Adevărul - ştiri - feed-uri RSS - eclub.ro
 Pagina principală
 Imobiliare  | Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Coduri poştale  | Repertoar  | Culinare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 
Adevărul - ştiri

VIDEO Tudorel Toader cere demiterea Laurei Codruţa Kovesi de la şefia DNA. Decizia îi aparţine preşedintelui Klaus Iohannis
Thu, 22 Feb 2018 06:31:13 +0200
După o conferinţă de presă în care şi-a amintit de anii de studenţie şi deciziile vechi de un an ale CCR, Ministrul Justiţiei a acuzat-o pe şefa DNA de exces de putere şi defăimarea României şi propune revocarea din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi. Decizia demiterii îi aparţine preşedintelui Klaus Iohannis.

Iohannis, alături de Kovesi: Lipsă de claritate în prezentarea raportului DNA. Voi uza de toate prerogativele pentru a asigura independenţa Justiţiei
Thu, 22 Feb 2018 20:07:31 +0200
Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat imediat după ce ministrul Justiţiei a anunţat că va propune revocarea şefei DNA Laura Codruţa Kovesi. Administraţia Prezidenţială susţine că raportul citit de Tudorel Toader este „lipsit de claritate“şi diferă de analiza preşedintelui Iohannis. Cotroceniul susţine că şeful statului se declară în continuare mulţumit de activitatea şefei DNA.

FOTO VIDEO Protest în Piaţa Victoriei din Capitală, după anunţul ministrului Toader privind revocarea şefei DNA. Oameni în stradă şi în marile oraşe
Thu, 22 Feb 2018 19:55:49 +0200
Peste două mii de oameni s-au adunat joi seară, în Piaţa Victoriei din Capitală, pentru a manifesta împotriva deciziei ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de a declanşa procedura revocării din funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Mitinguri de protest au loc şi în Cluj, Iaşi, Sibiu, Braşov, Constanţa.

PSD susţine decizia ministrului Justiţiei: raportul lui Toader este profesionist, bazat pe lege, cu argumente solide
Thu, 22 Feb 2018 21:30:33 +0200
Partidul Social Democrat susţine decizia ministrului Tudorel Toader de a propune revocarea din funcţie a şefei DNA. Raportul ministrului Justiţiei  conţine argumente solide şi clare, spune purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre.

Liviu Avram: Aburelile juridice ale lui Tudorel Toader
Thu, 22 Feb 2018 21:40:45 +0200
Tudorel Toader a promis că pune „raportul” pe site-ul MJ. Iar site-ul MJ nu merge. Smart guy, nu? Dar până apare „raportul” lui Tudorel Toader pe site-ul MJ, semnalez două episoade aşa cum le-am reţinut din prezentarea sa, ca să dovedesc că Tudorel Toader îşi foloseşte ştiinţa de carte pe care se presupune că o deţine doar ca să manipuleze în mod grosier.

Cătălin Rădulescu, deputat PSD: Toader să ceară şi revocarea procurorului general! Sper ca preşedintele, în acest ultim ceas, să accepte revocarea
Thu, 22 Feb 2018 20:48:32 +0200
Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, cunoscut ca „deputatul mitralieră“, crede că propunerea de revocare a şefei DNA e prea puţin. Rădulescu vrea ca ministrul Justiţiei să ceară şi revocarea lui Augustin Lazăr, procurorul general al României.

Alina Mungiu: Mie mi se pare bine făcut raportul lui Tudorel Toader. România nu e Polonia
Thu, 22 Feb 2018 20:30:10 +0200
Politologul Alina Mungiu Pippidi crede că raportul prezentat de ministrul Justiţiei, în urma căruia a propus revocarea şefei DNA, e „bine făcut“.

