Hotnews.ro - economie - feed-uri RSS - eclub.ro
 Pagina principală
 Imobiliare  | Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Coduri poştale  | Repertoar  | Culinare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 
Hotnews.ro - economie

Cţi bani cheltuie romnii pe haine şi accesorii. Peste jumătate din produsele cumpărate online, returnate studiu
Mon, 18 Feb 2019 08:49:00 GMT
Românilor le place shoppingul nu doar cu ocazia zilelor speciale, întrucât 56% dintre aceștia își cumpără haine, încălțăminte sau accesorii vestimentare de cel puțin câteva ori pe lună, cu 7% mai mulți decât anul anterior, arată un studiu MKOR Consulting.

Cum mai face rost Guvernul de bani la bugetul de stat: Sute de controale la marile companii din energie s-au lăsat cu amenzi de multe milioane de lei
Mon, 18 Feb 2019 08:42:00 GMT
Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) se laudă, printr-un comunicat de presă, că în 2018, activitatea sa de control a vizat, cu prioritate, marii operatori din domeniul energiei electrice şi gazelor naturale. Anul trecut, au fost sute de controale, în urma cărora ANRE a aplicat amenzi de 19,7 milioane de lei, în mare parte la marile companii, bani care s-au dus în totalitate la bugetul de stat.

Luni la ora 11 se ntrunește Comitetul Național pentru Supravegherea Macroprudențială pentru a discuta despre OUG 114. Care sunt scenariile de pe masă
Mon, 18 Feb 2019 08:12:00 GMT
Luni la ora 11, membrii Comitetului Național pentru Supravegherea Macroprudențială (CNSM) se întâlnesc pentru a li se prezenta concluziile grupului tehnic de lucru creat în urmă cu două săptămâni pentru a face aplicabilă OUG 114/2018. Nu e clar dacă în discuțiile care vor avea loc luni se vor lua decizii finale sau se vor stabili doar liniile directoare pentru o variantă "îmbunătățită" a celebrei Ordonanțe. Printre punctele în care părțile nu par încă a se fi înțeles sunt: categoria de active bancare care ar urma să fie taxate, baza de taxare (dez-ancorarea taxei de ROBOR și eventual legarea de un alt indicator) și nivelul efectiv taxei. După întâlnirea de luni probabil că vor urma și altele, în care să fie discutat impactul propunerilor care vor fi făcute luni.

70 milioane lei n 2019, sprijin de la stat pentru firme care vor să meargă la trguri internaționale n Programul de promovare a exporturilor
Mon, 18 Feb 2019 05:58:36 GMT
Firmele private românești vor putea fi sprijinite de stat să participe la târguri internaționale, misiuni economice și să facă studii de piață, prin Programul de promovare a exporturilor, aprobat zilele trecute de Guvern, cu un buget în limita a 70 de milioane de lei pe anul 2019.

Noi norme ale UE ce elimină birocrația pentru cetățenii care locuiesc sau lucrează n alt stat membru
Sun, 17 Feb 2019 22:22:00 GMT
Începând din 16 februarie, în întreaga Uniune Europeană se vor aplica noile norme ale UE vizând reducerea costurilor și a formalităților pentru cetățenii care locuiesc în afara țării lor de origine, anunță Comisia Europeană.

​VIDEO FOTO Chinuit, chinuit, dar ceva au reușit - Grecia și povestea trenurilor sale surprinzător de rapide
Sat, 16 Feb 2019 08:19:00 GMT
Grecia este celebră pentru multe lucruri, dar nu și pentru trenuri, ceva normal dacă ne gândim la relieful muntos și insular ce nu "invită" la construcția de căi ferate. Plus că țara a fost la un pas de faliment, iar compania feroviară avea datorii uriașe și a fost restructurată dur. Însă în ultimii ani s-a reușit o privatizare, s-a modernizat principalul coridor feroviar și au fost aduse trenuri ce pot atinge 250 km/h. În articol puteți citi cum a ajuns Grecia să aibă secțiuni lungi unde trenurile confortabile rulează cu peste 150 km/h, dar și despre o privatizare complicată ce pare a fi un succes.

