Hotnews.ro - economie - feed-uri RSS - eclub.ro
 Pagina principală
 Imobiliare  | Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Coduri poştale  | Repertoar  | Culinare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 
Hotnews.ro - economie

Un oraș din China va demara un proiect Hyperloop n parteneriat public-privat
Sun, 22 Jul 2018 06:07:05 GMT
Hyperloop Transportation Technologies a anunțat că va face echipă cu un oraș din sud-vestul Chinei pentru construcția sistemului de transport ce presupune 10 kilometri de linie de mare viteză, informează The Straits Times.

​VIDEO Hyundai lansează o mașină sport inspirată din costumul Iron Man. Se va putea comanda la nceptul anului viitor
Sat, 21 Jul 2018 06:48:00 GMT
Compania sud-coreeană Hyundai Motor a dezvăluit prima mașină inspirată din Iron Man, în parteneriat cu Marvel, denumită Kona Iron Man, informează The Korea Herald.

Ct cheltuiesc romnii pentru o vacanță n această vară. Bucureștenii, mai cumpătați dect ardelenii și moldovenii. Topul destinațiilor turistice
Sat, 21 Jul 2018 05:31:00 GMT
Sumele românilor care își permit vacanțe în această vară se ridică la 250-300 euro/persoană pentru city break și 700-800 euro pentru un sejur în stațiuni și insule din Europa, reiese din datele transmise de Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT), la solicitarea HotNews.ro. Situația pe regiuni arată că ardelenii și moldovenii alocă un buget mai mare decât bucureștenii când vine vorba de vacanțe.

​Cafeaua de weekend. Subiectele săptămnii. Bonus: Ce dăm mai nti: veștile bune sau veștile proaste? 1o discursuri TED TALKS ridicole. Cele mai frumos colorate plaje din lume. Cine controlează lumea? Cele mai ciudate 10 legi
Sat, 21 Jul 2018 01:55:00 GMT
Evenimentele vin, trec și apoi se uită, fiind înlocuite în memoria de scurtă durată cu alte evenimente. De aceea, vă propunem o sinteza săptămânală cu cele mai interesante evenimente de la noi și din lume, cel puțin cu cele care ne-au reținut nouă atenția. O colecție de texte pe care să le puteți savura în fiecare sămbătă la cafeaua de dimineață. Lectură plăcută!

Rușii nu au reușit să vndă pachetul majoritar al companiei ALRO
Fri, 20 Jul 2018 16:00:00 GMT
Rușii nu au reușit să vândă acțiunile ALRO în cadrul ofertei derulate, pentru că "nu s-a convenit asupra unui acord de preț", reiese dintr-un anunț publicat pe site-ul Bursei de Valori București (BVB). Oferta s-a încheiat ieri, după ce a fost prelungită cu trei zile, iar acționarii au scăzut prețul și au oferit discount.

VIDEO Un hub pentru cei care fac proiecte pe blockchain Cum funcţionează şi cum poate ajuta startup-urile
Fri, 20 Jul 2018 14:22:00 GMT
Recent, a fost lansat la Bucureşti un hub dedicat IT-iştilor care vor să înveţe lucruri despre tehnologia care stă în spatele criptomonedelor sau chiar să dezvolte proiecte pe blockchain. Am stat de vorbă cu unul dintre fondatorii acestui hub pentru a afla cine poate să lucreze aici şi cum poate această tehnologie să ajute startup-urile româneşti.

Un start-up dezvoltă o platformă de gestionare a apelurilor 112, cu live video și localizare exactă
Fri, 20 Jul 2018 13:38:00 GMT
Startup-ul Carbyne din Israel a dezvoltat o platformă de gestionare a apelurilor de urgență, susținută de un ecosistem care integrează streaming video live, servicii de localizare și funcții de comunicare prin mesaje text.

Asiguratorii cer revizuirea de urgență a legislației RCA și implicarea Registrului Auto Romn ca arbitru al pieței de reparații auto
Fri, 20 Jul 2018 13:24:00 GMT
Uniunea asiguratorilor (UNSAR) a transmis vineri că "revizuirea întregului pachet legislativ privind asigurarea obligatorie auto în perioada următoare este imperios necesară, având în vedere atât avertismentul dat ieri de Comisia Europeană țării noastre, cât și disfuncționalitățile de pe piața de asigurări din ultimul an, de când noua legislație RCA a intrat în vigoare". Asiguratorii cer implicarea Registrului Auto Român (RAR) în relația cu service-urile auto, susținând că "anumite soluții tehnice sunt posibile în alte state europene în cadrul procesului de reparație, în timp ce în România nu", problemă semnalată astăzi de HotNews.ro.

Google, Facebook, Microsoft și Twitter colaborează pentru a permite utilizatorilor să și mute datele de pe o platformă pe alta
Fri, 20 Jul 2018 12:08:00 GMT
Google, Facebook, Microsoft și Twitter au anunțat o nouă inițiativă de standardizare denumită Data Transfer Project, concepută ca o nouă modalitate de a muta datele între platforme. Într-o postare pe blogul companiei, Google descrie proiectul ca o funcție care permite utilizatorilor să "transfere date direct de la un serviciu la altul, fără a fi nevoie să le descarce și să le încarce din nou”.

Calu Monica (Asociația Pro Consumatori) va reprezenta consumatorii romni la nivel european
Fri, 20 Jul 2018 11:48:00 GMT
Consumatorii români vor fi reprezentați la nivel european de jurista Monica Calu, expert în legislația privind protecția consumatorilor în cadrul Asociației Pro Consumatori, alături de Alin Iacob. Ambii vor face parte timp de doi ani și jumătate din Grupul Părților Interesate de Asigurări și Reasigurari (Insurance Reinsurance Stakeholder Group) din cadrul Autorității Europene de Asigurări și Pensii (EIOPA), cu sediul la Frankfurt.

Inundațiile și asigurarea obligatorie a locuințelor: 262 de dosare de daună au fost deschise, iar cele mai mari cereri de despăgubire sunt din Bacău, Alba și Covasna
Fri, 20 Jul 2018 11:42:00 GMT
"Să primești până la 10.000 sau 20.000 de euro când casa îți este afectată de un dezastru natural nu e un aspect de neglijat, a declarat vineri Nicoleta Radu, director general al PAID România, societatea care gestionează emiterea asigurărilor obligatorii pentru locuințe. Sfârșitul lunii iunie și începutul lunii iulie 2018 au fost marcate de o serie de inundații importante, în urma cărora, până la data de 18 iulie, au fost deschise 262 de dosare de daună, rezervele de daună făcute pentru plata acestor despăgubiri fiind de peste 1,3 milioane lei, au precizat pentru HotNews.ro oficialii PAID.

  • Oficialii PAID pentru HotNews.ro: Astăzi (n.a. - vineri, 20 iulie) s-a ajuns la 318 dosare de daună deschise cu o rezervă totală de 1.519.355 RON."

Proiectul privind plafonarea prețului la gaze a fost retras de pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice. Teodorovici: Vom discuta despre acest subiect cnd cu toții vom fi pregătiți
Fri, 20 Jul 2018 11:10:00 GMT
Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a retras pe de site proiectul care prevedea reducerea și plafonarea prețului la gaze la 55 lei/Mwh până la 30 iunie 2021. Decizia a fost confirmată de ministrul Teodorovici, care a precizat că „vom discuta despre acest subiect când cu toții vom fi pregătiți”.

Este economia pregătită pentru riscurile economice și politice? Variante de răspuns: Nu, cred că nu, absolut deloc. Și iată de ce
Fri, 20 Jul 2018 11:30:00 GMT
Economia României este în cea mai vulnerabilă poziție dintre toate țările europene, iar ajustările salariale din 2009-2010 s-au făcut degeaba. BNR ține cursul sub 4.7 lei, deși valoarea lui e în jurul a 5 lei (ca sa nu-i încurce presiunile pe inflație), iar o viitoare criză ne va găsi nepregătiți, crede economistul șef al Unicredit pe regiune, românul Dan Bucșa. El a avut vineri o întâlnire cu jurnaliștii în care a ”desenat” tabloul economic al lumii, arătând de unde pot veni pericolele.

Google lucrează la un sistem de operare care să nlocuiască Android și Chrome OS
Fri, 20 Jul 2018 10:22:00 GMT
De mai bine de doi ani, un grup de ingineri de la Google a lucrat la software care să înlocuiască Android, cel mai dominant sistem de operare mobil din lume. Pe măsură ce echipa crește, va trebui să depășească o dezbatere internă acerbă despre modul în care software-ul va funcționa.

Romnia și alte 16 țări membre UE, n infringement pentru că nu au transpus normele europene privind securitatea cibernetică / Alte șase proceduri de infringement au fost deschise joi mpotriva Romniei
Fri, 20 Jul 2018 10:17:00 GMT
Comisia Europeană a decis joi, 19 iulie, să trimită scrisori de punere în întârziere (n.a prima etapă a procedurii de infringement) către România și alte 16 state membre, solicitându-le să transpună integral în legislația națională primul act din legislația UE privind securitatea cibernetică, așa numita Directivă NIS. În România, Parlamentul a adoptat cu întârziere legea care transpune această Directivă UE, iar președintele Iohannis a sesizat Curtea Constituțională, care a declarat-o recent neconstituțională în ansamblul ei, deoarece Guvernul nu a solicitat avizul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) pentru elaborarea acesteia.

  • Vezi în articol alte șase proceduri de infringement deschise joi împotriva României și a altor state.

