari mărci auto germane au planuri mari pentru mașini electrice, în câțiva ani promițând zeci de modele. Volkswagen, Mercedes și BMW vând deja mașini 100% electrice de ani buni, însă creșterea uimitoare este așteptată în anii ce vin și marile grupuri auto adoptă trasee diferite, fiindcă nu au de unde știi cât de bine se vor vinde acele mașini și dacă merită investitții uriașe. Aproximativ 75.000 de angajați și-ar putea pierde locurile de muncă în industria auto germană până în 2030 dacă se vor îndeplini previziunile care arată că atunci, în parcul auto german mașinile electrice vor reprezenta 25%, iar cele hibride 15%, arăta un studiu din iunie al Institutului Frauenhofer,

Ionuț Dumitru, despre noul proiect de rectificare: Nu nțeleg de ce s-a modificat semnificativ viziunea Guvernului
Tue, 04 Sep 2018 07:53:00 GMT
Proiecțiile de venituri erau optimiste în prima formă a proiectului rectificării bugetare, iar acum sunt și mai optimiste, a declarat Ionuț Dumitru, președintele Consiliului Fiscal, pentru HotNews.ro.

Peste jumătate dintre angajaţii romni recunosc ca fac cumpăraturi online n timpul orelor de program - studiu
Tue, 04 Sep 2018 07:38:00 GMT
Aproape 6 din 10 angajați români admit că fac cumpărături online în timpul orelor de program cel puțin odată pe lună, iar cei mai mulți (52%) spun că alocă, în medie, 30 de minute pentru fiecare sesiune de cumpărături, arată un sondaj desfășurat de BestJobs.

​Volumul de creanțe negarantate disponibile spre vnzare a scăzut la jumătate n 2018, dar valoarea medie per creanță s-a dublat/ 2018 a devenit neprofitabil pentru vnzările acestor portofolii
Tue, 04 Sep 2018 07:19:07 GMT
Volumul de creanțe negarantate disponibile în piață spre vânzare a scăzut cu circa 55% în lunile ianuarie – august 2018, față de aceeași perioadă a anului trecut, în vreme ce valoarea lor a scăzut cu doar 35%, arată un studiu al Debt Collection Agency (DCA). În perioada analizată se constată, de asemenea, o scădere a numărului total de licitații cu circa 20%, precum și o dublare a valorii medii a creanțelor negarantate de la 850 Euro în 2017 la 1.700 Euro în 2018. Variațiunile foarte mari de la un an la altul demonstrează că în 2018 a devenit neprofitabil pentru creditori să-și vândă portofoliile de creanțe. Aceasta este o consecință a modificării la început de an a Codului Fiscal, potrivit căreia un creditor nu poate înregistra ca pierdere mai mult de 30% din portofoliul său de credite neperformante, restul fiind înregistrat ca venit.

Vnzările cu amănuntul și-au ncetinit creșterea după 7 luni, la 6.4%, n ciuda vremii bune și a meciurilor de la campionatul mondial de fotbal
Tue, 04 Sep 2018 06:27:48 GMT
Vreemea bună și meciurile campionatului mondial de fotbal care au ținut microbiștii la terase au ajutat vânzările din comerțul cu amănuntul în iulie, dar după primele 7 luni, indicatorul dă semne de încetinire. De la o creștere de 6.5% după primul semestru, volumele vânzărilor pe primele 7 luni sau ajustat cu 0.1 p.p., până la un ritm anual de 6.4%. Economiștii Băncii Transilvania estimează că dinamica anuală a principalei componente a PIB va decelera (de la 10.1% în 2017 la 6.0% în 2018, 5.8% în 2019, respectiv 5.2% în 2020), pe fondul normalizării venitului real disponibil al populației, rebalansării politicii economice interne și semnalelor de inflexiune din piața imobiliară și din piața creditului.

Financial review. Prima pagină a ziarelor străine: Ministrul italian al finanțelor promite stabilitate fiscală. Industria feroviară europeană trage semnalul de alarmă. Alegerile din Suedia: pericol la orizont. America, cea care l-a ales pe Trump, ncă l mai iubeşte
Tue, 04 Sep 2018 02:37:00 GMT

LE MONDE: Ministrul italian al finanțelor promite stabilitatea fiscală ● Le FIGARO: Google, o superputere care provoacă îngrijorare ● HANDELSBLATT: Industria feroviară trage semnalul de alarmă: concurența neloială pune în pericol locurile de muncă din Europa ●THE TIMES: America, cea care l-a ales pe Trump, încă îl mai iubeşte ● THE GUARDIAN: Alegerile din Suedia: pericol la orizont ●THE FINANCIAL TIMES: E vremea ca statele UE să regândească schimbarea orei  ● LES ECHOS: Buget 2019- ce schimbări va aduce asupra puterii de cumpărare? ● THE WASHINGTON POST: Vreți să revigorați centrul politic? Luptați cu corupția
Lectură plăcută!

Antoine Doucerain, șeful Dacia, la petrecerea de 50 de ani a mărcii: Nu există planuri pentru Dacia hibridă sau electrică, dar putem să visăm
Mon, 03 Sep 2018 17:31:00 GMT
Definitoriu pentru Dacia este să facă mașini atractive, de bună calitate, la cel mai bun preț, iar acest lucru se va păsra și în viitor, a declarat pentru 0-100.ro Antoine Doucerain la aniversarea de 50 de ani a Dacia, care a avut loc Duminică, 2 Septembrie, în Parcul Herăstrău și pe asfalt între Piața Charles de Gaulle și Arcul de Triumf. "Nu există planuri pentru o Dacia hibridă sau electrică, dar putem să visăm la asta", a declarat Doucerain când a fost întrebat cum vede următorii 50 de ani ai Dacia și dacă în perioada următoare mașinile mărcii vor căpăta propulsie alternativă.

Un site american de vnzări auto SH a primit 30 de milioane de dolari, investiție nouă
Mon, 03 Sep 2018 17:18:00 GMT
Un site american de vânzare-cumpărare de mașini second hand a obținut o nouă finanțare, în valoare de 30 de milioane de dolari, pentru dezvoltare, după ce a fost nevoit să concedieze din personal din cauza unor dificultăți, scrie luni TechCrunch.

DOCUMENT Nou proiect privind rectificarea bugetară. Veniturile bugetului de stat revin pe plus. Ministerul Dezvoltării cștigă peste 900 milioane lei
Mon, 03 Sep 2018 15:07:00 GMT

​Ministerul Finanțelor Publice a publicat un nou proiect al rectificării, cu modificări substanțiale. Dacă în vechiul proiect  veniturile bugetului de stat se diminuau cu 1,77 miliarde lei, acum există o majorare de 948,4 milioane lei. La bugetul asigurărilor sociale de stat s-a păstrat aceeași creștere de 897,1 milioane lei, la fel ca și la cel pentru șomaj cu plusul de 245,9 milioane lei. În schimb, apar diminuări la bugetul instituțiilor/activităților finanțate integral şi/sau parțial din venituri proprii – 330,9 milioane lei. Rectificarea bugetară va fi subiectul discuțiilor din ședința CSAT de marți. 

Tranzacţie n IT-ul romnesc: Companie de tehnologie din Cluj cumpără alarma.ro, jucător n domeniul monitorizării flotelor auto şi este interesată de noi achiziţii
Mon, 03 Sep 2018 13:20:41 GMT
AROBS Transilvania Software, companie IT cu sediul la Cluj, specializată în dezvoltarea de software pentru aplicații mobile și distribuitori de echipamente GPS, a preluat firma care deține alarma.ro și care este unul dintre principalii jucătorii din domeniul furnizării de soluții de monitorizare de flotă auto din România.

Populism vs pragmatism. n statele europene, firmelor le e teamă mai tare de inflație dect de scăderea profiturilor. Nu și n Romnia. O explicație cu dl. Ionescu
Mon, 03 Sep 2018 11:57:00 GMT
În majoritatea țărilor europene creșterea nominală a salariilor a depășit cu mult nivelul de creștere a productivității. Ceea ce nu e un lucru de salutat, desigur. În Vest, firmele au absorbit costurile salariale mai ridicate acceptând marje de profit mai scăzute, preferând să mențină prețul produselor comercializateca să limiteze impactul asupra inflației. Excepție de la acest trend: România și Turcia, arată rezultatele unei analize făcute de Euler Hermes, unul dintre jucătorii de top în asigurarea de credit comercial şi pe piața garanţiilor şi colectării creanţelor.Ce înseamnă asta?

