Adevărul - ştiri - feed-uri RSS - eclub.ro
 Pagina principală
 Imobiliare  | Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Coduri poştale  | Repertoar  | Culinare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 
Adevărul - ştiri

Povestea şoferiţei din România ajunse imaginea unei companii de transport din Elveţia. Şi-a petrecut jumătate din viaţă la volanul TIR-ului pe şoselele Europei
Sun, 22 Jul 2018 06:22:23 +0300
Crina Luncian (35 de ani) şi-a petrecut mai bine de jumătate din viaţă pe şoselele din Europa şi din Canada, la volanul tirului, dar şi ca şoferiţă de troleibuz şi autobuz. Tânăra este în prezent angajata companiei de transport public din oraşul elveţian Biel şi a devenit chiar imaginea acesteia.

FOTO VIDEO Un nou mesaj uriaş „decupat“ în câmp pentru Guvernul PSD: „Noua postare din teren are orientare sud-est, taman spre Bucureşti“
Sun, 22 Jul 2018 03:22:57 +0300
Sorin Bobiş şi Alexandre Lacaille, clujenii care au devenit cunoscuţi în întreaga ţară pentru mesajul uriaş la propriu pe care l-au transmis PSD zilele trecute, au recidivat: în aceeaşi comună, Sâmboleni, ei au „desenat” pe câmp un avertisment pentru partidul aflat la guvernare.

Ecaterina Andronescu: Dragnea să iasă public şi să explice de ce a semnat protocolul cu SRI şi ce conţine
Sun, 22 Jul 2018 03:13:18 +0300
Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a declarat, sâmbătă seară, că liderul social-democrat Liviu Dragnea ar trebui să iasă public şi să explice de ce a semnat protocolul cu SRI, în perioada în care era ministru al Dezvoltării Regionale, pentru că altfel „mesajul pe care îl transmite public de multă vreme îşi pierde credibilitatea".

PROGNOZA METEO Vreme instabilă până miercuri. Toată ţara va fi afectată de fenomene extreme
Sun, 22 Jul 2018 08:40:47 +0300
Duminică ploile vor fi prezente în toată ţara, cu vânt puternic, în special la munte, unde este posibil să apară şi grindina. Temperaturile se vor menţine, însă, ridicate şi vor atinge chiar şi 34 de grade Celsius în sudul ţării, spun meteorologii, avertizând că vremea instabilă se va menţine şi la începutul săptămânii viitoare.

Poliţiştii rutieri spun că ar putea depune plângere penală împotriva deputatului PNL Florin Roman, care i-a acuzat că se opun presemnalizării radarelor
Sun, 22 Jul 2018 06:48:32 +0300
Grupul Poliţiştilor Rutieri din România spune că analizează oportunitatea formulării unei plângeri penale împotriva deputatului PNL Florin Roman şi cere Poliţiei Române o poziţie publică faţă de afirmaţiile acestuia. Deputatul liberal a spus că nu poate înţelege de ce se opun poliţiştii modificărilor la Codul Rutier care vizează presemnalizarea radarelor, el întrebându-se dacă motivul nu este că „dispare şpaga” şi că „nu mai pot sta la pândă”.

Povestea ultimului deţinut politic din  Câmpulung Moldovenesc, membru al organizaţiei „Tânărul Partizan“: „Când te băteau, se distrugea monotonia“
Sun, 22 Jul 2018 06:33:28 +0300
Ion Tudorean este unul dintre oamenii care au simţit pe pielea lor ce înseamnă „democraţia populară“. Sătul de nedreptăţile bolşevicilor, a decis să lupte împotriva acestora. A fost prins şi a înfundat timp de 10 ani puşcăriile şi lagărele de muncă. A supravieţuit şi acum ne spune povestea sa.

Studentă sau spioană? Dezvăluirile unui jurnalist după o întâlnire cu Butina
Sat, 21 Jul 2018 21:34:02 +0300
Studentă sau spioană? Este o întrebare care a apărut după arestarea unei tinere din Rusia aflate în prezent în Statele Unite şi care îşi caută încă răspunsul. Dacă şeful diplomaţiei ruse acuză că este vorba de un dosar întocmit în baza unor „acuzaţii false“, Departamentul american al Justiţiei vede un adevărat complot.