Angajaţii pot primi bonurile de masă pe card
Fri, 20 Jul 2018 09:06:00 GMT
Banca Transilvania lansează Cardul de masă BT, destinat cumpărăturilor alimentare şi plății consumației la restaurant în rețeaua de parteneri ai băncii. Este un card Visa, care poate fi obținut exclusiv prin angajator dacă se numără printre instituțiile sau companiile din România care oferă angajaților carduri de masă ca beneficiu extra-salarial.

Fondul Proprietatea: Plafonarea prețului la gaze ncalcă legislația națională și europeană, descurajează invesțițiile și pune n pericol independența energetică
Fri, 20 Jul 2018 09:03:00 GMT
Fondul Proprietatea își exprimă îngrijorarea majoră cu privire la intenția Guvernului de a plafona prețul gazelor naturale din producția internă la aproximativ 70% din prețul curent de pe piață, așa cum reiese dintr-un proiect de Hotărâre de Guvern, publicat recent de Ministerul Finanțelor Publice, se arată într-un comunicat al Fondului. Potrivit acestuia, această măsură va avea un impact extrem de dăunător asupra economiei și a atractivității pieței pentru investitori, descurajând investițiile directe străine în țară. De asemenea, independența energetică a României va fi pusă în pericol, iar țara s-ar putea afla în situația de a se baza pe surse externe de gaze naturale, la prețuri mai mari, asupra cărora Guvernul nu va avea niciun control.

VIDEO Probleme n piața asigurărilor auto: Niciun service din țară nu este autorizat să recondiționeze bare de protecție, jante sau componente, dar asiguratorii cer astfel de reparații
Fri, 20 Jul 2018 07:42:00 GMT
Niciun service auto din țară nu este autorizat în prezent pentru a recondiționa bare de protecție, jante sau alte componente de caroserie, ci numai pentru reparații prin înlocuire a acestor componente, declară într-un interviu HotNews.ro Mihai Dogărescu, șef departament supraveghere piață la Registrul Auto Român (RAR). Amenzile pot ajunge la 10.000 de lei. Service-urile acuză că sunt prinse între ciocan și nicovală, în condițiile în care unii asigurători insistă pentru reparații și nu pentru înlocuire. În replică, asigurătorii spun că oficialii RAR și ASF fac parte din comisia de avizare a specialiștilor de constatare daune și că reparația este o soluție permisă în manualul de certificare a acestora.

Companie din industria tutunului: Pachetele de țigări se vnd pe piața neagră cu 9,8 lei/bucată
Fri, 20 Jul 2018 07:35:00 GMT
Autoritățile române au capturat aproape 39 de milioane de țigări de contrabandă în prima jumătate a anului 2018, se arată într-un comunicat de presă al British American Tobacco.

Trump critică decizia Fed de majorare a dobnzii, avertiznd că e afectată creşterea economică
Fri, 20 Jul 2018 05:32:00 GMT
Preşedintele Donald Trump a criticat, joi seară, decizia Rezervei Federale (Fed) din Statele Unite de a majora dobânda de politică monetară, avertizând că măsura riscă să afecteze creşterea economică produsă de Administraţia de la Washington, notează Mediafax. Donald Trump a declarat, într-un interviu acordat postului CNBC, că nu aprobă majorarea dobânzii-cheie, observând însă că a numit "un om foarte bun" în funcţia de preşedinte al Rezervei Federale (Fed), referindu-se la Jerome Powell.

​ANALIZA Google și efectele amenzii record - O reală ncurajare a concurenței, o decizie venită prea trziu sau o scumpire a telefoanelor?
Thu, 19 Jul 2018 14:40:00 GMT
Amenda aplicată celor de la Google de către Comisia Europeană a uimit multă lume datorită sumei uriașe. Marea întrebare este ce va face Google, iar scenariile negative arată că gigantul american ar putea cere taxe de licențiere de la producătorii care vor să instaleze sistemul Android. Un lucru este cert: popularitatea unor aplicații precum Gmail, Maps, Chrome sau Youtube nu are cum să scadă, în contexul în care sute de milioane de europeni s-au obișnuit cu ele și nu (prea) există versiuni la fel de reușite.

Presiunea pe restructurarea sistemului bancar se accentuează. Greșelile de ieri ale băncilor vor figura pe factura de mine
Thu, 19 Jul 2018 14:00:00 GMT
În urmă cu 10 ani, una din băncile locale trecea printr-un moment mai dificil. Există voci credibile în piață care spun că atacul speculativ pe leu din toamna lui 2008 putea să-i fie fatal băncii respective. Dar ”mâna invizibilă” a pieței i-a salvat atunci. Acum, aceeași bancă se bate pentru primul loc într-un sistem bancar mic în care se înghesuie de-a valma bănci importante, bănci care contează și bănci care vor fi preluate de alte bănci. Ultima preluare, anunțată chiar joi, este cea a Marfin Bank, un jucător mic sacrificat de banca cipriotă mamă. Vor urma și alții, piața locală fiind prea mică pentru cei cu cote de piață de 1%.

Patronii IMM: 8 din 10 afaceri se autofinanțează. Birocrația și lipsa forței de muncă, marile probleme ale firmelor
Thu, 19 Jul 2018 13:18:00 GMT
Birocrația, lipsa forței de muncă și fiscalitatea excesivă sunt în continuare dificultățile cele mai importante cu care se confruntă IMM-urile în 2018, potrivit lucrării Carta Albă a IMM-urilor din România, ediţia a XVI-a, realizată de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) în parteneriat cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Decizie finală: Licitația pentru frecvențele destinate tehnologiei 5G va fi organizată n a doua jumătate a anului 2019
Thu, 19 Jul 2018 12:32:00 GMT
Arbitrul telecom (ANCOM) a dezbătut și adoptat astăzi împreună cu industria planul de măsuri și calendarul național privind alocarea benzii de frecvențe 470-790 MHz, destinată implementării tehnologiei 5G în România. “Odată cu consultarea pe tema benzii de 700 MHz, am agreat practic calendarul punerii la dispoziţie a spectrului radio necesar implementării tehnologiei 5G în România. Vom finaliza toată documentaţia acestei licitaţii, care înseamnă inclusiv preţuri de pornire, până în luna iulie 2019 şi vom încheia licitaţia pentru spectru cel târziu în decembrie 2019”, a declarat Sorin Grindeanu, președintele ANCOM.

Ministrul Finanțelor: Firmele n insolvență nu au cum să intre n amnistia fiscală
Thu, 19 Jul 2018 12:29:00 GMT
Firmele în insolvență sau persoanele care au datorii la chirii, nu au cum să facă, din punct de vedere legal, obiectul unei amistii, a declarat joi, într-o conferință, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, potrivit Mediafax. "Legea prevede niște categorii care nu au cum să facă obiectul unei amnistii."

Preţul la gaze pentru clienţii casnici crește cu 5,83% ncepnd cu data de 1 august / Scumpirea are loc imediat după anunțul Ministerului Finanțelor că vor fi reduse și apoi plafonate prețurile la producători
Thu, 19 Jul 2018 11:45:00 GMT

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a constatat că sunt îndeplinite condițiile pentru o ajustare, în medie cu 5,83%, a preţului la gazele naturale pentru clienţii finali casnici, începând cu data de 1 august 2018, se arată într-un comunicat al instituției. Potrivit acesteia, decizia a fost luată în urma solicitărilor furnizorilor de gaze naturale cu privire la ajustarea prețurilor. Interesant este că acesată creștere are loc imediat după ce Ministerul Finanțelor a anunțat că a elaborat un proiect de Hotărâre privind reducerea prețului de vânzare al gazelor din producția internă de la producători la furnizori la 55 lei/MWh și plafonarea lui până în 2021.

Aplicaţia de livrări Glovo a obținut o investiție de 115 milioane euro şi face angajări
Thu, 19 Jul 2018 11:43:00 GMT
Platforma de livrări Glovo, lansată și pe piața din România în luna mai a acestui an, anunță expansiunea business-ului prin investiția de 115 milioane de euro primită în cadrul seriei C de strângere de fonduri şi caută oameni şi îşi extinde echipa.

UPDATE Romnia, trimisă n fața Curții de Justiție pentru neaplicarea normelor privind combaterea spălării banilor. Fostul avocat la CJUE: Sunt curios dacă tot cetățeanul va suporta din buzunar indolența unor funcționari
Thu, 19 Jul 2018 11:30:00 GMT
Comisia Europeană a trimis joi, 19 iulie, România și Grecia în fața Curții de Justiție a UE pentru neîndeplinirea obligației de a transpune în legislația lor națională cea de-a 4-a Directivă privind combaterea spălării banilor. Irlanda a transpus doar o parte foarte mică a normelor și, prin urmare, este de asemenea trimisă în fața Curții de Justiție. Comisia a propus impunerea de către Curte a plății unei sume forfetare, precum și a unor penalități zilnice până când cele trei țări vor lua măsurile necesare. Contactat de HotNews.ro, fostul agent guvernamental al României la Curtea de Justiție a UE din perioada 2011 - iunie 2018, Răzvan Horațiu Radu, a declarat, joi, că el a avertizat asupra riscurilor ca România să ajungă să plătească sancțiuni financiare mari Comisiei Europene, ca urmare a netranspunerii directivei în legislația națională.

VIDEO Balena de pe cer - Airbus a efectuat primul zbor cu uriașul Beluga XL
Thu, 19 Jul 2018 11:11:00 GMT
Beluga XL, cel mai nou avion cargo al Airbus, a făcut joi primul său zbor inaugural la Blganac, în sudul Franței. 10.000 de oameni au asistat la decolarea avionului care avea programat un zbor de trei - patru ore. Beluga XL este cel mai nou avion cargo al francezilor, modelul fiind celebru pentru forma asemănătoare cu cea a unei balene.