Ford ar putea renunța la cel mult 24.000 de angajați și ar putea scădea producția anumitor modele - presă
Mon, 03 Sep 2018 11:19:57 GMT
​Ford ar putea să-și reducă efectivele mondiale cu maxim 12% și ar putea să micșoreze producția unor modele sau să renunțe de tot la ele, spun surse citate de Sunday Times și Automotive News. Ford are 202.000 angajați în lume, din care 12.000 în Marea Britanie. Măsurile ar urma să afecteze în special operațiunile europene.

Consiliul Concurenței a nceput o analiză a pieței medicamentelor eliberate fără rețetă și a suplimentelor alimentare
Mon, 03 Sep 2018 10:24:00 GMT
Consiliul Concurenţei a declanşat o analiză privind producţia şi comercializarea medicamentelor eliberate fără prescripţie medicală şi a suplimentelor alimentare, se arată într-un comunicat al autorității de concurență. În cadrul acestui studiu vor fi analizate condiţiile structurale ale pieţelor, relaţiile contractuale existente între diferiţi actori ce desfăşoară activităţi în sectorul producţiei şi comercializării medicamentelor eliberate fără reţetă/suplimentelor alimentare şi se va efectua o analiză detaliată a cadrului legislativ aplicabil.

LISTA: 16 idei de reciclare sau reducere a deșeurilor vor concura pentru premiul de 50.000 de euro ntr-un accelerator de afaceri din Romnia
Mon, 03 Sep 2018 10:20:21 GMT
16 inovatori, majoritatea români, cu idei pentru reciclarea sau reducerea cantităților de deșeuri au fost selectați luni într-un accelerator de afaceri în care au șansa să obțină un premiu de 50.000 de euro pentru a-și pune în practică soluția de business.

Competiţia organizată de NASA n Romnia ncepe nscrierile
Mon, 03 Sep 2018 08:43:00 GMT
Hackathonul internațional Space Apps organizat de NASA va avea loc în România pentru al treilea an consecutiv. Orice programator, om de știință, designer, storyteller, creator, constructor, specialist software sau entuziast privind știința poate lua parte la rezolvarea provocărilor propuse. Persoanele cu abilități de rezolvare a problemelor și idei creative - studenți sau profesioniști, începători sau veterani se pot înscrie în competiţie.

INS: n trimestrul II 2018, costul forței de muncă a crescut cu peste 15% față de același interval din 2017
Mon, 03 Sep 2018 06:38:52 GMT
În trimestrul II 2018 costul orar al forţei de muncă în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare a înregistrat o rată de creştere de 9,3% faţă de trimestrul I şi de 15,6% faţă de acelaşi trimestru al anului anterior, arată datele transmise luni de Institutul Național de Statistică (INS), citate de Mediafax. "Faţă de trimestrul I 2018, costul orar al forţei de muncă a crescut în toate activităţile economice. Cele mai semnificative creşteri s-au înregistrat în industria extractivă (20,47%), în producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (19,63%) şi în intermedieri financiare şi asigurări (19,09%)", mai arată datele INS.

Expert sud-coreean, despre datoria Coreei de Nord către Romnia: Nordul și va plăti datoriile după ce va putea lua mprumuturi și reface industria
Mon, 03 Sep 2018 05:52:10 GMT
​Coreea de Nord are o datorie de peste jumătate de milion de dolari către România, provenită din activitatea de export, cooperare economică internaţională şi alte acţiuni externe, derulate înainte de 31 decembrie 1989. Aceasta ar fi trebuit plătită prin exporturi de bunuri către România, dar situația economică nu a permis acest lucru până acum. Coreea de Nord își va plăti datoria abia după ce se vor normaliza relațiile cu SUA, iar instituțiile internaționale vor acorda împrumuturi pentru ca industria, comerțul și economia în ansamblu să-și revină, reiese din declarațiile lui Shin Hyung-sik, președintele Fundației Coreene pentru Democrație.

Financial review. Prima pagină a ziarelor de luni: Cel mai mare IFN britanic intră n faliment. La Chemnitz, bănuială de blat ntre autorități și extremiști. Noi proteste n Rusia. Criza valutelor emergente alimentează teama de contagiune
Mon, 03 Sep 2018 02:21:00 GMT
LES ECHOS: Cel mai mare IFN britanic intră în faliment.● LE MONDE: La Chemnitz, bănuială de blat între autorități și extremiști. ● THE DAILY TELEGRAPH: Boris Johnson: "Scandalul Brexitului nu este despre unde am greșit, ci despre ceea ce nu am încercat". ● FINANCIAL TIMES: Noi proteste în Rusia împotriva reformei pensiilor. ● HANDELSBLATT: Criza valutelor de pe piețele emergente alimentează teama de contagiune a economiei globale. ● MAGYAR HIRLAP: "Alegerile pentru Parlamentul European vor fi bătălia grupurilor pro-migraţie şi anti-migraţie". Lectură plăcută!

Pașii făcuți pentru a mplini visul lui Kim Jong-un
Sat, 01 Sep 2018 07:47:00 GMT
Familia care guvernează Coreea de Nord a visat multă vreme la un sistem feroviar de ultimă generație care să lege marile sale orașe de lumea întreagă, transmite The Straits Times, citând Reuters. Acum, liderul nord-coreean Kim Jong-Un încearcă să valorifice relaxarea tensiunilor internaționale cu regimul său izolat pentru a avansa planurile privind o rețea feroviară care să rivalizeze cu cea europeană și a Coreei de sud. Kim a instruit oficialii să caute parteneriate cu țări precum Coreea de sud și Franța, conform unui sud-coreean care are cunoștințe în domeniu și a unui diplomat nord-coreean.

Gndirea asiatică n practică. Subiecte care ne-au atras atenția. Noi reguli pentru membrii partidului comunist chinez, japonezii trec la taxiuri autonome din lipsă de personal, iar tinerii sud-coreeni vor să devină gameri profesioniști
Sat, 01 Sep 2018 06:02:00 GMT
Asia are multe concepte și idei care nu ne sunt familiare. Multe dintre acestea se pot găsi în știrile presei de pe continent. Vă prezentăm mai jos cinci subiecte, unele poate ciudate, care ne-au atras atenția în această săptămână.

Cafeaua de weekend. Ambițiile Chinei de a deveni o supraputere. Cele mai interesante 100 locuri de vizitat n 2018. Cum fixează băncile dobnda n cazul unui credit ipotecar?
Sat, 01 Sep 2018 03:44:00 GMT

Bloomberg Businesswek: Ambițiile Chinei de a deveni o supraputere● TIME: Cele mai interesante 100 locuri de vizitat în 2018.● TRENDS: Cum fixează băncile dobânda în cazul unui credit ipotecar?● THE WEEK: Va supraviețui Trump?● THE ECONOMIST: Deasupra legii?● Minoritățile etnice: A treia Coree● Hiperinflanția venezueleană
Lectură plăcută.

Facturi și devize printr-un instrument online gratuit
Fri, 31 Aug 2018 17:29:10 GMT
O echipă de programatori a făcut un instrument on-line gratuit prin care antreprenorii români pot genera diverse documente, cum ar fi facturile sau devizele, în format PDF, ușor de utilizat. Apreciată și criticată, deopotrivă, de primii săi utilizatori, Tabella.ro poate fi un început pentru un serviciu business mai complex și mai bine pus la punct.

Samsung este aproape de lansarea smartphone-ului care se poate plia, spune șeful diviziei mobile
Fri, 31 Aug 2018 14:19:56 GMT
Samsung aproape că a terminat dezvoltarea primului său smartphone care se poate plia, a spus D J Koh, șeful diviziei mobile, într-un interviu pentru Business Insider. Koh a spus că Samsung are mari așteptări de la tehnoloigia 5G care reprezintă următorul pas în evoluția smartphone-urilor. El a povestit și cum a apărut ideea stylus-ului prezent pe seria Note. dar și de ce crede că ceasurile inteligente au viitor.

Profilul consumatorului de muzică live şi festivaluri o industrie cu un profit de circa 90 de milioane de lei n Romnia
Fri, 31 Aug 2018 12:55:46 GMT
Piaţa de spectacole, concerte şi logistică de eveniment din România creşte de la an la an, numărul firmelor din acest domeniu s-a dublat faţă de acum şapte ani, la fel şi profiturile din industrie. Cine sunt cei care merg la astfel de evenimente şi pe ce îşi cheltuie ei banii.