Dacian Cioloş: Tudorel Toader a luat o decizie cu sula în coaste şi s-a compromis. Sunt convins că Iohannis va face ce trebuie
Thu, 22 Feb 2018 20:35:36 +0200
Platforma România 100, fondată de fostul premier Dacian Cioloş, consideră că, prin propunerea de revocare a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kövesi, ministrul Justiţiei dovedeşte încă o dată că "este doar un instrument servil al subordonării politice" şi critică faptul că Toader i-a reproşat lui Kovesi interviurile şi articolele de presă care "au deformat imaginea României", acuzându-l că îşi abandonează responsabilitatea.

PSD intră cu drujba în pădurile virgine. Şerban Nicolae: „Nu cred  în ecologiştii de asfalt“
Thu, 22 Feb 2018 18:41:53 +0200
Sub pretextul că vrea să dezvolte comunităţile locale, senatorul PSD Emanoil Savin, fost primar al Buşteniului, a promovat un proiect de lege care va distruge pădurile virgine şi ariile protejate. USR şi ONG-urile pentru protecţia mediului încearcă să blocheze legea care a trecut deja de Senat.

File din KGB. Spioni „deghizaţi“ în blănari, vopsitori sau negustori
Thu, 22 Feb 2018 18:48:28 +0200
Lumea spionajului a aprins mereu imaginaţia şi a dat naştere unor poveşti imposibil de uitat. Însă realitatea de pe acest front de luptă o ştiu puţini, iar aceştia au acţionat adesea în aşa fel încât să nu dea nimic de bănuit, acoperindu-se fie cu identităţi false, fie cu de diverse meserii iventate. A fost şi cazul spionilor sovietici, după cum arată o carte lansată miercuri de Societatea Istorică Rusă.

Revoluţia fiscală, bandajată până acum cu alte trei ordonanţe. Mai urmează cel puţin una
Thu, 22 Feb 2018 20:07:36 +0200
Guvernul a ajuns să realizeze cârpeli fără număr la revoluţia fiscală, cea mai recentă fiind cea prin care repară faptul că mamelor le scădeau indemnizaţiile pentru creşterea copilului.

Pleşu, despre scandalul DNA: Între un infractor eficient şi un judecător imperfect, rămân de partea judecătorului
Thu, 22 Feb 2018 10:30:31 +0200
N-o cunosc personal pe doamna Laura Codruţa Kövesi. Nu am nici competenţa ultimă să mă pronunţ pe fondul problemelor tehnice legate de DNA şi dezbătute amplu şi pătimaş în presa de toate culorile. Mi se pare, totuşi, evident că tabăra anti-DNA e alimentată şi reprezentată preponderent de inşi cu un statut juridic neclar: fie suspecţi de felurite ilegalităţi, fie dovediţi şi condamnaţi ca infractori.

Protestul unei românce faţă de sistemul educaţional. De ce-i acuză pe profesori de eşecul şcolar al fiului ei, elev în clasa a IX-a la vârsta de 18 ani
Thu, 22 Feb 2018 17:25:27 +0200
O botoşăneacă a protestat pe străzile oraşului după ce copilul ei a repetat clasa de nenumărate ori. Mai precis, are 18 ani şi este abia în clasa a IX-a. Femeia dă vina pe sistem pentru eşecul fiului ei şi-i acuză pe dascăli că i-ar fi traumatizat psihic copilul.

Reprezentanţii GRECO au venit în România într-o procedură ad-hoc privind modificările legilor justiţiei
Thu, 22 Feb 2018 19:28:56 +0200
O delegaţie a Grupului Statelor împotriva Corupţiei (GRECO) a vizitat România în perioada 21-22 februarie în cadrul unei proceduri de evaluare ad-hoc urgente referitoare la legislaţia recent propusă ori deja adoptată privind sistemul judiciar, evaluare făcută din perspectiva luptei împotriva corupţiei. S-a verificat şi modului în care România a ţinut cont de recomandările anterioare ale GRECO la acest capitol.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene vine de urgenţă la Bucureşti
Thu, 22 Feb 2018 18:29:16 +0200
Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans va face, săptămâna viitoare, o vizită oficială de două zile la Bucureşti. Liderii europeni i-au transmis premierului Viorica Dăncilă, la Bruxelles, să continue lupta împotriva corupţiei. În această seară, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a propus revocarea şefei DNA.