Bitcoin revine la peste 7.000 de dolari și trage după el următoarele 100 de criptomonede din top
Thu, 19 Jul 2018 10:44:00 GMT
Cotația celei mai cunoscute criptomonede a trecut joi de pragul de 7.000 de dolari, în momentul de faţă fiind cotat la 7.404 de dolari, cu 535 de dolari mai mult decât ieri.

De ce ncearcă companiile aeriene să reducă numărul piloților din cabină
Thu, 19 Jul 2018 10:42:00 GMT
Companiile aeriene se gândesc cum să adapteze aeronavele în așa fel încât numărul de piloți să se reducă, inclusiv la zborurile de lung parcurs, arată o analiză Reuters. O soluție ar fi adaptarea cockpit-ului, astfe încât pentru zborurile scurte să fie nevoie de un singur pilot, iar gradul de automatizare ar crește și mai mult. Este nevoie de o reducere a numărului de piloți findcă există un deficit de personal. În plus, unele companii aeriene văd în acestă reducere un mod de a face economie.

Acțiunile Romgaz și OMV Petrom au căzut pe bursă după anunțul privind reducerea și plafonarea prețurilor la gaze
Thu, 19 Jul 2018 10:34:00 GMT
Companiile producătoare de gaze Romgaz și OMV Petrom au avut de suferit joi pe bursă în urma informației potrivit căreia Ministerul Finanțelor a pus în dezbatere publică un proiect de Hotărâre de Guvern care prevede reducerea prețului la gaze la 55 lei/MWh și plafonarea lui la acest nivel timp de trei ani. În jurul orei 13.00, indicele de energie și utilități BET-NG scăzuse se afla în scădere cu 2,32%, acțiunile Romgaz și OMV Petrom având o pondere de peste 60%.

Asociația companiilor petroliere ROPEPCA: Plafonarea prețului la gaze va duce la creșterea dependenței Romniei de importurile din Rusia
Thu, 19 Jul 2018 10:07:00 GMT
Asociația Română a Companiilor de Explorare și Producție Petrolieră - ROPEPCA se arată profund îngrijorată de proiectul de Hotărâre de Guvern, prin care executivul vrea să plafoneze prețul de vânzare al gazelor din producția internă de la producători la furnizori la 55 lei/MWh până în 2021, sub nivelul de dinainte de liberalizarea pieței, de 60 lei/MWh. Pe termen mediu și lung o astfel de măsură conduce la creșterea dependenței de sursele externe, susține asociația. Altfel spus, companiile din România nu vor putea vinde gaze la un preț dezavantajos, iar de aici vor avea de câștigat importurile din Rusia. Aprovizionarea României cu gaze trebuie asigurată de undeva, iar dacă nu este posibil din producția internă, rămâne varianta importurilor de gaze din Rusia.

Amazon Prime Day: Peste 100 de milioane de produse vndute. Topul preferințelor
Thu, 19 Jul 2018 09:30:00 GMT
Amazon.com a vândut peste 100 de milioane de produse la nivel mondial în timpul evenimentului de marketing Prime Day, deși a întâmpinat probleme tehnice ale aplicației mobile și ale site-urilor, care i-au împiedicat pe unii clienți să plaseze comenzi.

Proiectul privind plafonarea prețului la gaze nu a mai fost discutat n Guvern/ Teodorovici: Este o măsură comunistă pnă la un punct, dar necesară
Thu, 19 Jul 2018 09:19:00 GMT

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunțat joi că proiectul de Hotărâre pentru reducerea prețului la gaze la 55 lei/Mwh și plafonarea la acest nivel va fi într-o primă lectură în ședința de Guvern de joi.
UPDATE Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a anunțat că Hotărârea de Guvern nu a fost luată în discuție în ședința de joi

Unul dintre fondatorii Clever Taxi investește ntr-un startup de securitate cibernetică
Thu, 19 Jul 2018 08:03:00 GMT
Mihai Rotaru, unul dintre fondatorii aplicației de taxi Clever Tax, investește în startup-ul de cyber-security româno-american Appsulate, câștigătorul Start-up Excellence Award la Innovation Labs 2018. Cum funcţionează această platformă de securitate.

Grupul Vardinogiannis a anunțat finalizarea achiziției Marfin Bank
Thu, 19 Jul 2018 07:39:00 GMT
Grupul Vardinogiannis a anunțat joi finalizarea achiziției Marfin Bank, în urma primirii avizului favorabil din partea Băncii Naționale a României (BNR). Grupul operează în mai multe industrii, precum energie (rafinării, lanț de benzinării, gaze naturale și electricitate), transport maritim și media. Marfin a făcut în trecut obiectul mai multor tentative de preluare, cea mai recentă fiind tentativa Bank of Beirut, care câştigase licitaţia din Cipru pentru achiziţia Marfin Bank România, dar nu a primit avizul BNR.

CNP vede o creștere a PIB mai mică, dect estima n primăvară. A revizuit prognoza pentru acest an de la 6,1%, la 5,5%
Thu, 19 Jul 2018 07:37:00 GMT
Comisia Națională de Prognoză (CNP) a revizuit în jos estimarea creșterii reale a economiei pentru acest an de la 6,1%, cât anunța în primăvară, la 5,5%, reiese dintr-un documet publicat pe site-ul instituției.

UBS și-a clonat economistul șef din Elveția
Thu, 19 Jul 2018 04:12:00 GMT
Daniel Kalt apare într-o sală destinată întâlnirilor cu clienți ale unei filiale a băncii UBS, scrie în ediția sa de joi cotidianul Financial Times. Economistul-șef din Elveția, care e și director de investiții mă privește. Îi recunosc trăsăturile, zâmbetul și părul  tuns scurt, dar parcă ceva nu e ok... Dl Kalt pare puțin cam palid. În timp ce respiră, capul și umerii se mișcă în sus și în jos, ca și când ar pluti. De fapt, acesta nu este adevăratul domn Kalt. Este doar o imagine clonată pe calculator - parte a unui proiect UBS legat de viitorul sectorului bancar.

Radio Europa Liberă și va relua emisiunile pentru Romnia și Bulgaria
Thu, 19 Jul 2018 00:20:00 GMT
Radio Europa Liberă a anunțat că-și va relansa programele de știri în Bulgaria și România în încercarea de a consolida peisajul mediatic în ambele țări. Radio Europa Liberă a funcționat în cele două țări înainte de aderarea la Uniunea Europeană și NATO. Serviciul pentru Bulgaria s-a încheiat în 2004, iar în România în 2008.

Cum a inițiat Ministerul Finanțelor o măsură specifică țărilor comuniste: Scăderea forțată a prețului la gaze și plafonarea lui pe mai mulți ani NU sunt posibile ntr-un stat cu piață liberă, membru al UE
Wed, 18 Jul 2018 20:25:00 GMT

Ministerul Finanțelor a publicat pe site-ul său un proiect de Hotărâre de Guvern, elaborat în mare grabă, cu doar două articole, care prevede reducerea forțată a prețului gazelor la producători și apoi plafonarea lui până în iunie 2021. Practic, producătorii de gaze ar urma să fie obligați să reducă prețul până la maxim 55 lei/MWh față de 77,7 lei cât este acum în medie pe bursă, și să mențină acest nivel timp de trei ani, indiferent de evoluțiile de pe piață și cu riscul de a intra pe pierderi. Controlul prețurilor de către stat este o măsură aplicată în țări precum Venezuela, care ignoră principiile unei economii de piață și a liberei concurențe. Ministerul Finanțelor a elaborat proiectul privind instituirea controlului asupra prețului la doar două zile după ce Darius Vâlcov a spus că trebuie ieftinite gazele cu peste 20%. Vezi ciudățeniile proiectului.

DOCUMENT Finanțele propun reducerea prețului la gaze la 55 lei/Mwh și o plafonare a acestuia
Wed, 18 Jul 2018 16:10:00 GMT
Ministerul Finanțelor Publice (MFP) propune plafonarea prețului gazelor naturale din producţia internă la producători până la data de 30 iunie 2021, la 55 lei/Mwh, reiese dintr-un proiect de hotărâre publicat pe site-ul instituției.

Google spune că va contesta amenda uriașă impusă de Comisia Europeană; Android a creat mai multe opţiuni, nu mai puţine
Wed, 18 Jul 2018 12:15:00 GMT
Google a anunțat că va contesta decizia CE care a impus cea mai mare amendă aplicată unei companii în UE: 4,34 miliarde euro. Google spune că, din contră, Android a creat multe opțiuni și a permis prețuri mai mici în piață. ”Astăzi, datorită sistemului Android, există peste 24.000 de dispozitive, la preţuri variate, din peste 1.300 de mărci diferite, inclusiv ale unor producători de telefoane finlandezi, francezi, germani, italieni,  letoni, olandezi, polonezi, români, spanioli, suedezi şi unguri”, spun cei de la Google.

Comisia Europeană amendează Google cu 4,34 miliarde euro și o somează să pună capăt n 90 de zile practicilor ilegale
Wed, 18 Jul 2018 11:08:00 GMT

Comisia Europeană a anunțat o amendă record de 4,34 miliarde euro pentru Alphabet (Google), despre care spune că a abuzat de poziția sa dominantă în utilizarea sistemului Android. Comisia spune că noi amenzi vor urma, dacă practicile ilegale nu încetează în trei luni. Comisia Europeană a deschis oficial acum trei ani o anchetă antitrust referitoare la comportamentul companiei Google în ceea ce privește sistemul de operare mobil Android. Google a fost amendată în iunie anul trecut cu 2,42 miliarde euro de către CE pentru faptul că a abuzat de poziția sa dominantă în căutarile online pentru a favoriza comparatorul său de prețuri "Google Shopping".