Efectele Ordonanței lăcomiei asupra NN Pensii, firma care gestionează pensiile private ale 1,98 milioane de romni: Ce ntreabă clienții și analiza pe care o fac acum acționarii
Fri, 15 Feb 2019 16:35:00 GMT
"Prevederile OUG 114 aduc schimbări semnificative în arhitectura sistemului de pensii private, în special cea legată de creșterea capitalului social. Astfel de potențiale investiții ale NN necesită aprobarea din partea investitorilor noștri și presupun o justificare clară din punct de vedere al randamentului acestei investiții. Prin urmare, analizăm și evaluam cu seriozitate impactul", declarat pentru HotNews.ro Andreea Pipernea, directorul general al NN Pensii, cel mai mare administrator de pensii private obligatorii din România.

  • Vezi în articol ce informații au solicitat până acum clienții și suma pe care ar trebui să o aducă la capitalul social NN Pensii până 30 iunie 2019.

Fonduri pentru firme 2019: Cte 200.000 Euro, promiși de stat pentru afaceri n stațiuni balneare
Fri, 15 Feb 2019 16:07:42 GMT
Firmele românști ar putea primi fonduri nerambursabile de maximum 200.000 de euro pentru a face investiții în stațiuni balneare, potrivit unui memorandum aprobat vineri de Guvern, însă pentru operaționalizarea schemei de ajutor este nevoie de o hotărâre de guvern.

Comisia de trecere la euro: Retailerii, poștașii și preoții- marii avocați ai adoptării euro. Care sunt micile plusuri și care sunt marile minusuri
Fri, 15 Feb 2019 15:37:00 GMT

​Pe site-ul Comisiei de Strategie și Prognoză a fost publicat Planul Național de Adoptare a Monedei Euro (PNAME), un document ambițios de 90 de pagini care analizează ce îmbunătățiri trebuie aduse sectoarelor economice pentru a putea adera la moneda unică. Documentul, conceput în proporție de 90% în laboratoarele BNR, în care academicianul Dăianu (membru în CA al Băncii Naționale) a avut un rol decisiv, a fost asumat de întreaga Comisie și făcut public, vineri. El include corecțiile care trebuie făcute și riscurile cu care țara noastră s-ar putea confrunta

Start-Up Nation 2018-2019: Antreprenorii din București, Cluj și Ilfov, de 6 ori mai puțini dect n 2017
Fri, 15 Feb 2019 14:03:00 GMT
Decizia statului de a depuncta masiv firmele din București și județele Cluj și Ilfov a condus la scăderea abruptă a acestor aplicanți în programul Start-Up Nation 2018-2019 față de ediția 2017.

Acest articol este fake news. Dar este realizat de inteligența artificială
Fri, 15 Feb 2019 13:01:00 GMT
Folosirea știrilor false (fake news) pentru a dezinforma publicul a devenit o preocupare majoră pentru guvernele din întreaga lume ca urmare a scandalului legat de alegerile prezidențiale din 2016, din Statele Unite. OpenAI, un ONG care cercetează tehnologia inteligenței artificiale, a lansat un algoritm care poate genera un text coerent, inclusiv articole false, după ce i s-a oferit doar un fragment ca exemplu.

Noile reguli pentru vnzătorii independenți de pe platforme marketplace gen Amazon
Fri, 15 Feb 2019 12:56:00 GMT
Comercianții independenți care vând pe platforme de marketplace gen Amazon vor beneficia de o serie de norme care le-ar fi mai favorabile, printr-o viitoare lege europeană pentru care decidenții din UE au ajuns la un acord.

17 firme romneşti participă la MWC Barcelona, unul dintre cele mai mari trguri de tehnologie
Fri, 15 Feb 2019 12:35:00 GMT
Şaptesprezece firme româneşti din domeniul tehnologiei participă în perioada 25-28 februarie 2019, la o nouă ediţie a târgului internaţional Mobile World Congress Barcelona, unul dintre cele mai mari evenimente IT din Europa.

DOCUMENT Aderarea la zona euro, n 2024 sau 2026, nu se poate realiza fără Pilonul II
Fri, 15 Feb 2019 11:27:00 GMT
Un document al Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză (CNSP) privind planul național de adoptare a monedei europene are un capitol privind măsurile specifice pentru acest lucru. Astfel, sunt precizate și acţiunile ce trebuie pornite privind piaţa pensiilor private, înainte de adoptarea monedei euro. Cu alte cuvinte, este puțin probabil să trecem la euro în intervalul 2024-2026, dacă nu se dezvoltă în continuare sectorul.

