Hotnews.ro - economie - feed-uri RSS - eclub.ro
 Pagina principală
 Imobiliare  | Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Coduri poştale  | Repertoar  | Culinare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 
Hotnews.ro - economie

Finanțele: Loteria bonurilor fiscale continuă cu o nouă extragere n data de 18 noiembrie
Sat, 17 Nov 2018 16:22:00 GMT
Extragerea bonurilor fiscale câștigătoare emise între 1 și 31 octombrie 2018 este programată duminică, 18 noiembrie 2018. Fondul de premiere este de 1 milion de lei, sumă din care vor fi acordate cel mult 100 de premii, potrivit unui anunț publicat sâmbătă seara de MFP.

Start-Up Nation 2018-2019: S-a anunțat cnd s-ar putea deschide nscrierile pentru max. 200.000 RON de la stat. Principalele prevederi
Sat, 17 Nov 2018 12:42:19 GMT
Ministrul pentru Mediul de Afaceri a anunțat data la care susține el că s-ar putea deschide aplicația online în care firmele se vor putea înscrie în programul Start-Up Nation 2018-2019, prin care statul spune că va oferi ajutoare nerambursabile de maximum 200.000 de lei (aproape 43.000 euro) fiecare unor firme mici și mijlocii noi.

6 lucruri pe care nu le-a spus Ministerul Finanțelor referitor la ratingul Fitch
Sat, 17 Nov 2018 11:12:00 GMT
Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a publicat un comunicat de presă cu privire la ratingul Fitch acordat României în privința datoriei guvernamentale, respectiv BBB-/F-3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi în monedă locală. Problema este că au fost prezentate doar datele pozitive din comunicatul original. Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, chiar are o declarație în care vorbește despre recunoașterea creșterii economice sustenabile și perspectivele solide de dezvoltare.

Black Friday 2018: Valoarea totală a cumpărăturilor online a depășit un miliard de lei, estimează PayU
Sat, 17 Nov 2018 10:42:00 GMT
Numărul de tranzacții online a crescut cu 60% față de ediția 2017 a Black Friday, în timp ce ca valoare creșterea a fost de 40%, arată datele procesatorului de plăți PayU. Dacă se iau în calcul toate cumpărăturile online – plătite atât online cât și cu numerar la livrare, atunci PayU estimează că valoarea totală a tranzacțiilor realizate în ziua de Black Friday a depășit un miliard de lei. De acest Black Friday ponderea plăților cu cardul a atins noi recorduri, ajungând la 30-35% la cele mai mari magazine.

Fitch a confirmat ratingul Romniei la BBB minus, cu perspectivă stabilă
Sat, 17 Nov 2018 09:29:50 GMT
Agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a confirmat vineri ratingul pentru datoriile pe termen lung în valută al României la "BBB minus", perspectiva asociată fiind stabilă, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară, citat de Agerpres.

Black Friday 2018: eMAG a vndut de peste 450 milioane lei, din care 100 de milioane n primele 37 de minute
Sat, 17 Nov 2018 07:28:54 GMT
​Vânzările totale pe platforma eMAG au fost de 459 milioane lei de Black Friday, cu 25% mai mult decât anul trecut. Cele mai interesante produse s-au vândut în primele minute, iar cea mai mare comandă a fost de 146.000 lei. eMAG, Flanco și Altex sunt locurile de unde românii cumpără cel mai mult de Black Friday.

VIDEO-INTERVIU Irina Bossy-Ghica: La Reuters și BBC dacă nu erai englez nu erai promovat. Ca femeie era și mai rău / Presa romnească e pe undeva mai liberă dect cea franceză/ n redacția BBC erau securiști infiltrați: Am avut un cod secret cu mama mea: o rețetă de prăjituri anunța venirea securiștilor (PARTEA II)
Fri, 16 Nov 2018 18:01:00 GMT
Irina Bossy-Ghica a lucrat 2 ani la BBC și 8 ani la Reuters, iar impresiile despre experiența sa în jurnalismul anglo-saxon sunt înpărțite. "Am fost formată la cele mai bune organe de presă din lume, am lucrat doi ani la BBC, fără să îmi dau identitatea pe post. Mă chema Ruxandra Grigorescu, dar în redacție erau oameni infiltrați și mama a avut probleme cu Securitatea". La agenția Reuters s-a simțit "cu adevărat liberă", dar spune că cei care nu erau englezi nu erau deloc promovați, ia rfemeile erau discriminate. "Eu nu aș da deloc în presa română, pentru că traiesc în Franța și nu găsesc deloc la înălțime jurnalismul francez. Anumite informații care se dau la televizor în România, nu s-ar da în Franța - despre președinte, despre primul ministru, e un ton foarte liber" - a precizat Irina Bossy-Ghica.

Fonduri europene 2018-2019: Mai sunt bani de luat pentru afaceri ca morăritul sau producția de lactate
Fri, 16 Nov 2018 17:45:38 GMT
Antreprenorii români mai au la dispoziție fonduri europene importante pentru investiții eligibile la decontare de până la 2,5 milioane de euro fiecare pentru afaceri în procesarea produselor agricole, cum ar fi cele de morărit sau lactatele, au anunțat, vineri, autoritățile.

Reduceri de 10% sau 5% pentru cei care şi achită mai devreme obligațiile fiscale
Fri, 16 Nov 2018 13:53:00 GMT
Persoanele fizice care au depus Declarația Unică până la 31 iulie 2018 și își achită integral obligațiile fiscale estimate pentru anul 2018, până la 15 decembrie, inclusiv, vor primi o bonificație de 5% din totalul sumei datorate, transmite Ministerul Finanţelor.

Președintele Consiliului de Administrație al Electrica a demisionat, ca urmare a numirii n funcția de prim-vicepreședinte al ASF
Fri, 16 Nov 2018 13:46:53 GMT
Electrica informează că în data de 15 noiembrie 2018, președintele Consiliului de Administrație al companiei, Elena Doina Dascălu, a demisionat din această calitate, ca urmare a numirii de către Parlamentul României în funcția de prim-vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară începând cu data de 14 noiembrie 2018.

Consultant: Investiţiile n criptomonede mai multe riscuri dect beneficii
Fri, 16 Nov 2018 13:25:00 GMT
În prima jumătate a anului 2018, 86% din principalele oferte inițiale de monede (ICO-uri), care au fost cotate la o bursă de schimb de criptomonede în 2017, sunt sub prețul lor inițial de cotare, iar un portofoliu al acestor ICO-uri a scăzut cu 66% de la apogeul pieței de la începutul acestui an. Mai mult, 30% dintre acestea și-au pierdut substanțial valoarea, arată o analiză EY România.