Nou instrument de strngere de bani pe internet: YouTube Giving
Fri, 31 Aug 2018 11:56:53 GMT
Organizațiile neguvermanetale (ONG) și diverși creatori de clipuri pe YouTube vor putea strânge bani direct pe platforma de streaming online, printr-o nouă suită de instrumente de fundraising, YouTube Giving, lansată recent în versiune beta în SUA și Canada.

Radu Crăciun: Inflația pe care nu o măsoară nimeni
Fri, 31 Aug 2018 11:44:41 GMT
​Măsurarea inflației prin monitorizarea unui coș de produse și servicii nu este infailibilă, scrie Radu Crăciun pe blogul personal. Și asta nu doar din cauza întârzierii de un an cu care structura coșului de consum este actualizată sau din cauză că diferite segmente ale populației au structuri diferite ale coșului de consum. Există diferite alte surse de distorsionare a valorii reale a inflației

VIDEO Lenovo a prezentat la IFA Berlin un nou tip de laptop, cu două ecrane
Fri, 31 Aug 2018 11:28:00 GMT
Compania chineză Lenovo a prezentat la târgul IFA Berlin un nou tip de laptop cu două ecrane, de data aceasta al doilea ecran având tehnologia e-ink, cunoscută de la e-readere. Modelul se numește Yoga Book C930, dispune și de un stylus, cântărește aproape 800 de grame și va costa 999 de euro. Printre laptop-urile lansate acum se numără și unul despre care compania spune că poate reda după încărcare 25 de ore de conținut.

VIDEO Acer a prezentat la IFA Berlin cel mai ușor laptop din lume cu ecran de 15 inci. Prețul este de 1.100 euro
Fri, 31 Aug 2018 08:25:00 GMT
Acer a prezentat la târgul IFA Berlin cel mai ușor laptop cu ecran de 15 inci, un model numit Swift 5 care cântărește sub un kilogram. Modelul se va lansa în noiembrie, cu un preț deloc mic: 1.100 euro.

Ce sunt boții multifuncționali, de ce sunt periculoși și ce poți face pentru a evita ca PC-ul tău să intre ntr-un botnet
Fri, 31 Aug 2018 07:56:13 GMT
​Cercetătorii Kaspersky Lab au publicat un raport despre activitatea botnet-urilor în prima jumătatea a anului 2018, în urma analizării a peste 150 de familii malware și a diferitelor modificări suferite de acestea, care au circulat prin 60.000 de botnet-uri, în toată lumea. Unul dintre cele mai interesante lucruri scoase la iveală a fost cererea tot mai mare de malware multifuncțional, care nu este creat pentru un scop anume, dar este suficient de flexibil pentru a îndeplini aproape orice sarcină.

Adevărul din spatele reducerii deficitului. Indicatorul a fost calculat la un PIB mai mare, iar veniturile sunt sezoniere
Fri, 31 Aug 2018 07:30:00 GMT
Finanțele au anunțat, joi, un deficit bugetar în scădere, la șapte luni. Dacă la finalul lunii iunie era de 1,61% din PIB, în iulie a ajuns la 1,26%. Indicatorul se calculează ca procent din produsul intern brut nominal. În august, când s-a făcut proiectul de rectificare bugetară, autoritățile au estimat un PIB în creștere la 945 miliarde lei. Această nouă cifră se găsește în execuția bugetară publicată de Minister. Astfel, raportându-se la un PIB mai mare, deficitul este mai mic.

Fonduri de aproape 60 de milioane de euro pentru firme inovatoare romnești. Descarcă propunerea de ghid
Fri, 31 Aug 2018 06:46:00 GMT
Firme românești de toate dimensiunile, inclusiv microîntreprinderile, și alți beneficiari vor putea obține fonduri nerambursabile de 500.000-8 milioane de euro pe proiect, pentru activități de cercetare și inovare, printr-o linie de finanțare în valoare totală de aproape 30 de milioane de euro, aflată în pregătire. Cea mai mare parte din bani provind din Politica de Coeziune a Uniunii Europene.

Șomajul a stagnat n iulie la 4.2%
Fri, 31 Aug 2018 06:09:19 GMT
​În luna iulie 2018, rata şomajului în formă ajustată sezonier rămâne la valoarea de 4,2%, a anunțat vineri Institutul Național de Statistică. Pe sexe, rata şomajului la bărbaţi a depăşit-o cu 1,3 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 4,8% în cazul persoanelor de sex masculin şi 3,5% în cazul celor de sex feminin), iar numărul şomerilor din luna iulie 2018 a fost de 386.000, mai mulți cu 1000 de români decât în iunie. 

​Financial review. Prima pagină a ziarelor străine: Criza argentiniană revine. Va renunța UE la ora de vară și de iarnă? Penuria de coafeze din Franța. Creșterea emisiilor de CO2 reduce calitatea grului și orezului. Șeful Bafin:Nu există joc cu sumă nulă
Fri, 31 Aug 2018 03:01:00 GMT
Criza argentiniană, penuria de coafeze din Franța, posibila renunțare la ora de vară și de iarnă, scandalul privind un posibil abuz sexual al lui Gerard Depardieu, noi imagini cu premierul Theresa May, dansând- acestea sunt doar câteva din titlurile presei străine de vineri. Mai puteți citi despre o altă consecință a schimbările climatice- creșterea emisiilor de CO2 în atmosferă reduce calitatea nutrițională a foarte multor plante esențiale pentru alimentația noastră, inclusiv grâul și orezul. Sau o discuție cu șeful supravegherii germane (Bafin), care avertizează : "Nu există joc cu sumă nulă", referindu-se la posibilitatea unui Brexit dezordonat. Lectură plăcută!

LISTA Pnă la 40.000 Euro pentru romnii care se ntorc n țară pentru afaceri- 2 noi surse se bani Diaspora Start-Up
Thu, 30 Aug 2018 15:52:00 GMT
Joi a apărut o nouă listă de organizații care împart fonduri europene de până la 40.000 de euro fiecare unor români plecați în străinătate și care se întorc în țară, pentru a-și deschide mici afaceri. Două noi surse de bani europeni pentru antreprenorii aspiranți apar, pe lângă cele 33 anunțate deja în februarie.

Samsung a prezentat la trgul IFA Berlin primul său televizor cu rezoluție 8K
Thu, 30 Aug 2018 13:44:17 GMT
Samsung Electronic a anunțat la târgul IFA Berlin lansarea unui televizor cu tehnologie OLED și rezoluție 8K, modelul fiind disponibil în patru variante, cu dimensiuni între 65 și 85 de inci.

Ce firme oferă beneficii extrasalariale şi pe ce cheltuie angajaţii banii
Thu, 30 Aug 2018 13:34:00 GMT
Sumele acordate lunar de unele companii pentru beneficiile extrasalariale ale angajaţilor variază între 150 de lei şi 750 de lei, iar numărul firmelor care oferă astfel de beneficii este în creştere de la an la an, arată o platforma online de specialitate. Iată care sunt firmele care oferă cele mai multe beneficiile extrasalariale şi pe ce aleg angajaţii să cheltuie aceste bugete.

VIDEO Yandex a lansat ntr-un orășel din Rusia teste cu taxi-uri autonome. Compania spune că este o premieră europeană
Thu, 30 Aug 2018 12:35:20 GMT
Yandex, compania rusă cunoscută pentru motorul său de căutare, a lansat într-un orășel din regiunea Tatarstan primele servicii prin care oameni obișnuiți pot testa pe distanțe scurte cum este să mergi cu o mașină autonomă. În mașină există și un om are poate interveni la nevoie, dar compania spune că serviciul va fi extins și pe viitor probabil că nu va mai fi nevoie de un șofer în mașină. În ultima vreme apar tot mai des în domeniul tehnologiei știri despre companii ruse, fie că este vorba de Kalashnikov cu roboți și mașini sau de Aurus, cu super-limuzine.