Rezultate Start-Up Nation intermediare: LISTA RUE 2019, topul firmelor după locurile de muncă promise
Fri, 15 Feb 2019 11:14:00 GMT
S-a publicat LISTA RUE cu cele peste 33.000 de firme care au aplicat în programul Start-Up Nation 2018-2019, primele 10 poziții fiind ocupate de societăți care au promis că vor crea de la 30 de locuri de muncă în sus, fiecare, pentru a obține ajutoarele nerambursabile de 42.000 de euro pe afacere.

​ANALIZĂ Prăpastia n care vom fi liberi să ne aruncăm: Ce riscă romnii care renunță la Pilonul II și se transferă n sistemul public de pensii
Fri, 15 Feb 2019 10:53:00 GMT
Sistemul public de pensii (Pilonul I), bazat pe solidaritatea între generații și în care actualii angajați plătesc pentru pensionarii de acum, nu mai este sustenabil pe termen lung. Sunt tot mai puțini angajați care susțin persoanele ieșite la pensie. Reducerea natalității concomitent cu îmbătrânirea populației este bomba cu ceas care a determinat foarte multe țări, printre care și România, să introducă pilonul II de pensii și să tot crească vârsta de pensionare. Adăugați emigrația și lipsa educației financiare și veți avea tabloul perfect al unei prăpăstii în care actuala Guvernare PSD-ALDE te îndeamnă să te arunci.

  • Vezi în articol discuțiile aprinse care se poartă acum pentru salvarea Pilonului II și avertismentul pregătit de Comisia Europeană în raportul de țară.

Firma germana de rating Scope: ​Taxa bancară din Romnia riscă să taie din independența băncii centrale/ Guvernul a compromis capacitatea băncii centrale de a combate creșterea anticipațiilor inflaționiste
Fri, 15 Feb 2019 10:01:00 GMT
Banca centrală a României joacă un rol esențial în utilizarea independenței sale pentru a proteja economia națională de incertitudinea creată de noua taxă bancară neortodoxă a băncii, afirmă Scope Ratings, o companie privată de rating, cu sediul în Berlin și cu birouri în Frankfurt, Londra, Madrid, Milano, Oslo și Paris. Noua taxă a guvernului social-democrat pusă asupra bilanțului bancar se activează atunci când ratele de pe piața monetară depășesc 2%. Ratele interbancare reprezintă un instrument al politicii monetare. La un nivel de 3%, această taxă ar putea duce la venituri de 5,3 miliarde de Ron (1,1 miliarde de euro), echivalentul a peste 90% din profiturile băncilor pe 2018.

Facebook și mișcarea anti-vaccinare - De ce rețeaua socială este presată tot mai tare să ia măsuri
Fri, 15 Feb 2019 09:48:00 GMT
În ultimul an a crescut puternic pe Facebook o mișcare anti-vaccinare care se organizează în grupuri închise și propagă nu doar multe informații false, ci și teorii ale conspirației. În SUA, dar și în Europa, Facebook este presată să ia măsuri pentru limitarea propagării informațiilor dăunătoare, iar compania promite să facă primii pași. Opiniile împotriva vaccinării nu încalcă regulile de postare pe Facebook, iar compania a explicat în trecut că, dacă un părinte decide că nu vrea să-și vaccineze copilul și scrie pe Facebook acest lucru, Facebook nu este în măsură să spună că persoana nu are dreptul să-și exprime opinia.

Top 3 tendințe n resurse umane
Fri, 15 Feb 2019 09:27:00 GMT
Cele mai importante tendinţe în HR pe care companiile trebuie să le aibă în vedere în 2019 ţin de experiența angajaților – între rațional și emoțional, obiectivele clare conduc la o performanță mai bună, managerii “conectori", arată o analiză a specialiştilor SAP.

Guvernul va da Ordonanță pentru dublarea alocațiilor copiilor, n funcție de votul din Parlament pe buget
Fri, 15 Feb 2019 06:22:00 GMT
Ministerul Muncii a venit cu un punct de vedere în această dimineață vizavi de votul de joi din Parlament cu privire la mărirerea alocațiilor copiilor. Asta pentru că este nevoie de modificarea Legii 61/2003. Astfel, în funcție de votul de vineri pe Legea bugetului, Guvernul va trebui să vină cu o Ordonanță de urgență.