CFR SA va publica două licitații n valoare totală de peste 500 milioane lei pentru linia Gara de Nord - Aeroport Otopeni
Fri, 16 Nov 2018 13:10:00 GMT
CFR SA va publica două licitații ce prevăd selectarea unui consultant, precum și selectarea constructorului pentru derularea serviciilor de proiectare și execuție lucrări în vederea modernizării liniei de cale ferată București Nord – Aeroport Internațional Henri Coandă București, scrie ClubFeroviar. Legătura feroviară ar trebui să fie gata până în iunie 2020 când se vor ține meciurile în cadrul Euro și foarte mulți sunt sceptici că se va reuși.

Jeff Bezos: Cred că va veni o zi cnd Amazon va da faliment. Durata de viață a marilor companii este cam de peste 30 de ani, nu de peste un secol
Fri, 16 Nov 2018 12:08:00 GMT
Jeff Bezos, șeful Amazon, a spus că va veni și ziua în care compania va da faliment, însă spune că trebuie făcut tot ce este posibil pentru ca acea zi să vină cât mai târziu, scrie CNBC, care relatează o întâlnire a lui Bezos cu angajații. Deocamdată acel moment pare a fi extrem de departe, capitalizarea companiei fiind de 800 miliarde dolari, iar efectivele de angajați au ajuns la 600.000.

Ministerul Economiei, despre modificarea organigramei care ar oferi puteri suplimentare directorului de cabinet: Este un proiect care poate suferi modificări de formă și fond pnă la momentul adoptării de către Guvern
Fri, 16 Nov 2018 11:42:00 GMT
Ministerul Economiei susține că proiectul privind modificarea organigramei poate suferi modificări de formă și fond până la momentul adoptării de către Guvern. Astfel răspunde controversei legate de modificarea organigramei care ar oferi puteri suplimentare directorului de cabinet al ministrului Dănuț Andrușcă. Ministerul mai spune că "este nedrept ca atenția să fie îndreptată asupra unei singure persoane, în condițiile în care Ministerul Economiei funcționează și performează ca o echipă". Reamintim că HotNews.ro a dezvăluit că organigrama Ministerului Economiei va fi modificată drastic, în așa fel încât cele mai importante structuri vor fi subordonate direct directorului de cabinet al ministrului economiei, Dănuț Andrușcă.

​INFOGRAFIC Black Friday 2018: Afacerile comercianților de electronice și electrocasnice ar putea depăşi 2 miliarde euro
Fri, 16 Nov 2018 10:21:00 GMT
Afacerile comercianților de electronice și electrocasnice ar putea depăși, în acest an, pragul de 2 miliarde de euro (9,5 miliarde de lei), pe fondul apetitului românilor pentru achiziții cu ocazia Black Friday și a sezonului de shopping de Crăciun, arată o analiză realizată de KeysFin.

​Document prezentat de Victor Ponta: Ministerul Justiției a atras atenția Guvernului că OUG privind nființarea fondurilor suverane ar fi neconstituțională
Fri, 16 Nov 2018 09:00:00 GMT
Ministerul Justiției a atras atenția Guvernului asupra caracterului neconstituțional al proiectului de Ordonanță de Urgență privind înființarea fondurilor suverane de dezvoltare și investiții, potrivit unui document semnat de ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici, document publicat de Victor Ponta pe contul său de Facebook. Victor Ponta susține, totodată, că "Liviu Dragnea a fost abordat inca din 2016 de grupuri de interese economice din afara tarii care si-au aratat interesul in a prelua aceste companii fara insa sa participe cu bani la listari sau privatizari".

TechCrunch: Un romn și-a făcut un startup de depistare a cancerului de prostată și a strns finanțare de 4 milioane de dolari
Fri, 16 Nov 2018 08:40:00 GMT
Un tânăr, care a studiat Calculatoare și Matematică Aplicată la Universitatea Spiru Haret din București, și-a făcut un startup ce oferă pachete de depistare a cancerului de prostată în SUA și a obținut o investiție de 4 milioane de dolari, potrivit publicaței americane TechCrunch.com.

Zece sfaturi utile pentru cumpărăturile de Black Friday
Fri, 16 Nov 2018 08:35:00 GMT
Când călătoriți în străinătate, vi s-a întâmplat deseori, atunci când doreați să faceți o plată cu cardul, să fi fost întrebat dacă doriți să achitați cumpărăturile în moneda locală sau în lei. Același lucru se poate întâmpla și atunci când încercați să retrageți bani dintr-un bancomat în străinătate sau să plătiți pentru cumpărăturile făcute online. Pentru moment, aveți un sentiment de dezorientare, iar, de cele mai multe ori ați ales plata în moneda națională (pentru siguranță, desigur!)

Autorităţile lucrează la o nouă legislaţie care să regleze şi problemele legate de perioadele de promoţii. Șeful Consiliului Concurenței, despre Black Friday: Comercianții trebuie să-și facă ordine n casă. Dacă și compromit imaginea toți vor fi afectați
Fri, 16 Nov 2018 08:03:00 GMT
Autorităţile lucrează la o nouă legislaţie în sectorul comerţului, care ar urma să regleze şi problemele legate de perioadele de promoţii, iar comercianţii trebuie ''să-şi facă ordine în casă'', altfel tot ei vor pierde clienţi, a declarat, joi, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, citat de Agerpres.

Black Friday 2018: O bancă oferă bilete la Untold
Fri, 16 Nov 2018 08:01:00 GMT
Reduceri de 50% la oferta standard pentru serviciile destinate micilor patroni și bilete la festivalul Untold se numără printre discount-urile pe care Banca Transilvania le-a lansat vineri în campania de shopping online BANK Friday, varianta bancară a Black Friday.

Producătorul biscuiților Oreo, vizat de Greenpeace pentru salvarea urangutanilor
Fri, 16 Nov 2018 07:44:00 GMT
Producătorul biscuiților Oreo a devenit cea mai nouă țintă a Greenpeace în campania privind stoparea distrugerii pădurilor tropicale pentru uleiul de palmier, scrie The Straits Times, citând Bloomberg.