Reportaj FT. Mărirea și decăderea lui Jamie Oliver: Pur și simplu am rămas fără cash! A fost furtuna perfectă: chirii și rate n creștere, BrexitulAm avut două ore să pun banii și să salvez afacerea sau totul se ducea dracului
Thu, 30 Aug 2018 12:30:00 GMT
S-a dovedit a fi un apel telefonic incomod și, pentru prima dată, celebrul bucătar s-a dovedit lipsit de acea bonomie băiețească pe care o afișa încă de la lansarea carierei sale de vedetă tv, la The Chef Naked, în 1999, scrie Financial Times (necesită abonament). Oliver a interzis echipei Tv să filmeze. Mesajul lui a fost chiar brutal. Lanțul de restaurante a lui Oliver, Jamie’s Italian, care se extinsese agresiv la 43 de restaurante la  sfârșitul anului 2016, se afla în dificultate serioasă. Ajunsese în pragul falimentului. "Pur și simplu am rămas fără numerar", își amintește el, în timp ce povesteam amândoi pe o canapea de epocă la sediul firmei lui Oliver, în nordul Londrei, nouă luni mai târziu.

VIDEO Compania care produce limuzina lui Putin vrea să lanseze pe piețele internaționale modele care să rivalizeze cu Rolls Royce și Bentley
Thu, 30 Aug 2018 11:50:11 GMT
Aurus, compania rusă care produce limuzina lui Putin, are în plan noi modele și vrea să ajungă la o producție anuală de 10.000 de mașini. La salonul auto de la Moscova a fost prezentat sedanul premium Senator, dar în anii viitori va urma și un monovolum, dar mai ales un SUV numit Komendant. Canalele ruse de propagandă au prezentat pe larg lansările de la salonul moscovit, insistând pe ideea că Rusia nu va mai fi dependentă de mărcile străine. Marca își propune să vândă pe cele mai mari piețe din lume și să concureze cu brand-urile ultra-scumpe Rolls Royce și Bentley, dar lucrul este extrem de greu de realizat.

​FOTOGALERIE Rezultatele unui test comparativ nedrept: BMW i3 vs. Renault Zoe Z.E. R90
Thu, 30 Aug 2018 11:19:16 GMT
Aceste două mașini, BMW i3 și Renault Zoe, au prea puține în comun ca să le poți compara cinstit, dar totuși multă lume o face oricum. Inclusiv eu. Norocul a făcut să le am în parcare pe amândouă, timp de o săptămână, și le-am condus alternativ în fiecare zi, sărind din una în alta. Așa că vă prezint concluziile mele – un fel de rezultate ale unui comparativ nedrept.

HTC lansează modelul de telefon U12 life, o variantă mai accesibilă ca preț al modelului său vrf de gamă
Thu, 30 Aug 2018 11:16:19 GMT
HTC anunță lansarea telefonului U12 life, o varianta mai accesibilă a modelului său vârf de gamă U12+ (Review, aici). HTC U12 life vine cu un design al spatelui în două nuanțe, cu două camere pentru modul de fotografiere portret, un ecran Full HD în format 18:9 și o baterie mare  de 3.600 mAh.

Persoane necunoscute trimit SMS-uri n numele ANAF. Fiscul precizează că s-ar putea ascunde o fraudă
Thu, 30 Aug 2018 11:02:58 GMT
Fiscul atrage atenția contribuabililor cu privire la persoane necunoscute care transmit în numele ANAF SMS-uri aparent inofensive, dar care ar putea ascunde o fraudă, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

​Nikon lansează modelul D3500, un nou aparat foto DSRL compact
Thu, 30 Aug 2018 11:01:55 GMT
Skin, importatorul Nikon în românia, anunță lansarea modelului D3500, un nou aparat foto de tip DSLR compact cu senzor de de 24,2 Megapixeli. Noul aparat permite și înregistrări video la rezoluție Full HD și oferă o montură pe care pot fi fixate și obiective de telefotografie mai grele. Noul D3500 ar urmă să ajungă în România la finalul lunii septembrie.

Uber lansează n Romnia o nouă aplicaţie pentru şoferi. Cum funcţionează
Thu, 30 Aug 2018 09:47:00 GMT
Uber lansează o nouă aplicație pentru șoferii parteneri din România prin care aceştia pot vedea în timp real evoluția câștigurilor, valoarea celei mai recente curse și pot urmări mai cât de aproape sunt de suma pe care și-au propus să o câștige în acea zi.

Panasonic și va muta sediul european la Amsterdam, pentru a evita complicațiile de după Brexit
Thu, 30 Aug 2018 09:37:35 GMT
Panasonic își va muta de la Londra la Amsterdam sediul european, pentru a evita complicațiile ce derivă din ieșirea Regatului Unit din UE. Mutarea se va petrece în octombrie, a confirmat șeful Panasonic Europa, citat de BBC.

Teodorovici, despre amnistia fiscală: Poate o numim restructurare financiară. Va fi gata curnd
Thu, 30 Aug 2018 09:08:44 GMT
Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat miercuri că în următoarele zile sau săptămâni Guvernul va veni cu o procedură privind amnistia fiscală, dar că aceasta n-ar mai trebui denumită amnistie fiscală, ci altfel, cel mai apropiat sens fiind cel de restructurare financiară, potrivit Mediafax.

Apple cumpără un startup ce face lentile pentru ochelari inteligenţi
Thu, 30 Aug 2018 08:58:26 GMT
Apple cumpără un startup ce lucrează la realizarea unor lentile speciale pentru ochelari de realitate augmentată. Compania ar vrea să lanseze un model de ochelari computerizati până în 2020.

DOCUMENT Romnia mai are de recuperat aproape 800 milioane dolari de la prietenii lui Ceaușescu. Topul datornicilor, realizat de Finanțe
Thu, 30 Aug 2018 08:56:00 GMT

​​România are de recuperat peste 775,8 milioane dolari, reprezentând creanțe din activitatea de export derulată înainte de 31 decembrie 1989. Anul trecut România a reușit să recupereze doar 61 milioane dolari, conform unui document elaborat de Ministerul Finanțelor Publice, consultat de HotNews.ro. Majoritatea datornicilor au propriile lor probleme economice și încearcă să tragă de timp, în vreme ce autoritățile române par neputinciose în recuperarea sumelor. Pe lângă creanțele în dolari, România mai are de încasat 1,61 miliarde ruble transferabile de la Cuba. Autoritățile cubaneze refuză începerea negocierilor cu privire la cursul utilizat pentru conversia rublelor în dolari.
  • Participă la sondajul HotNews.ro, în articol: Credeți că vor mai fi recuperate milioanele "prietenilor lui Ceaușescu"?

Financial review. Prima pagină a ziarelor străine: Anglia vrea să interzică tinerilor consumul de energizante. Războiul maritim franco-britanic, faza pe scoici. Băncile germane vor platforme digitale de servicii financiare. Franța copleșită de cererile de azil
Thu, 30 Aug 2018 02:33:00 GMT
Joi, principalele subiecte ale presei franceze sunt: proiectul care recomandă construirea a 6 reactoare nucleare, numărul mare de solicitări de azil (creștere de 17%), dar și crearea unui gigant financiar rezultat din alianța CDC (Casa de Economii și Consemnațiuni), Banque Postale și CNP Assurances. Germanii scriu despre ambiția băncilor de a construi platforme digitale pentru servicii financiare care să devină ceea ce sunt Amazon în comerț sau Facebook pentru social media (și se îndoiesc de reușita acestui proiect). Britanicii scriu despre intenția Cabinetului May de a interzice tinerilor consumul de energizante. Financial Times deschide cu războiul maritim franco-britanic, faza pe scoici, iar Wall Street Journal analizează oarecum surprinzătoarea plecare a șefului echipei de avocați ai Casei Albe. Lectură plăcută!

Fond de 10 milioane de dolari pentru femei care investesc n startupuri
Wed, 29 Aug 2018 18:40:46 GMT
Un nou fond de 10 milioane de dolari, denumit Cleo, urmează să fie strâns în SUA pentru a fi încredințat unor investitori-femei, care să caute startupuri promițătoare și să le ofere bani pentru dezvoltare, scrie publicația americană de antreprenoriat Axios.

Bătaie pe ajutoarele nerambursabile de aproape 100.000 Euro fiecare. S-a nchis programul Microindustrializare 2018
Wed, 29 Aug 2018 17:37:04 GMT
Antreprenorii români au aplicat în număr mare la programul de finanțare Microindustrializare 2018, depășind de aproape 4 ori bugetul alocat în acest an dacă toți ar fi solicitat suma maximă de 450.000 de lei (aproape 100.000 de euro), potrivit datelor centralizate miercuri la închiderea sesiunii online de înscriere.