Bătăliile care pot distruge România: ţara noastră se află în bătaia rachetelor şi a tunurilor tuturor
Thu, 22 Feb 2018 10:57:10 +0200
Situaţia geopolitică şi geostrategică din proximitatea frontierelor României este complexă, complicată şi incertă. Nici situaţia internă nu este strălucită. Noi, românii, suntem dezbinaţi, umiliţi, deposedaţi de avuţia naţională, minţiţi, manipulaţi, alungaţi din ţară, scrie Paul Stan pe blogul său de pe adevarul.ro.

Premieră naţională: locomotivă hibrid produsă în România. Se poate încărca în mai puţin de 3 ore
Thu, 22 Feb 2018 17:19:16 +0200
Prima locomotivă hibrid produsă în România a fost prezentată joi, 22 februarie, în Gara Constanţa. Ea a fost realizată prin transformarea unei vechi locomotive Diesel.

Caz unic în România: un patron de benzinărie recunoaşte că a vândut carburant amestecat cu apă. „Suntem de acord să achităm reparaţia maşinilor“
Thu, 22 Feb 2018 13:38:43 +0200
Incidentul s-a produs în urmă cu câteva zile, la benzinăria Partener Rompetrol din satul brăilean Albina. Se pare că totul s-a produs din cauza fisurării unui rezervor de benzină, în care a intrat apă. Garda de Mediu investighează şi o potenţială poluare a pânzei freatice.

Proiectul pentru creşterea puterii poliţiştilor, aprobat de Guvern. Cu cât cresc amenzile şi la ce comenzi ale agenţilor trebuie să vă supuneţi
Thu, 22 Feb 2018 18:01:07 +0200
După 4 luni de dezbatere publică, noua formă a proiectului legislativ prin care MAI vrea să sporească substanţial puterea şi autoritatea poliţistului a fost aprobată astăzi de Guvern.

Deutsche Welle: Nord Stream 2, arma politică a Rusiei? De ce ar putea scinda acest proiect Europa
Thu, 22 Feb 2018 15:21:04 +0200
Se înmulţesc vocile celor care văd cu ochi critici proiectul Nord Stream 2 - şi aceasta din toate taberele politice. Mai mulţi deputaţi europeni şi germani vor să împiedice construirea controversatului gazoduct.

Exclusiv „Adevărul“. Eurocomisarul Corina Creţu, despre opţiunile concrete pentru viitorul buget al Uniunii Europene
Thu, 22 Feb 2018 17:54:56 +0200
Într-un editorial transmis „Adevărul“, comisarul european pentru Politică Regională Corina Creţu explică importanţa viitorului buget al Uniunii Europene şi invită cetăţenii să  contribuie la consultarea publică la nivelul întregului bloc comunitar.

Schimbare majoră la RATB. Regia îşi schimbă statutul şi denumirea.  Ce spune Firea despre autobuzele turceşti
Thu, 22 Feb 2018 17:12:51 +0200
Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) va fi transformată în societate pe acţiuni cu denumirea Societatea de Transport Bucureşti SA, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat joi de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Fugarul Ghiţă, afaceri cu statul sârb. Contract de un milion de euro cu Ministerul de Finanţe de la Belgrad
Thu, 22 Feb 2018 16:31:28 +0200
Apropiat de multă vreme de oameni de afaceri sârbi, fugarul Sebastian Ghiţă reuşeşte să facă afaceri chiar şi când este în exil. Culmea este că face aceste tranzacţii chiar cu statul în  care se ascunde de ceva vreme. Mai exact, cu Ministerul de Finanţe de la Belgrad, după cum scrie presa sârbă.

