Hotnews.ro - economie - feed-uri RSS - eclub.ro
 Pagina principală
 Imobiliare  | Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Coduri poştale  | Repertoar  | Culinare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 
Hotnews.ro - economie

CFR spune că cele două tuneluri de lngă Sighișoara sunt gata n proporție de peste 90%. Podul n formă de arc de peste Trnava Mare ar trebui să fie finalizat n iulie
Tue, 22 May 2018 07:33:00 GMT
CFR Infrastructură a anunțat că două tuneluri de pe șantierul feroviar al Coridorului IV sunt gata în proporție de 90%, unul dintre tuneluri fiind cel mai lung nou construit îb România după 1989. CFR mai spune că a solicitat constructorului FCC Azvi ca podul feroviar în formă de arc, peste râul Târnava Mare, să fie gata în iulie. Reamintim faptul că lucrările de reabilitare dintre Sighișoara și Simeria au mai mulți ani întârziere și vitezele medii de circulație sunt de sub 45 km/h. De exemplu, între Sighișoara și Mediaș sunt 39 km, iar trenurile fac între 50 și 66 de minute.

Ce va spune Mark Zuckerberg n fața parlamentarilor europeni
Tue, 22 May 2018 07:07:01 GMT
​Mark Zuckerberg își va cere scuze, va admite că Facebook nu a făcut destul și promite că numărul de angajați va ajunge la 10.000 în Europa, de la 7.000 în prezent. Presa americană a publicat o parte din discursul lui Zuckerberg, dar partea interesantă va fi cea cu întrebările europenilor. După săptămâni de negocieri, Facebook obținuse ca întâlnirea să fie cu ușile închise, dar audierea va fi transmisă live fiindcă decizia a fost schimbată cu 180 de grade după numeroasele critici venite și din din partea unor înalți oficiali UE. Șeful Facebook va fi audiat marți seara la Bruxelles.

Milenialii și relația lor cu banii. Tinerii de azi vor lucra mai mult pentru pensie și vor avea de achitat o datorie publică mult mai mare dect cea a generațiilor anterioare
Tue, 22 May 2018 07:40:00 GMT
Milenialii vor fi nevoiți să lucreze mai mult pentru a beneficia de pensie, să ramburseze o datorie publică mult mai mare decât cea cu care au conviețuit generațiile anterioare și să finanțeze pensiile părinților și bunicilor lor. În România anilor `91, datoria publică era de 8.6% din PIB. Acum , aceeași datorie e aproape 35% din PIB. E drept, milenialii au la intrarea în muncă salarii mai mari decât aveau părinții lor atunci când aceștia se angajaseră pentru prima oară, sunt mai bine educați decât părinții lor și au de asemenea atitudini diferite față de bani.

Guvernul spune că vrea să finanțeze mici afaceri private, printr-un nou fond care să le ia părți sociale
Mon, 21 May 2018 17:24:00 GMT
Statul ar urma să finanțeze microîntreprinderi și firme mici și mijlocii (IMM) private printr-un nou fond național, care ar urma să fie înființat în anul 2018, potrivit Programului legislativ al Guvernului. De asemenea, fonduri nerambursabile de la stat ar urma să fie acordate antreprenorilor pentru dezvoltarea de hoteluri și restaurante în stașiunile balneare din țară.

5 tinere romnce pleacă n SUA, la un concurs de tehnologie
Mon, 21 May 2018 16:08:28 GMT
Cinci eleve de liceu din România vor merge la competiția de tehnologie Technovation Challenge 2018, care va avea loc în Silicon Valley, după ce au câștigat ediția românească a concursului, a anunțat, luni, asociația Adfaber, orgaizatoarea din România, într-un comuncat remis StartupCafe.ro.

Top beneficii pe care şi le doresc angajaţii versus ce vor şefii de la muncitori - Obediența și treaba făcută la timp
Mon, 21 May 2018 15:09:15 GMT
Cele mai importante beneficii pe care un angajator ar trebui să i le ofere unui angajat guler albastru pentru a-l motiva sunt bonusurile salariale, dar acestea nu sunt singurele, arată un studiu realizat de OLX. Pe de altă parte, când vine vorba de pretenţiile angajatorului, acesta se pare că nu își dorește un angajat cu idei proprii, ci preferă mai degrabă obediența și “treaba făcută la timp”.