Reacțiile amuzante ale utilizatorilor eMAG la icoane puse n vnzare:Le-am pus n sufragerie, iar noaptea trecută au nceput toate să plngă și mi s-a umflat parchetul
Fri, 16 Nov 2018 06:49:00 GMT
Un set de 82 de icoane individuale "de care are nevoie o Biserică" au fost puse în vânzare de eMAG, iar cu ocazia Black Friday prețul este redus cu 24%, la aproape 10.000 de lei. Utilizatorii platformei s-au întrecut în glume pe seama acestui produs în secțiunea de comentarii. Redăm câteva dintre cele mai amuzate.

Finanțele se ncurcă n termene. Mulți contribuabili și pot pierde bonificația de 5% pentru depunerea declarației unice n format electronic
Fri, 16 Nov 2018 05:09:47 GMT
Declarația unică este reglementată prin OUG nr. 18/2018 publicată în Monitorul oficial nr. 260 din 23.03.2018. aceasta este depusă de persoanele fizice ce realizează venituri de natură extra salarială (activități independente, profesii libere, venituri din dividende, venituri din alte surse, etc). Desigur, depunerea declarației ține cont de situația personală a fiecărui contribuabil ce a realizat astfel de venituri, nu toți având obligația completării tuturor secțiunilor, nefiind obiectul analizei.

Financial review Prima pagină a presei străine: n rugăciunea Tatăl Nostru va fi nlocuit un vers. Interviu cu Manfred Werner, posibil viitor șef al CE. Theresa May promite să lupte pentru Brexitul ei. Vestele galbene, un fenomen dificil de definit
Fri, 16 Nov 2018 03:03:00 GMT
Financial Times: Theresa May promite să lupte pentru Brexitul ei ● Procurorul saudit îl exonerează de vină pe prințul moștenitor în cazul uciderii lui Khashoggi ● Handelsblatt: Manfred Weber critică imaginea guvernului federal în Europa ● Les Echos: "Vestele galbene", un fenomen dificil de definit ● Kathimerini: Grecia - superexcedent bugetar primar exagerat pentru a-i convinge pe creditori ● Rainews: În noua versiune a rugăciunii "Tatăl Nostru" va dispărea versetul "Şi nu ne duce pre noi în ispită". ● La Repubblica: A fost dejucat un atentat împotriva jurnalistului Federico Ruffo. Lectură plăcută!

Black Friday 2018 Oferte și reduceri la cele mai cunoscute magazine. Cea mai mare comandă a fost de 129.000 lei și a constat n 720 grame de lingouri de aur. Mai multe magazine au bătut recordurile de vnzări.
Thu, 15 Nov 2018 20:05:00 GMT

Black Friday 2018 a început la unii comercianți la 1 noiembrie, la alții miercuri și joi, iar la eMAG promoțiile au început înainte de ora 7.00 dimineața. Toate magazinele au promis reduceri maxime de peste 80%, dar media a fost pe undeva pe la 25-35%. În articol: reduceri și oferte de Black Friday 2018 la magazine precum eMAG, Altex, Flanco sau EvoMAG. UPDATE Doar cei foarte rapizi au prins cele mai bune oferte: 500 de smartphone-uri Samsung Galaxy S8 s-au vândut în 64 de secunde și 501 telefoane iPhone X în 43 de secunde. Datele PayU arată că au fost făcute comenzi și din afara țării, din Marea Britanie, Ungaria, Franța, Italia dar și din locuri îndepărtate precum Costa Rica.

HotNews.ro a transmis LIVE TEXT cele mai interesante anunțuri din cursul zilei de vineri.

Principalul competitor al UiPath primeşte o finanţare de 300 milioane dolari de la SoftBank
Thu, 15 Nov 2018 16:26:46 GMT
Dezvoltatorul de software RPA (Robotic Process Automation – roboţi software), startup-ul Automation Anywhere, a primit o finanţare de 300 milioane de dolari de la fondul de investiţii SoftBank şi ajunge la o evaluare de 2,6 miliarde de dolari, sub valoarea unicornului românesc UiPath, principalul competitor din piaţă.

Hidroelectrica, obligată să distribuie 550 de milioane de lei sub formă de dividende suplimentare
Thu, 15 Nov 2018 15:12:00 GMT
Exact cum era de așteptat, Hidroelectrica a anunțat joi că acționarii vor discuta în ședința AGA din 19 decembrie distribuirea a 550 de milioane de lei sub formă de dividende suplimentare. Ministerul Energiei, acționarul majoritar al companiei, a solicitat să fie repartizate sume din rezerve. Reamintim că și alte companii de stat profitabile sunt forțate de Guvern să distribuie sub formă de dividende sume mari din rezerve, chiar cu prețul de a pune în pericol investiții importante. Până acum au anunțat că vor scoate bani din rezerve companiile Romgaz, Nuclearelectrica, Transelectrica, Transgaz și Hidroelectrica.

Romgaz: Nu ne prisoseau banii pe care trebuie să-i plătim ca dividende suplimentare/ Pentru oportunități de investiții, am putea apela la emisiuni de obligațiuni și mprumuturi bancare
Thu, 15 Nov 2018 14:55:00 GMT
Consiliul de Administrație al Romgaz a fundamentat, săptămâna trecută, suma de 501 de milioane de lei pe care o poate distribui sub formă de dividende suplimentare, calculele ținând cont de programul de investiții. Atât a considerat conducerea companiei că poate distribui, în urma unei solicitări a Ministerului Energiei, în calitate de acționar majoritar, de a repartiza sume din rezerve sub formă de dividende suplimentare. Însă, statul român nu s-a mulțumit cu cele 500 de milioane de lei și a cerut încă 215 milioane de lei, la o valoare pe acțiune de 1,86 lei. În aceste condiții, societatea va identifica sursele pentru acoperirea sumei cerute de acționarul majoritar.

VIDEO n Maroc se inaugurează prima linie ferată de mare viteză din Africa și una dintre cele mai ieftine din lume
Thu, 15 Nov 2018 14:41:00 GMT
Președintele francez Macron și regele Mohammed al VI-lea al Marocului inaugurează la Tanger prima linie de TGV din Africa, trenurile urmând să circule pe o distanță de 350 km. Marocanii spun că este cel mai ieftin TGV, cu un cost de sub 10 milioane euro/km, dar sunt și voci care contestă proiectul, într-o țară cu nivel scăzut de trai unde banii ar fi putut fi investiți în alte domenii.