Ambasadorul SUA atacă Parlamentul pentru modul de adoptare a Legii off-shore: A fost prezentată prima dată spre vot luni la ora 15.00 şi adoptată la 22.00
Sat, 21 Jul 2018 21:22:02 +0300
Ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm, a declarat, sâmbătă, că a îndemnat în mai multe rânduri Guvernul român să fie predictibil în ceea ce priveşte economia şi să fie transparent privind modificările care pot afecta investitorii

Ultima fotografie a „Şoimului de la Mărăşeşti“, aviatorul român care a câştigat prima luptă cu un avion inamic
Sun, 22 Jul 2018 06:33:18 +0300
Printre fotografiile-document ale Primului Război Mondial din colecţiile Muzeului Naţional de Istorie a României se află şi ultima imagine cu aviatorul gorjean Vasile Craiu, supranumit „Şoimul de la Mărăşeşti”, pe patul de spital, din anul 1918.

INTERVIU Nicolae Zamfir, directorul proiectului Laserului de la Măgurele: „În străinătate, plăteşti un preţ: n-ai griji materiale, dar tocmai atunci dorul de casă devine mai puternic“
Sat, 21 Jul 2018 18:15:05 +0300
Nicolae Zamfir a fost profesor cercetător la Universitatea Yale, însă în 2004 a renunţat la traiul din Statele Unite şi s-a întors la Bucureşti. După ce a devenit director general al Institutului de Cercetare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară „Horia Hulubei“ (IFIN-HH), a avut grijă ca salariile să ajungă la timp la angajaţi şi a preluat şi coordonarea proiectului ELI-NP, în cadrul căruia s-a construit Laserul de la Măgurele.

Cum arată Terminalul multimodal Străuleşti din Capitală, proaspăt finalizat. Copacii din jur s-au uscat deja
Sat, 21 Jul 2018 11:41:29 +0300
Terminalul multimodal Străuleşti a fost finalizat, la mai mult de un an de când staţiile Laminorului şi Străuleşti au fost inaugurate, iar copacii plantaţi pe spaţiile verzi din preajmă deja s-au uscat.

VIDEO Emil Boc, primit ca un star rock la Electric Castle: ce spune despre o posibilă candidatură la Primăria Capitalei
Sat, 21 Jul 2018 18:51:34 +0300
Primarul Clujului, Emil Boc, şi-a făcut apariţia în Bonţida, la festivalul Electric Castle, unde a fost primit ca un adevărat rock star. Edilul s-a amuzat când a fost întrebat dacă se gândeşte să dea curs rugăminţilor unor bucureşteni de a candida la Primăria Capitalei şi nu s-a ferit să-şi spună părerea despre iniţiativa "Fără penali în funcţii publice".

Clujeanul care şi-a decupat pe câmp un mesaj uriaş anti-PSD spune că Poliţia l-a rugat „să îl şteargă“
Sat, 21 Jul 2018 11:51:29 +0300
Doi proprietari ai unor culturi agricole de la marginea oraşului Cluj-Napoca au decupat, în miriştea rămasă după recoltarea rapiţei, un mesaj critic la adresa PSD-ului. Fotografia mesajului a devenit virală pe Facebook, dar acum unul dintre cei doi agricultori susţine că Poliţia l-a rugat să „şteargă“ mesajul.

Moment emoţionant la cortul „Fără penali în funcţii publice” de la Electric Castle. Gestul neaşteptat făcut de trei tineri
Sat, 21 Jul 2018 18:45:14 +0300
Cortul „Fără penali în funcţii publice” amplasat la câţiva metri de intrarea la Electric Castle a avut mare trecere printre participanţii la festival. Unul dintre voluntari a fost impresionat de atitudinea a trei tineri care au trecut vineri seara pe lângă cort.

FOTO Mihai Şora, încă internat la Spitalul Elias, susţine campania #FărăPenali: Îmi pun speranţa în copii
Sat, 21 Jul 2018 21:49:17 +0300
Scriitorul Mihai Şora, în vârstă de 101 ani, încă internat la Spitalul Elias după operaţia suferită pe 28 iunie, susţine campania "Fără penali în funcţii publice".