Și firmele vor putea să plătească taxele online, pe Ghișeul.ro (ministru)
Mon, 21 May 2018 14:24:00 GMT
Ministerul Comunicaţiilor vrea să extindă platforma online Ghiseul.ro, prin care pot fi achitate taxe şi impozite, şi pentru firme, a anunţat luni, ministrul Comunicaţiilor, Bogdan Cojocaru.

ANRE vrea să schimbe modul de stabilire a tarifelor de distribuție a gazelor: Rata de rentabilitate a distribuitorilor ar putea fi redusă cu 40%
Mon, 21 May 2018 14:01:02 GMT
Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a pus în dezbatere publică un proiect privind o nouă metodologie de stabilire a tarifelor reglementate pentru serviciile de distribuţie în sectorul gazelor naturale, începând cu a patra perioadă de reglementare. Potrivit proiectului, rata de rentabilitate pentru activitatea de distribuție ar putea fi stabilită la 5,07%, la fel ca la energia electrică, față de 8,43% cât este acum. Principalii distribuitori de gaze sunt E.On și Engie.

Inspectorii antifraudă au confiscat 2,7 tone de legume și fructe din angro-urile bucureștene și din județul Ilfov
Mon, 21 May 2018 13:56:00 GMT
Inspectorii antifraudă au confiscat 2,7 tone de legume și fructe și au aplicat sancțiuni de peste 270.000 lei comercianților din angro-urile bucureștene și din județul Ilfov, se arată într-un comunicat de presă al Agenției Naționale de Adminstrare Fiscală (ANAF).

Hidroelectrica vrea să-și extindă afacerile: Analizează preluarea unor parcuri eoliene din Romnia și ale companii energetice din afara țării
Mon, 21 May 2018 13:27:57 GMT
Hidroelectrica analizează posibilitatea de a achiziţiona parcuri eoliene şi fotovoltaice în ţară, dar şi alte companii energetice în afara graniţelor, a declarat directorul general al companiei, Bogdan Badea, citat de Agerpres. Hidroelectrica a obţinut anul trecut un profit net record de 1,36 miliarde de lei. De asemenea, În primul trimestru al acestui an, compania a avut un profit net de 485 milioane de lei, faţă de 399 milioane de lei în aceeaşi perioadă din 2017, ca urmare a situaţiei hidrologice îmbunătăţite.

Interes puternic pentru exportul gazelor din Romnia n Ucraina: 11 companii concurează pentru transportul gazelor prin coridorul Trans-Balkan
Mon, 21 May 2018 13:11:00 GMT
Exportul gazelor din România în Ucraina prezintă mare interes, motiv pentru care 11 companii și-au exprimat intenția în acest sens, în cadrul unei proceduri de evaluare a cererii pieţei pentru această rută. "11 companii de top din Europa şi Ucraina şi-au exprimat interesul în transportul de gaze naturale din România în Ucraina pentru o capacitate totală de până la 10 miliarde metri cubi pe an, adică de două ori mai mult decât capacitatea conductei", a informat Ukrtransgaz, potrivit Interfax, citat de Agerpres. Pentru ca acest export să fie posibil, compania românească Transgaz va trebui să realizeze investiții pentru transportul gazelor din Marea Neagră până la conductele care formează coridorul Trans-Balkan.

Trenurile directe ntre Suceava și Cernăuți ar putea circula de la nceput de 2019
Mon, 21 May 2018 12:46:00 GMT
De la 1 ianuarie 2019 ar putea să înceapă circulația trenurilor între Suceava și orașul Cernăuți din Ucraina, scrie presa din țara vecină. Între cele două orașe sunt 92 km, iar între cele două țări nu există legături feroviare, cu excepția unui vagon care este atașat săptămânal la trenul spre Kiev. Informația a fost relatată de publicațiile unian.info și ukrinform.net, iar pe plan local de Agerpres. Înțelegerea prevede că vor fi două trenuri pe zi în fiecare sens.

Polițistul bun și polițistul rău. Care e de fapt miza scandalului cu banii din Pilonul II? De ce toată această tevatură?
Mon, 21 May 2018 13:01:00 GMT
Anul 2018 ar fi cel de-al 11 an de la lansarea Pilonului 2 de pensii. Nu e prima oară când se pune în discuție soarta pensiilor administrate privat- colegul meu Adrian Vasilache a arătat aici acest lucru. Doar că acum discuțiile par mai serioase ca oricând. E drept, și nevoia de bani e mai mare ca oricând. În această primă fază a jocului, asistăm la tehnica polițistului rău și a celui ”bun”. Mai întâi ni se livrează vestea proastă privind anularea contribuțiilor la Pilonul 2 începând din iulie, după care vine polițistul bun să ne spună că nici vorbă, că e numai un zvon bazat pe neînțelegeri semantice. Dar, la urma urmei, de ce toată această tevatură? De ce ar vrea să ia coaliția de stânga banii mei și ai unora dintre dumneavoastră? La ce le-ar fi bune toate acele miliarde? Să încercăm să schițăm un răspuns.