De ce a scăzut cotația bitcoin la cel mai mic nivel din ultimul an
Thu, 15 Nov 2018 13:38:00 GMT
Cotația bitcoin a scăzut cu mai mult de 12%, atingând cel mai slab nivel din mai mult de un an. Prețul celei mai populare criptomonede a coborât sub 5500 de dolari (5495 de dolari la momentul redactării acestui articol), departe de nivelul pe care l-a atins în timpul ascensiunii de la sfârșitul anului 2017.

Doar 12% dintre firme au finalizat implementarea GDPR pnă la intrarea n vigoare. Care sunt acestea şi cele mai afectate domenii raport
Thu, 15 Nov 2018 13:08:00 GMT
Doar 12% dintre firme au finalizat implementarea GDPR (regulamentului privind protecţia datelor personale) până la 25 mai, data la care a regulamentul a intrat în vigoare, arată un raport PwC. Cele mai multe dintre acestea au un număr de până în 200 de angajați (57%) și activează în domeniul farmaceutic, cel al serviciilor financiare, auto și energie.

Guvernul a aprobat cadrul general pentru nființarea de fonduri suverane/ Urmează să fie stabilite companiile care vor face parte dintr-un fond suveran de investiții
Thu, 15 Nov 2018 12:51:00 GMT
Guvernul a aprobat în ședința de joi, după negocieri aprinse între PSD și ALDE, proiectul de Ordonanță de Urgență privind cadrul general de înființare a fondurilor suverane. Acesta este un prim pas pentru înființarea unui fond suveran de investiții și dezvoltare. Pasul următor și cel mai dificil este aprobarea unei Hotărâri de Guvern care să prevadă înființarea fondului și companiile care vor face parte din el. În privința hotărârii de guvern, vor fi alte negocieri între cele două partide aflate la guvernare, aceasta în condițiile în care acum ALDE, prin Ministerul Energiei, controlează mare parte din managementul societăților energetice de stat. ALDE nu vrea să piardă acest control. Pe de altă parte, și PSD, prin Ministerul Finanțelor vrea să ajungă la butoanele acestor companii.

Afacerile vor putea primi mesaje de la clienți direct pe Google Maps
Thu, 15 Nov 2018 12:35:00 GMT
Google lansează o nouă funcție a aplicației de cartografiere Maps, prin care posibilii clieți pot cere informații sau comanda produse și servicii în timp real prin intermediul mesajelor text. Trimiterea mesajelor către afaceri oferă clienților posibilitatea de a pune întrebări fără a trebui să contacteze firma telefonic, astfel încât să poată comanda un tort pentru ziua de naștere sau să afle dacă un magazin de pantofi are mărimea sa, printr-un simplu mesaj text.

Angajații Facebook sunt tot mai demoralizați, arată un sondaj intern citat de Wall Street Journal
Thu, 15 Nov 2018 12:07:00 GMT
Anul dificil pe care l-a avut Facebook, presărat cu diverse scandaluri, a influențat și încrederea angajaților în companie și a schimbat și modul în care aceștia își văd viitorul la Facebook, scrie Wall Street Jornal, citând un sondaj făcut în rândul angajaților. De exemplu, doar 52% dintre angajați s-au arătat optimiști în ceea ce privește viitorul companiei, față de 84% acum un an.

Peste jumătate dintre romni vor să facă cumpărături de Black Friday. Topul produselor căutate şi de unde vor să cumpere
Thu, 15 Nov 2018 12:04:00 GMT
Nouă din zece români au auzit de Black Friday, cel mai mare eveniment de shopping al anului, iar numărul celor care doresc să cumpere cel puțin un produs la reduceri este în creștere, potrivit unui studiu realizat de Kantar Millward Brown România. Topul produselor căutate şi al magazinelor de unde vor românii să-şi facă cumpărăturile de Black Friday.

Semnal de ngrijorare al AmCham Romnia: Securitatea energetică a Romniei poate fi pusă n pericol de lipsa investițiilor n producerea de energie electrică
Thu, 15 Nov 2018 11:43:00 GMT
Camera de Comerț Americană în România (AmCham Romania) atrage atenția asupra lipsei de investiții private într-unul dintre principalii piloni strategici ai economiei - domeniul generării energiei electrice. În ultimii ani investițiile private în acest sector s-au diminuat dramatic până aproape de zero, în condițiile în care parcul de generare a energiei electrice din surse convenționale în România este îmbătrânit, precizează AmCham.

Republica Moldova și Romnia au inițiat negocierile pentru excluderea tarifelor de roaming / Premierul Pavel Filip: Poate reușim să semnăm acest acord pe 22 noiembrie la București
Thu, 15 Nov 2018 11:15:00 GMT
Republica Moldova și România au inițiat negocierile pentru semnarea unui acord interguvernamental care prevede că cetățenii din ambele state vor putea vorbi la telefon fără a achita tarifele de roaming, un proiect în acest sens fiind aprobat miercuri, 14 noiembrie, de Executivul din Republica Moldova, a anunțat miercuri Guvernul de la Chișinău. "Poate reușim chiar în ședința comună a Guvernelor din Republica Moldova și România, care urmează să aibă loc pe data de 22 noiembrie la București, să semnăm acest acord", a precizat premierul Pavel Filip.

Lazea, BNR: Mă ndoiesc sincer că, la nivelul IFN-urilor, funcționează această conştiinţă de a-și educa clienții. Mă ndoiesc! IFN-urile: Nu credem că ar trebui să fim puși n aceeași oală cu casele de amanet, de pildă
Thu, 15 Nov 2018 11:11:00 GMT
"Un număr mic de bănci s-au trezit la realitate că ar fi bine să-şi educe clienţii, dar mă îndoiesc sincer că, la nivelul IFN-urilor, această conştiinţă a ajuns deja. Mă îndoiesc. Dar aștept să fiu contrazis.", a spus joi, economistul-şef al Băncii Naţionale a României, Valentin Lazea, la cea de-a 14-a conferință anuală a industriilor de leasing şi credit de consum din cadrul ALB România - Asociaţia Societăţilor Financiare.

RCSRDS a pierdut n primă instanță procesul privind amenda de 7.000 de lei primită pentru că ar fi colectat excesiv datele personale / Ce amenzi au primit Orange, Vodafone și Telekom
Thu, 15 Nov 2018 10:31:00 GMT
Tribunalul București a respins în data de 8 noiembrie cererea RCS&RDS de anulare a unei amenzi de 7.000 de lei aplicate în acest an de Autoritatea pentru Protecția Datelor (ANSPDCP) pentru că ar fi prelucrat în mod excesiv date cu caracter personal ale clienților, fără a avea consimțământul expres al persoanelor vizate. La solicitarea HotNews.ro, autoritatea a precizat că pentru aceleași nereguli a amendat Orange, Vodafone și ambele firme din grupul Telekom România (fostele Romtelecom și Cosmote).