A fost recuperat trupul bărbatului care a căzut sâmbătă într-o prăpastie în zona Vârfului Moldoveanu
Sun, 22 Jul 2018 08:44:45 +0300
Salvamontiştii au reuşit, duminică dimineaţă, după o aproximativ unsprezece ore de la alarmare, să recupereze trupul turistului care şi-a pierdut viaţa după ce a căzut într-o prăpastie în zona de creastă a Masivului Făgăraş, în sectorul din apropierea Vârfului Moldoveanu. Reprezentanţii Poliţiei Argeş spun că turistul avea 28 de ani şi că este singura victimă, neconfirmându-se informaţiile potrivit cărora un alt bărbat a fost rănit.

Păsărica de la Birjărie, primul amor nebun al lui Carol al II-lea
Sat, 21 Jul 2018 11:40:28 +0300
Prima dragoste a viitorului rege Carol al II-lea a fost trăită cu pasiune, cu durere, cu gingăşie, a diferit faţă de toate cele ce au urmat. Prinţul şi-a petrecut tinereţea alături de Ella Filitti, căreia îi jura dragoste eternă şi alături de care suferea pentru că dragostea lor era interzisă. Chiar şi aşa, cu ale tinereţii valuri, i-a oferit un inel de promisiune şi a contemplat să lase toate responsabilităţile pentru ea.

FOTO Tânăra ucisă de fiul judecătorilor din Craiova a fost înmormântată în prima zi de arest la domiciliu a iubitului care i-a curmat viaţa
Sat, 21 Jul 2018 19:26:57 +0300
Olimpica a fost îmbrăcată în negru, iar pe cap părinţii i-au pus o coroniţă cu flori. Tânăra de 18 ani a luat cu ea, în sicriul alb, şi panglica pe care scrie Miss Boboc.

Unul din giganţii consultanţi „big four“, în prag de colaps. Cum s-a ajuns aici
Sat, 21 Jul 2018 13:09:58 +0300
Una din cele mai mari firme de consultanţă din lume, prezentă şi în România, provoacă numoaroase îngrijorări cu privire la un potenţial colaps, după ce în ultimul an a fost lovită de mai multe scandaluri care implică autorităţile de reglementare, concurenţa şi clienţii, scrie Financial Times.

VIDEO Imagini tulburătoare cu scene de tortură într-un penitenciar din Rusia: statul nu vede motive pentru deschiderea unui dosar penal
Sat, 21 Jul 2018 17:24:05 +0300
Un filmuleţ cu un bărbat torturat într-un penitenciar din Rusia face înconjurul internetului şi stârneşte comentarii dezaprobatoare în rândul publicului.

Marian Godină, replică dură pentru un deputat: „Mi se pare de-a dreptul jignitor că îşi permite să facă asemenea afirmaţii“
Sat, 21 Jul 2018 13:12:13 +0300
Marian Godină a reacţionat la postarea de pe Facebook a deputatului PNL Florin Roman, care a scris că poliţiştii se opus presemnalizării radarelor pe motiv că dispare şpaga. Marian Godină povesteşte cum a rămas chiar el fără pemis şi argumentează de ce legea nu ar trebui schimbată.

Ambasadorii Franţei şi Germaniei: România trebuie să lase luptele interne. Aţi face bine să nu rataţi ocazia oferită de preluarea preşedinţiei Consiliului UE
Sat, 21 Jul 2018 19:49:04 +0300
Michele Ramis şi Cord Meier-Klodt, ambasadorii Franţei, respectiv Germaniei la Bucureşti, sfătuiesc România să renunţe la luptele interne şi să profite de oportunităţile care îi vor fi oferite odată cu preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, care va da o nouă perspectivă ţării.