FOTO Fost boschetar poprit de Fisc după ce şi-a găsit serviciu. Oamenii legii, acuzaţi că l-au amendat „fără discernământ“ 10 ani
Thu, 22 Feb 2018 04:01:01 +0200
Un bărbat din Timişoara care a renunţat la viaţa de vagabond şi şi-a găsit serviciu are poprire pe salariu pentru recuperarea de către Fisc a 44.000 de lei, bani acumulaţi în contul sutelor de amenzi care i-au fost date fără discernământ de oamenii legii în cei zece ani trăiţi pe stradă.

Procurorii DNA Bucureşti au descins la sediul PSD Prahova. Ce documente au cerut şi cine ar fi vizat de investigaţie
Thu, 22 Feb 2018 16:16:36 +0200
Procurorii DNA Bucureşti au declanşat o anchetă care vizează PSD Prahova. Anchetatorii sunt interesaţi de felul în care au fost cheltuiţi banii filialei în mai 2014, perioadă în care au avut loc alegerile europarlamentare.

PSD a uitat sloganul „Mândri că suntem români“. În anul Centenarului, a votat împotriva arborării tricolorului de Ziua Naţională. Un singur senator PSD, pentru
Thu, 22 Feb 2018 12:58:51 +0200
Senatul României a votat ieri împotriva proiectului de lege iniţiat de PNL, care cerea arborarea drapelului naţional pe arterele principale de circulaţie, cu cinci zile înaintea sărbătorii de 1 Decembrie. Din cele 62 de voturi „împotrivă”, PSD a înregistrat 48, Nicolae Avram fiind singurul membru social democrat care a votat „pentru”. Legea a fost respinsă cu 62 de voturi „împotrivă”, 26 „pentru” şi o abţinere.

Se pregăteşte un atac de proporţii la adresa naţiunii române
Thu, 22 Feb 2018 09:35:44 +0200
După părerea mea, situaţia este deja disperată şi este aproape pierdută. Şi este vorba despre o adevărată crimă de proporţii la adresa fiinţei poporului român şi a dreptului său de supravieţuire în secolele care urmează. Nu este o metaforă, este pura realitate.

Paşapoartele vor avea valabilitate 10 ani. Documentele temporare se vor elibera numai în situaţii de urgenţă
Thu, 22 Feb 2018 15:20:25 +0200
Guvernul va adopta proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, conform căruia valabilitatea paşapoartelor va fi extinsă până la 10 ani, în funcţie de vârsta persoanei care cere eliberarea documentului.

Parlamentul European face noi reguli pentru consumatorii de energie electrică
Thu, 22 Feb 2018 17:21:30 +0200
Noile reguli, aprobate miercuri de comisia de specialitate, privesc atât compararea preţurilor şi schimbarea furnizorilor, cât şi posibilitatea de a vinde energia electrică produsă în surplus de consumatori.

Chevron a plătit statului român 97,17 milioane de dolari, după ce a pierdut procesul de arbitraj de la Paris
Thu, 22 Feb 2018 21:20:22 +0200
Chevron a virat statului român 97,17 milioane de dolari, datorie constatată de Curtea de Arbitraj de la Paris, care a dat câştig de cauză României în procesul cu compania americană care voia să extragă gaze de şist din trei perimetre - Cosineşti, Vama Veche şi Adamclisi.

Tichetele „Rabla“, monedă de schimb şi pentru panouri solare sau centrale termice
Thu, 22 Feb 2018 15:35:13 +0200
Persoanele care au maşini mai vechi de 12 ani, le pot da spre casare şi pot primi în schimb suma de 4.500 lei cu care să-şi cumpere doar panouri solare sau centrale termice cu coeficient de poluare redus şi surse alternativ/ecologice.

Cum s-a construit Marele Zid Chinezesc. Mii de oameni au plătit cu viaţa pentru realizarea celei mai mari structuri ridicate vreodată pe planetă
Fri, 23 Feb 2018 04:11:06 +0200
Cea mai mare structură ridicată vreodată de mâna omului a fost visul primului împărat al Chinei, pentru a se apăra de popoarele invadatoare.