Noul premier spaniol, socialistul Pedro Sanchez, promite creșterea impozitului plătit de companii la cel puțin 15% și interzicerea amnistiei fiscale
Wed, 18 Jul 2018 10:53:00 GMT
Noul prim-ministru al Spaniei, socialistul Pedro Sanchez, a promis într-un discurs adresat parlamentului creșterea impozitul plătit de sectorul privat la cel puțin 15%, majorarea cheltuielilor publice- atât prin creșterea salariilor cât și prin creșterea cheltuielilor  de apărare. Guvernul va propune, de asemenea, un proiect de lege pentru combaterea fraudei fiscale, care va include măsuri de interzicere a amnistiei fiscale, scrie Financial Times în ediția sa de miercuri. Sanchez vrea să modifice impozitul pe profit pentru a elimina ”lacunele” existente, astfel încât rata efectivă plătită de companii să nu fie mai mică de 15%.

Investitorii au retras 1,8 miliarde lei din fondurile locale deschise de investiții, de la nceputul anului
Wed, 18 Jul 2018 10:36:00 GMT
Fondurile locale deschise de investiții au rămas fără 1,8 miliarde lei, de la începutul anului, din cauza retragerii banilor de către investitori, unii dintre aceștia preferând depozitele, conform informațiilor lui Jan Pricop, director executiv al Asociației Administratorilor de Fonduri (AAF).

Booking.com investește jumătate de miliard de dolari n rivalul Uber din Asia
Wed, 18 Jul 2018 10:08:00 GMT
Booking Holdings, firma care deține site-ul Booking.com, va investi 500 de milioane de dolari în startup-ul chinez Didi Chuxing — principalul rival al Uber pe piața din Asia, ca parte a unei alianțe globale care va combina rezervările de camere și plimbările la cerere pentru clienții lor.

Wall Street Journal: Google va fi amendată de Comisia Europeană cu suma record de 5 miliarde de dolari
Wed, 18 Jul 2018 09:12:00 GMT
Comisia Europeană va amenda Alphabet (Google) cu 4,34 miliarde euro (5,06 miliarde dolari), scrie Wall Street Journal, citând surse apropiate discuțiilor. Decizia formală va fi comunicată cel târziu la ora 14.00.

[P] Bitdefender 2019 oferă extra protecție n fața celor mai sofisticate atacuri:Sunt soluții la care pnă de curnd specialiștii n securitate informatică doar visau
Wed, 18 Jul 2018 09:02:00 GMT
Producătorul global de soluții de securitate cibernetică Bitdefender a lansat suita de soluții de securitate informatică pentru familii Bitdefender 2019, care ridică standardele industriei la un nou nivel. Prin tehnologii bazate pe detectarea de comportamente, noua suită este capabilă să oprească criminalii informatici înainte ca atacurile să aibă loc și să protejeze utilizatorul pe toate fronturile.

VIDEO Tobogane cu apă și realitate virtuală: Primul parc acvatic VR
Wed, 18 Jul 2018 08:54:00 GMT
Realitatea virtuală și toboganele cu apă par a fi lucruri care nu ar trebui amestecate. Prima este o tehnologie încă în curs de dezvoltare, care în general tinde să se bazeze pe echipamente electronice sensibile, iar cealaltă este o formă de divertisment care implică în mare măsură o alunecare rapidă într-un spațiu închis umplut cu apă - lucruri care în general tind să aibă efecte dăunătoare asupra echipamentelor electronice.

Guvernul ar putea emite n toamnă Ordonanța de urgență pentru modificarea Legii off-shore, dacă va fi promulgată de președinte (surse)
Wed, 18 Jul 2018 08:52:00 GMT
Ministerul Finanțelor Publice (MFP) intenționază să inițieze o Ordonanță de urgență pentru modificarea Legii off-shore după ce aceasta va apărea în Monitorul oficial, conform unor surse din instituție.

Cursuri gratuite de antreprenoriat: Cnd se fac nscrierile
Wed, 18 Jul 2018 07:18:00 GMT
Românii pot face cursuri gratuite de antreprenoriat şi management, prin programul guvernamental EMPRETEC, pentru care a fost anunțată data înscrierilor online. Bugetul alocat programului pentru anul 2018 este de 504.000 de lei. Iată procedura de implementare.

Avertisment pentru romnii care merg cu mașina n Grecia: Codul Rutier a devenit extrem de dur și n multe cazuri permisul de conducere poate fi ridicat pe loc
Wed, 18 Jul 2018 07:07:00 GMT
Grecia a aplicat o serie de modificări Codului Rutier, potrivit cărora permisul de conducere poate fi ridicat pe loc dacă șoferul depășește cu 30 km/h viteză legală, dacă trece pe roșu, dacă vorbește la telefon fără dispozitiv Bluetooth sau chiar și dacă aruncă pe geam ”chiștoace”. Avertismentul a fost postat de Consulatul General al României la Salonic. Nerespectarea culorii roşii a semaforului se sancţionează cu amendă de 700 euro, iar pentru depășirea vitezei legale cu 30 km/h amenda este de 350 euro. În cele mai multe cazuri se reține și talonul pentru 60 de zile.

​VIDEO, FOTO De ce nu au americanii trenuri de mare viteză - Explicația unui paradox al infrastructurii
Wed, 18 Jul 2018 06:25:00 GMT
Deși este o țară bogată care a dus la bun sfârșit proiecte uimitoare, SUA nu are trenuri de mare viteză și nici nu va avea o astfel de rețea în viitorul previzibil. Sunt foarte multe explicații și unele țin de mentalități, altele de viabilitatea economică și altele de geografie. Cert este că sunt secțiuni unde călătoria cu trenul durează acum mai mult decât în urmă cu 80 de ani când vitezele comerciale treceau de 150 km/h.

Guvernul a aprobat un proiect de OUG care va permite olandezilor de la Damen să conducă Șantierul Naval Mangalia, chiar dacă aceștia sunt acționari minoritari
Tue, 17 Jul 2018 18:02:00 GMT
Guvernul a aprobat în ședința de marți un proiect de Ordonanță de Urgență care prevede exceptarea de la aplicarea legislației privind guvernanța corporativă a companiilor la care statul redevine acționar majoritar după ce a fost minoritar. Practic, potrivit actului normativ, într-o astfel de situație, statul, în calitate de acționar majoritar, poate încredința conducerea societății acționarului minoritar, dacă acestea deține capacitatea financiară și tehnică. Un astfel de caz este cel de la șantierul naval DMHI Mangalia, unde statul redevine acționar majoritar cu o participație de 51%, după ce olandezii de la Damen Shypyards Group cedează 2% din acțiuni.

Studiu: 6 din 10 angajaţi romni lucrează de acasă cel puțin o data pe săptămnă
Tue, 17 Jul 2018 14:15:00 GMT
Aproximativ 6 din 10 români lucrează de acasă (remote) cel puțin o dată pe săptămână, iar peste 80% din companii sunt de părere că un spațiu flexibil ar avea un impact direct în creșterea afacerii, maximizarea profitului și menținerea competitivității, arată un studiu citat de Mediafax.

Un startup care-i ajută pe englezi să-şi ia prima casă, lansat la Londra de doi romni
Tue, 17 Jul 2018 14:01:00 GMT
Proportunity este un startup cu sediul la Londra, creat de doi tineri antreprenori români. Platforma îi ajută pe utilizatori să-şi găsească locuinţa dorită, face estimări în ceeea ce priveşte evoluţia preţurilor şi oferă împrumuturi pentru avansul unui credit ipotecar, scrie Techcrunch.

Comisia Europeană va anunța miercuri o amendă de cteva miliarde de euro la adresa Google, pentru sistemul de operare Android - surse
Tue, 17 Jul 2018 13:50:00 GMT
Bruxelles-ul va anunța miercuri că amendează cu o sumă enormă Google, pentru abuz de poziție dominantă în utilizarea sistemului de operare Android, spun surse citate de AFP. Anunțul va veni într-un moment deja dificil pentru relațiile SUA-UE. Sistemul Android este instalat pe 80% dintre smartphone-urile din piață.

Schimbări n conducerea grupului Telekom Romania: Noi directori executivi pentru segmentul financiar și rezidențial
Tue, 17 Jul 2018 13:35:00 GMT
Grupul Telekom Romania a anunțat marți numirea a doi noi directori executivi pe segmentul de marketing rezidențial și respectiv pe segmentul financiar. Astfel, Andreas Elsner va fi numit în funcţia de director executiv marketing rezidenţial şi vânzări naţionale, începând cu data de 1 septembrie 2018, înlocuindu-l pe František Mala. De asemenea, Nicolas Mahler va prelua funcţia de director executiv financiar, începând cu data de 1 august 2018, înlocuindu-l pe Anastasios Tzoulas, care va urma noi oportunităţi în carieră în afara grupului Deutsche Telekom.

Marți a fost publicată o lege ce extinde serviciile din sfera cotei de TVA de 9%. Legea intră n vigoare din 2019
Tue, 17 Jul 2018 12:38:00 GMT

Începând de anul viitor,  se extinde categoria serviciilor supuse cotei de TVA în procent de 9%, cotă reglementată de art. 291 alin. (2) din Codul fiscal. Astfel, cota de TVA de 9% va fi aplicată și livrării apei pentru irigații în agricultură dar și serviciilor de alimentare cu apă și canalizare. În prezent, pentru serviciile ce constau în livrarea apei pentru irigații în agricultură, era prezentă și sintagma ”apă potabilă”, ce va fi eliminată prin reformularea literei g) de la art. 291 alin. (2) din Codul fiscal.