​​Corporate Report la nălțime: Cum l-a răpus Boeing pe uriașul cerurilor; Lufthansa dă n judecată un pasager care a renunțat la un zbor; British Airways va avea proprietari din UE după Brexit
Fri, 15 Feb 2019 05:06:18 GMT
A380: mărimea nu contează mereu, mai important este să ajungi peste tot • "Destinația ascunsă", o metodă de zbura mai ieftin care mânie companiile de zbor • În context Brexit, British Airways este... în aer

Veniturile grupului DIGI au depășit pragul de 1 miliard de euro n 2018, dar profitul net a scăzut cu 65,5% pnă la 21,3 milioane de euro
Thu, 14 Feb 2019 19:25:00 GMT
DIGI Communications, compania mamă a RCS&RDS, a anunțat joi seara că veniturile obținute în toate cele patru țări în care operează au depășit pragul de un miliard de euro, conform rezultatelor financiare anuale preliminare publicate pe Bursa din București. Grupul controlat de miliardarul orădean Zoltan Teszari a afișat însă un profit net de peste 21,3 milioane euro, în scădere cu 65,5% față de anul 2017. Vezi în articol evoluția numărului de abonați din România: unde a crescut și unde a scăzut.

PE SCURT Tudor Mușat și Sanda Nicola - emisiuni la Europa FM. Paginademedia.ro: TV H urmează să se nchidă. Licența MTV Romnia va fi retrasă
Thu, 14 Feb 2019 15:55:00 GMT
Tudor Mușat, ex-Digi 24, alături de Sanda Nicola, de la același post TV, vor realiza emisiuni la Europa FM. Paginademedia.ro scrie că postul TV H urmează să fie închis. Iar licența MTV România urmează să fie retrasă începând cu 1 martie.

Fenomenul ASMR pe YouTube: Cum au ajuns copiii să facă mii de euro pe zi din astfel de video-uri
Thu, 14 Feb 2019 15:14:00 GMT
ASMR, o abreviere pentru “autonomous sensory meridian response", se referă la videoclipuri care au ca scop producerea unor senzaţii plăcute, de relaxare, celor care le urmăresc prin redarea unor sunete precum şoapte sau foşnete uşoare, ori afişarea unor mişcări ritmice. Fenomenul nu este unul nou, însă în ultima perioadă a apărut o controversă în jurul său având în vedere că tot mai muţi copii fac astfel de video-uri şi câştigă mii de euro pe zi prin YouTube.

Piața liberă roagă ministrul de finanțe să n-o mai iubească
Thu, 14 Feb 2019 15:08:00 GMT
OUG 114 are un caracter profund antieuropean și încalcă vădit Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene (TFUE). Scrisoarea BCE adresată ministrului de finanțe cu informarea șefului serviciului juridic al Comisiei Europene, datată 5 februarie 2019 spune direct acest lucru. Urmează infringementul. Și UE este tot un club. Dar este unul de gentlemeni care trebuie să-și onoreze semnătura pusă sub setul de reguli.

O tehnologie făcută de Apple, folosită de piraţi pentru a răspndi versiuni modificate ale unor aplicaţii populare precum Spotify sau Pokemon Go
Thu, 14 Feb 2019 13:52:09 GMT
O tehnologie dezvoltată de Apple a fost piratată şi folosită pentru a crea şi distribui versiuni modificate ale unor aplicaţii foarte populare, precum Spotify, Angry Birds, Pokemon Go sau Minecraft, astfel încât utilizatorii să le poată folosi fără a fi obligaţi să platească pentru ele sau să li se afişeze publicitate.

Site-uri și aplicații, atacate de hackeri: Datele a 617 milioane de conturi, de vnzare pe dark web
Thu, 14 Feb 2019 13:37:00 GMT
Datele a 617 de milioane de conturi obţinute după spargerea a 16 site-uri și aplicații sunt de vânzare pe dark web, într-o singură ofertă. Acestea pot fi cumpărate de oricine pentru mai puțin de 20.000 de dolari în bitcoin.