  • Vezi în articol motivele și amenzile aplicate de Protecția Datelor acestor operatori și câți dintre ei au contestat deciziile autorității.

Păunescu (CSALB): Sunt mulți funcționari bancari care nu au auzit de Centru de Soluționare Alternativă a Litigiilor
Thu, 15 Nov 2018 09:20:00 GMT
Educația financiară la nivelul angajaților băncii este foarte importantă pentru că aceștia vând produsele financiare, a declarat, Alexandru Păunescu, director în cadrul Direcției Juridice la Banca Națională a României și membru în colegiul de coordonare al Centrului de soluționare alternativă a litigiilor în sistemul bancar (CSALB).

Mugur Isărescu: Funcționarii bancari sunt prost plătiți, insuficient educați și suprancărcați cu tendința de a da vina pe BNR
Thu, 15 Nov 2018 08:55:00 GMT

Bancherii nu au avut grijă ca funcționarul de la front office care este în relație directă cu consumatorii să fie mai bine plătit, susține guvernatorul Băncii Naționale României (BNR), Mugur Isărescu, într-o conferință organizată de Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în Sistemul Bancar (CSALB).
UPDATE1: Isărescu: Dacă încerci să-i salvezi pe ei, cei 10 milioane, plătesc 20 de milioane în sensul că-i salvezi cu bani publici, din impozite și taxe.
UPDATE 2 Guvernatorul BNR: I-am spus aseară președintelui EBA: "Dacă vă mai urmăream mult aș fi înțeles că e mai mult decât greu să recâștigăm încrederea".

Netflix cu finanțare de la utilizatori: Un start-up strnge bani pentru filme și seriale și mparte profitul cu abonații
Thu, 15 Nov 2018 07:49:00 GMT
Startup-ul britanic din industria divertismentului Bombay Sour a creat o platformă de streaming video pe care abonații vor putea investi în viitorul conținut. Platforma, descrisă ca fiind un "crowdfunded Netflix", folosește tehnologia din spatele criptomonedelor — blockchain pentru a permite utilizatorilor să finanțeze proiecte pilot înainte ca acestea să ajungă pe TV sau pe alte site-uri de streaming video, iar apoi imparte profitul cu aceștia.

Nicolae Cinteză, șeful Supravegherii din BNR, despre cum s-a ajuns la limitarea ndatorării: Existau bănci care mergeau pe un grad de ndatorare de 70%, ceea ce era de neacceptat. Cte tranzacții bancare sunt n curs și cum se re-așază piața IFN-urilor
Thu, 15 Nov 2018 05:41:00 GMT
"Acum vreo doi ani și jumătate noi cei de la Supraveghere ne adresam Direcției de Stabilitate rugându-i să re-analizeze gradul de îndatorare. De fapt, Direcția de Reglementare nu avea un grad de îndatorare propriu-zis pe care să îl țintească, acesta fiind înscris doar în normele interne ale băncilor. Neavând așadar o limită maximă, era dificil să-i impui unei bănci o anumită limită", a explicat Nicolae Cinteză, șeful Supravegherii din BNR, la o conferință organizată de Piața Financiară. "Până acum ceva vreme, BNR trebuia doar să aprobe normele de creditare ale băncilor comerciale", a adăugat Cinteză.

Financial review Prima pagină a presei străine: Mafia şi Ndrangheta au acaparat jocurile de noroc online. Economia Germaniei frnează puternic. Premierul ceh, acuzat că şi-a trimis fiul n Crimeea, pentru a-l proteja de o anchetă. May, pregătită să-și nfrunte adversarii
Thu, 15 Nov 2018 03:50:00 GMT
Financial Times: May, pregătită să înfrunte reacțiile adversarilor după ce a câștigat bătălia feroce pentru Brexit. ● Les Echos: Creșterea economică a Germaniei frânează puternic ● The Guardian: Proiectul de acord al Theresei May pe tema Brexit: ce e şi ce va urma? ● Le Temps: Bazele unui "Italexit" ● La Repubblica: Mafia şi "Ndrangheta au acaparat jocurile de noroc online ● Noviny : Posibilă demisie a premierului ceh, acuzat că şi-a trimis fiul în Crimeea, pentru a-l proteja de o anchetă de corupţie. Lectură plăcută!

Surse: Deputatul PSD Marius Bota ar putea renunța la funcția de vicepreședinte ASF, deși a fost validat de Parlament / Marius Bota: Nu fac nicio declarație. Mine!
Wed, 14 Nov 2018 21:18:00 GMT
Deputatul PSD Marius Bota ar putea renunța la funcția de vicepreședinte ASF responsabil pentru piața de capital, deși a fost validat de Plenul Parlamentului, au declarat miercuri seara pentru HotNews.ro mai multe surse parlamentare. "Discuții despre posibila renunțare a acestuia la ocuparea funcției de vicepreședinte ASF au avut loc chiar azi, înainte de validarea din Plen", au precizat pentru HotNews.ro surse PSD. 'Își va da demisia după publicarea hotărârii de numire în Monitorul Oficial. Nu avea experiența necesară și exista riscul să fie demis de Curtea Constituțională. Bota nu a vrut să riște. Ar fi pierdut mandatul de deputat", susțin alte surse parlamentare.

  • Contactat miercuri seara de HotNews.ro, Marius Bota a spus: "Nu fac nicio declarație. Mâine!"

Parlamentul European cere majorarea bugetului UE pentru programul de inovare Orizont
Wed, 14 Nov 2018 16:04:00 GMT
Parlamentul European a adoptat, marți, la Strasbourg, noul buget multianual (MFF) al Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027, cerând suplimentarea unor investiții, printre care și cele din programul Orizont, prin care se finanțează proiecte inovatoare inclusiv cele realizate de către startupuri.

Afacerile DIGI după primele nouă luni din 2018: Veniturile au crescut cu 9,9% pnă la 752 milioane de euro
Wed, 14 Nov 2018 15:43:00 GMT
Digi Communications, compania mamă a RCS&RDS, a înregistrat în primele nouă luni din acest an venituri consolidate de 752 milioane de euro, în creștere cu 9,9% față de aceeași perioadă din 2017, conform datelor publicate miercuri de grup. În România, grupul a raportat o creștere cu 8,7% a numărului de abonamente de cablu TV (3,2 milioane abonamente, la 30 septembrie 2018) și o creștere cu 10,5% a numărului de abonamente de internet fix (2,5 milioane abonamente). Pe segmentul telefoniei mobile, RCS& RDS a fost liderul portabilității cu circa 31% din total piață, reprezentând aproape 185.000 de numere portate în rețeaua Digi Mobil.