Guvernul vrea să scoată din piaţă aplicaţiile de taxi fără dispecerat şi serviciile precum Uber şi Taxify
Mon, 21 May 2018 12:07:00 GMT

Aplicaţiile precum Clever Taxi, Star Taxi, servicii ca Uber şi Taxify ar putea fi scoase din piaţă printr-o Ordonanţă de Urgenţă. Proiectul ordonanţei publicat de Ministerul Dezvoltării susţine că “din cauza acestor aplicații de taxi, concurența pe această piață este denaturată”.

FOTO Unicornul romnesc UiPath, la o expoziție n Australia, alături de alte firme de IT de la noi
Mon, 21 May 2018 11:56:06 GMT
Startupul românesc de automatizări software UiPath, considerată a fi primul care a ajuns la o evaluare de peste 1 miliard de dolari, a expus, alături de alte firme romînești de IT, la o expoziție internațională la Sydney.

Document Guvernul PSD a luat n calcul naționalizarea Pilonului II de pensii și n 2013: Ce a arătat atunci o analiză a Comisiei de Prognoză, n urma căreia Ponta a renunțat la idee
Mon, 21 May 2018 10:53:00 GMT
Naționalizarea Pilonului II de pensii a mai fost luată în calcul în 2013, când Guvernul Ponta informa FMI și Comisia Europeană că a început 'o analiză exhaustivă' pentru a evalua performanţa pilonului II de pensii. Într-o analiza a sistemului de pensii din România realizată în acel an de Comisia Națională de Prognoză, document obținut acum de HotNews.ro, se arăta că dezvoltarea pilonului II a fost un succes, cu randamente bune peste inflație. În iulie 2014, premierul Ponta anunța că a decis să nu naţionalizeze fondurile private de pensii, ci să le lase să investească.

Inovație umanitară: Romnii pot dona copiilor bolnavi bani cu cardul sau ceasul contactless
Mon, 21 May 2018 10:29:19 GMT
Românii pot dona acum câte 5 lei cu cardul sau accesorii de plată, ca brățara sau ceasul contactless, prin aparate POS amplasate de Banca Transilvania, pentru ajutorarea copiilor bolnavi și a tinerilor din medii sociale modeste.

Nouă condiție pentru afacerile stațiilor ITP: supraveghere video
Mon, 21 May 2018 09:49:00 GMT
Micile afaceri ale stațiilor care efectuează inspecțiile tehnice periodice (ITP) la automobile trebuie să îndeplineaxcă, începând cu 21 mai 2018, o nouă condiție pentru a fi autorizate: supravegherea video.

GDPR: Ce fel de date personale colectează magazinele online și ce măsuri trebuie să ia
Mon, 21 May 2018 09:00:07 GMT
Fie că vorbim despre datele necesare pentru a vinde, despre datele de facturare sau informațiile despre angajați, pentru a fi conforme cu legislația GDPR (General Data Protection Regulation), magazinele online trebuie să se asigure că folosesc datele cu un scop clar, fără a face abuz. Începând cu 25 mai 2018, business-urile în e-commerce vor fi obligate să țină evidența activităților de prelucrare a datelor personale, să le șteargă la cererea persoanelor fizice și, în cazul magazinelor mari, chiar să numească un DPO (Data Protection Officer), arată o analiză GPeC.

Afacere cu recenzii false pentru restaurante pe TripAdvisor, n era fake news
Mon, 21 May 2018 08:33:00 GMT
O agenție de marketing din Rusia și-a deschis un serviu prin care restaurantele pot primi recenzii false pe site-ul TripAdvisor, pentru a atrage clienții care vin la meciurile de la Campionatul Mondial de Fotbal 2018, scrie Reuters.

RBL cere autorităților să crească la 6% contribuțiile pentru Pilonul II de pensii
Mon, 21 May 2018 08:26:58 GMT
Romanian Business Leaders (RBL) cere autorităților să crească la 6% contribuțiile pentru Pilonul II de pensii, economia fiind vulnerabilă în fața unei crize.