BNR va participa la un program prin care un grup de hackeri etici va ataca sistemele informatice ale băncilor comerciale
Tue, 17 Jul 2018 11:40:00 GMT
E drept, titlul pare desprins dintr-un film de acțiune, dar în realitate este vorba de un program lansat de Banca Centrală Europeană, la care au aderat cele mai multe bănci naționale, unele fiind în faze mai avansate. E vorba de punerea la punct al unui mecanism de protecție a datelor din sistemele IT ale băncilor, acestea fiind ”încercate” de hackeri. ”În acest moment angajați din zona de IT din BNR participă la discuțiile din grupurile de lucru coordonate de ECB, urmând ca apoi să constituim două echipe- una de atacatori și alta care să se opună acestor atacuri, fără a exista un calendar clar al viitoarelor acțiuni”, au explicat pentru HotNews.ro surse apropiate operațiunii TIBER-EU, cum se numește oficial.

CERT-RO avertizează că atacatorii șantajează utilizatorii afișnd parole ale conturilor obținute n urma unor scurgeri de informații de la companii mari precum Yahoo, Dropbox, LinkedIn sau Uber
Tue, 17 Jul 2018 11:35:00 GMT
Păcălelile prin care atacatorii testează vigilența utilizatorilor devin din ce în ce mai inventive, atrage atenția Centrul Naţional de Răspundere la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO). Recent, utilizatori din toată lumea s-au plâns de faptul că primesc e-mail-uri în care sunt șantajați pentru că ar fi vizitat site-uri cu conținut pornografic. Practic, utilizatorul primește un e-mail care are în subiect o parolă a respectivei adrese de mail (fie una existentă, fie una care a fost valabilă la un moment dat).

Top 100: Cele mai mari companii la nivel global ajung la o valoare de 20.000 miliarde dolari. Clasamentul este condus de IT
Tue, 17 Jul 2018 11:11:28 GMT
Valoarea totală de piață a celor mai mari 100 de companii globale a crescut cu 15% comparativ cu anul trecut și a ajuns la 20.000 de miliarde de dolari. Top 10 al celor mai valoroase companii include 8 companii din SUA și două din China, potrivit studiului PwC Global Top 100. Sectorul IT domină clasamentul.

APIA a atribuit fără licitație către Siveco un contract de peste 5,1 milioane de lei pentru mentenanța sistemului IT destinat plății subvențiilor către fermieri
Tue, 17 Jul 2018 11:06:00 GMT
APIA a contractat în regim de urgență extremă servicii de mentenanță a sistemului IT destinat plății subvențiilor către fermieri de la Siveco România, companie cu care se judecă în prezent tocmai pentru excluderea acestei firme de la o licitație de peste 21,2 milioane euro aferentă dezvoltării acestui sistem IT. Urgența extremă, invocată de APIA pentru atribuirea acestui contract de peste 5,1 milioane lei pentru o perioadă de 6 luni, este determinată de pericolul iminent de compromitere a datelor stocate în bazele de date. Situația ar face imposibilă continuarea dezvoltării sistemului IT, iar activitatea APIA și plățile către fermieri ar putea fi blocate, menționează APIA în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SICAP).

Grevă la Amazon Europa n ziua specială a promoțiilor Prime Day
Tue, 17 Jul 2018 10:29:00 GMT
Mii de angajați ai Amazon din Germania fac grevă marți și cer condiții mai bune de muncă, alăturându-se colegilor de la logistică din Spania și Polonia, scrie Reuters. Protestul coincide cu ziua promoțiilor Prime Day, iar sindicatul spune că angajaților europeni trebuie să li se garanteze condiții de muncă ce nu trebuie să le afecteze sănătatea.

Ct costă o franciză Pegas
Tue, 17 Jul 2018 08:59:00 GMT
Brandul românesc de biciclete Pegas lansează sistemul de franciză pentru magazinele sale. În acest moment, Pegas are șapte magazine proprii, în București, Timișoara, Râmnicu Vâlcea, Suceava și Constanța, dar vinde bicicletele în 300 de magazine partenere.

J.C. Flowers Co și BERD anunță preluarea Piraeus Bank Romnia
Tue, 17 Jul 2018 08:46:00 GMT
BERD a achiziționat o participație de 19%, Fondul de Investiții J.C. Flowers & Co. 76,1% din acțiunile Piraeus Bank, iar conducerea băncii va deține 4,9%, au confirmat marți reprezentații BERD. Preluarea fusese anunțată încă de la finele anului trecut, fără ca alte detalii să fie publicate oficial. Banca mamă, Piraeus Bank Group, una dintre cele patru bănci sistemice din Grecia, renunță la investițiile străine și vinde activele internaționale, ca parte a unei transformări cuprinzătoare a sectorului financiar grecesc, așa cum a fost convenită cu Comisia Europeană. În România, Piraeus Bank este una dintre băncile importante de retail, oferind servicii financiare pentru mai mult de 300.000 de clienți, printr-o rețea de 100 de sucursale și agenții, cu peste 1.200 de angajați.

Afacerile handmade se pot nscrie n programul prin care statul le decontează participarea la trgul naţional pentru artizanat
Tue, 17 Jul 2018 08:08:00 GMT
Săptămâna viitoare se deschid aplicaţiile online prin care afacerile cu produse handmade se pot înscrie în Programul national multianual pentru susţinerea meştesugurilor şi artizanatului, prin care statul va deconta benzina şi hotelul pentru o serie de mici afaceri din acest domeniu, care vor să participe la târgul naţional pentru artizantat. Iată procedura de implementare şi documentele necesare înscrierii.

Alex Milcev, EY Romnia: Impactul Legii offshore asupra investiţiilor din Marea Neagră
Tue, 17 Jul 2018 08:02:00 GMT
Titularii de acorduri petroliere din perimetrele offshore au primit, pe data de 9 iulie 2018, veşti importante din partea Parlamentului, care a înaintat spre promulgare, cu rapiditate, dar și cu niște noi modificări, proiectul de Lege privind unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore (denumită în mod generic „Legea offshore”).

Ajustări de prețuri de transfer record n 2017 - un miliard de lei
Tue, 17 Jul 2018 07:54:00 GMT
În urma controalelor fiscale finalizate în anul 2017, inspectorii fiscali au efectuat ajustări de prețuri de transfer de aproximativ 1 miliard de lei, potrivit unor date comunicate de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF). Aceste ajustări reprezintă veniturile suplimentare ce ar fi trebuit înregistrate și impozitate de companii dacă tranzacțiile ar fi fost desfășurate la valoare de piață. Specialiștii avertizează că acestea se vor extinde.

​EXCLUSIV Finanțele iau n calcul ca amnistia fiscală să se aplice celor cu datorii la 31 decembrie 2017 (surse)
Tue, 17 Jul 2018 07:13:00 GMT
Amnistia fiscală s-ar putea aplica atât persoanelor fizice, cât și juridice, cu datorii la data de 31 decembrie 2017, aceasta fiind una dintre ideile luate în calcul de Ministerul Finanțelor Publice (MFP), au declarat, pentru HotNews.ro, surse din instituție.

Acțiunile Tesla au scăzut după ce Musk l-a făcut pedofil pe unul dintre scafandrii care au salvat copii blocați n peștera thailandeză
Tue, 17 Jul 2018 07:12:00 GMT
Tesla Motors a pierdut aproape 2 miliarde de dolari din capitalizarea de piață după ce Musk l-a catalogat drept pedofil pe unul dintre scufundătorii care au salvat copii blocați 18 zile în peștera din Thailanda. Unii analiști spun că Musk face extrem de mult rău business-ului său prin aceste comentarii necugetate și, în cel mai rău caz, oameni care ar fi vrut să-și ia o Tesla vor renunța la idee. Alții spun însă că aceste ieșiri vor fi uitate foarte repede.

nțelegerile dintre consumatori și bănci, intermediate de CSALB, de peste 12 ori mai multe, n prima jumătate a anului
Tue, 17 Jul 2018 06:24:00 GMT
Numărul românilor care și-au rezolvat litigiile pe care le aveau cu instituțiile financiar-bancare prin intermediul Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în Domeniul Bancar (CSALB) a crescut de peste 12 ori în primele șase luni ale anului, la 188, ceea ce indică un interes tot mai mare al consumatorilor față de CSALB. De altfel, nivelul de conștientizare a serviciilor CSALB, mai ales în rândul consumatorilor din țară, a înregistrat o creștere constantă în ultimele luni, mai ales după ce instituția a trimis prin țară Caravanele CSALB.

Proiect de OUG: De la 1 ianuarie 2019, benzina trebuie să conțintă minim 8% biocarburant
Mon, 16 Jul 2018 14:44:00 GMT
Furnizorii de carburanţi vor introduce pe piaţă de la 1 ianuarie 2018 numai benzină cu un conţinut de biocarburanţi de minimum 8% în volum față de 4,5% cât este acum, se arată într-un proiect de Ordonanță de Urgență publicat pe site-ul Ministerului Energiei. Este o obligație impusă prin directive europene, iar neaplicarea ei ar putea duce la sesizarea României la Curtea de Justiție a Uniunii Europene și obligarea la plata unor amenzi și/sau penalități, se precizează în proiectul de act normativ. În cazul motorinei, conținutul de biocarburanți trebuie să fie de minim 6,5% în volum.