Cele 6 ngrijorări ale conducerii Băncii Naționale
Thu, 14 Feb 2019 13:20:00 GMT
Cel puțin 6 avertismente privind riscurile care ar putea afecta economia rezultă din minuta discuțiilor membrilor Consiliului de administraţie al Băncii Naționale a României din 7 februarie. De la riscul scăderii investițiilor, la presiunile salariale, OUG 114/2018, la perspectivele creșterii economice, discuțiile celor 9 membri ai CA al BNR au abordat principalele îngrijorări din economie.

Competiție pentru programatori, pe teme juridice
Thu, 14 Feb 2019 13:10:00 GMT
IT-iștii care vor să-și "pună codul la bătaie" pentru un sistem juridic românesc mai bun și mai aproape de actualitatea tehnologică a secolului XXI, au această ocazie la Global Legal Hackathon, eveniment care va avea loc în perioada 22-24 februarie 2019 la București și, simultan, în alte 20 de țări.

Biriș: Trebuie să fii nebun să-ți duci contribuția ta din Pilonul II n Pilonul I, care se mănncă ieri. n Pilonul I e zero, nu e nimic
Thu, 14 Feb 2019 12:37:00 GMT
Pilonul II a fost mutilat, după ce inițial au redus contribuția de la 4,4%, cât ar fi trebuit să fie pe brutul ajustat, la 3,75%, a declarat avocatul și specialistul în fiscalitate, Gabriel Biriș, fost secretar de stat în Ministerul Finanțelor, într-o conferință organizată de EY România.

California rămne raiul mașinilor care se conduc singure. Tot mai multe companii s-au nscris, numărul de kilometri a crescut puternic, iar Google are cele mai bune rezultate
Thu, 14 Feb 2019 12:33:00 GMT
California a dat autorizație unui număr tot mai mare de companii pentru a testa mașinile autonome pe drumurile publice, iar în total 48 de firme au acest drept. Anul trecut câteva sute de mașini au parcurs peste 3,2 milioane km în mod autonom, iar cele mai bune rezultate le-au obținut Waymo (divizie a Google) și Cruise Automation (divizie a General Motors). Datele includ și numărul de ori în care șoferii au fost nevoiți să intervină, iar aici tot Waymo stă cel mai bine, urmată de GM și Zoox. Amănunt important: conform legii în mașină trebuie să fie o persoană care să intervină în caz de urgență.

Niculae Havrileț, Ministerul Energiei: OUG 114 a fost solicitată de cei care cștigă din ea/ n energie, marii cștigători sunt furnizorii de pe piața reglementată
Thu, 14 Feb 2019 12:07:00 GMT
Furnizorii care livrează energie şi gaze consumatorilor casnici sunt marii câștigători ai OUG 114/2018. "Ordonanța a fost solicitată de cei care câștigă din ea", a declarat, joi, Niculae Havrilet, consilier al ministrului Energiei şi fost preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), potrivit Agerpres. Reamintim că OUG 114/2018 privind suprataxarea mediului de afaceri prevede, printre altele, revenirea consumatorilor casnici pe piața reglementată și înghețarea prețurilor la gaze și energie electrică.

UPDATE Sindicaliștii din Telekom protestează joi n fața Ministerului Comunicațiilor, reclamnd miile de concedieri abuzive și mascate din ultimii ani / Telekom: Schimbările din ultimii ani au vizat mbunătățirea relației cu clienții prin digitalizare, iar pentru angajații afectați am asigurat protecție socială avantajoasă
Thu, 14 Feb 2019 10:55:00 GMT
Un sindicat care reprezintă angajații Telekom Romania Mobile Communications (fostul Cosmote) va protesta joi, de la ora 16:00, în fața Ministerului Comunicațiilor, reclamând miile concedieri abuzive, mascate obscur şi petrecute în ultimii ani, informează Agerpres. În replică, conducerea Telekom a precizat pentru HotNews.ro că schimbările din ultimii ani au vizat îmbunătăţirea relaţiei cu clienţii prin digitalizare și că pentru salariații afectați de acest proces de transformare a asigurat protecție sociala avantajoasa.