Cte restricții de viteză sunt n rețeaua CFR și care este viteza medie a trenurilor
Mon, 21 May 2018 08:19:00 GMT
În rețeaua gestionată de CN CFR sunt peste 440 de restricții de viteză și, din cauza lor, viteza medie comercială a trenurilor Regio este de 39 km/h, în timp ce la InterRegio media este de 55 km/h. Datele trimise de CFR către HotNews.ro indică faptul că pe magistralele București-Oradea și Bucureșți - Timișoara sunt cele mai multe restricții. Intră în articol pentru a vedea câte restricții vrea CFR Infrastructură să elimine în acest an și cât durează călătoria cu trenul între câteva orașe mari.

Premiu de 100.000 euro pentru firme cu proiecte de nutriţie
Mon, 21 May 2018 07:58:00 GMT
Nutrition Greenhouse este un program de incubare a afacerilor susţinut de compania Pepsico, unde startup-uri cu proiecte în domeniul nutriţiei se pot înscrie pentru granturi de 20.000 euro, iar unul dintre proiectele înscrise va primi o finanţare de 100.000 de euro.

Cum a ajuns suspendarea contribuțiilor la Pilonul II n programul Guvernului. Șeful Comisiei de Prognoză: E o eroare materială și am demarat o anchetă
Mon, 21 May 2018 07:05:00 GMT
Președintele Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, Ion Ghizdeanu a declarat luni dimineața pentru HotNews.ro că se fac mai multe analize referitoare la Pilonul II de pensii, dar și că în proiectul transmis a fost o eroare materială, nefiind vorba de suspendare, ci de o perioadă în care să poți opta pentru Pilonul II.

Daniel Dăianu, președinte peste un institut care pare inexistent- Institutul pentru Studierea Evenimentelor Extreme
Mon, 21 May 2018 04:56:00 GMT
Institutul pentru Studierea Evenimentelor Extreme, condus de profesorul Daniel Dăianu, are un site care poate fi cumpărat de oricine, mail-ul este nefuncțional, la telefon nimeni nu a auzit de el, iar la adresa fizică nu este nimeni care poate furniza informații despre existența acestuia. Deși a fost lansat acum cinci ani, Daniel Dăianu informează pe blogul personal că a participat la două seminarii, iar aparițiile în presă sunt doar patru, toate despre faptul că el conduce institutul. De asemenea, el ne-a declarat că nu are studenți implicați în activitatea de cercetare. Acest lucru este cumva normal, pentru că este aproape imposibil să iei legătura cu cineva pentru a colabora la anumite proiecte.

Fonduri europene 2018: Cte 30.000-40.000 Euro pentru mici afaceri, n Start-Up Plus. Se mai fac nscrieri. Bogdan Colceriu (Frisbo și Trilulilu), printre lectori
Mon, 21 May 2018 04:40:00 GMT
Românii care vor să facă mici afaceri în mediul urban, cu fonduri europene, se mai pot înscrie în proiecte din linia de finanțare Start-Up Plus, prin care pot obține granturi nerambursabile de cel mult  40.000 Euro fiecare. Iată 4 proiecte administratorii promit fonduri nerambursabile între 32.000 euro și 40.000 euro fiecare, în mai multe județe. Într-unul dintre proiecte, săptămâna aceasta, va susține un curs de antreprenoriat Bogdan Colceriu, fondator al Frisbo și co-fondator al Trilulilu.

n primele 3 luni din acest an am avut peste 58.000 de joburi neocupate n economie. Vezi n ce domenii vor apărea joburi noi și unde vor dispărea n următorii 10 ani (studiu)
Mon, 21 May 2018 06:30:00 GMT
Numărul mediu al locurilor de muncă vacante din primele 3 luni ale acestui an a fost de 58.400 (cu circa 3700 mai multe decât în trimestrul anterior), au transmis luni reprezentanții Institutului Național de Statistică. Un job vacant apare fie atunci când te pensionezi, iar angajatorul tău își caută un om care să te înlocuiască, fie când îți dai demisia (sau ești concediat) sau când firma la care lucrezi se dezvoltă și are nevoie de noi salariați. Crearea de locuri de muncă poate fi privită ca numărul total de locuri de muncă generate de firme (private sau de Stat), la care adunăm cele apărute în administrația publică și pe cele adăugate de noile firme intrate in piață.