Un startup cu vinuri: Cum se construieşte o afacere nouă ntr-o piaţă dominată de jucători cu tradiţie
Wed, 14 Nov 2018 14:59:00 GMT
O afacere de familie a mizat pe producţia de vinuri, pe o insulă italiană, unde mari jucători cu tradiţie în domeniu sunt greu de depăşit. Diversificarea afacerii şi turiştii care caută experienţe deosebite aduc acestui business venituri de peste 3,5 milioane de euro pe an.

UE va limita tarifele la apelurile telefonice ntre statele membre
Wed, 14 Nov 2018 14:57:00 GMT
Tarifele la apelurile telefonice transfrontaliere în interiorul Uniunii Europene vor avea o limită superioară de 19 cenți/minut, începând cu 15 mai 2019, potrivit unei propuneri de directivă adoptate, miercuri, la Strasbourg, de Parlamentul European.

Startup-ul romnesc UiPath obține o investiție mai mare dect cea anunțată inițial. Unicornul valorează 3 miliarde de dolari
Wed, 14 Nov 2018 13:56:00 GMT
Startup-ul românesc UiPath a închis seria C de finanțare la 265 milioane de dolari - cu 40 milioane dolari mai mult decât suma pe care a anunțat inițial că intenționează să o obțină acum două luni, potrivit TechCrunch. Firma este evaluată la 3 miliarde de dolari.

Libocor (BRD): Romnia ar putea adopta euro n 2028
Wed, 14 Nov 2018 13:19:00 GMT
Anul 2019 ar putea fi ultimul de creştere economică din actualul ciclu economic, iar în 2028 am putea adopta moneda unică, a declarat, miercuri, economistul-şef al BRD, Florian Libocor, la conferinţa anuală organizată de Asociaţia Analiştilor Financiar-Bancari din România, menţionând că vorbeşte în nume personal, potrivit Agerpres.

Ultima modă de a fura băncile: furtul de identitate. Cinteză, BNR: Unui șef de secție de la un spital din București i s-a furat identitatea și s-au făcut credite pe numele lui la 5 bănci
Wed, 14 Nov 2018 13:25:00 GMT
"Au apărut cărți de identitate în sistem foarte bine contrafăcute și sunt câteva bănci în sistem care au fost deja păcălite. O singură bancă s-a prins, celelalte habar nu au avut că fuseseră păcălite. Actele de identitate aparțin unor medici care există în mod real, doar că falsificatorii le-au furat identitatea. Rețeaua a făcut destul de multe asemenea acte de identitate. Dumneavoastră verificați la Fisc nivelul veniturilor, dar verificați de fapt o persoană care există în realitate. Unul dintre cei cărora li s-a furat identitatea e un șef de secție dintr-un spital din Capitală. Omul respectiv "luase" credite din 5 bănci", a spus miercuri șeful supravegherii bancare din BNR, NIcolae Cinteză.

Cifre ngrijorătoare prezentate de Asociația fondurilor de pensii private: Datoria implicită a sistemului public de pensii n Romnia era de 275 de miliarde de euro n 2015, de aproape 4 ori mai mare dect datoria publică a țării la acel moment
Wed, 14 Nov 2018 13:07:00 GMT
Datoria implicită a sistemului public de pensii (PAYG) în România (n.a cât ar avea de plătit statul pentru toate drepturile de pensie acumulate în sistemul public de pensii, exceptând pensiile speciale) era de 275 de miliarde de euro în 2015 (sursa: INS), de aproape 4 ori mai mare decât datoria publică a țării", se arată într-o prezentare susținută miercuri de Radu Crăciun, președintele APAPR (asociația administratorilor fondurilor de pensii private). "De atunci, pensiile publice au mai crescut cu 30%, iar acum se propune o dublare a lor până în 2021 (prin noua lege a pensiilor)", atenționează Crăciun.

DOCUMENT Plenul Parlamentului a votat azi conducerea ASF: Leonardo Badea a fost votat președinte al ASF cu 213 voturi pentru și 118 mpotrivă
Wed, 14 Nov 2018 12:19:00 GMT
Leonardo Badea a fost validat azi în Plenul Parlamentului pentru funcția de președinte al Autorității de Supraveghere Financiară cu 213 voturi 'pentru' și 118 'împotrivă'. În afară de Badea, și ceilalți 8 membri ai Consiliului ASF au fost validați de Plenul Parlamentului. Raportul privind avizul comun dat marți de comisiile de specialitate din Parlament pentru conducerea ASF a fost publicat și arată ce voturi au primit cei peste 30 de candidați audiați marți de Comisiile speciale din Parlament.

  • Vezi în articol voturile primite de toți cei 9 membri ai conducerii ASF în Plenul Parlamentului.

Horia Braun, BCR: Creșterea estimată de INS a fost peste așteptări, mai ales că indicatorii lunari publicați pe parcursul trimestrului al III-lea nu au accelerat
Wed, 14 Nov 2018 12:15:00 GMT

"Cu siguranță că rata de creștere estimată de INS a fost peste așteptări, mai ales în condițiile în care indicatorii lunari publicați pe parcursul trimestrului al III-lea nu au accelerat, nejustificând o expansiune mai alertă de 3% în trim. III/trim. III an anterior", a explicat pentru HotNews.ro economistul șef al BNR, Horia Braun.

Un nou accelerator de afaceri, n căutare de startup-uri de inteligență artificială: Premiu de 10.000 de euro
Wed, 14 Nov 2018 12:06:00 GMT
Compania elvețiano-suedeză din industria roboticii și energiei electrice ABB lansează un accelerator de afaceri pentru startup-uri din domeniul inteligenței artificiale, care vor avea șansa de a câștiga 10.000 de euro în urma unui concurs de idei de afaceri.

Să modificăm legislația fiscală și să trecem de la legea forței la forța legii
Wed, 14 Nov 2018 12:03:00 GMT
În practica fiscală a ultimilor ani, am constatat o atitudine de forță - și nu una de parteneriat corect, principial și echitabil - a organelor fiscale în raport de contribuabili, în special pe parcursul derulării inspecțiilor fiscale. Nu vrem să generalizăm, dar nici nu putem nega o tendință comportamentală destul de frecventă. Nu de puține ori, drepturile legale și legitime ale contribuabililor de exercitare a deductibilităților fiscale s-au transformat, practic, mai mult într-o obligație a acestora de a-și proba bunele practici și demersuri în materie fiscală, inclusiv raportat la comportamentul fiscal al unor terți furnizori, în special în materie de TVA.