Jocul World of ANAF: o mică recenzie. Ar trebui să fie ușor de avansat, dar tot la nivelul 1 am rămas. Harta Fiscurilor informatizate
Thu, 14 Feb 2019 10:51:00 GMT
Primul pas pentru a te juca un joc pe calculator, de exemplu, este să intri pe site-ul dedicat acestuia. Există atât jocuri de tip browser, cât și unele care se descarcă, iar apoi instalează. În acest joc, scopul este de a aduce mai mulți bani la buget. La nivelul 1 ai instrumente rudimentare și încerci să colectezi cât mai mulți bani folosind resursele existente, adică hârtii și oameni. În această lume virtuală ești în competiție cu alte Fiscuri din lume. Pentru a avansa și a fi mai productiv am luat decizia de a mări numărul de controale, în timp ce competitorii mei au început să aloce resurse pentru dezvoltare, precum sisteme IT și soft-uri. În scurt timp ei au ajuns la nivelul 2, 3, 4, 5, dar eu am rămas tot la 1. Adică ei au început să colecteze enorm, eu tot cu instrumente rudimentare am continuat, iar banii au venit făcând controale mai multe și dând amenzi.

Phishing-ul cu teme romantice s-a dublat comparativ cu 2018 - studiu
Thu, 14 Feb 2019 10:48:00 GMT
În apropierea zilei de Sfântul Valentin a fost detectată o creștere accentuată a activităților de phishing, infractorii oferindu-le utilizatorilor diverse produse romantice. Numărul total de încercări ale utilizatorilor de a vizita site-uri web frauduloase care au o temă romantică, detectate și blocate în prima jumătate a lunii februarie, s-a dublat comparativ cu aceeași dată din 2018, confirmând faptul că infractorii sunt mereu în căutarea unui pretext de a fura datele și banii utilizatorilor, arată o informare a Kaspersky Lab.

Un accelerator de afaceri din Cluj lansează un program european pentru startup-urile de date
Thu, 14 Feb 2019 10:31:00 GMT
Acceleratorul de afaceri Spherik, din Cluj, lansează un program de accelerare european alături de parteneri din Germania, Portugalia, Olanda, Spania, Marea Britanie, Danemarca și Franța, dedicat startup-urilor active în piața de date. 150 de firme europene vor învăţa să-şi crească afacerea în programul ce se derulează pe o perioadă de trei ani.

Facebook a eliminat mai multe conturi care răspndeau informații false n Republica Moldova. Compania bănuiește că și membri ai guvernului ar fi implicați n activitățile dubioase
Thu, 14 Feb 2019 09:04:00 GMT

​Facebook a anunțat că a eliminat 168 de conturi, 28 de pagini și alte opt pagini de Instagram care răspândeau diverse tipuri de informații false și făceau propagandă în Republica Moldova. Printre exemplele date de Facebook se numără intoxicări legate de scandalul piloților basarabeni aflați la Moscova. Anunțul vine cu zece zile înainte de alegerile parlamentare. "Deși cei responsabili de aceste activități au încercat să-și ascundă identitatea, evaluarea făcută manual de noi arată că o parte din activități pot fi legate de angajați ai guvernului din Moldova", spune Facebook.


VIDEO Airbus va opri producția A380 - Cum s-a petrecut declinul unui simbol al industriei europene
Thu, 14 Feb 2019 08:26:00 GMT
Airbus a anunțat că va opri în 2021 producția superjumbo-ului A380 al cărui preț de listă este de 446 milioane de dolari. Acum 15 ani acest avion era prezentat ca un simbol al industriei europene, însă multe s-au schimbat de atunci în piață și concurentul Boeing nu a stat pe loc.

Confesiunile unei stații de 50 kW: cum și ct ncarcă un romn mașina electrică
Thu, 14 Feb 2019 07:52:00 GMT
A doua stație de 50 kW destinată încărcării mașinilor electrice inaugurată în București furnizează date interesante despre modul în care șoferii utilizează infrastructura de alimentare: cum și cât încarcă, cum a evoluat consumul la stație în raport cu creșterea pieței de mașini electrice (și plug-in hybrid).

Legea care schimbă internetul: UE face un pas napoi
Thu, 14 Feb 2019 07:32:55 GMT
Proiectul directivei drepturilor de autor, care urma să schimbe modul în care utilizăm Google, Facebook și internetul în general, a fost modificat, în urma acordului dintre parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene, la Strasbourg.