Varujan Vosganian, deputat ALDE: Nu am participat niciodată la elaborarea unui document care să prevadă suspendarea Pilonului II și nu doar că nu am participat, ci aș fi fost mpotrivă
Sun, 20 May 2018 20:18:00 GMT
"Nu am participat niciodată la elaborarea unui asemenea document care să prevadă suspendarea Pilonului II și nu doar că nu am participat, ci aș fi fost împotrivă. Și vă mai spun ceva. Pilonul II nici nu se poate suspenda. În primul rând banii care sunt acolo sunt ai cetățenilor și nu ai statului", a declarat duminică seara pentru HotNews.ro, Varujan Vosganian, deputat ALDE și fost Ministru al Finanțelor în 2008, când s-a lansat Pilonul II de pensii. 'Este un document vechi, nu știu cine l-a făcut. În orice caz, când am făcut negocierile pentru Guvernul Dancilă, noi (n.a ALDE) nu am discutat despre Pilonul II decât reducerea contribuției la 3,75%, ca să putem restabili echilibrul bugetului de pensii.', a spus acesta.

SURSE Finanțele, despre suspendarea contribuțiilor la Pilonul II: Nu știm nimic. Noi ne luăm după ce spune vicepremierul Viorel Ștefan / La Finanțe nu există niciun proiect și nu se lucrează la nimic legat de Pilonul II
Sun, 20 May 2018 15:30:00 GMT
“Noi nu stim nimic despre modificări la Pilonul II de pensii. Noi ne luăm după ce spune vicepremierul Viorel Ștefan. Și, din cate am înțeles, nu se schimbă nimic în acest sens. La Finanțe nu există niciun proiect și nu se lucrează la nimic legat de Pilonul II. Acum aflăm și noi că este un proiect inițiat de Secretariatul General al Guvernului”, au declarat pentru HotNews.ro surse din Ministerul de Finanțe.

Ford Fiesta Active pornește de la 15.650 Euro cu TVA n Romnia, rival pentru Dacia Sandero Stepway și Hyundai i20 Active
Sat, 19 May 2018 17:22:18 GMT
Ford Fiesta Active – versiune cu aspect și veleități de SUV a modelului de segment B Ford Fiesta – pornește de la 15.650 Euro cu TVA în România, concurând pe piață cu modele precum Dacia Sandero Stepway și Hyundai i20 Active. Modelul celor de la Ford se diferențiază prin motorizări mai performante, tehnologii mai avansate și, desigur, un preț mai mare ce reflectă toate acestea.

​Cafeaua de weekend. Subiectele săptămnii. Bonus: Care e adevărata origine a cuvantului OK? Prima amendă pentru depășirea vitezei din SUA. De ce nu se mai fac westernuri? Influența anturajului dispare n 3 zile
Sat, 19 May 2018 02:35:00 GMT
Evenimentele vin, trec și apoi se uită, fiind înlocuite în memoria de scurtă durată cu alte evenimente. De aceea, vă propunem o sinteza săptămânală cu cele mai interesante evenimente de la noi și din lume, cel puțin cu cele care ne-au reținut nouă atenția. O colecție de texte pe care să le puteți savura în fiecare sămbătă la cafeaua de dimineață. Lectură plăcută!

Finanțele se pregătesc de autorizarea Poștei Romne pentru Programul Tezaur (proiect)
Fri, 18 May 2018 19:49:27 GMT

Ministerul Finanțelor Publice va autoriza Poșta Română în vederea intermedierii vânzării certificatelor Tezaur către populație, fiind vorba de un plafon de 4 miliarde lei, pentru acest an, reiese dintr-un proiect de Ordonanță de Urgență publicat pe site-ul instituției.

Ministerul Finanțelor propune ntrzierea cu trei luni a termenului pnă la care operatorii economici se pot dota cu aparate de marcat electronice
Fri, 18 May 2018 19:28:52 GMT
Operatorii economici se pot dota cu aparate de marcat electronice fiscale cu trei luni mai târziu decât termenul prevăzut inițial, conform unui proiect de Ordonanță de Urgență publicat, vineri seară, de Ministerul Finanțelor Publice (MFP).

Fonduri europene pentru firme IT: Max. 100.000 Euro pentru mici afaceri n big data. Descarcă Ghidul de nscriere
Fri, 18 May 2018 16:19:00 GMT
Firme mici și mijlocii (IMM) și startupuri IT din România se pot înscrie într-un incubator de afaceri european unde  vor putea obține fonduri nerambursabile de maximum 100.000 de euro fiecare.