Avertisment: Domeniile .ro pentru care nu s-a plătit serviciul de mentenanţă anuală vor fi şterse de joi
Wed, 29 Aug 2018 17:05:24 GMT
Ministerul Comunicațiilor face miercuri un avertisment important pentru afacerile pe internet: începând de joi, 30 august 2018, Registrul de Domenii.ro va şterge primele domenii pentru care nu s-a plătit serviciul de mentenanţă anuală înainte de data expirării, acestea fiind programate la ștergere automată.

Renault Arkana intră pe tărmul SUV coupe. Un fel de X4 al săracului
Wed, 29 Aug 2018 16:58:24 GMT
Renault Arkana va fi un nou SUV în gama mărcii franceze Renault, având aspect de coupe – o premieră pentru mărcile de volum. Practic Renault devine primul brand accesibil care încearcă să replice succesul pe care BMW îl are cu X6 și X4. După dimensiuni, Renault Arkana este un SUV coupe de segment C, fiind un fel de "BMW X4 al săracului".

Burse profesionale de cte 200 de lei pentru elevii din școlile profesionale
Wed, 29 Aug 2018 16:21:00 GMT
Elevii din toată țara, inclusiv din regiunea București-Ilfov, care urmează cursurile unor școli profesionale, vor primi câte 200 de lei, burse profesionale, în anumite condiții, dintr-o linie de fonduri europene de 81 de milioane de euro, susținută prin Politica de coeziune a UE. Acești bani europeni ar putea stimula învățământul profesional, fiind cunoscută criza de forță de muncă pe care o resimt antreprenorii din toată țara.

Mașinile autonome ale Google au probleme cnd virează la stnga, se opresc uneori brusc n drum și creează confuzie n rndul pietonilor
Wed, 29 Aug 2018 13:23:00 GMT
Waymo, divizia de mașini autonome a Google, testează de un an în Phoenix, Arizona aceste vehicule, dar pare să aibă probleme cu ele fiindcă se opresc brusc, au dificultăți în a face stânga și nu recunosc lucruri esențiale din trafic, scrie The Information, citată de Mashable. Waymo testează minivan-uri Chrysler și anunța că va lansa serviciile de transport până la final de 2018, dar pare puțin probabil.

Ajutoare de stat de 132 milioane Euro pentru firme private: S-a anunțat cnd se depun cererile de finanțare
Wed, 29 Aug 2018 12:17:22 GMT
Ministerul Finanțelor a anunțat, miercuri, când vor putea firmele private care fac investiții în România să depună cererile pentru ajutoarele de stat în valoare totală de 614 milioane de lei (132 milioane euro) pe anul 2018, dar aprobarea finanțărilor este condiționată de rectificarea bugetară.

Excepție de neconstituționalitate admisă de Curtea Constituțională: deciziile CA privind majorarea capitalului social pot fi atacate cu acțiune n anulare n instanță
Wed, 29 Aug 2018 11:31:49 GMT
​Majorarea capitalului social, procedura prin care se poate modifica structura acționariatului sau diluarea participațiilor acționarilor, va putea fi atacată, în instanță, cu acțiune în anulare, la fel ca orice hotărâre a adunării generale a acționarilor. Curtea Constituțională a admis excepția de neconstituționalitate invocată de echipa de avocați ai Zamfirescu Racoți & Partners (ZRP) privind anumite dispoziții ale Legii societăților comerciale.

​Restituirea taxei de primă nmatriculare - au mai rămas două zile pentru depunerea cererii
Wed, 29 Aug 2018 09:48:50 GMT
Până în data de 31 august 2018 inclusiv, orice român interesat (fie că e persoană fizică, fie că acționează în numele unei companii) poate să depună cererea de restituire a taxei de primă înmatriculare, termen sub sancțiunea decăderii având în vedere OUG nr. 52/2017, pentru restituirea taxei de înmatriculare, cu modificări ulterioare. Cererea nu mai trebuie să fie însoțită de alte documente, însă este în interesul contribuabilului să o completeze corect. Contribuabilul are dreptul la dobândă de întârziere calculată pentru perioada de la data plății taxei și până la restituire cu procentul prevăzut în legislația de astăzi – 0,02% pentru fiecare zi de întârziere – art. 174 alin. (5) din Codul de procedură fiscală.

FOTOGALERIE ​Cum a fost la Raliul Sibiului cu o mașină electrică
Wed, 29 Aug 2018 09:25:50 GMT
Din 2016 încoace am dat curs multor idei și articole năstrușnice pe tema electromobilității, iar cu ocazia Raliului Sibiului am făcut-o din nou. Am participat cu o mașină electrică! Înainte să concluzionați că raliu=viteză vă spun că nu despre viteză mare a fost vorba, ci despre viteză constantă. Am participat, așadar, la secțiunea de regularitate a acestui raliu. Cinci mașini electrice au fost înscrise în concurs: două BMW i3, un BMW i3s, un Renault Zoe Z.E. R110 și un Nissan Leaf. În mașina cu numărul de concurs 48 – un BMW i3s negru – Adelin Petrișor (pilot) și cu mine (copilot).

Teodorovici: ncercarea președintelui de blocare a adoptării primei rectificări bugetare periclitează aplicarea la timp a unei scheme de ajutor de stat
Wed, 29 Aug 2018 09:07:00 GMT
Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, susține că președintele Klaus Iohannis încearcă să blocheze adoptarea rectificării bugetare, periclitând aplicarea la timp a unei scheme de ajutor de stat, la care ar trebui să se primească cereri de pe 10 septembrie, deși data inițială era 27 august.

Facebook lansează la nivel mondial serviciul de conținut video Watch
Wed, 29 Aug 2018 08:52:34 GMT
Facebook a anunțat miercuri că serviciul de conținut video Watch, lansat în SUA în august 2017, va fi disponibil pentru utilizatorii din întreaga lume. Platforma difuzează programe TV, precum evenimente sportive sau diferite emisiuni de divertisment, live ori înregistrate și utilizatorii sunt încurajați să comenteze pe marginea lor.

Lira turcească o ia din nou la vale, chiar după declarațiile optimiste ale ministrului de finanțe, ginerele lui Erdogan
Wed, 29 Aug 2018 08:22:50 GMT
Lira turcească a căzut iar, miercuri, față de dolar, în condițiile în care îngrijorările privind efectele crizei valutare a țării se accentuează, deși ministrul de finanțe Berat Albayrak a spus că nu vede riscuri la adresa economiei sau a sistemului financiar, transmite Reuters.

Tradeville: Amazon continuă să se extindă, n timp ce Facebook ntmpină dificultăți
Wed, 29 Aug 2018 08:09:24 GMT
Amazon raportează creșteri impresionante și continuă să se extindă, în timp ce Facebook întâmpină greutăți în urma implementării noilor reglementari cu privire la datele personale, dar și a scandalului Cambridge Analytica, se arata intr-o analiză a Tradeville.

De ce smartphone-urile cele mai sofisticate au toate șansele să devină mai scumpe, ntr-o piață n care a crescut numărul de modele la peste 1.000 de dolari
Wed, 29 Aug 2018 07:58:00 GMT
Vineri s-a lansat oficial Galaxy Note 9, cel mai nou model de vârf de gamă al Samsung. Telefonul are ecran de 6,4 inci, bateria este de 4.000 mAh, iar memoria este de 6 GB RAM. Și prețul acestui model cu super-specificații este pe măsură; de la 4.500 de lei, iar în piața în care intră sunt modele tot mai multe care ajung la peste 1.000 de dolari, versiunile de top cu maximă stocare mergând spre 1.500 de dolari. Cum s-a ajuns aici și de ce prețurile smartphone-urilor de vârf de gamă vor mai crește, puteți citi în articol.

Anul trecut au emigrat circa 220.000 de romni. Dacă mai adăugăm sporul natural negativ, rămnem 19.5 milioane. mbătrnirea demografică continuă să se accentueze
Wed, 29 Aug 2018 06:50:00 GMT
Anul trecut numărul românilor care au emigrat se apropie de 220.000, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Național de Statistică. Vestea proastă e că cei mai mulți (peste17%) sunt din grupa de vârstă 25-29 de ani, iar al doilea val ca dimensiune (14.5%)  face parte din grupa de vârstă 20-24 de ani. Trăgând linie, la 1 ianuarie 2018 populaţia rezidentă era de 19,52 milioane de români, în scădere cu peste 120.000 de persoane faţă de 1 ianuarie 2017.