Sinceritate de bancher. Treichl, CEO Erste Group: Ar fi trebuit să fiu demis de mai multe ori / Nu sunt bancher, ma consider mai degraba un antreprenor n sectorul bancar!
Mon, 16 Jul 2018 12:55:00 GMT
A condus unul dintre cele mai mari conglomerate financiare din Europa prin criza financiară globală de acum 10 ani, a urmat apoi criza datoriilor din zona euro, urmate de câteva achiziții controversate, dar Andreas Treichl a continuat să supraviețuiască, scriu jurnaliștii de la Financial Times (sursa, pentru abonați). Este de 21 de ani la conducerea Erste Group, cu sediul la Viena, grupul bancar care a pA condus unul dintre cele mai mari conglomerate financiare din Europa prin criza financiară globală de acum 10 ani, a urmat apoi criza datoriilor din zona euro, urmate de câteva achiziții controversate, dar Andreas Treichl a continuat să supraviețuiască profesional, scriu jurnaliștii de la Financial Times (sursa, pentru abonați). Este de 21 de ani la conducerea Erste Group, cu sediul la Viena, grupul bancar care a preluat și care controlează operațiunile celei mai mari bănci locale- BCR. De 25 de ani circulă cu o motocicletă Harley-Davidson. Acum, Treichl are 66 de ani și admite că ar fi trebuit să fi fost demis de mai multe ori "pentru că am făcut greșeli mari și am contribuit la formarea unei viziuni care s-a dovedit apoi a fi una greșită”, spune el.reluat și care controlează operațiunile celei mai mari bănci locale- BCR. De 25 de ani circulă cu o motocicletă Harley-Davidson. Acum, Treichl are 66 de ani și admite că ar fi trebuit să fi fost demis de mai multe ori "pentru că am făcut greșeli mari și am contribuit la formarea unei viziuni care s-a dovedit apoi a fi una greșită”, spune el.

VIDEO Centru de cercetare avansată a cancerului, deschis cu 11 milioane de euro la Iași
Mon, 16 Jul 2018 12:31:00 GMT
În România sunt diagnosticate anual aproximativ 80.000 de cazuri noi de cancer și aproape 50.000 de decese sunt provocate de această boală. Bolnavii de cancer din zona de Nord-Est a României beneficiază de un nou centru de cercetare a cancerului, cu ajutorul căruia medicii specialiști pot prezice mai ușor și exact riscul de apariţie a unor afecţiuni.

Cum faci un plan de afaceri: 9 puncte importante
Mon, 16 Jul 2018 12:18:00 GMT
Când lansezi un startup este foarte important să ai măcar o variantă simplă a planului de afaceri, mai ales dacă ai nevoie de finanţare. Niciun business angel, fond de investiţii sau orice alt potenţial investitor nu-ţi va acorda atenţie daca îţi lipseşte un plan de business elementar. Iată 9 puncte importante care te ajută să-ţi faci un scurt plan de afaceri.

ANAF ncearcă să vndă bunuri aparținnd lui Sorin-Ovidiu Vntu
Mon, 16 Jul 2018 09:38:00 GMT
Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va încerca să vândă prin licitație, pe 31 iulie, un teren cu niște imobile aparținând lui Sorin-Ovidiu Vântu.

Datoria externă totală a crescut după primele 5 luni cu 2,56 miliarde de euro
Mon, 16 Jul 2018 09:37:00 GMT
În perioada ianuarie - mai 2018, datoria externă totală a crescut cu 2,563 miliarde de euro, se arată într-un comunicat transmis luni de reprezentanții Băncii Naționale. În structură, datoria externă pe termen lung a însumat 67,543 miliarde de euro la 31 mai 2018 (70,3% din totalul datoriei externe), în scădere cu 1,6% faţă de 31 decembrie 2017; datoria externă pe termen scurt a înregistrat la 31 mai 2018 nivelul de 28 497 milioane euro (29,7% din totalul datoriei externe), în creştere cu 14,6 la sută faţă de 31 decembrie 2017.

Deficitul contului curent al balanţei de plăţi a trecut după primele 5 luni pragul de 3 miliarde de euro. Balanţa bunurilor aproape că și-a dublat deficitul, n vreme ce serviciile și-au redus excedentul
Mon, 16 Jul 2018 09:31:00 GMT
În perioada ianuarie - mai 2018 contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de 3,018 miliarde de euro, comparativ cu 2,606 miliarde de euro în perioada ianuarie - mai 2017, potrivit datelor publicate luni de Banca Națională a României.

Bitcoin: Reglementări la nivel global pentru monitorizarea criptomonedelor
Mon, 16 Jul 2018 09:24:00 GMT
Consiliul pentru Stabilitate Financiară (Financial Stability Board - FSB), care coordonează reglementările financiare pentru Grupul celor mai dezvoltate 20 de economii ale lumii (G20), a publicat un cadru de reglementări pentru monitorizarea "vigilentă" a riscurilor provocate de criptomonede precum bitcoin şi ether.

Vaslui, Teleorman și Mehedinți sunt cele mai sărace județe. Dacă nu s-ar da ajutoare sociale și pensii, jumătate din țară ar fi n sărăcie
Mon, 16 Jul 2018 08:25:00 GMT
Datele oficiale atât europene cât și naționale dovedesc, în fiecare an, că nu se fac pași mari în direcția estompării sărăciei. Ultimele cifre disponibile sunt din 2017, dar fac referire la anul 2016, iar acestea demonstrează că, dacă statul nu ar plăti asistații sociali și pensionarii, jumătate din populație ar fi în risc de sărăcie și excluziune socială. Sunt unele județe care se află într-o situație critică.

De anul viitor va intra n vigoare o nouă procedura de acordare a tichetelor și voucherelor
Mon, 16 Jul 2018 08:10:00 GMT
Începând cu data de 01 ianuarie 2019, acordarea tichetelor de masă, tichetelor cadou, tichetelor de creșă, tichetelor culturale, respectiv voucherelor de vacanță se va face cu respectarea noii legi (Legii nr. 165/2018), document care reglementează în mod unitar toate aceste proceduri, ocazie cu care se abrogă reglementările în domeniu existente anterior. În termen de 60 de zile de la publicarea legii în Monitorul oficial, trebuiesc adoptate normele de aplicare pentru acest act normativ. Vezi în text principalele modificări introduse.

Oficial sud-coreean: Redeschiderea Parcului Industrial Kaesong, cheia pentru cooperarea economică inter-coreeană
Sun, 15 Jul 2018 06:41:00 GMT
Un oficial sud-coreean însărcinat cu promovarea investițiilor în Complexul Industrial Kaesong din Coreea de Nord susține că redeschiderea acestui parc industrial reprezintă primul pas în reluarea cooperării economice inter-coreene, informează agenția Yonhap.

​VIDEO/FOTOGALERIE Cum a fost la Concursul de Eleganță Auto de la Sinaia 2018
Sat, 14 Jul 2018 08:19:00 GMT
Un Mercedes-Benz 540K Cabriolet A Sindelfingen (1937) a câștigat Concursul de Eleganță Auto de la Sinaia în 2018 („Best of Show”), fiind totodată și cea mai scumpă mașină din concurs. Valoroase sunt însă toate mașinile prezentate, mai ales că proprietarii lor sunt implicați activ și direct în restaurarea și menținerea lor în funcțiune. În acest clip poți vedea întreaga paradă și poveștile despre fiecare mașină participantă strânse de prezentatorul evenimentului, Alexandru Șeremet, secondat în prezentare de Irinel Marghioală și Bogdan Coconoiu (președintele Retromobil Club România – RCR).

Marea Britanie, discuții cu sud-coreenii pentru un deal comercial n urma Brexit
Sat, 14 Jul 2018 06:41:00 GMT
Marea Britanie și Coreea de Sud poartă discuții pentru un nou deal comercial pentru momentul când va ieși din Uniunea Europeană, informează agenția sud-coreeană de presă Yonhap.

Marea Britanie a anunțat că va trece la publicarea lunară a datelor privind PIB, fiind primul stat din lume care adoptă noua metodologie
Sat, 14 Jul 2018 04:48:00 GMT
Oficiul pentru Statistică Națională (ONS) din Marea Britanie va introduce din iulie un nou model de publicare a produsului intern brut (PIB), arată un comunicat publicat pe site-ul instituției. Practic, Anglia va publica lunar datele privind evoluția economiei (PIB-ul), fiind prima națiune care trece la asemenea metodologie. Această mișcare a fost ca răspuns la recomandările recente ca ONS să depună eforturi pentru estimarea PIB-ului în timp util pentru a ajuta factorii de decizie politică. Datele lunare privind PIB se vor publica la 6 luni de la încheierea lunii.

​Cafeaua de weekend. Subiectele săptămnii. Bonus: De ce avem tendința de a ne supra-interpreta visele? Ct valorează Cupa Mondială? De ce nu mai poartă bărbații tocuri? De unde vine numele jocului de poker?
Sat, 14 Jul 2018 04:10:00 GMT
Evenimentele vin, trec și apoi se uită, fiind înlocuite în memoria de scurtă durată cu alte evenimente. De aceea, vă propunem o sinteza săptămânală cu cele mai interesante evenimente de la noi și din lume, cel puțin cu cele care ne-au reținut nouă atenția. O colecție de texte pe care să le puteți savura în fiecare sămbătă la cafeaua de dimineață. Lectură plăcută!

Noi fonduri europene de 24 de milioane Euro pentru proiecte IT de Big Data și Open Data. Descarcă ghidul propus
Fri, 13 Jul 2018 16:47:00 GMT
Statul pregătește o nouă linie de finanțare de aproape 24 de milioane de euro din fonduri europene, pentru infrastructurile de Big Data și Open Data publice privind diversele evidențe cu cetățenii sau firmele din România. Banii sunt asigurați din Fondul European de Dezvoltare Regională, parte a Politicii de coeziune a Uniunii Europene, și reprezintă o oportunitate pentru firme IT care pot fi contractate pentru diferite servicii, în urma unor proceduri de achiziții publice în proiecte.