Fenomen neobişnuit: caniculă în nordul Europei. Temperaturile au ajuns la 34 de grade Celsius dincolo de Cercul Polar
Sat, 21 Jul 2018 13:26:59 +0300
Scandinavia se confruntă în ultimele zile cu temperaturi anormal de mari. În locuri unde maximele rareori trec de 20 de grade, au fost înregistrate temperaturi-record, chiar şi dincolo de Cercul Polar, unde termometrul a arătat în multe locuri între 31 şi 34 de grade Celsius. Vremea neobişnuit de caldă a provocat însă incendii în peninsulă, în special în Suedia, care a cerut asistenţă de urgenţă din partea statelor membre ale Uniunii Europene.

Ministrul Sănătăţii: „Spitalul din Constanţa nu corespunde nevoilor regiunii“
Sun, 22 Jul 2018 07:43:08 +0300
Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, consideră că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa nu corespunde nevoilor regiunii, ea spunând că ori nu s-a investit suficient în această unitate medicală, ori s-a investit şi nu se vede.

Campania #FărăPenali a strâns mai mult de jumătate din semnături. Cetăţenii din sudul ţării nu prea se implică
Sun, 22 Jul 2018 08:42:04 +0300
320.000 de semnături, dintre cele 500.000 necesare au fost srânse în cadrul campaniei „#FărăPenali în funcţii publice”, susţine liderul USR Dan Barna, potrivit căruia judeţele în care au fost adunate cele mai puţine sunt cele din sudul ţării.

Gabriela Firea mai dă 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului. Unde se mai duc banii după rectificarea bugetară de la PMB
Sat, 21 Jul 2018 15:43:12 +0300
Bugetul Primăriei Capitalei pe anul acesta va fi rectificat, urmând să fie alocaţi alţi 10 milioane de lei (aproximativ 2,3 milioane de euro) pentru lucrările de construcţie a Catedralei Mântuirii Neamului, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) care va avea loc săptămâna viitoare.

Departamentul de stat al SUA dezvăluie cât de greu le este americanilor să facă afaceri în România: şpăgi şi instabilitate politică
Sat, 21 Jul 2018 16:56:17 +0300
Climatul investiţional din România este mixt, iar potenţialii investitori ar trebui să îşi ia precauţiile necesare atunci când iau în considerare orice investiţie în ţara noastră, arată un raport al Departamentului de stat al SUA.

Mărturisirea sfâşietoare a soţiei pilotului care s-a prăbuşit cu avionul la Borcea: „Îmi spunea să fiu pregătită. Ştiam ce decizie a luat“
Sat, 21 Jul 2018 11:29:37 +0300
Soţia pilotului care s-a prăbuşit cu avionul în timpul unui show aviatic la Baza 86 Aeriană Borcea, pe 7 iulie, a făcut primele mărturisiri sfâşietoare. Elena Rotaru a povestit pentru Pro Tv cum aştepta de fiecare dată un semn de la soţul său şi cum în urmă cu două săptămâni el a ales să nu se catapulteze ca să nu se prăbuşească peste mulţime.

Ialomiţa: Trei oameni răniţi după ce maşina în care se aflau a lovit un cal lăsat nesupravegheat
Sun, 22 Jul 2018 03:34:58 +0300
Trei persoane au fost rănite şi au ajuns la spital, sâmbătă seara, după ce autoturismul în care se aflau a lovit un cal pe drumul care face legătura între localităţile Ciulniţa şi Slobozia din judeţul Ialomiţa.

Recţia lui Trump la aflarea veştii că a fost înregistrat de fostul său avocat
Sat, 21 Jul 2018 16:44:20 +0300
Preşedintele american Donald Trump consideră de neconceput şi „probabil ilegal“ faptul că a fost înregistrat de fostul său avocat Michael Cohen, într-o discutţie despre o plată către o fostă playmate cu care liderul american ar fi avut o relaţie.

Meier-Klodt: Rusia depinde mai mult de exportul de petrol şi gaze naturale către Germania decât depinde importul Germaniei de Rusia
Sat, 21 Jul 2018 21:44:41 +0300
Ambasadorul Germaniei în României, Cord Meier-Klodt,  a declarat că acordul Berlinului cu Rusia privind reţelele de gaze şi petrol reprezintă o discuţie între companii, guvernul nefiind implicat, şi că Rusia depinde mai mult de acest export decât o face Germania.