Finanţări de pnă la 100.000 dolari pentru startup-urile care vor să ajungă n Asia
Fri, 18 May 2018 15:06:38 GMT
Guvernul din Coreea de Sud lansează un program de finanţare pentru startup-urile din întreaga lume, prin care acestea pot obţine finanţări de până la 100.000 de dolari. Singura condiţie este să fie dispuse să încerce şi piaţa din Asia, în special pe cea din Coreea.

CE a verificat 207 site-uri de de servicii de internet, telefonie și streaming: Aproape 80% sunt suspectate că au ncălcat normele de protecție a consumatorilor
Fri, 18 May 2018 14:31:40 GMT
Comisia Europeană și autoritățile naționale de protecție a consumatorilor au verificat 207 site-uri care oferă servicii de telefonie fixă sau mobilă, de internet, precum și de streaming audio și video, în toată Uniunea Europeană, iar 163 dintre acestea, adică 78,7%, sunt suspecte că au încălcat legislația comunitară de protecție a consumatorilor.

Antifrauda a identificat un circuit comercial ilicit cu produse din China, constatnd un prejudiciu de peste 20 milioane lei
Fri, 18 May 2018 13:55:18 GMT
Inspetorii antifraudă au identificat un circuit comercial ilicit cu produse importate din China, prejudiciul estimat fiind de peste 20 milioane lei, sumă care reprezintă TVA și impozit pe profit, se arată într-un comunicat de presă al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).

Discuții la ANAF despre situația termoficării n București: ELCEN și RADET sunt n colaps/ Transferul lor la o nouă societate ridică problema ajutorului de stat și a unei rambursări de TVA de 500 de milioane de lei
Fri, 18 May 2018 13:41:00 GMT
Transferul afacerilor RADET și ELCEN către Compania Municipală Energetica București este proces dificil, care nu poate fi efectuat fără o analiză asupra efectelor fiscale și a obligațiilor prevăzute de legislația română și europeană în materie de ajutor de stat, reiese dintr-o minută a unei întâlniri care a avut loc la sediul ANAF, pe 9 mai 2018, între reprezentanți ai fiscului, ai Primăriei Capitalei și ai administratorilor judiciari de la Elcen și Radet. Pe de altă parte, dacă nu este făcut acest transfer, falimentul Radet și Elcen este iminent, cele două fiind în colaps, după cum recunosc chiar reprezentanți ai primăriei. Într-o astfel de situație, peste 500.000 de apartamente din București ar rămâne fără căldură.

Antreprenor IT: Outsourcingul nseamnă migraţia IT-iştilor, chiar dacă ei de fapt lucrează n ţară. Soluţia facilităţi fiscale pentru startup-uri
Fri, 18 May 2018 13:31:00 GMT
​Vorbim de o prbolemă a migraţiei, la fel ca în cazul altor domenii, precum în cazul medicilor, doar că că tehnologia le oferă IT-iştilor posibilitatea să stea aici. Companiile de outsourcing utilizează resursele calificate şi talentul românesc din IT. Soluţia este startup-ul. Dar acestea ar trebui să aibă facilităţi fiscale, mai importante decât cele pe care le au deja IT-iştii - spune omul de afaceri Liviu Drăgan, fondator Total Soft.

Melania Hăncilă, ALB: O firmă de leasing care ia n plată un bun, trebuie să vină cu bani de acasă/O plafonare a dobnzilor la DAE de 18% nu e sustenabilă
Fri, 18 May 2018 13:05:30 GMT
”Practic, o firmă de leasing care ia în plată un bun, trebuie să mai aducă niște bani de acasă ca să acopere diferența dintre ceea ce ar obține din valorificarea bunului respectiv și ceea ce a mai rămas de plătit. Gândiți-vă că rata de depreciere în primul an al unui autoturism este de 30%, iar avansul mediu era de 10%, nu de 30-50% așa cum se susținea. Dealtfel, ca prima reacție la această inițiativă (darea în plată la leasing-n.red), companiile de leasing au crescut deja avansurile solicitate clienților”, a declarat Melania Hăncilă, secretarul general al ALB România în cadrul unui eveniment organizat de Finmedia.