Cum se prepară „răţe“ cu sâmburi de dovleac. Reţeta tradiţională din Ciochiuţa salvată într-o culegere originală
Fri, 23 Feb 2018 04:10:44 +0200
Vă propunem o reţetă tradiţională de la Ciochiuţa, o localitate din judeţul Mehedinţi. Reţeta se găseşte într-o culegere semnată de Narcisa-Alexandra Ştiucă, „Ospăţ cu gust de Mehedinţi”.

Cine este Dragobete, patronul dragostei în tradiţia românească. Tânărul chipeş şi năvalnic ar fi fost feciorul Babei Dochia
Fri, 23 Feb 2018 04:05:59 +0200
Dragobetele, patron al dragostei, este sărbătorit de spiritualitatea populară pe 24 februarie, ziua în care Biserica Ortodoxă cinsteşte Aflarea Capului Sfântului Ioan Botezătorul. Dragobete, zeu al tinereţii în Panteonul autohton, este un tânăr chipeş şi năvalnic, peţitorul păsărilor care, la sfârşit de februarie, încep să îşi caute perechea şi să îşi cânte iubirea.

Armata Moldovei din veacul al XVI-lea: „Oştenii sunt bravi, meşteri a mânui suliţa şi pavăza, deşi sunt nişte ţărani proşti luaţi de la plug“
Fri, 23 Feb 2018 04:04:58 +0200
Cronicarul polonez Marcin Bielski a descris armata Moldovei din secolul al XVI-lea, arătând că deşi era formată în mare parte din ţărani simpli, era organizată, iar soldaţii erau foarte curajoşi şi pricepuţi.

Lucruri puţin cunoscute despre ouă. Cum recunoaşteţi un ou proaspăt fără să-l spargeţi
Fri, 23 Feb 2018 04:02:40 +0200
Ouăle conţin aproape toate vitaminele, dar trebuie consumate dimineaţa pentru că sunt greu de digerat. Culoarea oului sau a gălbenuşului nu are legătură cu calitatea lui. În plus, putem afla simplu dacă un ou este proaspăt sau fiert fără să îl spargem.

Nu a fost doar o declaraţie. Chişinăul, decis să dea Rusia în judecată pentru pagubele provocate Republicii Moldova în Transnistria
Fri, 23 Feb 2018 01:37:30 +0200
După ce a declarat într-un interviu pentru presa din Letonia că Chişinăul va angaja o companie internaţională de avocatură care va estima pagubele provocate de Rusia în Transnistria, preşedintele Parlamentului, Andrian Cadu, a continuat ideea. Speakerul susţine că deja au început anumite discuţii în acest sens.

Andrian Candu se pronunţă împotriva ieşirii Republicii Moldova din CSI: Există o participare şi o cooperare foarte bună
Fri, 23 Feb 2018 01:25:43 +0200
Şeful Legislativului, Andrian Candu, nu susţine iniţiativa liberalilor privind ieşirea Republicii Moldova din Comunitatea Statelor Independente (CSI). Potrivit lui, CSI înseamnă nu doar Federaţia Rusă.

Un agent de securitate a murit în urma unui infarct în timpul unor incidente de dinaintea meciului Athletic Bilbao - Spartak Moscova
Fri, 23 Feb 2018 01:21:59 +0200
Un agent de securitate a murit în urma unui infarct în cadrul unor incidente de dinaintea meciului Athletic Bilbao - Spartak Moscova, din returul 16-imilor Ligii Europa.

Candu, optimist în privinţa şanselor PDM la parlamentare: Vrem să obţinem majoritatea pe liste şi pe circumscripţii
Fri, 23 Feb 2018 01:14:57 +0200
Speakerul Andrian Candu este optimist în ceea ce priveşte şansele Partidului Democrat de a se menţine la guvernare şi după alegerile parlamentare din 2018. Preşedintele Parlamentului a declarat că miza formaţiunii sale este să obţină majoritatea în Legislativ.