Dolj: Un băiat de 9 ani s-a înecat în râul Jiu, iar fratele său şi un alt copil sunt daţi dispăruţi
Sun, 22 Jul 2018 03:11:04 +0300
Un băiat în vârstă de 9 ani s-a înecat sâmbătă, în râul Jiu, în timp ce fratele său mai mare şi un alt copil sunt daţi dispăruţi, fiind căutaţi de poliţişti şi localnici, iar la faţa locului au fost trimise şi echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Luare de ostatici într-un magazin din SUA. Suspectul a fost arestat
Sun, 22 Jul 2018 07:02:09 +0300
Poliţia din Los Angeles a arestat un bărbat care a luat mai mulţi ostatici şi s-a baricadat într-un magazin, punând capăt unei intervenţii de trei ore în urma căreia o femeie şi-a pierdut viaţa, relatează Reuters.

Elevii şi studenţii constănţeni cer subvenţionarea cu 50 % a transportului judeţean: „Abandonul şcolar este de 8% în mediul rural“
Sun, 22 Jul 2018 08:19:07 +0300
Asociaţia Elevilor şi Asociaţia Studenţilor cer Consiliului Judeţean Constanţa subvenţionarea transportului judeţean pentru elevi şi studenţi cu 50 la sută.

Mihaela Buzărnescu ia o decizie importantă după ce a fost eliminată în semifinale la BRD Bucharest Open
Sun, 22 Jul 2018 08:02:51 +0300
Mihaela Buzărnescu a ratat şansa de a juca din nou pentru primul trofeul al carierei, fiind învinsă în semifinale la BRD Bucharest Open.

Martina Hingis s-a măritat a doua oară, după ce s-a despărţit de soţul pe care îl bătea. Acuzaţii incredibile la adresa fostei mari campioane de tenis
Sun, 22 Jul 2018 07:46:09 +0300
După ce, săptămâna trecută, Karolina Pliskova s-a măritat, lumea tenisului a fost din nou în sărbătoare, la nunta unei alte vedete.

Ion Ţiriac a dezvăluit de ce Simona Halep n-a vrut să joace la turneul de la Bucureşti
Sun, 22 Jul 2018 07:36:24 +0300
Simona Halep se pregăteşte la o bază din Bucureşti chiar în timp ce în Capitală se desfăşoară BRD Bucharest Open 2018.

Gigi Becali, ameninţări chiar după prima etapă. Care sunt jucătorii de la FCSB care nu mai au ce căuta în prima echipă!
Sun, 22 Jul 2018 07:35:35 +0300
FCSB a fost învinsă de Astra în runda inaugurală a noului sezon fotbalistic, scor 1-0, iar patronul Gigi Becali s-a dezlănţuit la adresa echipei sale.

6 zodii care vor fi cel mai puţin afectate de „Luna sângerie“ de pe 27 iulie
Sun, 22 Jul 2018 06:35:34 +0300
Pe 27 iulie vom fi martorii celei mai lungi eclipse totale de Lună a secolului 21. Fenomenul, care va dura o oră şi 43 de minute, va produce efecte puternice asupra anumitor semne astrale.

Cum să nu dai greş cu carne de vită la grătar. Reţeta de sezon uşor de preparat recomandată de Chef Giovanni
Sun, 22 Jul 2018 06:26:57 +0300
Carnea de vită pregătită la grătar îşi face loc tot mai mult în preferinţele românilor, însă reuşita produsului depinde de o serie de detalii care trebuie bine stăpânite.

Test de cultură generală despre geografia Europei. Care este cel mai mare lac de pe continent?
Sun, 22 Jul 2018 06:14:07 +0300
Vă propunem un test de cultură generală cu întrebări despre geografia Europei. Ne puteţi scrie la secţiunea de comentarii câte dintre răspunsuri aţi ştiut.

Secretul chiftelelor perfecte. Ce fel de carne se pune, de ce se adaugă pâine înmuiată în lapte şi cât se prăjesc
Sun, 22 Jul 2018 06:13:58 +0300
Pentru a nu da greş, gospodinele găsesc reţeta pregătirii acestui fel de mâncare la regretatul gastronom, Radu Anton Roman. Pentru a ieşi delicioase este obligatoriu să se respecte ingredientele şi paşii reţetei.