INS: n 2018, economia a crescut cu 4,1%, aproape la jumătate din ritmul de creștere din 2017
Thu, 14 Feb 2019 07:04:00 GMT
Produsul intern brut în trimestrul IV 2018 a fost, în termeni reali, mai mare cu 0,7% comparativ cu trimestrul III 2018, iar faţă de acelaşi trimestru din anul 2017, Produsul intern brut a înregistrat o creştere cu 4,1% pe seria brută şi de 4,0% pe seria ajustată sezonier, a anunțat joi Institutul Național de Statistică. Evoluția de anul trecut confirmă decelerarea la aproape jumătate față de ritmul din 2017 și face greu plauzibilă o revenire la creșterea pe care se bazează coaliția de guvernare- 5.5% pentru acest an, în condițiile în care principalii parteneri comerciali ai României trec printr-o perioadă de încetinire a economiilor lor.

Financial report Prima pagină a presei străine: Procurorul anticorupție dat afară n Romnia e favorit la șefia noului parchet european ● Impactul devastator al Brexit ● Ghosn și schimbă avocatul ● UE arată ca Uniunea Sovietică n 1991
Thu, 14 Feb 2019 03:46:00 GMT
Financial Times: Procurorul anticorupție dat afară în România e favorit la șefia noului parchet european ● Prim-ministrul olandez avertizează cu privire la impactul "devastator" al Brexit ● Les Echos: Ghosn își schimbă avocatul și strategia de apărare ● The Guardian: UE arată ca Uniunea Sovietică în 1991 - în pragul colapsului (articol de George Soros) ● Sega: Kövesi vine, Ţaţarov pleacă, iar Borisov încotro? ● Lectură plăcută!

​Document După BCE, și Federația Bancară Europeană avertizează Guvernul asupra derapajelor din OUG 114
Wed, 13 Feb 2019 18:42:00 GMT
"Aș dori să vă prezint profunda îngrijorare cu privire la riscurile majore pentru stabilitatea sectorului bancar din România generate de Ordonanța de Urgență nr. 114/2018 privind introducerea unei taxe asupra activelor financiare ale băncilor și a altor trei legi tocmai trecute de Camera Deputaților (subl. mea-DP) -privind limitarea ratei dobânzii, plafoanele privind răscumpărarea creanțelor cesionate și eliminarea caracterului executoriu al contractelor de împrumut-, caracterul lor discriminatoriu și efectele negative pe care acestea le pot provoca economiei românești", îi scrie premierului Dăncilă șeful EBF, francezul Frederic Oudea.

Attila Korodi, lider UDMR: Ne ngrijorează complicațiile create de OUG 114 și imediat după adoptarea bugetului vom face propria analiză tehnică, inclusiv pe pilonul II de pensii
Wed, 13 Feb 2019 15:04:00 GMT
"Ne îngrijorează complicațiile create de OUG 114 și, imediat ce va fi adoptat bugetul, vom face propria analiză tehnică pe fiecare element al acestei ordonanțe, inclusiv prevederile legate de Pilonul II de pensii, a declarat miercuri pentru HotNews.ro Attila Korodi, liderul grupului UDMR de la Camera Deputaților. "În dezbaterile anterioare, UDMR nu a susținut renunțarea la Pilonul II de pensii. Acum s-a introdus situația în care voluntar se poate face trecerea la sistemul public de pensii. Vom analiza efectele și vom avea propria poziționare", a spus liderul UDMR.

​REVIEW Google Pixel 3 XL - Cea mai bună cameră foto pe un telefon, dar și un preț pe măsură
Wed, 16 Jan 2019 06:45:00 GMT
Pixel 3 și 3 XL sunt telefoanele fanion de la Google care impresionează poate cel mai mult prin calitățile camerei foto și au toate șansele să fie privite din nou ca un etalon în materie de poze în tot anul ce urmează. Deși lansate de ceva vreme, noile modele Pixel abia acum încep să se răspândească, mai ales pe măsură ce prețul destul de piperat cu care s-au lansat începe ușor-ușor să mai scadă. Pe lângă camera foto, totuși, noul telefon de la Google mai are și alte plusuri, dar și câteva mici neajunsuri. HotNews.ro a testat timp de două saptămâni noul Pixel 3 XL și vă propune un review în detaliu cu telefonul vârf de gamă de la Google.Copyright 2019 Pandora Impex SRL.