Inundațiile recente, culturile de gru și ngrijorarile lui Isărescu. Ct de complicată poate fi ploaia romnească
Fri, 13 Jul 2018 13:44:00 GMT
”Suprafețele estimate afectate de inundațiile recente nu sunt definitive, deoarece nu sunt încheiate procesele verbale de constatare a pagubelor la nivel național. Principalele zone afectate de inundații au fost în judetele Covasna, Teleorman, Bacău, Brașov, Mehedinti, Olt, Dolj, Prahova, Botoșani, Arad. Principalele culturi agricole afectate sunt culturile păioase, rapiță, floarea soarelui, soia, mazăre, legume în câmp (sublinierile ne aparțin - n.r.)”, arată reprezentanții Ministerului Agriculturii într-un răspuns la solicitarea HotNews.ro. Acestea ar putea fi și primele la care vom vedea creșteri de prețuri în toamnă, ceea ce ar putea să-i încurce calculele Guvernatorului Isărescu în lupta cu inflația.

[P] Bitdefender a premiat medaliații Olimpiadei Internaționale de Matematică de la Cluj-Napoca ​
Fri, 13 Jul 2018 13:21:00 GMT
Bitdefender, cel mai mare producător de software autohton, a premiat medaliații în cadrul ceremoniei de închidere a Olimpiadei Internaționale de Matematică (IMO), organizată vineri la Cluj-Napoca. Compania a susținut această competiție ca parte a misiunii asumate de creștere a competențelor de matematică și științe.

VIDEO Primul TGV african a atins 357 km/h n teste și va fi lansat oficial n Maroc, la final de an
Fri, 13 Jul 2018 13:01:00 GMT
Primul TGV din Africa urmează a fi dat în folosință peste câteva luni în Maroc, iar în teste trenul a atins 357 km/h, urmând ca viteza maximă comercială să fie de 320 km/h. Marocanii spun că este cel mai ieftin TGV, cu un cost de 9 milioane euro/km, dar sunt și voci care contestă proiectul, într-o țară cu nivel scăzut de trai unde banii ar fi putut fi investiți în alte domenii.

Declarația Unică 2018: depunerea pe internet pe o aplicație ANAF dedicată
Fri, 13 Jul 2018 12:21:00 GMT
Persoanele fizice autorizate (PFA), cei cu dividende, activități intependente, chirii pot depune Declarația Unică pe internet, într-o nouă aplicație pusă la dispoziție de ANAF începând de vineri. Termenul de depunere este 31 iulie 2018, după ce a fost amânat.

10 soft-uri care pot face startup-urile mai productive
Fri, 13 Jul 2018 11:52:00 GMT
Productivitatea este crucială pentru firmele aflate la început de drum. Sunt sute de aplicaţii gratuite sau la preţuri accesibile, dintre care startup-urile pot alege pentru a-şi organiza mai bine munca. Iată zece dintre acestea, recomandate de specialiştii în domeniu.

MFP: Propunerea de reducere a cotelor de TVA pentru publicațiile electronice ar putea fi rediscutată la umătoarea reuniune ECOFIN
Fri, 13 Jul 2018 11:34:00 GMT
România susține propunerea de directivă prin care să fie posibilă reducerea cotelor de TVA pentru publicațiile electronice, iar acest aspect ar putea fi rediscutat la o următoare reuniune a Consiliului pentru Afaceri Economice și Financiare al Uniunii Europene (ECOFIN), se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Finanțelor Publice (MFP).

Trump și amenințările cu taxele vamale - Cte mașini produse n UE ajung n SUA și cum arată exporturile americane spre țările Uniunii
Fri, 13 Jul 2018 10:23:00 GMT
În ultimele săptămâni președintele Donald Trump a amenințat că va pune taxe vamele mari pe mașinile exportate către SUA de țările UE și oficiali din țarile europene au ripostat și spun că America va avea mult de pierdut. Datele ACEA arată că valoarea exporturilor UE în SUA este de șase ori mai mare decât valoarea mașinilor trimise în UE de producătorii din SUA.

PC-urile au avut cel mai bun trimestru din ultimii șase ani
Fri, 13 Jul 2018 08:29:00 GMT
După un declin ce părea să nu se mai termine, PC-urile au înregistrat un al doilea trimestru foarte bun, ceea ce se traduce prin cele mai bune rezultate din 2012 și până în prezent, arată datele celor două companii care ”măsoară” piața: IDC și Gartner. HP, Lenovo și Dell sunt companiile cu cele mai bune vânzări.

Oferta rușilor pentru vnzarea pachetului de acțiuni ALRO s-a schimbat. Perioada a crescut, prețul a scăzut și se acordă discount
Fri, 13 Jul 2018 07:46:00 GMT
Perioada de subscriere în cadrul ofertei de vânzare de către ruși a acțiunilor Alro a fost prelungită cu trei zile, prețul a scăzut, iar acum se acordă și discount, conform unui anunț publicat pe site-ul Bursei de Valori București (BVB).

Miniștrii de Finanțe din zona euro salută cererea Bulgariei de a adera la ERM-2 și uniunea bancară
Fri, 13 Jul 2018 07:45:00 GMT
Miniștrii de Finanțe din zona euro au salutat cererea Bulgariei de a adera la Mecanismul European al Ratelor de Schimb (ERM-2) și la uniunea bancară până în iulie 2019, relatează site-ul EUObserver.eu, citat de Mediafax. Cu toate acestea, minștrii de Finanțe ai statelor care se află află deja în zona euro au avertizat autoritățile din Bulgaria să implementeze reforme pentru sistemul judiciar și să găsească soluții la problemele privind corupția sau crima organizată.

Legea care permite plata trimestrială a dividendelor a fost publicată n Monitorul Oficial
Fri, 13 Jul 2018 07:10:00 GMT

Începând cu data de 15.07.2018 societățile înființate în baza Legii nr. 31/1990 pot să distribuie trimestrial dividende ce provin din profitul exercițiului financiar în curs. ”Repartizarea  profitului se înregistrează în contabilitate pe destinații, după aprobarea situațiilor financiare anuale. Repartizarea trimestrială a profitului către acționari sau asociați se poate efectua opțional, în cursul exercițiului financiar, în limita profitului contabil net realizat trimestrial, plus eventualele profituri reportate și sume retrase din rezerve­ disponibile în acest scop, din care se scad orice pierderi reportate și sume depuse în rezerve”, se arată în document.

CEROPE și băncile comerciale chestionează clienții ca-n BD n acțiune
Fri, 13 Jul 2018 04:27:00 GMT
Organizația non-guvernamentală CEROPE a realizat o aplicație prin care clienții băncilor să fie testați din punct de vedere al cunoștințelor în ceea ce privește educația financiară. Aceasta a fost anunțată, recent, de Valentin Lazea, economistul șef al BNR și președinte al comitetului director al ONG-ului. O privire asupra întrebărilor ne arată că mare parte dintre acestea țin mai degrabă de moralitatea cetățenilor, decât de educație financiară, iar altele par că se dresează absolvenților de ASE, fiind vorba despre aspecte tehnice din piața bancară. Conform unor surse bancare, întrebările încearcă să inducă în dificultate clienții, exact ca la examen, iar unele sunt de o dificultate ridicată.

Cursuri de antreprenoriat n valoare de peste 1.000 de euro de persoană, oferite gratuit de statul romn. Descarcă procedura oficială
Thu, 12 Jul 2018 18:34:14 GMT
Românii interesați de afaceri vor putea urma gratuit și anul acesta, în patru orașe din țară,  cursuri de antreprenoriat dezvoltate de universitatea americană Harvard, finanțate de statul român, în cadrul programului UNCTAD/EMPRETEC 2018, potrivit procedurii publicate joi de Ministerul pentru Mediul de Afaceri.

Declarația Unică 2018: Cteva răspunsuri ale ANAF pentru PFA și alte persoane
Thu, 12 Jul 2018 17:51:00 GMT
Declarația Unică, al cărei termen de depunere a fost amânat de Guvern până pe 31 iulie 2018, ridică încă multe întrebări din partea românilor care trebuie să o depună. Persoane fizice autorizate (PFA), cei cu drepturi de autopr sau cu chirii au pus întrebări pe pagina de Facebook a ANAF, zilele trecute, și au primit anumite clarificări. Câteva merită puțină atenție:

Exclusiv Discuții ntre Liviu Dragnea, Finanțe și companiile petroliere pentru corectarea unor prevederi din Legea offshore, abia aprobată de Parlament: Ar putea fi emisă OUG pentru deducerea investițiilor din Marea Neagră
Thu, 12 Jul 2018 16:59:00 GMT
Șeful PSD Liviu Dragnea s-a grăbit să-și asume Legea offshore privind exploatarea gazelor din Marea Neagră, prezentând varianta adoptată luni de Camera Deputaților ca fiind mult îmbunătățită față de cea care a trecut de Guvern și de Senat. Chiar miercuri seară s-a lăudat la Antena 3 că după o "muncă de luni de zile", a găsit echilibrul corect între interesul statului și cel al companiilor. În realitate, imediat după trimiterea legii la promulgare, Liviu Dragnea, cu cei de la Ministerul Finanțelor alături, a început discuții cu reprezentanții titularilor de acorduri pe "corectarea" formulelor de calcul al impozitelor prevăzute în legea proaspăt adoptată de Camera Deputaților. Potrivit informațiilor obținute de HotNews.ro, în ultimele zile au avut loc mai multe discuții, fiind luată în calcul inclusiv elaborarea unui proiect de Ordonanță de Urgență care să reglementeze deducerea cheltuielilor cu investițiile din Marea Neagră.​

Patru indicatori care ne plasează la limitele inferioare ale economiilor europene sau chiar n afara acestora / Viitoarea recesiune ar putea lovi Romnia cel mai probabil n 2020
Thu, 12 Jul 2018 15:30:00 GMT
Deficitul bugetar, cheltuielile cu salariile (ca pondere în PIB), investițiile publice și veniturile la buget (tot ca pondere în PIB) ne plasează fie la coada UE, fie înafara ei, potrivit datelor prezentate joi la o conferință a OTP Asset Management. România are de departe cele mai mari cheltuieli cu salariile în PIB, iar acest lucru se va vedea în deteriorarea altor indicatori. ”Nu dăm salarii foarte mari, dar problema noastră este că veniturile bugetare ne permit foarte greu să plătim acest nivel al salariilor. Iar cum piața muncii e într-o situație foarte favorabilă, nu e loc de foarte multe opțiuni”, explică Csaba Balint, macroeconomist al OTP Bank. Potrivit scenariului de bază cu care lucrează OTP, o posibilă recesiune ar putea urma cel mai probabil în 2020. Acest scenariu este similar celor cu care lucrează și alte bănci, calculele indicând faptul că România ar mai avea doar doi ani de creștere economică.