Ultimii n UE la digitalizare: Romnii au competențe IT scăzute, iar comerțul on-line e ncă slab dezvoltat. Fonduri UE necheltuite
Fri, 18 May 2018 12:52:15 GMT
România rămâne pe ultimul loc în Uniunea Europeană la digitalizare și în anul 2018, potrivit clasamentului indicelui economiei și societății digitale publicat, vineri, de Comisia Europeană. Și în privința comerțului on-line, România este printre ultimele în UE, iar în general românii au competențe digitale reduse. Între timp, UE a alocat țării 125 de milioane de euro, prin politica de coeziune și pentru dezvoltare rurală, în vederea reducerii lipsurilor din domeniul digitalizării.

Restituirea taxei de primă nmatriculare explicată n cinci elemente cheie
Fri, 18 May 2018 11:44:00 GMT
În Monitorul Oficial  a apărut Ordinul nr. 1937/2018 ce aprobă formatul cererii de restituire a taxei de primă
înmatriculare. Acesta aprobă formatul tipizat al cererii de restituire, având în vedere ultimele modificări normative din acest domeniu. În esență nu se mai solicită documente justificative de la contribuabilul care solicită restituirea taxei, procedura prevăzând doar depunerea cererii de restituire.

Radu Crăciun: Iluzii din care se moare
Fri, 18 May 2018 11:33:39 GMT
​În ultimii 25 de ani statul român a oferit numeroase exemple în care a fost un administrator lamentabil al activelor pe care le avea în gestiune, scrie Radu Crăciun pe blogul lui. Companii de stat care au fost incapabile să se reinventeze după 1989 și au sfârșit prin a fi închise, companii cu potențial sau cu o situație financiară foarte bună care au fost devalizate sub ochii acționarului pentru că apoi să fie vândute pe 2 lei, iar exemplele ar putea continua. Partea proastă este că, înainte de a fi supuse legislației UE, în astfel de companii s-au pompat bani cu nemiluita în speranța deșarte că vor fi restructurate și aduse pe linia de plutire pentru ca, ulterior, fie procesul să eșueze, fie, odată încununat de succes, profiturile să fie apoi șifonate înapoi spre mediul privat.

Ella Kallai, Alpha Bank: Nu ne confruntăm cu o bulă imobiliară, dar nu suntem nici foarte departe/ Anul trecut, pentru o locuință de 3 camere n București era nevoie de 13-14 ani de salariu mediu față de 33-34 ani n 2008
Fri, 18 May 2018 06:49:00 GMT
”Prețul proprietăților rezidențiale în 2017 a fost cu 16% mai scăzut decât în 2009, după 3 ani în care trendul a fost de creștere, a spus Ella Kallai, economistul șef al Alpha Bank la o conferință pe teme financiare organizată de Finmedia. În 2015 prețul imobiliarelor a urcat cu 3.6%, în 2016 cu 6.4% și în 2017 cu 6%. Banca centrală are în vizor această evoluțiae pe care o consideră ca având un risc sistemic (chiar dacă redus) începând din mai 2017, a mai adăugat Kallai. În opinia economistului șef Alpha Bank, chiar dacă nu avem în acest moment o bulă imobiliară, nu suntem nici foarte departe. ”În mecanismul de alertă timpurie de la CE care monitorizeaza și prețul locuințelor se arată că dacă rată reală de creștere a prețului locuințelor depășește 6%, putem să ne pregătim de o bulă. ”Noi am avut 6% în 2017, dar cu inflație negativă. Ceea ce înseamnă că respectivul prag a fost depășit”, mai spune Kallai.

Jumătatea goală a execuției bugetare pe primele luni. Cheltuieli mai mari dect cele bugetate și venituri mai mici dect așteptările
Thu, 17 May 2018 14:35:00 GMT
”Pe scurt, avem venituri pe care nu le colectam și cheltuieli deja făcute mult peste ceea ce se bugetase. Evident că apare un risc la adresa asumării țintei de deficit” a spus joi Ionuț Dumitru, președintele Consiliului Fiscal, la o conferință organizată de Finmedia.  Cheltuielile de personal (date cumulate) în martie față de martie anul trecut au avut o dinamică de 18%. În aprilie, aceeași dinamică a urcat la 20.4%. Ceea ce s-a bugetat pentru tot anul e 16,6%!,a mai spus Dumitru.