Situația dotării cu case de marcat electronice pe total operatori economici: Sub 4% dintre aparate au fost nlocuite, pnă la jumătatea lunii august
Wed, 29 Aug 2018 05:57:00 GMT
În România sunt 168.000 de operatori care utilizează case de marcat. Ministerul Finanțelor Publice a anunțat, în expunerea de motive a unui proiect de Hotărâre, situația dotării cu aparate, la jumătatea lunii august. Numai că, din cifrele prezentate, situația nu este bună. Practic, Finanțele au arătat că operatorii economici mari și mijlocii utilizează circa 100.000 de astfel de dispozitive, lucru adevărat, iar umărul de case de marcat înlocuite era de 28.986, la jumătatea lunii. Aici sunt incluse și cele alte micilor contribuabili. În realitate, însă, conform datelor ANAF transmise la solicitarea HotNews.ro, în România sunt aproximativ 800.000 de case de marcat, dintre care 700.000 la contribuabilii mici.

​Șeful Spotify: Sunt introvertit, nu sunt un bun prezentator, am dus o luptă cu mine nsumi
Wed, 29 Aug 2018 05:49:34 GMT
​Antreprenorul suedez Daniel Ek, fondator și director general al serviciului de  streaming de muzică Spotify, care a ajuns la încasări de 1,5 miliarde de dolari pe an, mărturisește că este un introvertit și că duce o luptă cu sine să comunice mai bine cu angajații săi.

Financial review. Prima pagină a ziarelor străine: Demisia surpriză a ministru francez Hulot, ambiția germanilor de a construi 1,5 milioane de locuințe, Danemarca vrea dezmembrarea ghettourilor de imigranți musulmani, băncile germane clasice se simt amenințate de cele digitale
Wed, 29 Aug 2018 02:17:00 GMT
Demisia surpriză a fostului ministru francez al tranziției ecologice, Nicolas Hulot, este preocuparea principală a presei din Hexagon, tema ocupând între 3-5 pagini ale principalele ziare de miercuri. Germanii scriu despre lipsa locuințelor care duce la creșterea chiriilor și prețurilor și despre planurile ambițioase ale coaliției CDU-CSU de a construi 1,5 milioane de locuințe. Danezii sunt preocupați de ghettourile ocupate de musulmani, unde "Sharia e mai puternică decât Constituția Regatului și unde valorile daneze sunt respinse", după cum spune premierul, acesta anunțând un plan de "dezmembrare" a acestora. Lectură plăcută!

​FOTO Cum au arătat firmele romnești de jocuri video la trgul Gamescom 2018, din Germania
Tue, 28 Aug 2018 15:31:00 GMT
11 firme românești au expus la târgul internațional de jocuri video Gamescom 2018, de la Koln, unul dintre cele mai mari din lume. 9 dintre firmele românești au fost acolo, în 21-25 august, printr-un program de târguri și expoziții finanțat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri.

Ministrul Daea, ironic, ntrebat de demisie din cauza pestei procine: Vreți să intrați cu mine n afacerile acestea de creștere a oilor. Valoarea despăgubirilor cerute pentru sacrificarea porcilor
Tue, 28 Aug 2018 13:35:00 GMT
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, i-a răspuns ironic unei jurnalste care l-a întrebat dacă ia în calcul demisia din funcție ca urmare a gestionării crizei pestei porcine din România. El a menționat că în acest moment valoarea despăgubirilor care trebuie acordate fermierilor cărora le-au fost eutanasiați porcii sdepășește 1 milion de euro, dar plățile sunt mult mai mici.

Generația permanentă de sacrificiu. Cnd ceva se cștigă, altceva se pierde. La noi, e vorba de demografie. Tinerii de azi stau mai mult cu părinții, se ncadrează mai greu n muncă și fac mai trziu copii
Tue, 28 Aug 2018 11:48:00 GMT
Când am intrat eu la facultate, nu era chip să studiezi în străinătate, dacă nu erai cumva fiu de securist sau de diplomat (scuzați pleonasmul). Acum e liber la studii în Europa, dar tineretul de azi resimte viteza schimbărilor tehnologice cu o oarecare teamă. Viitorul pare să aparțină Inteligenței artificiale, deși suntem conștienți că România e cu câțiva ani în urmă. Oricum, aproape fiecare generatie de tineri spune că eae de fapt generația "de sacrificiu". Cei născuți în anii 70 se pregăteau pentru ceva ce nu se mai potrivea deloc cu ce-a ieșit.

Se anunță 3 noi modele iPhone (surse)
Tue, 28 Aug 2018 11:25:52 GMT
Apple urmează să prezinte în septembrie 3 noi modele de telefoane iPhone, cu preţuri şi ecrane de dimensiuni diferite, au declarat surse din industrie pentru Bloomberg, citată de Mediafax.

​Hidroelectrica va ține la curent Catedrala Mntuirii Neamului. La propriu.
Tue, 28 Aug 2018 11:21:00 GMT
Hidroelectrica a încheiat un contract de furnizare energie electrică cu Patriarhia Română - Administrația Patriarhală, ce urmează să se deruleze pe o perioadă de un an începând cu luna septembrie, incluzând mai multe locuri de consum, printre care și Catedrala Mântuirii Neamului, conform unui comunicat de presă al companiei.

Drumul chinuit al trenului Orient Express este o oglindă a problemelor din sistemul feroviar romnesc
Tue, 28 Aug 2018 10:39:00 GMT
Trenul Orient Express a avut probleme cu locomotiva și a acumulat întârziere mare în timpul traversării țării noastre în lungul său drum dintre Paris și Istanbul. Restricțiile de viteză, defecțiunile apărute la locomotivă, dar și lucrările care nu se mai termină, sau nu se fac deloc, au lungit mult parcursul acestui tren care a ajuns în București  cu două ore jumătate mai târziu decât arăta graficul. Între Simeria și Brașov sunt 300 km, dar trenul a făcut aproape zece ore din cauza problemelor tehnice apărute și din cauza numeroaselor restricții de viteză de pe Coridorul IV.

Toyota va investi 500 milioane dolari n programul de mașini autonome al Uber. Compania americană este evaluată la 72 miliarde dolari
Tue, 28 Aug 2018 07:26:42 GMT
​Toyota a anunțat că va investi 500 milioane de dolari în Uber pentru dezvoltarea programului de mașini care se pot conduce singure, iar din 2021 tehnologiile Uber vor fi testate în trafic pe MPV-uri Toyota Sienna. Companiile auto își dau seama că vânzările lor vor depnde de segmentul ride-sharing și investesc în el, în timp ce companiile de transport sunt conștiente că viitorul lor depinde de alianțele parafate cu marile companii auto.

MFP: Există premise ca dotarea cu aparate de marcat electronice să nu fie finalizată pnă la 1 septembrie. Cum va proceda ANAF
Tue, 28 Aug 2018 07:22:00 GMT
Operatorii economici mari și mijlocii utilizează circa 100.000 de aparate de marcat, iar până la jumătatea lunii au fost instalate numai 28.986 de aparate de marcat cu jurnal electronic pentru toate categoriile de contribuabili, inclusiv cei mici, conform unui document al Ministerului Finanțelor Publice. Asta în condițiile în care termenele de grație până la care nu se aplică sancțiunile pentru nedotarea cu noile aparate de marcat stabilite prin OUG nr.44/2018 sunt: 1 septembrie 2018 (contribuabili mari și mijlocii), respectiv 1 noiembrie 2018 (contribuabili mici).

Așteptări inflaționiste. Cei aproape 8500 de manageri din economie chestionați de Statistică se așteaptă la creșteri moderate de prețuri n industrie, construcții, comerț și servicii
Tue, 28 Aug 2018 06:47:51 GMT
Circa 8500 de manageri din industrie, construcții, comerț și servicii se așteaptă la creșteri viitoare de prețuri, potrivit rezultatelor anchetei derulate de Institutul Național de Statistică, publicate marți. Așteptările inflaționiste vin pe fondul unui an agricol secetos, care a dus la scumpirea ofertei pe piețele europene. Dealtfel, la lansarea Raportului privind inflația, Guvernatorul BNR  a admis că presiuni inflaționiste vor continua să apară pe parcursul anului curent atât din partea deviației PIB cât și a așteptărilor privind inflația ale agenților economici.