UPDATE Comisia de Prognoză solicită Deloitte Romnia să revizuiască studiul privind taxarea forței de muncă. Vezi reacția companiei
Wed, 14 Nov 2018 12:02:00 GMT

Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP) consideră că este indusă percepția falsă că fiscalitatea aferentă salariilor din România ar fi mult mai ridicată decât este în realitate prin ultimul studiu lansat, recent, de compania Deloitte România.
UPDATE Deloitte România: Analiza fost efectuată excluzând deducerile aplicabile salariului minim brut, pentru a asigura o comparabilitate pentru ambele niveluri salariale

Iancu Guda (AAFBR): ​Randamentul capitalurilor este de 11,6% n Romnia, iar două treimi vine din ndatorare
Wed, 14 Nov 2018 11:48:00 GMT
Îndatorarea generează două treimi din randamentul capitalurilor în România, iar investițiile străine scad, în acest an, a declarat Iancu Guda, președintele Asociației Analiștilor Financiar-Bancari din România (AAFBR).

Ce plăți a făcut Biroul asigurătorilor auto n contul dosarelor de daună preluate de la Astra și Carpatica, societăți n faliment: Peste 380,1 milioane de lei
Wed, 14 Nov 2018 11:26:00 GMT
Ca urmare a falimentului celor două societăți, ASTRA și Carpatica, Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România – BAAR a plătit până la data de 1 noiembrie 2018, despăgubiri în sumă totală de 380,1 milioane lei (din care 167,6 milioane lei pentru ASTRA și 212,5 milioane lei pentru Carpatica), a anunțat astăzi Biroul asigurătorilor auto. BAAR precizează că, pe lângă aceste plăți, mai are și alte dosare în lucru, în diferite stadii de soluționare, cu o rezervă totală rămasă însumând 272.9 milioane lei (din care 119,5 milioane lei pentru ASTRA și 153,4 milioane lei pentru Carpatica).

Poşta Romnă anunță că scapă de imprimantele vechi: n sfrșit, clienţii nu vor mai fi deranjaţi de sunetul enervant al imprimantelor matriceale, care va deveni istorie
Wed, 14 Nov 2018 11:00:00 GMT
Poşta Română a anunțat astăzi că a achiziţionat 2.000 de imprimante laser şi consumabile aferente pentru o perioadă de şase luni și că până la sfârşitul lunii ianuarie 2019, imprimantele matriceale din oficiile poştale vor fi înocuite cu unele noi. "Imaginea companiei trebuie să devină din ce în ce mai credibilă şi eficientă în faţa clienţilor noştri. Putem spune că, în sfârşit, în oficiile Poştei Române, clienţii nu vor mai fi deranjaţi de sunetul enervant al imprimantelor matriceale, care va deveni istorie", a declarat Mircea Tudosie, Directorul General al Poştei Române.

Amazon și darul otrăvit de 5 miliarde de dolari - De ce alegerea celor două orașe a strnit multe nemulțumiri
Wed, 14 Nov 2018 10:38:00 GMT
Amazon a anunțat, după un an de suspans, că cele două orașe care vor găzdui fiecare câte 25.000 de angajați vor fi din aria metropolitană a New York-ului și din cea a capitalei federale Washington DC. Amazon a fost criticată pe motiv că a ales orașe consacrate și bogate, în loc să dea șansa unor locuri din zone mai puțin dezvoltate, mai ales că la concurs au participat peste 200 de orașe. În plus, locuitorii din orașele câștigătoare se tem că viața se va scumpi, chiriile vor crește și școlile și drumurile vor fi extrem de aglomerate.

UPDATE Ionuț Dumitru: Dacă am putea colecta TVA ca n Bulgaria, am putea construi o autostradă lungă, Comarnic-Brașov, n fiecare an
Wed, 14 Nov 2018 10:30:00 GMT
România se află cu investițile publice la nivelul la care se afla înainte de aderarea la Uniunea Europeană, iar anul trecut a atins 2,6% din PIB, a declarat Ionuț Dumitru, președintele Consiliului Fiscal, într-o conferință organizată de Asociația Analiștilor Financiar-Bancari din România.

Guvernul german investește 3 miliarde de euro n inteligența artificială: Vrem să promovăm utilizarea aplicaţiilor AI n afaceri
Wed, 14 Nov 2018 10:08:00 GMT
Guvernul german a alocat circa 3 miliarde de euro pentru cercetarea și dezvoltarea inteligenței artificiale, în încercarea sa de a elimina decalajul în inovația bazată pe software faţă de Statele Unite şi Asia.

Cel mai mare hub din lume WeWork primeşte o finanţare de 3 miliarde de dolari
Wed, 14 Nov 2018 10:06:00 GMT
Lanţul de spaţii de colaborative (hub-uri) primeşte o finanţare de 3 miliarde de dolari de la fondul de investiţii japonez Softban şi devine cel mai mare startup din Statele Unite, la o evaluare de 42 de miliarde de dolari, depăşind Airbnb sau SpaceX.

De ce vrea Brașovul să introducă trenuri metropolitane de scurtă distanță și unde pot ajunge acestea
Wed, 14 Nov 2018 09:32:00 GMT
Brașovul a devenit tot mai aglomerat, se extind cartiere precum Tractorul sau Stupini și problemele cu parcarea sunt tot mai acute. În acest context Primăria analizează introducerea unor "trenuri metropolitane" care să lege orașul de localitățile din jur, avantajul fiind că o bună parte dintre linii există deja și investițiile nu ar fi prea mari. Discuțiile sunt abia la început, dar se conturează câteva rute pentru acest "S-Bahn" brașovean.