Veniturile Gothaer Asigurări au crescut cu 21,7% anul trecut la peste 119 milioane de lei
Thu, 17 May 2018 14:29:40 GMT
Gothaer Asigurări Reasigurări a anunțat joi că veniturile din primele brute subscris enaul trecut au crescut cu 21,7% față de anul anterior, depășind 119 milioane de lei. Potrivit asiguratorului, creșterea volumului de afaceri din 2017 provine din toate liniile de activitate, Casco înregistrând însă cel mai mare avans. Ponderea asigurărilor auto în portofoliul Gothaer este de 40,3% și rămâne, potrivit strategiei companiei, mult sub ponderea pe care asigurările auto o au în piața asigurărilor generale din România.

Poți cumpăra sau vinde online afaceri pe un marketplace de IMM-uri pan-european
Thu, 17 May 2018 13:40:20 GMT
Investitorii și antreprenorii din România pot cumpăra sau vinde afaceri, pe internet, în toată Europa, printr-un marketplace pan-european destinat firmelor mici și mijlocii, lansat oficial joi.

Patroni IMM: Guvernul vrea să dea și companiilor mari din banii destinați micilor afaceri n programul de internaționalizare
Thu, 17 May 2018 12:57:00 GMT
Patronii cu firme mici și mijlocii (IMM) reclamă, joi, faptul că Guvernul vrea să dea și companiilor mari din banii de la stat destinați micilor afaceri în programul de internaționalizare.

Și la Salonul Auto de la Paris vor fi absențe notabile. Volkswagen, Ford și Opel se numără printre mărcile fără standuri
Thu, 17 May 2018 12:16:49 GMT
Volkswagen a anunțat că nu va participa la cel mai mare salon auto european al toamnei, cel de la Paris, alăturându-se unei liste mai lungi de mărci care consideră că nu are sens să investească într-un stand. În ultimii ani, la saloanele mari de toamnă tot mai multe mărci au renunțat să mai vină și câteva au renunțat și la principalul salon din primăvară, de la Geneva.

Cotația barilului Brent a depășit 80 de dolari, o premieră din noiembrie 2014
Thu, 17 May 2018 11:54:05 GMT
Cotația barilului de petrol Brent a depășit joi în jurul orei 09,50 GMT pragul de 80 de dolari, o premieră din noiembrie 2014, pe o piață tensionată din cauza incertitudinilor legate de producția din Iran și Venezuela, anunță AFP.

​REVIEW Fitbit Versa, smartwatch-ul care a fost dezvoltat și n Romnia - Reușit, ușor de folosit, dar cu unele limitări
Thu, 17 May 2018 06:12:00 GMT
Un ceas inteligent ușor, comod și cu baterie ce trebuie încărcată la patru zile. Așa vor americanii de la Fitbit, care au tot mai multe legături cu România, să-și revigoreze business-ul care nu a primit impulsul așteptat după lansarea acum un an a lui Ionic, cel mai sofisticat gadget lansat până acum de Fitbit. Numărul de aplicații ce pot fi puse pe ceas a crescut puternic, la fel și capacitatea ceasului de a stoca date despre somn și despre activitățile sportive. Versa costă 1.000 de lei și intră pe o piață în care concurenții principali sunt Apple și Samsung, dar contează tot mai mult companiile chineze care vând modele mult mai ieftine.

Romnia a nregistrat cea mai mare inflație din UE, n aprilie, de trei ori media europeană
Wed, 16 May 2018 11:29:00 GMT
România a înregistrat cea mai mare rată anuală a inflației din Uniunea Europeană, în aprilie, de trei ori mai mare decât media europeană, reiese din datele publicate, miercuri, de Eurostat.

Economiști: Avem un buget public n dezechilibru. Cum poate fi el corectat? Cel mai simplu, prin mărirea taxării!/ O eventuală naționalizare a Pilonul II de pensii ar nsemna ca Statul să intre n dreptul de proprietate
Wed, 16 May 2018 11:06:19 GMT
​”Riscurile interne țin de majorările taxelor indirecte. Avem un buget public în dezechilibru.  Cum poate fi el corectat? Cea mai simplă modalitate este prin mărirea taxării! Unde anume ar putea fi mărită taxarea și să ai și beneficii cât mai rapid? Pe muncă, pe salarii sau prin taxe indirecte. Se discută acum de sistemul de Pilon II de pensii, probabil acesta va fi primul pas, însă probabil nu va ajunge şi atunci vor urma taxe. Cel mai uşor de impus sunt taxele pe venituri sau taxe indirecte", susţine Adrian Codîrlaşu, preşedinte CFA şi vicepreşedinte al Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România, la o conferință organizată miercuri de Oxygen Events.Copyright 2018 Pandora Impex SRL.