ANAF va trimite deciziile de impunere privind contribuțiile de asigurări sociale pnă la 30 octombrie
Tue, 28 Aug 2018 06:25:25 GMT
Fiscul va trimite până la data de 30 octombrie deciziile de impunere prin care se definitivează contribuţiile de asigurări sociale, pentru anii fiscali 2016 și 2017, conform unui proiect de ordin al președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).

Noi modificări la Codul fiscal: TVA-ul la cupoanele valorice
Tue, 28 Aug 2018 06:09:40 GMT
Guvernul vrea să introducă noi modificări la Codul fiscal, de data aceasta privind taxa pe valoare adăugată (TVA) la cupoanele valorice, potrivit unui proiect de lege inițiat de Ministerul Finanțelor.

DOCUMENT Noile dividende trimestriale: Cum se vor raporta
Tue, 28 Aug 2018 05:38:00 GMT
Ministerul Finanțelor Publice urmează să dea un ordin care prevede mecanismul de raportare a dividendelor pe care antreprenorii și acționarii firmelor le vor putea scoate o dată la trei luni, conform Legii nr. 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului.

​Financial review. Prima pagină a ziarelor străine. Macron e tot mai singur. Arhiepiscopul care cere demisia Papei. Poluarea reduce inteligența. n Marea Britanie, violențele mpotriva bătrnilor bat recordurile. Premierul May vrea să-și apropie Africa după Brexit
Tue, 28 Aug 2018 02:44:00 GMT
Francezii scriu despre turneul lui Macron prin Europa, subliniind că e tot mai singur printre liderii europeni. Mai scriu despre buget far și despre arhiepiscopul care îi cere demisia Papei în scandalul pedofiliei. Germanii se întreabă dacă șeful Lufthansa va trece testul grevelor anunțate dar și despre schimbările din acționariatul Metro. Mai toată presa europeană își arată preocuparea despre noul acord dintre SUA și Mexic, dar Guardian vine și cu studii care arată că poluarea reduce inteligența. Premierul Theresa May își începe vizita în Africa, din care vrea să facă proncipalul partener comercial după ce Brexitul va avea loc. Lectură plăcută!

Scandal n Japonia, după ce o parte dintre angajații feroviari au fost forțați să stea foarte aproape de un tren ce rula cu 300 km/h, ca parte a unui exercițiu de securitate
Mon, 27 Aug 2018 17:12:00 GMT
O companie feroviară japoneză și-a apărat un exercițiu de securitate prin care 190 de angajați au fost forțați să stea foarte aproape de șinele pe care treceau, la 300 km/h, trenurile de mare viteză Shinkansen, scrie AFP. Angajații au spus în presă că senzația este oribilă și că se simt "ca și cănd ar fi biciuiți în public". Multe voci spun că nu este necesar un astfel e exercițiu traumatizant, dar compania JR West spune că "angajații au ocazia să înțeleagă importanța muncii pe care o prestează".

Planul Juncker: Nokia dezvoltă tehnologie de internet 5G cu 500 de milioane de euro mprumutați de la UE
Mon, 27 Aug 2018 17:02:00 GMT
Compania finlandeză de telecomunicații, tehnologia informației, software și servicii Nokia ia un credit de 500 de milioane de euro, pentru a face cercetare-dezvoltare în tehnologie de internet 5G, în urma unui acord semnat luni cu finanțatorii europeni.

​TOP domenii de afaceri n Romnia, ca rată de creștere
Mon, 27 Aug 2018 16:21:56 GMT
Sunt domenii de business în România care au ajuns la creșteri ale cifrei de afaceri și de aproape 12 ori în ultimul deceniu, relevă o analiză efectuată de un analist financiar.

Romnia trebuie să se pregătească de impactul tehnologiei asupra locurilor de muncă
Mon, 27 Aug 2018 15:57:00 GMT
Viorica recunoaște că nu i-a prea plăcut "cartea" și, la 35 de ani ai ei, lucrează încă în comerț. Face acest lucru de 17 ani. Practic, ea este doamna care ne trece produsele alimentare prin scanerele supermarketului de câteva ori pe săptămână. Este mulțumită cu salariul și ne spune că este o munca ușoară, nu-și bate capul, deși statul pe scaun o obosește. "În rest, ce pot să vă spun? Timpul trece, leafa merge, cum spunea cineva. De-aici ies la pensie", ne-a mărturisit. Ce nu știe ea, este că într-un viitor, nu prea îndepărtat, este posibil ca acest tip de job-uri să dispară, datorită sau din cauza, depinde cum interpretăm, a adoptării tehnologiei deja existente.

UPDATE Telekom Romnia, amendată cu jumătate milion de lei de ANCOM. Orange și Vodafone au primit avertismente
Mon, 27 Aug 2018 13:51:00 GMT

Telekom România Mobile Communications a primit o amendă de 500.000 de lei de la Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații - ANCOM, se arată într-un comunicat de presă al instituției.
UPDATE Reprezentanții Telekom România: “În acest moment analizăm concluziile incluse în documentul comunicat de către ANCOM și, pe baza acestei analize, vom decide pasii următori".

Transgaz preia compania moldovenească Vestmoldtransgaz, săptămna viitoare
Mon, 27 Aug 2018 13:42:03 GMT
​Transgaz va finaliza preluarea companiei de stat din Republica Moldova, Vestmoldtransgaz, săptămâna viitoare, urmând apoi a se parcurge etapele de achiziție a gazoductului Ungheni-Chișinău, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Economiei.

Afacerile pe YouTube la nivelul următor: Meciul de box dintre doi vloggeri cu milioane de abonați
Mon, 27 Aug 2018 11:21:00 GMT
În acest weekend a avut loc un meci de box între două dintre cele mai cunoscute personaje de pe YouTube. Youtuberul american Paul Logan (cu 18 milioane de urmăritori) și britanicul KSI (cu 19,5 milioane de urmăritori) s-au duelat în ringul de box într-unul dintre cele mai vizualizate evenimente online.

Analiză. Dați salarii mari bugetarilor, dar cereți-le și performanță! Și reamintiți-le unora că jobul lor e să ajute, pe ct posibil....
Mon, 27 Aug 2018 10:35:00 GMT
Era clar că nu avea chef de mine. Vândusem un Matiz într-o vineri seara și luni, m-am prezentat conștiincios la Administrația Financiară de sector pentru a-mi scoate mașina din evidență. Avem la mine buletinul, contractul de vânzare în original, alături de câteva copii, plus cartea de identitate a cumpărătorului, că nu se știe niciodată..."Cum adică ați vândut?", mă întreabă Funcționarul. Bine, zic, până vineri eram proprietarul cu taxele la zi al unui Matiz. Mi-am exercitat dreptul de a dispune de unul dintre atributele proprietății și am decis să-l vând. Iată actul de vânzare!", îngaim fără să știu că mă aruncam singur în prăpastia birocrației. "Trebuie anulat contractul și refăcut cu data de azi", îmi aruncă din spatele geamului de sticlă Funcționarul. Începea să mi se rupă firul. Speram să mi se spună de ce am greșit și cum pot îndrepta, eventual, greșeala. Nimic, însă!

Insolvența la romni: Cazuri mai puține, pagube mai mari
Mon, 27 Aug 2018 10:06:00 GMT
Numărul firmelor românești, cu cifra de afaceri peste 1 milion de euro, pentru care s-au deschis proceduri de insolvență este în scădere, dar valoarea pagubelor aduse creditorilor este în creștere, în primele 6 luni ale anului 2018 față de aceeași perioadă a anului trecut, relevă un studiu publicat recent de Coface.

Max. 54.000 Euro pentru firme: A nceput programul Comerț 2018. Intră și cere banii de la stat
Mon, 27 Aug 2018 07:11:00 GMT
Luni, de la ora 10.00, antreprenorii din România au început să se înscrie online în programul Comerț și Servicii 2018, prin care pot obține de la stat ajutoare nerabursabile de până la 250.000 de lei (aproape 54.000 de euro) fiecare, pentru investiții în mici afaceri, în anumite condiții.

​VIDEO-interviu cu un lider al consultanților pentru fonduri UE: Canibalizarea Start-Up Plus cu Start-Up Nation și a banilor europeni cu cei din buget
Mon, 27 Aug 2018 06:12:00 GMT
Programe de investiții finanțate din bugetul de stat "canibalizează" parțial programele pe fonduri europene și îngreunează absorbția de fonduri europene, consideră Marian Dobrilă, membru al Consiliului de Administrație al Asociației Cpnsultanților din România pentru Fonduri Europene (ACRAFE). Într-un video-interviu acordat StartupCafe.ro, el a dat și câteva sfaturi antreprenorilor români care ar putea profita de o nouă oportunitate de finanțare în perioada următoare.