Mugur Isărescu: Toți dorim să trăim mai bine și mai repede, dar măsuri și stimulente necorelate pot accentua vulnerabilitățile
Wed, 14 Nov 2018 08:34:00 GMT

Cuvântul sustenabilitate nu era ușor de înțeles acum 20 de ani, iar criza a evidențiat dezechilibrele cauzate de unele politici conjuncturale cu viziune pe termen scurt, a declarat Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), într-o conferință organizată de Asociația Analiștilor Financiar-Bancari din România (AAFBR).
UPDATE1: Isărescu: Dacă nu păstrăm coerența, mai devreme sau mai târziu vom plăti ca țară.
UPDATE2: Guvernatorul BNR: Încercăm cu reglaje fine să contrabalansăm ceea ce ar trebui făcut în altă parte, în special cu politici structurale

Ultima strigare pentru plata defalcată a TVA. Ce mutare va face Ministerul de Finanțe?
Wed, 14 Nov 2018 08:16:00 GMT
În respingerea cererii de derogare trimise de Ministerul Finanțelor în toamna trecută, Comisia Europeană argumentează că plata defalcată a TVA, așa numitul Split TVA, nu este proporțională cu obiectivele declarate de Guvern: asigurarea colectării în mod corect a TVA și prevenirea evaziunii fiscale. Astfel, o parte din investițiile derulate deja de firmele afectate de mecanism, indiferent că sunt furnizori sau clienți, s-ar putea dovedi costuri suportate în mod inutil, din vina autorităților.

Financial review Prima pagină a presei străine: Compromisul lui May vine cu un preț ridicat. Atacul frontal al lui Trump la adresa lui Macron. Trei miliarde de euro, investiții n Inteligența Artificială
Wed, 14 Nov 2018 03:14:00 GMT
Financial Times: Compromisul lui May privind Brexit vine cu un preț ridicat ● Bruxellesul atacă România chiar înainte ca aceasta să preia conducerea UE ● Les Echos: "Make France Great Again"- atacul frontal al lui Trump la adresa lui Macron ● Handelsblatt: Trei miliarde de euro, investiții în Inteligența Artificială. Lectură plăcută!

Fiscul a dat amenzi de 4,47 milioane lei n Dragonul Roșu
Fri, 02 Nov 2018 07:02:00 GMT
Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF au controlat 332 de firme din incinta centrului comercial Dragonul Roșu din localitatea Voluntari (jud. Ilfov), în perioada 23–25 octombrie, se arată într-un comunicat de presă al Fiscului.

Economistul șef al Băncii Mondiale ne atenționează: Pericolele se apropie, nu mai stimulați creșterea economică pe termen scurt, mai puțină presiune pe inflație
Fri, 19 Oct 2018 10:18:49 GMT
​Vin pericole pe care, într-un fel, nu le-am văzut prea des în trecut, de aceea este incredibil de important să fim foarte prudenți în politicile economice, pentru că vei avea nevoie de toate supapele de siguranță în perioada care vine, a declarat Hans Timmer, economist – șef al Băncii Mondiale pentru Europa și Asia Centrală , într-o întâlnire cu presa.

​Riscurile politice și fiscale vor domina agenda publică anul acesta și n 2019, iar economia ar putea frna la 3.7% n acest an (raport UniCredit)
Fri, 19 Oct 2018 09:34:00 GMT
Riscurile politice și fiscale vor domina agenda publică anul acesta și în 2019, UniCredit anticipând o încetinire a creşterii economice până la 3,7% în 2018 şi la 3,3% anul viitor pe fondul înăspririi condițiilor financiare, a spațiului limitat pentru stimuli fiscali și a creșterii mai lente a veniturilor populaţiei, potrivit unui raport publicat vineri. În plus, recolta agricolă modestă din 2018 și pierderea de viteză a economiei europene în 2019 ar putea contribui la această încetinire, mai arată documentul.

DOCUMENT Arbitrul telecom desființează strategia Ministerului Comunicațiilor privind tranziția la radioul digital: Va fi afectat grav accesul populației la informație
Fri, 19 Oct 2018 09:17:00 GMT
Încetarea oricărei transmisii radio în format analogic în România, în perioada 2025-2027, așa cum propune în prezent Ministerul Comunicațiilor, va afecta grav accesul populației la informație, în condițiile în care sistemele digitale de radiodifuziune pot coexista cu cele analogice din anumite benzi de frecvenţă precum banda FM, care oferă o calitate corespunzătoare a sunetului şi are o adresabilitate mare la nivel naţional, avertizează ANCOM în observațiile transmise la strategia Ministerului Comunicațiilor. Proiectul ar afecta și posturile private de radio, deși nu există la nivel internațional vreo obligație de încetare a emisiei analogice radio, mai spune arbitrul telecom.

Program de pre-accelerare unde startup-urile pot să nveţe primii paşi pentru crearea unei afaceri
Fri, 19 Oct 2018 08:32:00 GMT
InnoEnergy anunță cea de-a doua ediție a programului de pre-accelerare Primer pentru startup-uri aflate într-un stadiu incipient. Scopul principal este ca startup-urile inovatoare din Europa Centrală și de Est să-și dezvolte abilitățile antreprenoriale și să-și pregătească afacerea pentru a intra în programele de accelerare și de obținere de investiții. Acest program de 4 săptămâni cuprinde 40 de ore de teorie și ateliere practice conduse de mentori profesioniști, experți din industrie și antreprenori cu experiență.

Cum va verifica Fiscul banii care se cheltuie la nunți: primul detaliu care atrage atenția / Oficial ANAF: Cu ajutorul mirilor sperăm să obținem datele de contact ale persoanelor respective
Fri, 19 Oct 2018 06:14:00 GMT
HotNews.ro a discutat cu inspectorii Fiscului din teritoriu care recunosc că nu pot să verifice toate nunțile care au avut loc și nici nu e nevoie. Ei vor merge doar acolo unde există suspiciuni de fraudă. Vor exista zone în care nu se va trimite niciun fel de solicitare de informații.

Romnia, găsită vinovată de justiția UE pentru gropile de gunoi ilegale
Thu, 18 Oct 2018 18:44:00 GMT
Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) a hotărât joi că România se face vinovată că nu a închis 68 de gropi de gunoi ilegale, însă eventuale sancțiuni financiare nu sunt aplicate în această fază a procedurii de infringement. Acesta este al doilea caz în care România este găsită vinovată de CJUE pentru neaplicarea legislației UE, primul caz fiind tot unul de mediu, legat de exploatarea Moldomin.

Creatorii de filmulețe pe YouTube vor putea obține investiții dintr-un fond de 50 milioane dolari, condus de un fost manager din Google
Thu, 18 Oct 2018 15:22:53 GMT
Creatorii de filmulețe pe YouTube sau pe rețelele sociale vor putea obține finanțări pentru dezvoltarea afacerilor de conținut online printr-un nou fond de investiții, de 50 de milioane de dolari, constituit în SUA.Copyright 2018 Pandora Impex SRL.