Cutremur cu magnitudine 3,8 în Vrancea
Fri, 23 Feb 2018 01:09:11 +0200
Un cutremur cu magnitudine 3,8 pe scara richter s-a produs joi seara, la ora 23:29, în oraşul Vrancea, după ce, în cursul zilei avusese loc un alt seism.

Dodon ar putea fi lipsit de dreptul de a candida pe lista electorală a PSRM. Candu: Este ilegal ca preşedintele să fie pe listă de partid
Fri, 23 Feb 2018 00:59:17 +0200
Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, se arată încrezut că legislaţia va fi modificată în aşa fel, încât Igor Dodon să nu aibă dreptul să fie inclus pe lista electorală a socialiştilor la alegerile parlamentare din 2018.

Medicii din India au extirpat cea mai mare tumoare din lume
Fri, 23 Feb 2018 00:52:18 +0200
Chirurgii din oraşul indian Mumbai au declarat joi, că tumoarea celebrală masivă de 1,87 kilograme, pe care au îndepărtat-o în data de 14 februarie, este cea mai mare tumoare pe creier înregistrată vreodată, relatează AFP.

Cum arată Narnia, felina cu „două feţe“ ajunsă la maturitate. Imaginile au ajuns virale pe internet FOTO VIDEO
Fri, 23 Feb 2018 00:21:41 +0200
O felină cu „două feţe“ a devenit populară în mediul online, după ce s-a transformat, asemeni lebedei din povestea „Răţuşca cea urâtă“, în cea mai frumoasă pisică din lume, graţie aspectului ei deosebit.

Vremea se răceşte. Temperaturile vor ajunge până la -18 grade
Thu, 22 Feb 2018 23:58:38 +0200
Vremea se răceşte din cauza unui anticiclon venit din Balcani. Potrivit şefului Centrului Prognoze Meteorologice al Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Ghenadie Roşca, anticiclonul va aduce aer rece polar şi va influenţa întreg teritoriul Europei, transmite IPN.

Intră Bălgrădean! FCSB a luat portarul care a apărat cele mai multe meciuri în ultimele sezoane din Liga I
Thu, 22 Feb 2018 23:51:19 +0200
FCSB a încasat cinci goluri de la Lazio, iar de la meciul următor, poarta echipei va fi apărată mai mult ca sigur de ultima achiziţie Cristi Bălgrădean.

Traian Berbeceanu, dezlănţuit după anunţul ministrului Justiţiei: „Nu voi accepta vreodată că un infractor poate să-mi conducă ţara”
Thu, 22 Feb 2018 23:39:23 +0200
Traian Berbeceanu s-a numărat printre zecile de localnici care au manifestat faţă de anunţul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, cu privire la revocarea Laurei Codruţei Kovesi din funcţia de şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Fost judecător, coleg la Facultatea de Drept din Iaşi cu Tudorel Toader: Niciunul dintre cele 20 de puncte nu are susţinere juridică sau raţională
Thu, 22 Feb 2018 22:52:05 +0200
Profesorul Valerius Ciucă de la Facultatea de Drept din Iaşi, fost judecător la Tribunalul Uniunii Europene, consideră că acuzaţiile lui Tudorel Toader la adresa şefei DNA nu au susţinere juridică şi raţională.

Cosmin Contra a fost la meciul de la Roma şi s-a luat cu mâinile de cap: Am văzut o echipă neputincioasă
Thu, 22 Feb 2018 22:44:14 +0200
Selecţionerul Cosmin Contra a declarat, joi seară, la Digisport, că la meciul Lazio - FCSB, scor 5-1, din returul 16-imilor Ligii Europa, a văzut o echipă română neputincioasă.

Florinel Coman: O echipă mare, nu ne-a dat nicio şansă. Este un scor ruşinos
Thu, 22 Feb 2018 22:30:49 +0200
Fotbalistul echipei FCSB, Florinel Coman a declarat, joi seară, că Lazio Roma nu a dat nicio şansă formaţiei bucureştene, care părăseşte Liga Europa cu un scor ruşinos.Copyright 2018 Pandora Impex SRL.