Financial review. Prima pagină a ziarelor străine. Turismul- binecuvntare pentru francezi, blestem pentru venețieni. Reforma monetară eșuată a lui Maduro. Ct de mult a decăzut America (NYT) și cum Grecia nu a fost niciodată salvată
Mon, 27 Aug 2018 03:15:00 GMT
Turismul- în presa franceză e motiv de bucurie și calcule optimiste, în timp ce un reportaj din presa elvețiană vorbește despre "blestemul" gondolelor, deplângând situația Veneției, care în ultimii 40 de ani și-a înjumătățit populația din cauza turiștilor. Francezii mai dezbat tema bugetului pe 2019, încă incert din multe puncte de vedere, în timp ce Handelsblatt are un reportaj despre reforma monetară eșuată a lui Maduro. The New York Times scrie despre cât de mult a decăzut America, iar The Guardian publică un text al lui Yanis Varoufakis- Grecia nu a fost niciodată salvată ,ea rămâne prizonieră într-o închisoare UE a datornicilor. Lectură plăcută!

O cercetătoare de origine romnă din SUA a creat un algoritm ce depăşeşte performanţele oamenilor n depistarea de ştiri false
Sun, 26 Aug 2018 18:33:00 GMT
Un sistem de inteligenţă artificială capabil să facă diferenţa dintre ştirile reale şi cele false - adesea cu rate de succes mai bune decât ale oamenilor - a fost dezvoltat de cercetătoarea de origine română Rada Mihalcea, profesor de informatică la Universitatea din Michigan, Statele Unite, scrie Agerpres. Un astfel de sistem poate ajuta platformele de social media, motoarele de căutare şi agregatoarele de ştiri pentru a filtra articole destinate să dezinformeze.

​VIDEO Romnia n lumea roboților: Avem 200 de miliarde de dolari PIB, de ce 3.000 de școli nu au grupuri sanitare? - mentorul echipei de robotică
Sun, 26 Aug 2018 15:35:00 GMT
Profesorul de fizică Mircea Nistor, mentorul unei echipe de elevi români care a câștigat medalia de aur la competiția First Tech Challenge din Mexic, consideră că statul român are fonduri suficiente pentru modernizarea școlilor și a învățământului din țară, dar nu acordă prioritate educațaiei. Ministerul Educației nu sprijină actvitățile de robotocă în școli și nici nu vrea să organizeze o olimpiadă națională în domeniu, a spus la rândul ei Dana Războiu, liderul unei organizații care sprijină educația.

Cum cred specialiștii n fiscalitate că ar trebui făcută impozitarea veniturilor din minarea și tranzacționarea criptomonedelor
Sun, 26 Aug 2018 08:04:00 GMT
Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) nu știe cine și câte dintre persoanele care au depus Declarația unică au venituri din tranzacțiile de criptomonede. Asta pentru că toate veniturile de acest gen sunt declarate cumulat. Pentru a ști cât au câștigat contribuabilii din tranzacționarea acestora, Fiscul ar trebui să verifice fiecare persoană în parte. Achiziția de criptomonede se poate face în două feluri, prin cumpărare și minare, ceea ce înseamnă că taxarea ar trebui făcută diferit. Consultanții fiscali au venit, la jumătatea anului, cu o soluție pentru impozitarea acestei activități, respectiv să se facă la câștigul obținut și nu la valoarea tranzacției, cum este în prezent. Propunerea a fost înaintată Ministerului Finanțelor, dar pare că instituția nu ia în calcul această soluție, momentan. Cum avem în țară atât firme cât și persoane fizice care desfășoară activitatea de minare, fiscalizarea ar trebui să se facă diferit.

​Gndirea asiatică n practică. Subiecte care ne-au atras atenția. VIDEO Concurență pe piața roboților umanoizi pentru vrstnici n China, sud-coreenii sunt obligați să-și bea cafelele n pahare de sticlă, iar n Japonia personele cu dizabilități vor controla roboți de la distanță
Sat, 25 Aug 2018 06:58:00 GMT
Asia are multe concepte și idei care nu ne sunt familiare. Multe dintre acestea se pot găsi în știrile presei de pe continent. Vă prezentăm mai jos cinci subiecte, unele poate ciudate, care ne-au atras atenția în această săptămână.

​Cafeaua de weekend. Subiectele săptămnii. Bonus: Ct de educați sunt șefii de state. 20 de lucruri pe care generația tnără nu le pricepe pur și simplu. Cel mai enervant sunet din lume? Cum funcționează superstițiile
Sat, 25 Aug 2018 02:41:00 GMT
Evenimentele vin, trec și apoi se uită, fiind înlocuite în memoria de scurtă durată cu alte evenimente. De aceea, vă propunem o sinteza săptămânală cu cele mai interesante lecturi de la noi și din lume, cel puțin cu cele care ne-au reținut nouă atenția. O colecție de texte pe care să le puteți savura în fiecare sămbătă la cafeaua de dimineață. Lectură plăcută!

IBM, Google și Apple angajează oameni fără facultate. De ce?
Fri, 24 Aug 2018 14:48:50 GMT
Facultatea este privită ca o necesitate pentru cei care caută un job în domeniul tehnologiei. Dar, pe măsură ce numărul de locuri de muncă în acest domeniu a crescut, depășind în unele țări numărul de solicitanți, companiile precum IBM, Google sau Apple au început să caute oameni educați în medii non-tradiționale. Astfel, companiile aleg acum angajații pe baza aptitudinilor, mai degrabă decât pe baza acreditărilor.

Unul dintre cele mai mari exchange-uri de criptomonede lansează un incubator de afaceri: 500.000$ pentru startup-uri
Fri, 24 Aug 2018 12:48:41 GMT
Binance, unul dintre cele mai mari exchange-uri de criptomonede din lume, deschide un incubator de afaceri pentru startup-uri de blockchain și monede virtuale. Binance Labs Incubation Program va oferi câte jumătate de milion de dolari startup-urilor admise în program, în schimbul unui pachet de 10% din afacere.

Document Guvernul vrea să oblige firmele să raporteze facturile nencasate care au ntrziere de peste 30 de zile. Dan Manolescu: Este un proiect inutil, iar raportarea ar trebui să fie opțională
Fri, 24 Aug 2018 11:11:00 GMT
Autoritățile vor să oblige agenții economici să raporteze facturile neîncasate de livrare sau achiziție mai mari de 10.000 de lei, care au o întârziere de peste 30 de zile, la Centrul de Pregătire pentru Personalul din Industrie (CPPI) Bușteni, în vederea compensării, conform unui proiect de Ordonanță al Ministerului Economiei. O prevedere asemănătoare a fost pe vremea Guvernului Cioloș, dar în Parlament s-a demonstrat, de către mediul de afaceri, că este inutilă deoarece agenții economici se pot înțelege între ei cu privire la compensările pe care ar putea să le realizeze. Din acest motiv, Parlamentul a modificat Ordonanța 22/2016 și a lăsat obligativitatea doar pentru companiile de stat. Totuși, Guvernul actual vrea să revină la vechea reglementare. Dan Manolescu, președintele Camerei Consultanților Fiscali (CCF) a explicat, pentru HotNews.ro, de ce este inutilă această lege.

​EXCLUSIVBiserica a contribuit cu doi lei la fiecare 10 lei investiți n noua Catedrală / Ct a costat pnă acum construcția care va fi sfințită pe 25 noiembrie, dar finalizată peste șase ani
Wed, 22 Aug 2018 15:57:00 GMT
Construcția Catedralei Mântuirii Neamului a început în decembrie 2010. Au trecut aproape opt ani, iar astăzi poate fi văzută cum se înalță de la unele dintre geamurile Palatului Parlamentului, ori de pe Calea 13 septembrie. De-a lungul acestor ani au existat dispute în spațiul public vizavi de banii care se asigură de la stat pentru clădire. Totuși, lucrările au continuat, continuă și azi și vor continua în următorii ani pentru că, deși se va termina construcția, Catedrala nu va fi gata pe 25 noiembrie 2018 când va fi sfințită, ci după ce se va finaliza împodobirea. Adică în 2024.Copyright 2018 Pandora Impex SRL.