Când pot face soţii sex fără să încalce regulile bisericeşti. Iată zilele îngăduite pentru „împreunare trupească”
Sun, 22 Jul 2018 04:27:32 +0300
Unul dintre cei mai mari duhovnici ai României avea câteva recomandări pentru soţi atunci când venea vorba despre „un program de convieţuire”. Astfel, din vorbele părintelui putem afla când oamenii căsătoriţi pot face sex fără să încalce regulile bisericeşti.

Când trebuie aplicată pe piele loţiunea de protecţie solară. Greşeala pe care o facem mulţi dintre noi
Sun, 22 Jul 2018 04:22:58 +0300
Crema de protecţie trebuie aplicată cu cel puţin o jumătate de oră înainte de expunerea la soare. Dacă vă ungeţi cu cremă şi apoi intraţi în apă, aceasta nu va avea niciun efect.

Unde sunt amplasaţi în maşină senzorii care îţi spun adevărul despre kilometraj
Sun, 22 Jul 2018 04:08:18 +0300
Practica de a da kilometri înapoi la o maşină second-hand este la ordinea zilei. Maşinile mai noi ascund mai mulţi senzori care înregistrează kilometrajul, care nu pot fi măsluiţi de intermediari.

Olimpica la Arte Vizuale care pictează icoane şi se relaxează cu desene abstracte
Sat, 21 Jul 2018 21:13:52 +0300
Andreea Bocăneală (18 ani), elevă în clasa a XII-a la Seminarul Teologic din Galaţi, a obţinut premiul al III-lea la Olimpiada Naţională de Arte Vizuale, Istoria Artelor şi Arhitectură din 2018, la secţiunea de patrimoniu. Din clasa a VII-a a început să deseneze icoane de diferite dimensiuni, iar acestea sunt atât de căutate, încât Andreea nu a reuşit până acum să păstreze pentru ea nici măcar una.

PMB, despre proiectul eco-voucherelor şi acuzaţia de plagiat a lui Lucian Iliescu: Iniţiativa consilierului PMP nu ar îmbunătăţi calitătea aerului
Sat, 21 Jul 2018 21:09:21 +0300
Proiectul propus de consilierul general PMP Lucian Iliescu referitor la oferirea de eco-vouchere pentru achiziţionarea unor maşini noi, mai puţin poluante, în schimbul predării celor vechi spre casare nu ar fi adus îmbunătăţiri calităţii aerului pentru că ar fi fost o primă de casare suplimentară faţă de cea din programul Rabla.

Lavrov i-a cerut lui Pompeo eliberarea spioanei Maria Butina
Sat, 21 Jul 2018 20:37:44 +0300
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov i-a cerut sâmbătă secretarului de Stat Mike Pompeo eliberarea Mariei Butina, o tânără originară din Rusia acuzată că s-a infiltrat în aparatul politic american în scopul de a spiona pentru ţara sa.

Lecţia superbă de ambiţie a studentului orb care învaţă italiana şi spaniola la Universitatea „Al. I. Cuza“: „De la 16 ani nu am mai văzut deloc“
Sat, 21 Jul 2018 20:14:12 +0300
Alexandru Obadă studiază italiană-spaniolă la Facultatea de Litere a Universităţii „Al. I. Cuza“ din Iaşi. De la 16 ani nu mai vede, dar şi-a propus să depăşească această provocare a vieţii şi să studieze limba lui Dante în cea mai veche universitate din România.

Satu Mare: Fetiţă de doi ani, căutată după ce a dispărut din căruţa unde fusese lăsată de părinţi
Sat, 21 Jul 2018 19:27:06 +0300
O fetiţă în vârstă de doi ani a fost dată dispărută, iar echipe de poliţişti, pompieri, jandarmi şi voluntari o caută sâmbătă. Părinţii au sunat la numărul de urgenţe 112 pentru a anunţa dispariţia, după ce şi-au lăsat cei trei copii într-o căruţă, pe câmp.Copyright 2018 Pandora Impex SRL.