Google face schimbări majore pentru Hotel Ads instrumentul prin care hotelierii şi promovează afacerile
Thu, 12 Jul 2018 15:02:00 GMT
Google Hotel Ads, un instrument de promovare a hotelurilor şi a altor afaceri din turism, care funcţionează în peste 150 de ţări, va fi inclus în serviciul de publicitate Google Ads, devenind o parte a acestei platforme.

O aplicaţie, făcută de psihologii de la Universitatea Babeș-Boylai, ce ajută utilizatorii să-şi controleze emoţiile, n topul celor mai vndute aplicaţii iOS de lifestyle, n Romnia
Thu, 12 Jul 2018 14:11:00 GMT
Aplicația PsyPills, creată de de psihologii Departamentului de Psihologie Clinică și Psihoterapie din Universitatea Babeș-Boylai, vizează autocontrolul și reglarea emoțională. Platforma a fost inclusă în topul pe România al celor mai bine vândute aplicaţii dedicate stilului de viață (Mobile App Ranking).

UPDATE Guvernul a decis prelungirea termenului pentru depunerea Declarației unice, pnă pe 31 iulie
Thu, 12 Jul 2018 11:55:00 GMT
Guvernul a adoptat, în ședința de joi, o ordonanță de urgență prin care a fost prelungit, până pe 31 iulie, termenul de depunere a declarației unice de către contribuabili, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

Angajaţii romni şi schimbă greu locul de muncă. Cum văd ei relaţia cu superiorii studiu
Thu, 12 Jul 2018 10:50:00 GMT
Angajații români se clasează pe primul loc la nivel global în ceea ce privește ușurința de a comunica cu colegii lor, indiferent de generația de care aparțin aceștia şi sunt printre cei mai stabili când vine vorba de schimbarea locului de muncă, potrivit unui studiu realizat de o companie din domeniul resurselor umane.

​DOCUMENT Comisia Europeană estimează noi scumpiri n Romnia
Thu, 12 Jul 2018 10:22:00 GMT
Românii ar urma să suporte noi creșteri de prețuri, iar boom-ul economic al României a început deja să înceteze pe fondul scăderii consumului populației, estimează Comisia Europeană, în prognoza intermediară de vară, emisă joi, la Bruxelles.

Corina Mndoiu Senior Manager EY discuta online cu cititorii HotNews.ro pe tema declarației uniceprivind impozitul pe venit și contribuțiile sociale, vineri, de la ora 12:00
Thu, 12 Jul 2018 10:00:00 GMT
Luni, 16 iulie, e data limită pentru depunerea declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale. Nu e clar pentru toată lumea cine trebuie să o depună și cine nu, cum se completează, dacă trebuie incluse eventualele dividende ș.a. Sunt foarte multe întrebări pe care doar specialiștii le pot clarifica. De aceea, HotNews.ro a invitat vineri un asemenea specialist: Corina Mîndoiu Senior Manager, People Advisory Services. Corina va discuta vineri online începând cu ora 12 cu cititorii HotNews.ro și le va răspunde la întrebări. Intalnirea s-a încheiat.

​VIDEO, FOTO Brașov - Predeal, o cale ferată cu istorie bogată, dar cu un viitor care trebuie să aducă modernizarea - O poveste cu certuri, vnt puternic și viteză mică
Thu, 12 Jul 2018 06:28:00 GMT
Între Brașov și Predeal sunt 27 de km și linia este tranzitată zilnic de aproape 50 de trenuri de pasageri, dar acestea fac chiar și peste 40 de minute și, din cauza vântului, de câteva ori pe an cad copaci și circulația este întreruptă uneori câteva ore. De mulți ani se vorbește despre reabilitare, fiindcă linia are nevoie, iar costurile estimate sunt de peste 400 milioane euro, plus TVA. Printre diferitele scenarii de modernizare au fost luate în calcul și unele aproape SF, inclusiv un tunel de 22 km. Despre când ar putea începe lucrările și care este cel mai posibil scenariu puteți citi în articol.

Declarația unică de cnd intră n vigoare și ct timp e valabilă asigurarea medicală de care beneficiază persoana fizică
Wed, 11 Jul 2018 13:07:00 GMT
Luni, 16.07 e termenul limită de depunere  al declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice. Ce se întâmplă cu asigurarea medicală de care beneficiază contribuabilul? De când intră în vigoare și cât timp e valabilă. Aceste două întrebări sunt lămurite pentru cititorii HotNews.ro de către consultantul fiscal Cornel Grama. Foarte pe scurt, din momentul în care am depus Declarația unică cu una din opțiuni de plată a CASS (2.280 lei) sau opțiune (1.140 lei) dobândim calitatea de asigurat chiar dacă nu s-a achitat contribuția. Citește mai jos explicațiile lui Cornel Grama.

Ajutoarele de stat pentru firmele private: 2 exemple de investiții. Descarcă Ghidul propus al solicitantului
Wed, 11 Jul 2018 12:57:00 GMT
Ministerul Finanțelor a publicat un proiect de Ghid al solicitantului pentru firmele private care vor să facă investiții de minimum 3 milioane de euro în România, cu ajutoare de stat de 10%-50% din costurile eligibile, cu exemple.

VIDEO Hidroelectrica, n război cu autoritățile locale și de mediu din cauza dezastrului ecologic de pe lacul Izvorul Muntelui: Peste 250 de tone de deșeuri plutesc pe apă / Este una dintre cele mai grave poluări
Wed, 11 Jul 2018 12:07:00 GMT

Hidroelectrica ia în calcul recuperarea, în instanță, de la autorități, a prejudiciilor cauzate de poluare pe lacul de acumulare Izvorul Muntelui, potrivit unui comunicat al companiei. Hidroelectrica acuză faptul că plătește sume uriașe pentru o poluare de care nu ar fi responsabilă, fiind și ținta presiunilor autorităților de mediu și locale. Potrivit companiei, vinovați de poluare sunt turiștii și locuitorii care lasă gunoaie, dar și autoritățile care nu aplică amenzi și nu amenajează locuri de picnic. Pe de altă parte, autoritățile cer Hidroelectrica să igienizeze lacurile, însă compania a obținut în instanță anularea acestei obligații.

Noi detalii despre eRomnia: Statul a cheltuit peste 19 milioane de lei pe 43 de studii pentru fundamentarea strategiei eRomnia, n urma căreia a rezultat un singur portal de 12 milioane de euro care nu este nici actualizat și nici folosit
Wed, 11 Jul 2018 11:07:00 GMT
Ministerul Comunicațiilor a cumpărat din fonduri publice 43 de studii în valoare de peste 19 milioane lei pentru fundamentarea strategiei eRomânia, aprobată prin HG în anul 2010, strategie în urma căreia a fost realizat un singur proiect - portalul eRomania, pe care statul a cheltuit 12 milioane euro, care nu este nici actualizat și nici folosit, arată un raport publicat în această săptămână de Curtea de Conturi. Ministerul a cheltuit ineficient peste 31,3 milioane lei în perioada 2007-2016 pe astfel de studii, unele pentru strategii care nu există și programe care nu au mai fost implementate. Culmea este că inspectorii recomandă Ministerului să facă alte analize pentru a afla cum s-a ajuns aici și să ia măsuri ca astfel de situații să nu se mai repete.

SONDAJ Cum plătiți pentru cheltuielile făcute n concediu?
Tue, 10 Jul 2018 12:03:00 GMT

​Foarte mulți români pleacă în această perioadă în concediu, unii în țară, alții în străinătate. În funcție de destinație și de disponibilitate, ei vor acoperi cheltuielile fie cu cardul, fie cu bani gheață. Dvs. cum intenționați să plătiți pentru ce veți cheltui în concediu?
  • Participă la sondajul HotNews.ro

DOCUMENT Fonduri europene de 5,7 milioane de euro pentru decontaminarea siturilor afectate de poluare
Mon, 09 Jul 2018 18:22:00 GMT
Zonele din România afectate de poluarea istorică vor putea fi decontamnate prin proiecte europene finanțate din fonduri nerambursabile în valoare de 5,7 milioane de euro, bani asigurați în acea mai mare parte din Politica de coeziune a Uniunii Europene, printr-un apel lansat luni de Ministerul Fondurilor Europene.Copyright 2018 Pandora Impex SRL.